Ndërtuesit e faqeve në internet për fotografë: 4 Mundësitë më të mira për të ndërtuar një sit (2020)

Ju jeni fotograf, por nuk keni një uebfaqe.


Instagrami juaj është i bukur, por ju jeni konfuz.

Ku filloni me ndërtimin dhe mbajtjen në sit të fotografisë?

Le të shohim katër nga opsionet më të mira për fotografët për të filluar.

fotograf që ndërton një faqe në internet

Ndërtimi i një faqe në internet për një biznes fotografie është shumë i ndryshëm sesa faqja juaj mesatare.

DUHET të përqendrohet në fotografinë e bukur dhe gjithçka tjetër është dytësore.

Për më tepër, imazhet mund të marrin shumë hapësirë ​​për ruajtje – kështu që nuk mund të merreni me kufij të dobët të ruajtjes.

ndërtues i faqes së fotografisë

Kjo është arsyeja pse, si fotograf, kur kaloni nëpër ndërtues të ndryshëm të faqeve të internetit, është e rëndësishme të gjeni përshtatjen e duhur për të shfaqur punën tuaj dhe detajuar opsionet e shërbimit tuaj.

Si fotograf tashmë keni mjaft punë në pjatën tuaj për sa i përket vendosjes dhe fotografimit; redaktimi dhe prekja e fotove; si dhe organizimin e tyre në një album të paraqitshëm.

Më shpesh sesa jo fotografët dëshirojnë një faqe në internet që u lejon atyre që lehtë të dizajnojnë dhe ndërtojnë faqen e tyre. Për këto aftësi specifike, ju doni të gjeni një ndërtues site shumë të shpejtë dhe të lehtë.

Megjithatë, ju ende dëshironi një faqe në internet që lejon fleksibilitet me personalizimin, në mënyrë që të mund të përshtatni faqen tuaj në stilin tuaj unik.

fotograf në rrugën drejt një faqe në internet

Do të dëshironi gjithashtu që hosti të sigurojë një larmi opsionesh CMS dhe opsione të galerisë së imazheve, në mënyrë që të jeni të sigurt për të marrë pamjen që dëshironi.

Një cilësi tjetër e rëndësishme për të kërkuar në një ndërtues të faqes në internet është rezervë dhe shpejtësi e besueshme e ruajtjes. Uebfaqet e fotografisë ku shfaqni punën tuaj kërkojnë një sasi të madhe të ruajtjes për shkak të kërkesave të kërkuara për ruajtje të fotografive të mëdha, me cilësi të lartë dhe të redaktuara.

Shkoni me një host që ruan shpejtësinë dhe aftësitë e tij edhe pse përballet me një sasi të madhe të depozitave.

Mbi të gjitha, ju doni të zgjidhni një ndërtues faqesh në internet që ka shërbim i shkëlqyer i klientit dhe mbështetje e përdoruesit. Pavarësisht se sa është vlerësuar mirë një i veçantë, mund të ketë probleme me shërbimin ose thjesht mund të keni nevojë për disa udhëzime me funksione të caktuara në internet. Një ekip i mirë për mbështetjen e klientëve mund të bëjë të gjithë ndryshimin për praninë tuaj në internet.

Le të zhyten në opsionet më të mira të faqes së pritjes për Fotografë.

1) Formati: Vlerësimi më i mirë për ndërtuesit e portofolit

format është një platformë në internet e krijuar posaçërisht për profesionistë artistikë që duan të shfaqin portofolin e tyre profesional. Një studim në vitin 2016 i realizuar nga wisbuy.com zbuloi se Formati kishte nivelin më të lartë të kënaqësisë së klientëve midis ndërtuesve të portofolit në internet me 95%.

Formati lejon artistët dhe fotografët të përshtatin dhe përshtatin faqen e tyre në një stil që ata mendojnë se më së miri i përshtatet temës së punës së tyre. Formati është platforma e internetit e zgjedhur për shumë fotografë profesionistë të profileve të larta dhe me kohë të pjesshme.

Formati ofron një ndërtues të lehtë për t’u përdorur në internet që është shumë fleksibël dhe i përshtatshëm për këtë nevojat e dizajnit të klientit. Një komponent i shitjeve në internet dhe tregtia elektronike është në çdo nivel çmimesh të planit të mbajtjes në internet të Format. Meqenëse fotografët janë duke redaktuar vazhdimisht përmbajtjen e tyre dhe modelin e faqes së tyre Formati e ka bërë shumë të dhimbshme të bësh ndryshime dhe rregullime edhe përmes tabletit ose pajisjes celulare.

Formati adreson plotësisht nevojat e fotografëve që duan të mbajnë një përbërës blog të qëndrueshëm dhe të pasur me përmbajtje të faqes së tyre. Blogimi i fuqishëm i bazuar në imazhe i bën bloget e fotografisë të shpejta dhe pa dhimbje për të krijuar, rishikuar dhe modifikuar.

Shumë ndërtues të tjerë të hostit të uebit nuk arrijnë të adresojnë në mënyrë adekuate këtë përbërës. Formati është një nga hostet më të vlerësuar për karakteristikat që ofron që fotografët ka të ngjarë të përdorin.

Formati gjithashtu siguron një shquar tipar i korrigjimit të klientit kjo ju lejon të paketoni me profesionalizëm punën tuaj për klientët.

Mbështetja e klientit në format është e dobishme dhe efikase shumica e klientëve i kanë zgjidhur problemet e tyre brenda 23 orëve.

Këtu janë tiparet e përgjithshme të Formatit të përfshira me të gjitha planet:

 • Mbështetje e shpejtë dhe miqësore 24/7
 • Formatoni aplikacionin e galerive
 • Publikoni dhe azhurnoni formularin Adobe Lightroom
 • Përcaktimi i klientit
 • Tipografia e zgjuar
 • Temat dinamike
 • Faqet fleksibël dhe faqosja

Këtu janë opsionet tuaja të hostimit të formatit:

Entuziast 6 $ / muaj

 • 100 imazhe
 • 3 Produkte dyqanesh
 • 15 faqe

Pro 12 $ / muaj

 • 1.000 Imazhe
 • 20 produkte dyqanesh
 • Faqet e Pafund dhe Postimet në Blog
 • 5000 Imazhe Dëshmuese
 • Domain falas
 • Redaktimi CSS dhe HTML

Pafund 25 $ / muaj

 • Imazhe të pakufizuara
 • Produkte të pakufizuara të dyqaneve
 • Faqet e Pafund dhe Postimet në Blog
 • Imazhe të pakufizuara të provës
 • Temat Falas Premium
 • Domain falas
 • Redaktimi CSS dhe HTML

Të gjithë këta web hosting ofrojnë një platformë të shkëlqyeshme për mbajtjen e internetit për fotografët që ndërtojnë faqen e tyre të internetit.

Para se të vendosni se cili host do të shkojë me ju duhet të kaloni ato që dëshironi dhe të prisni nga faqja juaj. Mundohuni të merrni një inventar të punës suaj aktuale, të kuptoni se çfarë lloj kategorie artistike do të binte puna juaj. Kjo do t’ju ndihmojë të vendosni se si dëshironi të shfaqni punën tuaj dhe çfarë lloj auditori po përpiqeni të arrini.

2) Hapësira katrore: Modele të thjeshta për tu filluar dhe bukur

Squarespace është një zgjedhje e popullarizuar në mesin e fotografëve për hartimin e tyre profesional, elegant, me cilësi të lartë, por thjesht të thjeshtë. Sheshi i hapësirës është përdorur gjerësisht në mes të pavarurve që vendosin një theks të fortë në estetikën e faqes së tyre.

Modelet e paravendosura të projektimit që ofron Squarespace për përdoruesit e tij ofron një themel shumë të strukturuar që tregon në mënyrë elegante punën tuaj për estetikë optimale. Në krye të shablloneve mahnitëse, ndërtuesi i faqes në internet Squarespace është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe i popullarizuar në mesin e fotografëve.

Squarespace ofron shumë karakteristika të krijuara për të nënvizuar punën tuaj artistike. Këto tipare artsy përfshijnë shabllone moderne, një redaktues stili, i ndërtuar në faqet e internetit të lëvizshme, CSS me porosi, paraqitja e përmbajtjes së personalizueshme, shkronjat falas të google, blloqet e tabelave dhe prejardhjet video.

Edhe pse Squarespace favorizohet nga shumë profesionistë krijues për aftësitë e tij artistike, shumë freelancer të imagjinuar mund ta shohin atë kufizues. Hapësira katror është e personalizueshme në aspektin e paraqitjes së përmbajtjes, shkronjave dhe stilit, por shumë ankohen se modelet e përgjithshme nuk përshtaten me temën e tyre të specializuar të projektimit. Për këtë grup profesionistësh, një host me një ndërtues në internet që ofron modele mjaft të përshtatshëm mund të jetë i favorshëm.

Squarespace gjithashtu ofron një Gjykim falas 14 ditor, megjithëse kjo nuk ju jep shumë kohë për të eksperimentuar me mbajtjen në internet përsa i përket aftësive SEO, kjo do t’ju lejojë të luani me aspektet e projektimit të Squarespace për të parë nëse ju pëlqen format.

Prmimet Squarespace ofrojnë shërbimet e saj të mbajtjes në internet në një gamë çmimesh mesatare deri mesatare. Nëse thjesht dëshironi të shfaqni punën tuaj në një galeri fotografish me informacione rreth vetes dhe punës tuaj, atëherë mund të dëshironi të zgjidhni planin personal. Por nëse doni të shesni printimet tuaja origjinale nga faqja e internetit tuaj, biznesi ose opsioni bazë i dyqanit në internet mund të jetë basti juaj më i mirë.

Plani Personal: 12 $ / muaj

 • Pafund, faqe, galeri dhe bloge me ruajtje të pakufizuar të brezit dhe 2 kontribues
 • Uebfaqja e optimizuar për celular
 • Metrika e faqes në internet
 • Sigurimi i Lirë i Domainit SSL i Siguruar i Përfshirë
 • 24/7 Ndihma për klientin

Plani i biznesit: 18 dollarë në muaj

 • Të gjitha tiparet e Planit Personal
 • Email profesional nga Google
 • 100 dollarë në kredinë e Google AdWords
 • Shisni produkte të pakufizuar dhe pranoni dhurime
 • Tarifa e transaksionit 3%
 • Pop-up promovues
 • Tregtia elektronike e integruar plotësisht

Squarespace po ofron gjithashtu 50% zbritje të vitit të parë për studentët që regjistrohen me adresën e tyre elektronike akademike.

3) Motori WP + Semplice: Zgjedhja më e mirë për fotografë të përparuar

Dëshironi diçka më shumë sesa thjesht një prodhues standard i faqes së internetit të mullirit?

Ndoshta ju dëshironi më shumë kontroll dhe personalizim, por nuk doni të kodoni nga e para.

Ne kemi një zgjidhje të re për ju: bashkoni temën Semplice nga projektuesi Spotify Tobias Van Schneider me WP Engine për fuqi përfundimtare.

Ajo që ju merrni është më e mira e të dy botëve.

Ju jeni në një host të fuqizuar, super të shpejtë dhe keni një temë të bukur të krijuar vetëm për fotografët.

vrojtim teme semplice

Kjo është më e mira për fotografët e përparuar që kanë nevojë për më shumë ruajtje, personalizim dhe kontroll të përgjithshëm.

Ne nuk e rekomandojmë këtë organizim për fillestarët – pasi që mund të komplikojë gjërat dhe të ngadalësojë përparimin tuaj.

Shumë fotografë dhe përkthyes të pavarur pëlqejnë njëkohësisht përdorimin e një platforme WordPress për lehtësinë e përdorimit, familjaritetin dhe përfitimet e tjera. Nëse përshtateni në këtë grup, do të gjeni një botë krejt të re të opsioneve të ndërmarrjeve që janë në internet që specializohen Host WordPress.

Pritësi i mirënjohur në internet për hostimin e WordPress për fotografët do të duhej të ishte WP Engine. Një problem i madh për fotografët është se përmbajtja e tyre zakonisht ka kërkesa të larta për ruajtje si p.sh. foto më të mëdha me rezolucion të lartë ato mund të redaktohen ose preken shumë.

Kjo mund të sjellë një tendosje në shpejtësinë e faqes së internetit, e cila do të ndikojë negativisht në aftësitë SEO të faqes. Kështu që mund të jetë më e vlefshme të zgjedhësh një host të shpejtë të një cilësie të lartë dhe më shumë depo nëse buxheti e lejon atë.

Edhe pse WP Engine nuk është i njohur për ndërtimin e uebit shumë të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, ia vlen ta vendosni këtu për të nënvizuar cilësinë e tij të lartë dhe aftësitë profesionale.

Kjo është arsyeja pse WP Engine është shumë e respektuar dhe e përdorur nga fotografë profesionistë. Motori WP ofron një pritje me cilësi të lartë me shumë depo dhe shpejtësi të lartë. WP Engine ka qenë gjithashtu i njohur të jetë shumë fleksibël dhe i përshtatshëm për t’iu përshtatur temës tuaj specifike të projektimit.

WP Engine gjithashtu ka një nga ekipet më të ndihmuara dhe më të efektshme për mbështetjen e klientëve në industrinë e web hosting. Ata gjithashtu ofrojnë migrim falas nëse jeni duke kaluar nga një shërbim tjetër i hostimit në internet.

Edhe pse motori WP është i kushtueshëm që vjen me 35 $ / muaj për planin fillestar, ai patjetër do të paguajë nëse merrni trafik të lartë mujor. Nëse nuk jeni të sigurt në lidhje me çmimin e pjerrët WP Engine ofron një garanci 60-ditore të kthimit të parave, kështu që nëse e provoni dhe nuk mendoni se shërbimi ia vlen paratë tuaja, do t’i merrni të gjitha.

Kontrolli i motorit WP

Kjo është ajo që plani i fillimit të WP Engine (35 $ / muaj) përfshin:

 • 10 GB Ruajtje Lokale
 • Gjerësia e bandës 50 GB
 • Mjedise Dev, Stage, Prod
 • Sitet e transferueshme
 • PHP 7 gati
 • FS të mëdha
 • CDN globale
 • Performanca e faqes
 • Certifikata SSL të automatizuara
 • 24/7 mbështetje chat

Plus – me lidhjen tonë, ju merrni 3 muaj falas

4) Wix: Lehtë për t’u përdorur por ka anësore

wix për faqet e internetit të fotografisë

Wix është përdorur gjerësisht në mesin e fotografëve për të shumë i përshtatshëm dhe i lehtë për t’u përdorur në internet ndërtues. Wix është në dispozicion falas për aq kohë sa ju dëshironi, por nëse keni nevojë për veçori profesionale si emri i domain-it tuaj ose mbështetja prioritare, duhet të zgjidhni një nga pesë planet e tyre premium. Plani falas Wix ofron shumë karakteristika të dobishme si:

 • Qasje në koleksionin tonë të gjerë të imazheve, artet e klipeve dhe ikonave. Të gjitha plotësisht të personalizueshme dhe 100% FALAS për t’u përdorur në faqen tuaj Wix.
 • 500MB ruajtje dhe bandwidth deri në 500MB
 • Qasje e pakufizuar në të gjitha mbështetjet Wix-pas-hap pas hapi, artikuj, mësime video dhe më shumë

Mundësia e lirë është e shkëlqyeshme për fillimin por nëse trafiku juaj merr sasi më të larta të trafikut dhe keni nevojë për më shumë ruajtje dhe gjerësi bande dhe nuk dëshironi që reklamat Wix të shfaqen në faqen tuaj, do të duhet të azhurnoni në një plan premium.

Nëse jeni duke drejtuar një sit fotografik me trafik të lartë dhe nevojë për ruajtje të lartë, plani i primit me vlerë më të madhe do të ishte Plani i pakufizuar me 14 $ / muaj. Ky plan jo vetëm që ofron një bandë të pakufizuar dhe 10 GB ruajtje pa reklama Wix, por gjithashtu ofron veçori të vlefshme të SEO.

Nëse jeni duke kërkuar të shesni printimet tuaja origjinale në faqen tuaj të internetit Wix ju lejon të bëni transaksione e-tregtie me ato planet e tregtisë elektronike. Ky plan ju jep 20 GB ruajtje së bashku me përfitimet e një dyqani online.

Përmbledhje: Provoni pak, pastaj Shkëputuni

fotograf që ndërton një faqe në internet

Pasi të kuptoni se çfarë lloji të audiencës doni të arrini të kuptoni sjelljen e tyre dhe çfarë lloji të përmbajtjes që ata duan të konsumojnë. Kur të keni marrë parasysh të gjithë këta faktorë, pa dyshim që do të zgjidhni mikpritësin e duhur.

Për të dhënë një përgjigje vendimtare, format është zgjedhja jonë për mikpritësin më të mirë gjithëpopullor për fotografët në çdo nivel. Formati është krijuar posaçërisht për të nënvizuar punën e artistit. Komuniteti dhe mbështetja e tyre është shumë me përvojë në dëshirën dhe çështjet e artistëve që tregojnë punën e tyre.

Kjo duke u thënë nëse jeni fotograf me nevoja më të specializuara, mund ta gjeni të dobishëm të përdorni hoste të tjerë. Nëse jeni më të interesuar të shisni vëllim të lartë direkt nga faqja juaj, në vend që të tregoni punën tuaj dhe të tërheqni klientë, Sheshi i hapësirës mund të jetë një opsion i mirë. Nëse jeni një fotograf me shumë përvojë dhe shumë profesionist që pret sasi të mëdha trafiku dhe keni shumë fotografi të mëdha me rezolucion të lartë Motori WP mund të jetë gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map