La guia definitiva per migrar un allotjament d’allotjament web: comparar preus i plans – maig de 2020

El manteniment d’una presència a Internet és una part vital de les vostres operacions empresarials. El vostre lloc web serveix com a representació virtual de la vostra marca i treballa per augmentar el coneixement que els vostres clients i clients potencials tenen sobre els avantatges que els proporciona. A mesura que el vostre negoci creixi, és probable que les vostres necessitats d’allotjament web canviïn en aquest procés. No és tan fàcil traslladar un lloc web a un host nou com emplenar unes quantes caixes i carregar un camió en moviment.


Al món virtual, hi ha diversos passos que heu de seguir per moure el vostre lloc web d’un servei d’allotjament a un altre. L’objectiu final és no tenir cap temps d’inactivitat en què els clients i clients potencials no puguin accedir al vostre lloc web durant aquest procés. Seguint aquests passos, haureu de poder realitzar aquesta tasca sense que el món virtual noti el canvi.

 1. Cerqueu un proveïdor d’allotjament web

L’allotjament web és un servei que permet que la vostra empresa tingui un lloc web accessible per a qualsevol persona amb connexió a Internet. Per tant, un proveïdor d’allotjament web és l’empresa que us ofereix espai a la seva base de dades per aparcar els fitxers necessaris per executar el vostre lloc web. Seleccionar un proveïdor d’allotjament web no és una decisió que cal prendre a la lleugera. A continuació, es detallen algunes coses que heu de tenir en compte a l’hora de buscar un proveïdor d’hosters web.

 • Concordança del sistema operatiu

Un dels elements més importants que cal cercar en un proveïdor d’allotjament web nou és el sistema operatiu que hi ha al seu lloc. Heu d’assegurar-vos que és el mateix sistema que utilitza el vostre proveïdor d’allotjament web anterior. Mantenir el mateix sistema operatiu ajuda a agilitzar el procés de migració sense provocar interrupcions en el servei.

La major part d’allotjament és al servidor Linux i la majoria dels grans amfitrions s’allotgen automàticament en aquest sistema operatiu. Tanmateix, hi ha hostes que utilitzen Windows per als seus servidors, així que vés amb compte amb aquest desajust quan feu un canvi. La majoria dels hostes són a Linux, però tingueu-ne en compte.

 • Suport tècnic fiable

Mantenir un lloc web és bastant fàcil un cop finalitzada la configuració inicial i el lloc web funciona correctament. Hi haurà ocasions en què haureu de fer actualitzacions de la informació o pàgines de contingut que existeixen al vostre lloc web.

Si bé actualitzar i mantenir el contingut i el codi final del vostre lloc és una cosa, el manteniment del servidor i de les bases de dades és una altra cosa. He passat pel dolor d’esborrar accidentalment la base de dades del meu lloc web de WordPress i he hagut de treballar estretament amb l’empresa de hosting per restaurar-la. Així mateix, de forma involuntària, podeu afegir plugins o extensions desactualitzats al lloc web obsolet de WordPress o Magento que causi una base de dades o un error de frontend que no podeu arreglar pel vostre compte. Solucionar el problema probablement requerirà més coneixements tècnics del que disposeu. Si intenteu solucionar-vos, podeu trigar unes hores o dies, mentre que un bon equip d’assistència a l’allotjament, com l’equip de Siteground, ho pot solucionar en pocs minuts. Quan això passi, voldreu que un proveïdor d’allotjament web tingui assistència tècnica fiable. Tenir la possibilitat de rebre assistència tècnica mitjançant xat en directe, correu electrònic o telèfon és un socorrista.

 • Disponibilitat d’espai de disc

El vostre lloc web requereix una quantitat important d’espai de disc per tal que els fitxers i altres ingredients essencials puguin funcionar entre bastidors. Tot i que potser no enteneu del tot el funcionament, heu de seleccionar un proveïdor d’allotjament web que ofereixi la mateixa quantitat d’espai en disc que el vostre proveïdor actual. No podeu moure el lloc web a un compte de proveïdor amb menys espai de disc disponible. Si ho feu, el vostre lloc web no funciona correctament, la qual cosa podria fer que el vostre lloc web tingui temps d’inactivitat. Això impedeix que els vostres clients i clients potencials accedeixin al vostre lloc web fins que resolgueu el problema.

Tot i que algun proveïdor d’allotjament web ofereix una quantitat generosa d’espai en disc, encara hi ha alguns detalls ocults que no us explicaran per endavant. Per exemple, encara que un host ofereix 30 GB d’espai en disc, molts requereixen que estigui disponible en tot moment per raons de rendiment..

Un altre element d’impressió fina són els inodes. Els inodes són una “base de dades de tota la informació del fitxer, tret del contingut del fitxer i el nom del fitxer”. És un element avançat, però un bon host us pot ajudar a esborrar o gestionar. Són un element amagat de l’allotjament web del qual no es parla massa sovint.

 • Disponibilitat de transferència de dades

L’espai de dades del lloc web funciona de la mateixa manera que l’espai del disc. El vostre lloc web conté un cert nombre de fitxers de dades per funcionar correctament. Quan examineu proveïdors d’allotjament web potencials, presteu atenció a la quantitat de disponibilitat de transferència de dades que us ofereix el nou proveïdor. Heu de ser capaç de transferir tot el vostre lloc sense quedar-vos sense espai de transferència.

Alguns host ofereixen transferències il·limitades, altres ho permetran. Estigueu atent a la diferència de funcions entre amfitrions, perquè sovint un us limitarà a una funció, però no a l’altra.

 • Configuració de la base de dades

Saber quin tipus de base de dades utilitza un potencial proveïdor d’allotjament web és fonamental per identificar si serà adequat o no per al vostre lloc web. La majoria dels proveïdors d’allotjament web utilitzen bases de dades MS SQL que s’executen en programes operatius de Windows. Els proveïdors que operen en un programa d’operacions de base Linux utilitzaran bases de dades MySQL.

MySQL és molt popular i, si no tots els desenvolupadors de llocs web, sabran com utilitzar la base de dades. Estigueu alerta per això abans de canviar d’amfitrions per assegurar-vos que no hi hagi problemes.

 • Script Language

El llenguatge de script és un mètode de programació de la comunicació que el vostre lloc web utilitza per dur a terme les diverses tasques que són un requisit per al bon funcionament. És una cosa que succeeix entre escena i requereix una comprensió bàsica, com a molt, de la vostra part.

Heu d’estar al corrent del tipus de llenguatge de script que utilitza actualment el vostre lloc web. Si el vostre lloc requereix un requisit especial del llenguatge de script, com ara PHP, CGI o ASP, voldreu consultar amb un proveïdor d’allotjament web nou per assegurar-vos que aquests idiomes estan disponibles amb aquest lloc. Si no ho feu, el vostre lloc web no funcionarà correctament un cop traslladat tot al nou proveïdor.

Vigileu amb la freqüència amb què l’amfitrió actualitzarà l’escriptura al seu servidor. Per exemple, alguns plugins o plataformes, com ara WordPress, necessitaran tenir una versió recent de PHP. De vegades, l’amfitrió us exigirà que demaneu manualment que mantinguin el PHP actualitzat. Això pot provocar una font de tensió en el futur, de manera que sigui un tema que tingui coneixement.

 • Bona actuació

El vostre lloc web només és un aspecte valuós de les vostres operacions empresarials quan funciona correctament. El proveïdor d’amfitrió web que seleccioneu té un paper important a l’hora d’assegurar-vos que els servidors del final funcionen correctament. Quan aquests servidors baixen, el vostre lloc web es torna inaccessible per clients i clients potencials. Llegiu les ressenyes dels clients i el lloc web del proveïdor d’allotjament web per obtenir una indicació de la freqüència de baixada dels servidors. La majoria de proveïdors proporcionaran un percentatge de temps que els seus servidors són fiables.

Si sou una empresa de comerç electrònic o una marca de gran prestigi amb bona reputació, no voldreu evitar el preu en aquest aspecte. Si un amfitrió no té un bon registre de funcionament, hauríeu d’evitar-los o planificar-ne l’acomiadament. No val la pena arriscar-se en vendes perdudes o fer malbé la reputació de la marca.

Si el vostre lloc web comença o no teniu un munt de volum, el temps de funcionament no serà tan important per a les vostres operacions.

 • Servei fiable

Un aspecte clau per seleccionar un proveïdor d’allotjament web és tenir un servei fiable. Voleu evitar seleccionar un proveïdor només per comprovar que no ofereixen les funcions i comoditats que destaquen al seu lloc web. El vostre proveïdor d’allotjament web ha d’estar disponible i preparat per ajudar-vos si heu de resoldre un problema o simplement fer una pregunta.

Abans d’escollir un nou amfitrió, heu de passar pels seus canals d’atenció al client i provar el seu temps de resposta. Proveu el seu servei de xat en directe i de correu electrònic. Si responen lentament a les consultes de vendes, és molt probable que responguin a les sol·licituds d’atenció al client.

 • Escalabilitat

Quan creeu per primera vegada un lloc web, la vostra empresa encara estarà en fase d’inici. En aquest moment, com a mínim, les vostres necessitats d’allotjament web són mínimes. No obstant això, a mesura que la vostra empresa creix, el vostre lloc web també augmentarà. Per això, heu de seleccionar un proveïdor d’allotjament web que us proporcioni un espai de creixement del vostre lloc web. Quan examineu les opcions disponibles, penseu a llarg termini i mireu els serveis del paquet més gran que el proveïdor ofereix. Cerqueu un proveïdor d’allotjament web que us ofereixi una escalabilitat que permeti créixer les necessitats del vostre lloc web.

Moltes empreses emergents i empreses s’han traslladat a Amazon Web Services (AWS) per la seva ràpida capacitat per escalar. Si ets un negoci inicial o de gran creixement, aquesta és definitivament una de les característiques més importants a considerar, ja que pot suposar un creixement o un estancament per a la teva empresa. No voldreu veure a una empresa d’allotjament que no faci escala.

 • Migració fàcil del lloc

La migració del lloc és el procés de traslladar els fitxers digitals del lloc web i la ubicació de l’amfitrió d’un proveïdor d’amfitrió a un altre proveïdor d’amfitrió. Teniu precaució sobre un proveïdor d’allotjament web que pugui cobrar-vos una taxa per aquest servei. Els proveïdors d’allotjament web més prestigiosos ofereixen aquest servei de forma gratuïta com a manera d’agrair-los per seleccionar-los per les vostres necessitats d’allotjament web.

 • Sistema de tauler de control d’usuaris

La majoria del temps que treballeu per configurar el vostre lloc web o actualitzar el contingut i les pàgines requereix el sistema de taulers de control que els proveïdors d’allotjament web us subministren al vostre compte. És una àrea de gestió de llocs web que necessiteu familiaritzar-vos i tenir un coneixement del vostre ús. Quan examineu proveïdors d’allotjament web potencials, determineu si utilitzen un sistema cPanel o un sistema WHM. Voleu buscar l’opció que coincideixi amb el sistema de taulers de control del vostre proveïdor d’amfitrió web actual. Això farà que sigui més fàcil de gestionar un nou proveïdor.

Alguns proveïdors d’allotjament com Rackspace i GoDaddy (heretat) no utilitzen cPanel, sinó que tenen els seus propis sistemes de taulers de control. Si ja utilitzeu cPanel pot ser dolorós fer el canvi i aprendre una nova interfície.

 1. Confirmeu la propietat del vostre domini

Un pas crucial per migrar el vostre lloc web a un proveïdor d’allotjament web nou és tenir en primer lloc la propietat de domini adequada. Un nom de domini és l’adreça del lloc web que els clients i clients potencials escriuen a la barra del navegador per arribar al vostre lloc web. Heu de mantenir la propietat d’aquest nom de domini i de totes les dades de registre pertinents, com ara informació de contacte i forma de pagament, cada any.

Amb els detalls de propietat de domini al seu lloc, heu de determinar si voleu transferir el registre de domini al vostre proveïdor d’allotjament web nou o canviar a un nou servidor de noms de domini. Aquí hi ha més informació sobre ambdues opcions que us ajudaran en la vostra presa de decisions.

 • Registre de dominis de transferència

Quan transferiu un registre de domini a un proveïdor d’allotjament web nou, esteu traslladant tot allò rellevant pel vostre servei d’allotjament web a la nova empresa. És un procés que triga fins a diversos dies de processar-se a completar-se, tot i que la majoria de vegades es produeix en una hora. Heu de proporcionar la informació següent a l’antic proveïdor d’allotjament web.

 • Les vostres dades de contacte
 • Cancel·lació d’una configuració de registre privat o protegit
 • Autorització per iniciar la transferència de domini
 • Informació de proveïdors d’allotjament web nova

Quan el procés s’hagi completat, el vostre proveïdor d’allotjament web anterior us enviarà una confirmació electrònica de la finalització de la transferència.

 • Canvia els servidors de noms de domini

Canviar els servidors de noms de domini és una ruta més fàcil de seguir quan treballeu per migrar el vostre lloc web a un proveïdor d’allotjament web nou. El registre de domini no es manté en contacte i es manté amb el vostre proveïdor de noms de domini original (DNS). Les empreses de DNS més populars inclouen GoDaddy, NameCheap i Network Solutions. Aquestes empreses són més famoses per ser registradores de dominis que per empreses de hosting, tot i que ho fan totes dues. Amb el vostre compte de proveïdor d’allotjament web al seu lloc, només heu d’indicar els servidors de noms de domini de l’antiga empresa d’allotjament a la vostra nova empresa d’allotjament web.

 1. Obriu un nou compte d’allotjament web

Hi ha una gran varietat de proveïdors d’allotjament web disponibles per a les vostres necessitats d’allotjament web. Cadascun ofereix bàsicament les mateixes funcions i comoditats que rebeu quan migreu el vostre lloc web a les seves ubicacions del servidor. Alguns dels proveïdors d’allotjament web més notables inclouen les empreses següents.

La llista només comença a rascar la superfície de les opcions d’allotjament web que hi ha disponibles. Realitzeu una cerca d’amfitrió web que ofereix empreses i feu un cop d’ull a totes les opcions, característiques i comoditats que cadascú us ofereix. Des d’aquesta llista, seleccioneu l’empresa que us sembli més adequada. Per registrar-vos amb un servei d’allotjament, caldrà informació bàsica de contacte, forma de pagament, nom de domini i si transferireu el registre de domini o simplement canviarà el servidor de noms de domini.

Cada servei d’allotjament web estableix el seu propi preu, mentre que l’import normal és de 4,95 a 9,95 $ al mes per als serveis d’allotjament. Si sou una empresa seriosa, no oblideu les funcions pel preu. Si teniu una quantitat d’efectiu i només comenceu, està bé començar amb proveïdors de baix cost de bona reputació.

 1. Transferir dades del vostre amfitrió antic

Amb el vostre nou compte d’allotjament actualment actiu, és hora de començar a transferir tot el compte del vostre servei d’allotjament web anterior. Eviteu tancar el vostre antic compte de servei d’allotjament web fins que totes les vostres dades i transferències d’informació rellevants al nou servei d’allotjament. Al tancar el vostre antic compte, el proveïdor d’allotjament elimina totes les dades del vostre lloc web i la informació rellevant dels seus servidors. En aquest moment, perdreu l’accés a qualsevol informació que encara pugui romandre en aquests servidors.

No hi ha cap manera possible de recuperar aquesta informació un cop suprimida, cosa que us permet començar des de zero i necessitar la creació d’una nova fundació de lloc web. Perdreu un valuós temps d’accés al lloc web mentre esteu en procés de reconstrucció del lloc web. El temps perdut és igual a ingressos perduts i a les generacions més importants, ja que els clients i clients potencials no poden accedir al vostre lloc web mentre baixa.

Dit això, sempre heu de tenir còpies de seguretat del vostre lloc cada dia, de manera que, fins i tot en l’escenari anterior, podreu recuperar els vostres fitxers del lloc web. Fes una còpia de seguretat de diversos connectors i serveis per mantenir-ho tot segur.

 1. Baixeu els vostres fitxers de còpia de seguretat

Abans de començar a traslladar tot, des del vostre proveïdor d’allotjament web anterior al vostre proveïdor d’allotjament web, heu de crear un fitxer de còpia de seguretat de totes les dades actuals del vostre lloc web. Et proporcionarà una barrera de protecció en cas que alguna cosa vagi malament quan comencis el procés de transferència al nou servei d’allotjament web.

El procés de còpia de seguretat comença quan inicieu la sessió al sistema del quadre de control de l’usuari. Des d’aquest punt, heu d’accedir a la secció del tauler de control que ofereix l’etiqueta “còpia de seguretat” o alguna cosa similar. El nom exacte del fitxer variarà segons cada servei d’allotjament web que utilitzeu. Dins d’aquesta secció voleu seleccionar la carpeta “public_html” i trobar l’opció de baixar còpies de seguretat.

Quan feu clic a la secció “baixar còpies de seguretat”, veureu les opcions de còpia de seguretat que hi ha disponibles. Podeu decidir si voleu descarregar tots els fitxers de còpia de seguretat del vostre lloc web o seccions dels fitxers de còpia de seguretat del subdomini. És més fàcil que descarregueu tots els fitxers de còpia de seguretat del lloc web en general. Centrar-se en fitxers de subdomini crea el potencial per passar per alt a un fitxer crític que el vostre lloc web necessita per funcionar correctament.

Baixeu tots els fitxers de còpia de seguretat en un format comprimit que després penjaràs als servidors existents al vostre lloc de proveïdor d’allotjament web nou. Eviteu descomprimir qualsevol d’aquests fitxers, ja que es farà l’acció automàtica del vostre nou servidor d’allotjament web en penjar els fitxers de còpia de seguretat. Un cop finalitzada la baixada, deseu els fitxers al vostre ordinador, tanqueu-vos fora del sistema del quadre de control de l’usuari i aneu al sistema del quadre de control d’usuaris que utilitza el vostre proveïdor d’allotjament web nou..

 1. Carregueu els fitxers de còpia de seguretat al compte nou

En crear un compte nou amb un proveïdor d’allotjament web, rebrà un correu electrònic que contingui informació específica sobre el servei de nom de domini. La informació d’aquest correu electrònic us proporcionarà els servidors de noms de domini i les dades d’adreça IP del pla d’allotjament que seleccioneu. Necessitareu aquesta informació per penjar els fitxers de còpia de seguretat als nous servidors d’allotjament web.

El procés de càrrega del fitxer de còpia de seguretat comença quan inicieu la sessió al sistema del panell de control de l’usuari del vostre compte d’allotjament web nou. Cerqueu l’etiqueta de secció “còpia de seguretat” o alguna cosa similar a la pàgina principal del tauler de control. A sota d’aquesta secció, voleu trobar la caixa de càrrega de fitxers per realitzar una càrrega de seguretat de còpia de seguretat completa del lloc. Al fer clic en aquest botó, podreu localitzar el fitxer de còpia de seguretat al disc dur de l’ordinador i seleccionar el fitxer per penjar-lo..

Quan el servidor comenci a carregar fitxers de còpia de seguretat del vostre lloc web, començareu a veure que apareixerà una actualització d’estat a la pantalla. El servidor mostrarà un estat de línia per línia mentre cada fitxer de la vostra còpia de seguretat es desplaça amb èxit a la nova ubicació del servidor. Un procés de càrrega normal conté dues pàgines i sabràs que el procés es completarà quan la segona pàgina acabi de penjar. A la pantalla es mostra una actualització d’estat que us permetrà saber que ara podreu començar a fer els ajustaments del lloc web que considereu necessaris.

 1. Comproveu la funció de base de dades

A mesura que el sistema funciona per transferir tots els fitxers de còpia de seguretat del vostre lloc web a la nova ubicació del servidor, automàticament omet qualsevol informació d’usuari i contrasenya rellevants que formi part del vostre compte de base de dades El meu SQL. Per això, haureu d’ubicar la secció d’usuari de la base de dades corresponent al sistema principal del quadre de control d’usuari i introduir aquesta informació al sistema.

També haureu d’actualitzar el nom d’usuari i altra informació bàsica a la secció del compte FTP dels vostres servidors d’allotjament web. Per aconseguir-ho, haureu d’iniciar la sessió a la base de dades del compte FTP mitjançant la informació de l’adreça IP del lloc web. A continuació, podreu fer els canvis necessaris en el nom d’usuari, les contrasenyes, els permisos del lloc web i altra informació rellevant. Assegureu-vos de desar els canvis abans de sortir d’aquesta part del sistema del tauler de control. Els canvis que feu en aquesta part del procés són fonamentals elements d’operacions que no siguin del lloc web.

 1. Canvia els servidors de noms de domini

Ja que la informació de darrere de les escoles funciona correctament, ara cal centrar-se en la presentació d’informació del lloc web que veuen els clients i clients potencials quan arriben a la pàgina principal del vostre lloc web. Per a aquesta part del procés de migració, canviaràs la ubicació dels servidors de noms de domini. El procés s’inicia amb l’inici de sessió al tauler de control del registre del vostre compte de proveïdor d’allotjament web.

Esteu buscant la secció “Servidors de noms de domini” o alguna cosa amb un nom similar. La informació que veieu en aquesta secció serà similar a aquesta.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Substituireu aquesta informació per la informació del servidor de noms de domini pel vostre compte d’allotjament de llocs web. La informació de substitució d’aquest procés es troba al correu electrònic de confirmació que rebeu en obrir un nou compte de servei d’allotjament web amb el nou proveïdor. Feu els canvis substituint la secció “old-webhost.com” de les dades del servidor de noms de domini per la informació nova-webhost.com. En acabar, podeu desar els canvis i sortir del sistema del tauler de control de l’usuari.

 1. Eviteu fer canvis en el lloc web

Durant el temps de transició per canviar al servidor de noms de domini nou, eviteu fer cap canvi al contingut o al disseny del vostre lloc web. A mesura que els servidors funcionen per fer els canvis que sol·liciteu, és possible que la informació nova que afegiu no aparegui a la ubicació nova del lloc web. Així mateix, qualsevol informació que suprimiu durant aquest període de transició encara pot aparèixer al contingut un cop finalitzat el canvi de servidor.

Es poden trigar de 12 a 24 hores a tenir efecte els canvis del servidor de noms de domini. Durant aquest temps, els vostres clients i clients potencials continuaran veient la mateixa aparença de lloc web que arribi a la pàgina d’inici. El vostre lloc web continuarà obert per a la generació de vendes i el potencial de captació de plom com és normal, ja que tota la feina que es desenvolupa es fa en escena.

 1. Prova els canvis d’allotjament web

Quan el canvi de servidor de nom de domini s’hagi completat, rebrà un correu electrònic de confirmació del vostre nou proveïdor d’allotjament web. En aquest moment, podreu cancel·lar el servei d’allotjament web amb el vostre proveïdor antic ja que ara teniu la seguretat de que tot el lloc està al seu lloc perquè el vostre lloc web funcioni correctament en la seva nova ubicació. Amb els canvis oficials, voldreu provar el lloc web per assegurar-vos que tot funciona correctament.

A mesura que proveu el vostre lloc web a la seva nova ubicació, comproveu les funcions bàsiques assegurant-vos que tots els vostres enllaços externs i interns funcionen correctament. Envia un correu electrònic de prova al teu bloc o serveis de subscripció a butlletins. Consulteu cadascuna de les vostres pàgines per assegurar-vos que el disseny apareix correctament i que tot el contingut estigui al seu lloc.

El Pensament Final

El procés de migració d’un lloc web d’un proveïdor d’allotjament web a un altre proveïdor d’allotjament web és bastant senzill, però també es pot complicar amb complexitat. És una cosa que tots els propietaris de negocis passen almenys una vegada en la seva carrera professional ja que l’empresa supera la situació actual del seu proveïdor d’allotjament. Al llarg del camí, hi pot haver moments de frustració en comprendre com es pot fer un canvi de secció, pujar fitxers nous o fer altres canvis rellevants.

Per aquesta raó, és beneficiós tenir un proveïdor d’allotjament web fiable amb un sistema de suport tècnic totalment funcional al seu lloc. L’important que cal recordar quan migreu el vostre lloc web a un proveïdor d’amfitrió nou és fer les coses un pas a la vegada. Si alguna cosa no funciona, tindreu un fitxer de còpia de seguretat fàcilment disponible com a barrera de protecció. Un cop finalitzat el procés de migració, respira un alleujament i senti’t orgullós de la teva nova realització tecnològica.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map