Kvadratni prostor vs WP motor: Što je bolje? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Neprekidni smo zadaci pružiti visokokvalitetne recenzije web lokacija s najboljim hostingom, a ovo je naša posljednja rata. Danas ćemo gledati dva domaćina koji imaju vrlo različite pristupe pružanju sadržaja svojim korisnicima, pa prije nego što uopće započnemo, moramo započeti s odricanjem od odgovornosti. WP Engine usluga je koja se bavi isključivo WordPressom, dok je Squarespace dizajniran za početnike i kreativce koji se žele više usredotočiti na sadržaj nego na web izgradnju. To su dva različita segmenta korisnika, tako da ovisno o kojoj ste vrsti, imate predispoziciju prema jednom ili drugom.


Kad se to kaže, pogledajmo kako se međusobno slijede i gdje se preklapaju kako biste mogli znati što nude. Još jedan odricanje odgovornosti je da je teško shvatiti koji je “najbolji”, jer zadovoljavaju dvije različite potrebe, pa ćemo pokušati stvari učiniti što objektivnijima.

cijena

Kao i kod svih naših recenzija, prvo želimo da vas obavijestimo što možete očekivati ​​što se tiče troškova. Obično će ljudi to učiniti svojim jednim od glavnih prioriteta, tako da smo svjesni da to može biti zabranjiva značajka bilo koje usluge, hostinga ili na neki drugi način. U ovom slučaju, međutim, ako ćete svoju odluku temeljiti samo na cijeni, to će biti malo izazov, jer svaka usluga nudi toliko za ono što čine. Kao što ćete vidjeti, WP Engine je puno skuplji od Squarespace-a, ali iznos dobivene vrijednosti može vas doplatiti. Ući ćemo u to kasnije, ali samo želimo da znate zašto postoji takva razlika.

Squarespace

 • Osobni paket: 16 USD mjesečno, 12 USD ako se naplaćuje godišnje
 • Poslovni paket: 26 dolara mjesečno, 18 dolara ako se naplaćuju godišnje
 • Osnovna internetska trgovina: 30 USD mjesečno, 24 USD ako se naplaćuje godišnje
 • Napredna internetska trgovina: 46 USD mjesečno, 40 USD ako se naplaćuje godišnje

WP motor

 • Osobni plan: 29 $ / mjesečno
 • Stručni plan: 99 $ / mjesečno
 • Poslovni plan: $ 249 / mjesec
 • Premium plan: Zatražite ponudu

Jasno je da Squarespace ima prednost u odjelu za cijene, ponajviše zato što imate više opcija koje se nalaze u istom relativnom rasponu. To znači da ako želite web mjesto s golim kostima, ne plaćate više od onoga što vam je potrebno. Sve u svemu, moramo dati pobjedu Squarespaceu, ali ako tražite više funkcionalnosti, WP Engine bit će bolji izbor.

Pobjednik: Squarespace

Povrat novca zagarantovan

Drugi aspekt troškova hosting usluge je koliko dugo vam daju da se predomislite. Izgradnja web stranice nije nešto što se može brzo napraviti (relativno gledano), stoga želite imati priliku istražiti i igrati se sa svojim značajkama i prednostima prije donošenja konačne odluke. U ovom slučaju, Squarespace vam omogućuje besplatno isprobavanje njihovih usluga do četrnaest dana, dok vam WP Engine daje šezdeset i tražite puni povrat. Kao što ste vjerojatno primijetili, postoji značajna razlika između njih dvojice u tome što Squarespace ne traži novac unaprijed, ali imati samo dva tjedna nije dovoljno vremena ako želite vidjeti sve što može ponuditi. Općenito, WP Engine ima bolju ponudu.

Pobjednik: WP motor

Korisnička podrška

Već smo razgovarali o važnosti vrijednosti nad troškovima, a jedan je od najboljih načina da utvrdimo koliko vrijednosti dobivate od usluge koliko dobro postupaju sa svojim kupcima. U ovom slučaju, i Squarespace i WP Engine imaju izvrsna vremena odziva, ali oni to shvaćaju malo drugačije.

Telefonska podrška

Za mnoge ljude je razgovor s nekim telefonom najbolji način da se vaš problem riješi jer možete ostati na liniji dok se ne uvjerite da su stvari popravljene. Jedini nedostatak čeka na čekanju, ali WP Engine prilično dobro govori o ograničavanju vremena čekanja za svoje kupce. Prostor kvadrata, s druge strane, nema telefonski broj, pa ih nemojte čak ni pokušavati nazvati. To ne znači da su van dosega, ali nećete moći ni s kim razgovarati.

Pobjednik: WP motor

Live Chat

To je sljedeća najbolja stvar telefonski poziv jer pruža istu razinu neposrednosti bez Muzaka ili nespretne tišine. Oba domaćina imaju izvrsne usluge chatova koje brzo reagiraju i pomoći će riješiti bilo koji problem u rekordnom vremenu.

Pobjednik: kravata

E-mail

Kada slažete ova dva domaćina, ovdje Squarespace svijetli nad WP Engineom. Ovisno o doba dana, WP će vam se možda vratiti e-poštom odmah. Morate otvoriti kartu i čekati odgovor. Iako im ne treba pretjerano dugo (obično nekoliko sati ili tako nekako), Squarespace se obvezuje odgovoriti na e-poštu u roku od sat vremena, bez obzira na doba dana. Dakle, nikada nećete morati predugo čekati da biste dobili išta za odgovor.

Pobjednik: Squarespace

Forum

Ako ste tip osobe koja voli svašta smišljati stvari, onda su forumi i često postavljana pitanja najbolji način za to jer vam omogućuje da naučite dodatke i usluge bez da nikoga kontaktirate. Oba domaćina imaju vam na raspolaganju takve resurse, ali s obzirom na to da je Squarespace ograničen u onim stvarima koje mogu učiniti, informacije nisu toliko detaljne kao one koje možete pronaći na WP Engine.

Pobjednik: WP motor

Na kraju, oba domaćina imaju izvrsne evidencije o korisničkoj službi i iskustvo, bez obzira kojeg izabrali, sigurno ćete svoje probleme riješiti brzo i učinkovito, što je sjajan znak dobrog domaćina.

Ubrzati

Sada ćemo doći do detaljnih detalja svakog domaćina i vidjeti što oni mogu ponuditi u pogledu performansi. Ne želite da se vaša web stranica ruši, niti želite da je zauvijek preuzme. U ovom slučaju želimo vidjeti kako te usluge pružaju najbolje rezultate za vaše web mjesto tako da će vaša publika dobiti fantastično iskustvo svaki put kad posjeti vašu stranicu. Da bismo to učinili, pogledali smo prosječne ocjene za obje web stranice kako bismo vidjeli koja je bolja. Uz to, jer Squarespace automatski optimizira za mobilne uređaje, za to imamo i rezultat. Da vidimo kako su uspjeli.

Squarespace

 • Ocjena radne površine: 70
 • Ocjena za mobilne uređaje: 40

WP motor

 • Ocjena radne površine: 95
 • Ocjena za mobilne uređaje: N / A

Nismo mogli pronaći pouzdane podatke koji bi pokazali koliko je brz WP Engine na mobilnom uređaju, ali s obzirom na to koliko je uspješan na radnoj površini, moramo zamisliti da je i dalje bolji od Squarespacea. Dio razloga što je WP Engine toliko bolji je taj što se usredotočuju na oblik i funkciju, dok je Squarespace uglavnom izgrađen za estetsku vrijednost. Kao takav, nije jedna od najboljih usluga za brzinu.

Pobjednik: WP motor

Prekid rada / Uptime

Druga strana funkcionalnosti web stranice je da li ona padne ili ne. I WP Engine i Squarespace koriste hosting za oblake da bi smanjili vrijeme zastoja, što znači da obojica imaju izvanredne rezultate. Zapravo, razlika je zanemarivih 0,01%, pa su praktički svezane.

Squarespace: 99,99% produžetka

WP Engine: 99,98% produžetka

Kao što vidite, nikada nećete morati brinuti o padu vaše web lokacije iz bilo kojeg razloga, što će u tom pogledu postati oboje kvalitetni domaćini..

Pobjednik: kravata

Značajke

Rekli smo vam da ćemo se na kraju usredotočiti na značajke i vrijednost svakog domaćina, tako da je sada vrijeme da uđemo u razne stvari koje oni nude. Također smo razgovarali o činjenici da je svaka usluga usmjerena na različite tipove korisnika, tako da ćete to morati imati na umu kada gledate značajke i prednosti koje dobijate od svakog domaćina.

Squarespace

 • Osobni paket: besplatna domena, 20 stranica, neograničen broj podataka i širina pojasa, SSL sigurnost, mogućnost e-trgovine
 • Poslovni paket: besplatna domena, neograničene stranice, propusnost i podaci, SSL sigurnost, računi e-pošte, omogućena e-trgovina
 • Osnovna internetska trgovina: besplatna domena, neograničene stranice, propusnost i podaci, SSL sigurnost, bez naknada za transakcije, praćenje zaliha
 • Napredna internetska trgovina: besplatna domena, neograničene stranice, propusnost i podaci, SSL sigurnost, bez naknada za transakcije, praćenje zaliha, računovodstvene usluge, usluge prijevoza

Konačno, ovi su paketi dizajnirani kako bi vam pomogli da lako i bez ograničenja pokrenete trgovinu ili blog e-trgovine. Ako obavljate transakcije na osobnim ili poslovnim paketima, tada Squarespace naplaćuje naknadu, tako da imajte to na umu. Unatoč tome, oni čine što jednostavnije otvaranje internetske trgovine.

WP motor

 • Osobni plan: jedna web stranica, 25K posjetitelja mjesečno, 10 GB pohrane, neograničen broj podataka, SSL sigurnost
 • Stručni plan: 10 web stranica, 100K posjetitelja mjesečno, 20 GB prostora za pohranu, neograničen broj podataka, SSL sigurnost
 • Poslovni plan: 25 web stranica, 400K posjetitelja mjesečno, 30 GB prostora za pohranu, neograničen broj podataka, SSL sigurnost
 • Premium plan: 150 web stranica, 1 milijun posjetitelja, 100-300 GB prostora za pohranu, neograničen broj podataka, SSL sigurnost
 • Enterprise plan: 150 web stranica, 5 milijuna posjetitelja, 400 GB-1TB prostora za pohranu, neograničeni podaci, SSL sigurnost

Možete vidjeti da su ti planovi sve što će vam pružiti više funkcionalnosti i prometa. S WP Engineom dobivate i pristup svim WordPressovim programima i predlošcima, što znači da sa svojim web stranicama možete učiniti puno više nego što ste mislili da je moguće. Uz to, lako im je dodati opcije e-trgovine, što ovaj domaćin čini još idealnim izborom za internetske trgovine.

Teško je reći koja je web lokacija bolja od druge jer su toliko različite. Squarespace s jedne strane kreativcima i početnicima olakšava postavljanje web stranice s prekrasnim izgledom, dok s druge strane WP Engine pruža više funkcionalnosti. Međutim, jedna metrika na koju moramo obratiti najviše pozornosti je izvedba i WP Engine može raditi krugove oko Squarespacea. Na kraju, vaša web lokacija može izgledati fenomenalno, ali neće se učitati tako brzo. Kao takav, moramo dati naslov WP Engine-u.

Pobjednik: WP motor

Da biste vidjeli kako WP Engine stoji u odnosu na ostale usluge hostinga, pogledajte našu WP Engine vs. GoDaddy poštu ili naš WP Engine vs HostGator Post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map