Namecheap vs GoDaddy Review Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

U današnjem modernom svijetu nikad nije bilo jednostavnije stvoriti i postaviti web stranicu. Bez obzira jeste li mala tvrtka koja želi kontaktirati sa svojim kupcima ili želite pokrenuti specijalni blog kako biste zaradili novac, izrada web stranice je nešto što gotovo svatko može učiniti, pod uvjetom da zna gdje potražiti.


Nažalost, s obzirom na to da postoji velika prepunost različitih hosting stranica, teško je odrediti koji je najbolji za vaše potrebe. Iako ih ne možemo sve usporediti odjednom, danas ćemo to učiniti s dva najbolje ocijenjena domaćina; Namecheap i Godaddy.

Kada uspoređujemo ova dva domaćina, izmjerit ćemo ih prema istim značajkama i prednostima, kao i pokazati koji je bolji za vas, ovisno o vašim potrebama.

cijena

Što se tiče troškova, najvažnije je pogledati koliko je potrebno registrirati novu domenu. Iako mogu biti i druge nadogradnje koje su uključene u izradu web stranice, da bi stvari bile jednostavne, samo ćemo pogledati cijenu domene kao i obnovu. Pod pretpostavkom da web stranicu želite dugo održavati aktivnom, morat ćete je obnavljati svake godine kako biste je održavali uživo i dostupnom.

Namecheap

 • Vrijednost paketa: 9,88 USD za postavljanje, s obnavljanjem na 38,88 USD nakon prve godine
 • Profesionalni paket: 19,88 dolara za prvu godinu i 78,88 dolara za obnove
 • Ultimate paket: 29,88 dolara za postavljanje i obnavljanje koštali su 129,88 dolara godišnje
 • Poslovni Pro: 19,88 USD mjesečno

GoDaddy

 • Ekonomija: 1 USD mjesečno / tada 7,99 USD
 • Deluxe: 5,99 USD mjesečno / tada 10,99 USD
 • Ultimativno: 9,99 USD mjesečno / tada 16,99 USD

Pobjednik: Natrag može biti skuplja unaprijed, ali ako planirate godinama postavljati web mjesto, tada ćete uštedjeti novac odlazeći s tim domaćinom.

Korisnička podrška

Čak i ako ste tehnološki guru, neizbježno će doći doba kada ćete morati kontaktirati podršku da biste riješili problem. Imajući to u vidu, neophodno je da domaćin osigura dovoljno kanala da biste ih kontaktirali u slučaju bilo kakvih problema i da vam se što prije vratimo. Postoje tri glavne vrste korisničke podrške, pa pogledajmo što nude ti domaćini.

24/7 pristup

U ovom slučaju, Namecheap vam omogućuje da ih kontaktirate u bilo kojem broju dana i noći, uključujući vikende. Što se tiče Godaddy-a, oni odgovore samo na upite od ponedjeljka do petka, što znači da, ako naiđete na problem tijekom vikenda, morate pričekati da ga riješite.

Pobjednik: Namecheap, iz očitih razloga.

Live Chat

Da biste lakše riješili svoj problem u stvarnom vremenu, mnogi domaćini ponudit će besplatnu sobu za razgovor gdje možete zatražiti pomoć i odmah dobiti odgovor. I Imecheap i Godaddy imaju značajke za chat uživo, ali Namecheap je dostupan 24/7 i ne traje dugo vremena za povezivanje. S Godaddyjem imaju određene sate u kojima možete sudjelovati u chat sesiji, što znači da nećete moći riješiti probleme ni u jednom trenutku.

Pobjednik: Ponovo imanje

Telefonska podrška

Iako većina ljudi danas više voli komunicirati e-poštom ili tekstom, ponekad je razgovor sa živom osobom najbolji način da se problem riješi na vrijeme. Oba ova domaćina imaju telefonski broj koji možete nazvati, ali Godaddy opet ima ograničene sate u kojima ih možete kontaktirati, a izgledi su da ćete morati čekati duže da dođete do osobe na drugom kraju.

Pobjednik: Namecheap

Ubrzati

Pod pretpostavkom da želite da vašoj web lokaciji u bilo kojem trenutku bude dostupan bilo koji korisnik, presudno je da nabavite host koji osigurava dovoljnu brzinu kako ne biste redovno nailazili na zaostajanja. Iako će gotovo svaki domaćin tvrditi da nudi 99,99% produženog vremena, u mnogim slučajevima to jednostavno nije slučaj, što znači da morate sami testirati da biste otkrili koji od njih ima bolju izvedbu.

Prema neovisnom ispitivaču brzine hostbenchmarker.com, evo rezultata za obje ove web stranice.

Namecheap: prosječna brzina opterećenja je 3,4 sekunde, a najbrže je 2,85 sekundi, a najsporije 72,7 sekundi.

GoDaddy: Prosječna brzina je 3,14 sekunde, a najbrža je 2,38, a najsporija 37,97 sekundi.

Pobjednik: Kao što vidite, Godaddy je u ukupnom poretku nadmašio Namecheap, kako sa srednjom, tako i sa sporom brzinom. Dio je to zato što Godaddy ima mnogo više korisnika, a kao rezultat toga, ima brže poslužitelje za njihovo prihvaćanje.

Uptime

Kao što smo spomenuli, većina web hostinga jamčiti će gotovo 100% produženo vrijeme, što znači da se vaša web stranica ne bi trebala spustiti iz bilo kojeg razloga. Opet smo pogledali na hostbenchmarker.com da vidimo kako se ti domaćini slažu jedan protiv drugog.

Namecheap: Prosječni postotak produženog rada je 99,93%, a najniži 92,92%.

GoDaddy: Prosječno vrijeme produženja je 99,95%, a najniže 94,72%

Pobjednik: Opet, imati više korisnika znači da Godaddy ima mnogo bolju infrastrukturu od Namecheap-a, što rezultira pouzdanijim produženim radnim vremenom. Također je vrijedno napomenuti da oba domaćina ponekad pružaju 100% produženje rada, pa to uzmite u obzir i.

Vrijednost

Kada uspoređujete dva domaćina, morate usporediti koju vrijednost dobivate s pretplatom. Najvećim dijelom ta se vrijednost određuje koliko domena možete imati, koliko prostora na tvrdom disku imate i koliko baza podataka ukupno dobivate.

Namecheap

 • Vrijednost plana: 3 domene, 20 GB diskovnog prostora, 50 baza podataka i 50 računa e-pošte.
 • Stručni: 10 domena, 50 GB diskovnog prostora, 100 baza podataka i 100 računa e-pošte
 • Ultimativno: Do 50 domena, neograničen prostor na disku i neograničena propusnost
 • Poslovni Pro: Neograničene domene, 20 GB prostora na disku i 5000 GB propusnosti

GoDaddy

 • Ekonomija: 1 domena, neograničena propusnost, 100 GB prostora na disku
 • Deluxe: Neograničene domene, pohrana i propusnost
 • Ultimativno: Sve iz Deluxe-a, uključujući DNS alat za upravljanje i jednogodišnji SSL certifikat

Kao što vidite, samo Namecheap uključuje stvari poput dodatnih domena i računa e-pošte, što znači da ako su ti dragocjeni, Namecheap će biti bolji izbor. Međutim, ako je izvedba veće prodajno mjesto, tada vam je Godaddy najbolja opcija. Iako se adrese e-pošte ne isporučuju u paketima s Godaddy-jem, možete ih iskoristiti za samo 5,99 USD mjesečno, što će ukupnu cijenu učiniti još višom.

Pobjednik: Namecheap za e-poštu i domene, Godaddy za brzinu i performanse

Značajke

Uz saznanje koju vrijednost dobivate od svog web domaćina, morate razumjeti i koje su dodatne značajke koje vam pružaju da olakšate postavljanje svoje web stranice. Evo nekih uobičajenih funkcija koje dijele ovi domaćini.

WordPress hosting

Kao usluga, WordPress ubrzano postaje graditelj web-lokacija. I Godaddy i Namecheap nude ovaj stil hostinga, što znači da bi trebalo biti dovoljno jednostavno dodati funkcionalnost na svoju web stranicu, a da ne morate naučiti tonu programiranja.

cPanel

Ovo je daleko najpoželjnija upravljačka ploča za bilo koju web stranicu jer vam daje najviše mogućnosti i kontrolu nad vašim sadržajem i sigurnosnim kopijama. Godaddy i Namecheap nude cPanel za sve svoje pakete.

Dodana sigurnost

Uz hakere oko svakog virtualnog kuta, važno je da vaša web stranica bude zaštićena. Godaddy nudi zaštitu Secure Socket Layer (SSL), kao i Namecheap. Obje stranice imaju različite sigurnosne planove koje možete odabrati, ovisno o vašim potrebama.

Marketing

Jedna od najvećih prepreka koju ćete imati nakon stvaranja vaše web stranice jest to da je morate promovirati u pokretanju prometa i povećanju broja. Godaddy nudi razne marketinške planove, uključujući SEO optimizaciju, marketing putem e-pošte i lokalno ciljanje oglasa. Čini se da Namecheap još nema službene marketinške planove.

Online plaćanja

Ako pravite web lokaciju koja će koristiti e-trgovinu kao primarnu funkciju, tada je neophodno da zajedno s domaćinom pružite sve alate koji su vam potrebni da biste to ostvarili. Namecheap vam omogućuje korištenje softvera koji pruža načine plaćanja, što znači da možete stvoriti digitalnu trgovinu u bilo kojem trenutku.

Pobjednik: Sve u svemu, Namecheap ima najbolje karakteristike, iako je Godaddy izrazita prednost kada je riječ o marketingu i web dizajnu. U stvari, možete platiti Godaddy za izgradnju vaše web stranice i marke za vas, što znači da jedva morate podići prst da biste se postavili.

Tko najviše koristi

Dakle, vidjeli smo što mogu ponuditi oba domaćina, ali što to znači za vas? Bez obzira jeste li marketinški stručnjak ili vlasnik male tvrtke, kako se ti domaćini uspoređuju kada vam pružaju potrebne usluge i značajke? Rastavimo ga.

Programer

Općenito, razina performansi Godaddyja viša je od Namecheap-a, što znači da, ako ste softverski programer, možda želite koristiti Godaddy. Kako se kaže, nijedna od ovih web lokacija nije optimizirana za web razvoj, pa biste trebali potražiti negdje drugdje da biste vidjeli što možete pronaći.

marketer

Ako pokušavate razviti web stranice kao način za promociju događaja i tvrtki, korisnije je koristiti Godaddy jer već imaju mrežu za marketing različitih web stranica. Međutim, ako želite veću kontrolu nad onim što možete učiniti, predlažemo Namecheap kao bolju opciju. Opet, niti jedan od tih domaćina nije optimiziran za takve stvari, tako da imajte to na umu.

Vlasnik male tvrtke

Pod pretpostavkom da imate malo poduzeće i želite ga promovirati putem svoje web stranice, bilo bi bolje iskoristiti Godaddyjeve marketinške materijale i mrežu u svoju korist. Međutim, ako pokušavate smanjiti dno, tada će vas Namecheap dugoročno koštati.

Tvrtka za e-trgovinu

Budući da vam Namecheap omogućuje postavljanje mrežnih plaćanja, ova je opcija idealna za bilo koju internetsku tvrtku. Najbolje od svega, razina sigurnosti i podrške koju dobijate od Namecheap-a znači da možete odmah riješiti sve probleme s plaćanjem.

Kako se GoDaddy uspoređuje s drugim hosting stranicama? Pogledajte naš post o GoDaddy vs HostGator za usporedbu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map