Namecheap vs GoDaddy Hosting Review – Krahasoni Prmimet dhe planet – Maj 2020

Në botën e sotme moderne, nuk ka qenë kurrë më e lehtë të ndërtosh dhe të krijosh një faqe në internet. Pavarësisht nëse jeni një biznes i vogël që kërkon të arrijë klientët tuaj ose dëshironi të filloni një blog specialiteti për të fituar para, krijimi i një faqe në internet është diçka që pothuajse kushdo mund të bëjë, me kusht që ata të dinë ku të shikojnë.


Fatkeqësisht, për shkak se ekziston një zhurmë e tillë faqesh të ndryshme pritjeje atje, mund të jetë e vështirë të përcaktohet se cili është më i miri për nevojat tuaja. Ndërsa ne nuk mund t’i krahasojmë të gjitha njëkohësisht, ne do ta bëjmë këtë me dy prej pritësve më të vlerësuar sot; Namecheap dhe Godaddy.

Kur i krahasojmë këto dy hoste, ne do t’i masim ato ndaj të njëjtave tipare dhe përfitime, si dhe do t’ju tregojmë se cili është më i mirë për ju, në varësi të nevojave tuaja.

Çmimeve

Sa i përket shpenzimeve, gjëja më e rëndësishme për të parë është se sa është për të regjistruar një domen të ri. Ndërsa mund të ketë azhurnime të tjera të përfshira në krijimin e një faqe në internet, për t’i mbajtur gjërat më të thjeshta, ne do të shikojmë vetëm çmimin e një domeni, si dhe rinovimin. Duke supozuar se ju doni ta mbani faqen tuaj aktive për një kohë të gjatë, do të duhet ta rinovoni atë çdo vit për ta mbajtur atë të gjallë dhe të arritshme.

Namecheap

 • Paketa e vlerës: 9.88 dollarë për tu vendosur, me rinovime në 38.88 dollarë pas vitit të parë
 • Paketa profesionale: 19,88 dollarë për vitin e parë, dhe 78.88 dollarë për rinovime
 • Paketa Ultimate: 29,88 dollarë për tu vendosur, dhe rinovimet kushtojnë 129,88 dollarë në vit
 • Biznes Pro: 19,88 dollarë në muaj

Godaddy

 • Ekonomi: 1 dollarë në muaj / më pas 7,99 $
 • Deluxe: 5,99 $ në muaj / më pas 10,99 $
 • Ultimate: 9,99 $ në muaj / më pas 16,99 $

Fitues: Namecheap mund të jetë më i kushtueshëm përpara, por nëse planifikoni të keni faqen tuaj me vite, atëherë do të përfundoni duke kursyer para duke shkuar me këtë host.

Ndihma për klientët

Edhe nëse jeni një mësues teknik, do të ketë pashmangshmëri raste kur duhet të kontaktoni mbështetje për të zgjidhur një çështje. Duke pasur parasysh këtë, është e domosdoshme që hosti të sigurojë kanale të mjaftueshme për ju që t’i kontaktoni ata për çdo problem, si dhe t’ju kthehen sa më shpejt që të jetë e mundur. Ekzistojnë tre lloje kryesore të mbështetjes së klientit, kështu që le të shohim se çfarë ofrojnë këta host.

Qasja 24/7

Në këtë rast, Namecheap ju lejon t’i kontaktoni ata me çdo çështje ditën ose natën, përfshirë fundjavat. Sa i përket Godaddy, ata vetëm u përgjigjen pyetjeve nga e hëna deri të premten, që do të thotë se nëse hasni një problem gjatë fundjavës, duhet të prisni për ta zgjidhur.

fituesi: Namecheap, për arsye të dukshme.

Biseda live

Për t’ju ndihmuar të zgjidhni problemin tuaj të zgjidhur në kohë reale, shumë pritës do të ofrojnë një dhomë bisedë falas, ku mund të kërkoni ndihmë dhe të merrni një përgjigje menjëherë. Të dy Namecheap dhe Godaddy kanë veçori të bisedës live, por Namecheap është në dispozicion 24/7 dhe nuk kërkon aq shumë kohë sa të lidhesh. Me Godaddy, ata kanë orë të caktuara ku mund të përfshiheni në një seancë bisede, do të thotë që nuk do të keni mundësi të rregulloni problemet në çdo kohë.

fituesi: Namecheap përsëri

Mbështetje telefonike

Ndërsa shumica e njerëzve preferojnë të komunikojnë përmes postës elektronike ose tekstit këto ditë, ndonjëherë biseda me një person të gjallë është mënyra më e mirë për të trajtuar problemin tuaj në kohën e duhur. Të dy këta hostë kanë një numër telefoni që mund të telefononi, por Godaddy përsëri ka orë të kufizuara në të cilat mund t’i kontaktoni ata, dhe ka gjasa që ju të duhet të prisni më gjatë për të arritur një person në anën tjetër.

fituesi: Namecheap

shpejtësi

Duke supozuar se ju doni që faqja juaj e internetit të jetë e arritshme nga kushdo në çdo kohë, është e rëndësishme që të merrni një host që ofron shpejtësi të mjaftueshme në mënyrë që të mos hasni herë me vonesë rregullisht. Ndërsa pothuajse çdo host do të pretendojë se ata ofrojnë 99,99% uptime, në shumë raste që thjesht nuk është kështu, do të thotë që ju duhet t’i provoni vetë ato për të gjetur se cili ka performancën më të mirë.

Sipas testuesit të pavarur të shpejtësisë hostbenchmarker.com, këtu janë rezultatet për të dyja këto faqe.

Namecheap: shpejtësia mesatare e ngarkesës është 3.4 sekonda, me kohën më të shpejtë 2.85 sekonda dhe më e ngadalta 72.7 sekonda.

Godaddy: Shpejtësia mesatare është 3.14 sekonda, me të shpejtë 2.38 dhe më të ngadaltë 37.97 sekonda.

fituesi: Siç mund ta shihni, Godaddy trumbeton Namecheap në përgjithësi, si me shpejtësi mesatare, ashtu edhe me shpejtësi të ngadaltë. Një pjesë e kësaj është sepse Godaddy ka shumë më tepër përdorues, dhe si rezultat, ka serverë më të shpejtë për t’i akomoduar ata.

uptime

Siç e përmendëm, shumica e faqeve të pritjes do të garantojnë pothuajse 100% në kohën e duhur, do të thotë që faqja juaj nuk duhet të shkojë poshtë për ndonjë arsye. Përsëri, ne shikuam hostbenchmarker.com për të parë se si këta pritës u grumbulluan kundër njëri-tjetrit.

Namecheap: Përqindja mesatare e uptime është 99.93%, me më të ulëtin 92,92%.

Godaddy: Koha mesatare e ngritjes është 99.95%, me më të ultën 94,72%

fituesi: Përsëri, të kesh më shumë përdorues do të thotë që Godaddy ka një infrastrukturë shumë më të mirë se Namecheap, duke rezultuar në kohëzgjatje më të besueshme në përgjithësi. Vlen gjithashtu të përmendet se të dy hostet ndonjëherë ofrojnë 100% në kohë, kështu që merrni parasysh këtë.

vlerë

Kur krahasoni dy hoste, është e nevojshme që ju të krahasoni se çfarë vlere merrni me pajtimin tuaj. Për pjesën më të madhe, kjo vlerë përcaktohet nga sa domene mund të keni, sa hapësirë ​​hard drive keni dhe sa baza të dhënash merrni përgjithësisht.

Namecheap

 • Plani i vlerës: 3 domene, hapësirë ​​në disk 20 GB, 50 baza të të dhënave dhe 50 llogari emaili.
 • profesionale: 10 domene, 50 hapësirë ​​në disk, 100 baza të të dhënave dhe 100 llogari emaili
 • Ultimate: Deri në 50 domene, hapësirë ​​të pakufizuar në disk dhe bandë të pakufizuar
 • Biznes Pro: Domaina të pakufizuar, hapësirë ​​disku 20 GB dhe gjerësi bandë 5000 GB

Godaddy

 • Ekonomi: 1 domain, bandë të pakufizuar, hapësirë ​​disk 100 GB
 • Deluxe: Fushat e pakufizuara, ruajtja dhe gjerësia e bandës
 • Ultimate: Gjithçka nga Deluxe, përfshirë mjetin e menaxhimit të DNS dhe një çertifikatë një vjeçare SSL

Siç mund ta shihni, vetëm Namecheap përfshin gjëra të tilla si fusha shtesë dhe llogari të postës elektronike, që do të thotë se nëse ato janë të vlefshme për ju, atëherë Namecheap do të jetë një zgjedhje më e mirë. Sidoqoftë, nëse performanca është një pikë më e madhe e shitjes, atëherë Godaddy mund të jetë opsioni juaj më i mirë. Megjithëse postat elektronike nuk do të bashkohen me planet e Godaddy, ju mund t’i provoni ato më pak sa 5.99 dollarë në muaj, gjë që do ta bëjë çmimin tuaj të përgjithshëm edhe më të lartë.

fituesi: Namecheap për email dhe fusha, Godaddy për shpejtësi dhe performancë

Features

Së bashku me të ditur se çfarë vlere keni nga pritësi juaj në internet, gjithashtu duhet të kuptoni se cilat karakteristika të shtuara ju ofrojnë për të bërë më të lehtë krijimin e faqes tuaj. Këtu janë disa funksione të zakonshme që ndajnë këto hoste.

WordPress Hosting

Si një shërbim, WordPress është duke u bërë shpejt ndërtuesi i faqes në internet. Të dy Godaddy dhe Namecheap ofrojnë këtë stil të hostimit, do të thotë se duhet të jetë mjaft e lehtë për të shtuar funksionalitetin në faqen tuaj të internetit pa pasur nevojë të mësoni një ton programimi.

cPanel

Ky është deri tani paneli i kontrollit më i preferuar për çdo uebfaqe, pasi ju jep më shumë mundësi dhe kontroll mbi përmbajtjen dhe kopjen rezervë. Të dyja Godaddy dhe Namecheap ofrojnë cPanel për të gjitha paketat e tyre.

Siguria e shtuar

Me hakerat rreth cdo cep virtual, është e domosdoshme që faqja juaj e internetit të mbrohet. Godaddy ofron mbrojtje të sigurt Socket Layer (SSL), siç bën edhe Namecheap. Të dy faqet kanë plane të ndryshme sigurie nga të cilat mund të zgjidhni, në varësi të nevojave tuaja.

marketing

Një nga pengesat më të mëdha që do të keni pasi të keni krijuar faqen tuaj të internetit është që ju duhet ta promovoni atë për të drejtuar trafikun dhe për të rritur numrat tuaj. Godaddy ofron plane të ndryshme të marketingut, përfshirë optimizimin e SEO, marketing përmes postës elektronike dhe shënjestrimin lokal për reklama. Namecheap nuk duket se ka ende ndonjë plan zyrtar të marketingut.

Pagesa në internet

Nëse po ndërtoni një sit që do të përdorë tregtinë elektronike si një funksion parësor, atëherë është e domosdoshme që të shkoni me një host që mund t’ju sigurojë të gjitha mjetet që ju nevojiten për ta bërë atë të ndodhë. Namecheap ju lejon të përdorni softver që ofron mënyra të pagesës, do të thotë që ju mund të krijoni një dyqan dixhital dixhital në asnjë kohë.

Fitues: Në përgjithësi, Namecheap ka karakteristikat më të mira, megjithëse Godaddy ka përparësinë e veçantë kur bëhet fjalë për marketing dhe dizajnim në internet. Në fakt, ju mund të paguani Godaddy për të ndërtuar faqen tuaj dhe markë për ju, do të thotë që mezi duhet të ngrini një gisht për t’u vendosur.

Kush përfiton më shumë

Pra, kemi parë se çfarë mund të ofrojnë të dy hostet, por çfarë do të thotë kjo për ju? Pavarësisht nëse jeni një profesionist i marketingut ose një pronar i biznesit të vogël, si krahasohen këta ushtrues kur ju ofrojnë shërbime dhe veçori që ju nevojiten? Le ta copëtojmë.

Një zhvillues

Në përgjithësi, niveli i performancës së Godaddy është më i lartë se Namecheap, që do të thotë se nëse jeni zhvillues i programeve kompjuterike, mund të dëshironi të përdorni Godaddy. Kjo është thënë, asnjëra prej këtyre siteve nuk është optimizuar për zhvillimin e uebit, kështu që ju duhet të shikoni diku tjetër, në vend që të shihni atë që mund të gjeni.

marketer

Nëse po përpiqeni të zhvilloni faqet si një mënyrë për të promovuar ngjarje dhe biznese, mund të jetë më e dobishme të përdorni Godaddy, pasi ato tashmë kanë një rrjet për marketing në uebfaqe të ndryshme. Sidoqoftë, nëse doni më shumë kontroll mbi atë që mund të bëni, ne do t’i sugjeronim Namecheap si një mundësi më e mirë. Përsëri, asnjëra prej këtyre ushtrive nuk është optimizuar për këtë lloj gjëje, prandaj mbajeni në mend këtë.

Pronar i biznesit të vogël

Duke supozuar se zotëroni një biznes të vogël dhe dëshironi ta promovoni atë përmes faqes tuaj të internetit, do të jetë më mirë të përdorni materialet e marketingut dhe rrjetin e Godaddy në favorin tuaj. Sidoqoftë, nëse po përpiqeni të minimizoni fundin tuaj, atëherë Namecheap do t’ju kushtojë më pak në planin afatgjatë.

Kompania e tregtisë elektronike

Për shkak se Namecheap ju lejon të vendosni pagesa në internet, ky opsion është ideal për çdo biznes online. Mbi të gjitha, niveli i sigurisë dhe mbështetjes që merrni nga Namecheap do të thotë që ju të mund të trajtoni çdo problem pagese menjëherë.

Si e krahason GoDaddy me faqet e tjera të pritjes? Shikoni postimin tonë të krahasimit të GoDaddy vs HostGator për të zbuluar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map