Pembangun Laman Web untuk Jurugambar: 4 Pilihan Terbaik untuk Membina Laman web (2020)

Anda seorang jurugambar, tetapi anda tidak mempunyai laman web.


Instagram anda cantik, tetapi anda keliru.

Di mana anda bermula dengan membina dan menghoskan laman fotografi?

Mari lihat empat pilihan terbaik untuk jurugambar untuk memulakan.

jurugambar membina laman web

Membina laman web untuk perniagaan fotografi sangat berbeza daripada laman web purata anda.

MESTI memberi tumpuan kepada fotografi yang indah dan segala yang lain adalah perkara kedua.

Selain itu, gambar boleh memakan banyak ruang penyimpanan – jadi anda tidak dapat mengatasi had penyimpanan yang lemah.

pembina laman web fotografi

Itulah sebabnya, sebagai jurugambar, ketika melalui pembangun laman web yang berbeza, penting untuk mencari yang sesuai untuk mempamerkan karya anda dan memperincikan pilihan perkhidmatan anda.

Sebagai jurugambar, anda sudah mempunyai cukup pekerjaan di pinggan anda dari segi penyediaan dan pengambilan gambar; mengedit dan menyentuh gambar; serta menyusunnya ke dalam album yang rapi.

Selalunya bukan jurugambar mahukan laman web yang membolehkan mereka merancang dan membina laman web mereka dengan mudah. Untuk kemampuan khusus ini, anda ingin mencari pembina laman web yang sangat cepat dan mudah.

Namun anda masih mahukan laman web yang membolehkan fleksibiliti dengan penyesuaian sehingga anda dapat menyesuaikan laman web anda dengan gaya unik anda.

jurugambar dalam perjalanan ke laman web

Anda juga mahu tuan rumah memberikan pelbagai pilihan CMS dan pilihan galeri gambar sehingga anda pasti dapat mendapatkan penampilan yang anda inginkan.

Kualiti penting lain yang perlu dicari dalam pembangun laman web adalah sandaran dan kelajuan penyimpanan yang boleh dipercayai. Laman web fotografi di mana anda mempamerkan karya anda memerlukan penyimpanan yang banyak kerana keperluan penyimpanan yang menuntut gambar yang besar, berkualiti tinggi dan diedit.

Pergi dengan host yang mengekalkan kelajuan dan kemampuannya walaupun menghadapi banyak simpanan.

Yang terpenting, anda ingin memilih pembina laman web yang mempunyai perkhidmatan pelanggan dan sokongan pengguna yang sangat baik. Tidak kira seberapa baik nilai tertentu, mungkin ada masalah dengan perkhidmatan ini atau anda mungkin memerlukan sedikit panduan mengenai fungsi laman web tertentu. Pasukan sokongan pelanggan yang baik dapat membuat semua perbezaan untuk kehadiran dalam talian anda.

Mari selami pilihan laman web hosting terbaik untuk Jurugambar.

1) Format: Dinilai Terbaik untuk Pembangun Portofolio

Format adalah platform web yang direka khas untuk profesional artistik yang ingin memaparkan portfolio profesional mereka. Tinjauan pada tahun 2016 yang dilakukan oleh wisebuy.com mendapati bahawa Format mempunyai kadar kepuasan pelanggan tertinggi di kalangan pembangun portfolio dalam talian pada 95%.

Format membolehkan artis dan jurugambar menyesuaikan dan menyesuaikan laman web mereka dengan gaya yang mereka rasa paling sesuai dengan tema karya mereka. Format adalah platform web pilihan untuk banyak jurugambar profesional berprofil tinggi dan sambilan.

Format menyediakan pembina web yang mudah digunakan yang sangat fleksibel dan disesuaikan dengan keperluan reka bentuk pelanggan. Komponen penjualan dalam talian dan e-dagang adalah pada setiap tahap harga rancangan hosting web Format. Oleh kerana jurugambar sentiasa mengedit kandungan dan reka bentuk laman web mereka menjadikannya sangat menyakitkan untuk membuat perubahan dan penyesuaian walaupun melalui tablet atau peranti mudah alih.

Format secara menyeluruh memenuhi keperluan jurugambar yang ingin mengekalkan komponen blog yang konsisten dan kaya dengan kandungan di laman web mereka. Blogging berasaskan gambar mereka yang kuat menjadikan blog fotografi cepat dan tidak menyakitkan untuk dibuat, ditinjau dan diedit.

Banyak pembangun web host web yang lain gagal menangani komponen ini dengan secukupnya. Format adalah salah satu hos bernilai terbaik untuk ciri yang disediakannya yang mungkin digunakan oleh jurugambar.

Format juga memberikan yang luar biasa ciri pemeriksaan pelanggan yang membolehkan anda mengemas kerja anda secara mahir untuk pelanggan.

Sokongan pelanggan Format berguna dan cekap kebanyakan pelanggan menyelesaikan masalah mereka dalam masa 23 jam.

Berikut adalah ciri umum Format yang disertakan dengan semua rancangan:

 • Sokongan 24/7 yang pantas dan mesra
 • Format aplikasi galeri
 • Terbitkan dan kemas kini borang Adobe Lightroom
 • Pembuktian pelanggan
 • Tipografi Pintar
 • Tema dinamik
 • Halaman dan susun atur yang fleksibel

Berikut adalah pilihan hosting Format anda:

Bersemangat $ 6 / bulan

 • 100 gambar
 • 3 Kedai Produk
 • 15 Halaman

Pro $ 12 / bulan

 • 1,000 Imej
 • 20 Kedai Produk
 • Halaman dan Catatan Blog Tanpa Had
 • 5,000 Gambar Bukti
 • Domain Percuma
 • Penyuntingan CSS dan HTML tersuai

$ 25 / bulan tanpa had

 • Gambar Tanpa Had
 • Produk Kedai Tanpa Had
 • Halaman dan Catatan Blog Tanpa Had
 • Imej Proofing Tanpa Had
 • Tema Premium Percuma
 • Domain Percuma
 • Penyuntingan CSS dan HTML tersuai

Semua web hosting ini menyediakan platform web hosting yang hebat untuk jurugambar membina laman web mereka sendiri.

Sebelum anda menentukan host web mana yang harus anda jalani, anda harus melalui apa yang anda mahukan dan harapkan dari laman web anda. Cuba buat inventori karya semasa anda, fahami jenis kategori seni yang menjadi tempat kerja anda. Ini akan membantu anda menentukan bagaimana anda ingin mempamerkan karya anda dan jenis khalayak yang ingin anda jangkau.

2) Squarespace: Templat Mudah Dimulakan dan Cantik

Ruang Squarespace adalah pilihan yang popular di kalangan jurugambar kerana reka bentuk laman web profesional, elegan, berkualiti tinggi, namun ringkas. Squarespace digunakan secara meluas di kalangan freelancer yang memberikan penekanan yang tinggi terhadap estetika laman web mereka.

Templat reka bentuk pra-pemasangan yang ditawarkan oleh Squarespace kepada penggunanya memberikan asas yang sangat terstruktur yang menampilkan karya anda dengan elegan untuk estetika optimum. Di atas templat yang menakjubkan, pembangun web Squarespace sangat mudah digunakan dan popular di kalangan jurugambar.

Squarespace menawarkan banyak ciri yang direka untuk menonjolkan karya seni anda. Ciri-ciri seni ini merangkumi templat moden, editor gaya, dibina dalam laman web mudah alih, CSS khusus, susun atur kandungan yang dapat disesuaikan, fon google percuma, blok carta, dan latar belakang video.

Walaupun Squarespace disukai oleh banyak profesional kreatif kerana kemampuan seninya, banyak freelancer khayalan mungkin menganggapnya terhad. Squarespace dapat disesuaikan dari segi susun atur kandungan, fon, dan gaya tetapi banyak yang mengeluh bahawa templat keseluruhan tidak sesuai dengan tema reka bentuk khusus mereka. Untuk kumpulan profesional ini, tuan rumah dengan pembangun web yang menawarkan templat yang sangat disesuaikan mungkin menguntungkan.

Squarespace juga menawarkan Percubaan percuma 14 hari, walaupun ini tidak memberi anda banyak masa untuk bereksperimen dengan web hosting dari segi kemampuan SEO, ini akan membolehkan anda bermain-main dengan aspek reka bentuk Squarespace untuk melihat apakah anda menyukai format.

Harga Squarespace menawarkan perkhidmatan hosting webnya pada julat harga sederhana hingga tinggi. Sekiranya anda hanya mahu memaparkan karya anda di galeri foto dengan maklumat mengenai diri anda dan karya anda, maka anda mungkin ingin memilih rancangan peribadi. Tetapi jika anda ingin menjual cetakan asal dari laman web anda, perniagaan atau pilihan kedai dalam talian asas mungkin merupakan pertaruhan terbaik anda.

Pelan Peribadi: $ 12 / bulan

 • Tanpa had, halaman, galeri, dan blog dengan penyimpanan lebar jalur tanpa had dan 2 penyumbang
 • Laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih
 • Metrik Laman Web
 • Termasuk Keselamatan SSL Domain Tersuai Percuma
 • Sokongan Pelanggan 24/7

Rancangan Perniagaan: $ 18 / bulan

 • Semua ciri Pelan Peribadi
 • E-mel profesional dari Google
 • $ 100 kredit Google AdWords
 • Jual produk tanpa had dan terima sumbangan
 • Bayaran transaksi 3%
 • Munculan promosi
 • E-dagang bersepadu sepenuhnya

Squarespace juga menawarkan potongan 50% pada tahun pertama bagi pelajar yang mendaftar dengan alamat e-mel akademik mereka.

3) WP Engine + Semplice: Pilihan Terbaik untuk Jurugambar Lanjutan

Mahukan sesuatu yang lebih daripada sekadar pembangun laman web kilang biasa?

Mungkin anda mahukan lebih banyak kawalan dan penyesuaian, tetapi tidak mahu membuat kod dari awal.

Kami ada penyelesaian baru untuk anda: pasangkan tema Semplice dari pereka Spotify Tobias Van Schneider dengan WP Engine untuk kekuatan tertinggi.

Apa yang anda dapat adalah yang terbaik dari kedua-dua dunia.

Anda menggunakan hosting berkuasa tinggi dan sangat pantas, dan mempunyai tema indah yang dibina khas untuk jurugambar.

pratonton tema semplice

Ini terbaik untuk jurugambar maju yang memerlukan lebih banyak penyimpanan, penyesuaian, dan kawalan keseluruhan.

Kami tidak mengesyorkan penyediaan ini untuk pemula – kerana ini dapat menyulitkan dan memperlahankan kemajuan anda.

Banyak jurugambar dan freelancer suka menggunakan platform WordPress untuk kemudahan penggunaan, keakraban, dan faedah lain. Sekiranya anda masuk dalam kumpulan ini, anda akan dapati dunia pilihan baru syarikat hosting web yang pakar Hosting WordPress.

Host web yang menonjol untuk hosting WordPress untuk jurugambar mestilah WP Engine. Masalah besar bagi jurugambar adalah bahawa kandungannya biasanya mempunyai permintaan penyimpanan yang tinggi seperti foto resolusi tinggi yang lebih besar mereka mungkin banyak diedit atau disentuh.

Ini boleh memberi tekanan pada kelajuan laman web, yang akan memberi kesan buruk terhadap kemampuan SEO laman web tersebut. Oleh itu, mungkin lebih berguna untuk memilih hos cepat berkualiti tinggi dengan lebih banyak simpanan jika anggaran mengizinkannya.

Walaupun WP Engine tidak dikenali kerana mempunyai pembangun web yang sangat sederhana dan mudah digunakan, ada baiknya memasukkannya ke sini untuk menonjolkan kualiti yang tinggi dan kemampuan profesional.

Itulah sebabnya WP Engine sangat dihormati dan digunakan oleh jurugambar profesional. Enjin WP menawarkan hosting berkualiti tinggi dengan banyak penyimpanan dan kelajuan tinggi. WP Engine juga terkenal sangat fleksibel dan disesuaikan agar sesuai dengan tema reka bentuk khusus anda.

WP Engine juga mempunyai salah satu pasukan sokongan pelanggan yang paling membantu dan cekap dalam industri hosting web. Mereka juga menawarkan migrasi percuma jika anda beralih dari perkhidmatan hosting web lain.

Walaupun enjin WP berharga pada $ 35 / bulan untuk rancangan permulaan, ia pasti akan terbayar sekiranya anda mendapat trafik bulanan yang tinggi. Sekiranya anda tidak pasti dengan harga yang tinggi WP Engine menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 60 hari, jadi jika anda mencubanya dan tidak menganggap perkhidmatan itu bernilai wang anda, anda akan mendapatkannya kembali.

WP Engine Prcing

Inilah yang merangkumi rancangan permulaan WP Engine ($ 35 / bulan):

 • Storan Tempatan 10GB
 • Lebar jalur 50GB
 • Dev, Pentas, Persekitaran Prod
 • Laman web yang boleh dipindah milik
 • PHP 7 siap
 • FS besar
 • CDN global
 • Prestasi Halaman
 • Sijil SSL automatik
 • Sokongan sembang 24/7

Plus – dengan pautan kami, anda mendapat 3 bulan percuma

4) Wix: Mudah Digunakan tetapi mempunyai Kelemahan

wix untuk laman web fotografi

Wix digunakan secara meluas di kalangan jurugambar untuknya sangat disesuaikan dan pembina web yang senang digunakan. Wix tersedia secara percuma selama yang anda mahukan, tetapi jika anda memerlukan ciri profesional seperti nama domain anda sendiri atau sokongan keutamaan, anda mesti memilih salah satu daripada lima rancangan premium mereka. Pelan Wix percuma menawarkan banyak ciri berguna seperti:

 • Akses ke koleksi gambar, seni klip dan ikon kami yang banyak. Semua boleh disesuaikan sepenuhnya dan 100% PERCUMA untuk digunakan di laman web Wix anda.
 • Storan 500MB dan lebar jalur sehingga 500MB
 • Akses tanpa had ke semua langkah-langkah demi langkah, artikel, tutorial video dan banyak lagi Sokongan Wix

Pilihan percuma adalah bagus untuk memulakan tetapi jika jumlah trafik anda lebih tinggi dan anda memerlukan lebih banyak storan dan lebar jalur dan anda tidak mahu iklan Wix muncul di laman web anda, anda harus menaik taraf ke rancangan premium.

Sekiranya anda menjalankan laman web fotografi dengan lalu lintas yang tinggi dan keperluan penyimpanan yang tinggi, rancangan premium dengan nilai terbanyak adalah Pelan tanpa had pada $ 14 / bulan. Pelan ini tidak hanya menawarkan lebar jalur tanpa had dan storan 10GB tanpa iklan Wix, ia juga menawarkan ciri-ciri SEO yang berharga.

Sekiranya anda ingin menjual cetakan asli anda di laman web anda, Wix membolehkan anda melakukan transaksi e-dagang dengan mereka rancangan e-dagang. Pelan ini memberi anda simpanan 20GB berserta kelebihan kedai dalam talian.

Ringkasan: Uji Beberapa, Kemudian Lepas

jurugambar membina laman web

Sebaik sahaja anda mengetahui jenis khalayak yang ingin anda jangkau memahami tingkah laku mereka dan jenis kandungan yang mereka mahu habiskan. Apabila anda telah mempertimbangkan semua faktor ini, anda pasti akan memilih tuan rumah yang tepat.

Untuk memberikan jawapan yang tegas, Format adalah pilihan kami untuk tuan rumah serba terbaik untuk jurugambar di setiap peringkat. Format direka khas untuk menonjolkan karya artis. Komuniti dan sokongan mereka sangat berpengalaman dalam keinginan dan masalah artis yang mempamerkan karya mereka.

Yang dikatakan jika anda seorang jurugambar dengan keperluan yang lebih khusus, anda mungkin merasa berguna untuk menggunakan hos lain. Sekiranya anda lebih berminat menjual volume tinggi terus dari laman web anda dan bukannya mempamerkan hasil kerja anda dan menarik pelanggan, Squarespace mungkin merupakan pilihan yang baik. Sekiranya anda seorang jurugambar yang sangat berpengalaman dan sangat profesional yang mengharapkan banyak lalu lintas dan mempunyai banyak gambar beresolusi tinggi Enjin WP mungkin juga pilihan yang bagus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map