Squarespace vs WP Engine: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Squarespace vs WP Engine: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Squarespace vs WP Engine: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Ne kemi një kërkim të pafund për të ofruar komente me cilësi të lartë të vendeve më të mira pritëse atje, dhe kjo është kësti ynë i fundit. Sot, ne do të shikojmë dy hoste që kanë qasje shumë të ndryshme për të siguruar përmbajtje për përdoruesit e tyre, kështu që para se të fillojmë, duhet të fillojmë me një mohim. WP Engine është një shërbim që merret ekskluzivisht në WordPress, ndërsa Squarespace është projektuar për fillestarët dhe krijuesit që duan të përqëndrohen më shumë në përmbajtje sesa ndërtimi i faqes në internet. Këto janë dy segmente të ndryshme të përdoruesve, kështu që në varësi të llojit që jeni do të keni një predispozitë ndaj njërit ose tjetrit.


Kjo do të thuhet, le të shohim se si ata grumbullohen kundër njëri-tjetrit dhe ku ato mbivendosen në mënyrë që të mund të dini se çfarë ata ofrojnë. Një tjetër mohim këtu është se është e vështirë të kuptosh se cila është “më e mira”, sepse ato kujdesen për dy nevoja të ndryshme, kështu që ne do të përpiqemi t’i mbajmë gjërat sa më objektive të jetë e mundur.

Çmimeve

Si me të gjitha kritikat tona, ne duam së pari t’ju njoftojmë se çfarë mund të prisni sa i përket kostos. Zakonisht, njerëzit do ta bëjnë këtë një nga prioritetet e tyre kryesore, kështu që ne jemi të vetëdijshëm se mund të jetë një tipar ndalues ​​i çdo shërbimi, pritjeje ose në ndonjë mënyrë tjetër. Në këtë rast, megjithatë, nëse do të bazoni vendimin tuaj vetëm në çmim, kjo do të jetë një sfidë sepse çdo shërbim ofron kaq shumë për ato që bëjnë. Siç do ta shihni, WP Engine është shumë më i shtrenjtë se Squarespace, por sasia e vlerës që ju mund të merrni mund të bëjë që tarifat shtesë ia vlen. Do ta pranojmë këtë më vonë, por thjesht duam që ju të dini pse ekziston një mospërputhje e tillë.

Squarespace

 • Paketa personale: 16 dollarë në muaj, 12 dollarë nëse faturohen çdo vit
 • Paketa e Biznesit: 26 dollarë në muaj, 18 dollarë nëse faturohen çdo vit
 • Dyqani bazë online: 30 dollarë në muaj, 24 dollarë nëse faturohen çdo vit
 • Dyqani Online i Avancuar: 46 dollarë në muaj, 40 dollarë nëse faturohen çdo vit

Motori WP

 • Plani Personal: $ 29 / month
 • Plani profesional: $ 99 / month
 • Plan biznesi: $ 249 / month
 • Plani Premium: Kërkoni një vlerësim

Shtë e qartë se Squarespace ka avantazhin në departamentin e çmimeve, veçanërisht për shkak se ju keni më shumë mundësi që janë brenda të njëjtit interval. Kjo do të thotë që nëse doni një sit me sy të zhveshur, nuk do të paguani më shumë se sa ju nevojiten. Në përgjithësi, ne duhet t’i japim fitoren Squarespace, por nëse po kërkoni më shumë funksionalitet, atëherë WP Engine do të jetë zgjedhja më e mirë.

fituesi: Squarespace

Garancia e kthimit të parave

Një aspekt tjetër i kostos së një shërbimi pritës është se sa kohë ju japin juve për të ndryshuar mendimin tuaj. Ndërtimi i një faqe në internet nuk është diçka që mund të bëhet shpejt (relativisht të folur), kështu që ju dëshironi të keni një shans për të eksploruar dhe luajtur me karakteristikat dhe përfitimet tuaja përpara se të merrni një vendim përfundimtar. Në këtë rast, Squarespace ju lejon të provoni shërbimet e tyre falas deri në katërmbëdhjetë ditë, ndërsa WP Engine ju jep gjashtëdhjetë për të kërkuar një rimbursim të plotë. Siç e keni vënë re ndoshta, ekziston një ndryshim domethënës midis të dyve në atë që Squarespace nuk kërkon para, por të kesh vetëm dy javë nuk është kohë e mjaftueshme nëse dëshiron të shohësh gjithçka që ka për të ofruar. Në përgjithësi, WP Engine ka marrëveshje më të mirë.

fituesi: Motori WP

Ndihma për klientët

Ne kemi diskutuar tashmë për rëndësinë e vlerës mbi koston, dhe një nga mënyrat më të mira për të përcaktuar se sa vlerë merrni nga një shërbim është sa mirë i trajtojnë ata klientët e tyre. Në këtë rast, të dy Squarespace dhe WP Engine kanë kohë të shkëlqyeshme të reagimit, por ato shkojnë pak më ndryshe.

Mbështetje telefonike

Për shumë njerëz, biseda me dikë në telefon është mënyra më e mirë për të siguruar që ju mund të merrni zgjidhjen e problemit tuaj pasi ju mund të qëndroni në linjë derisa të jeni të kënaqur që gjërat janë rregulluar. Dobësia e vetme është duke pritur, por WP Engine është mjaft e mirë për të kufizuar kohën e pritjes për klientët e saj. Hapësira katror, ​​nga ana tjetër, nuk ka një numër telefoni, kështu që as të përpiqet t’i thërrasësh ata. Kjo nuk do të thotë që ata janë jashtë mundësive, por ju nuk do të jeni në gjendje të flisni me askënd.

fituesi: Motori WP

Biseda live

Kjo është gjëja tjetër më e mirë për të patur një telefonatë pasi siguron të njëjtin nivel të menjëhershëm pa ndonjë Muzak apo heshtje të vështirë. Të dy hostet kanë shërbime të shkëlqyera bisede që reagojnë shpejt dhe do të ndihmojnë në zgjidhjen e çdo problemi në kohën e regjistrimit.

fituesi: një kravatë

Email

Kur grumbullohen këto dy hoste, këtu vendoset se Squarespace shkëlqen mbi WP Engine. Në varësi të kohës së ditës, WP mund ose nuk mund t’ju kthehet menjëherë përmes emailit. Duhet të hapni një biletë dhe të prisni një përgjigje. Ndërsa ata nuk kërkojnë shumë kohë (zakonisht disa orë ose më shumë), Squarespace ka një angazhim për t’iu përgjigjur email-eve brenda një ore, pavarësisht nga koha e ditës. Kështu, kurrë nuk do të duhet të prisni shumë gjatë për të marrë një përgjigje për asgjë.

fituesi: Squarespace

Forumet

Nëse jeni lloji i personit që i pëlqen të kuptojë gjërat për veten tuaj, atëherë forume dhe FAQ janë mënyra më e mirë për të bërë pasi ju lejon të mësoni ins dhe shpenzimet e shërbimit pa pasur nevojë të kontaktoni askënd. Të dy hostet kanë burime të tilla në dispozicionin tuaj, por për shkak se Squarespace është më i kufizuar në llojet e gjërave që mund të bëjë, informacioni nuk është aq i thelluar sa sa mund të gjeni në WP Engine.

fituesi: Motori WP

Në fund, të dy hostet kanë regjistrime dhe përvojë të shkëlqyeshme të shërbimit ndaj klientit, pa marrë parasysh se cilin do të zgjidhni, sigurisht që problemet tuaja zgjidhen menjëherë dhe me efikasitet, gjë që është një shenjë e shkëlqyeshme për një host të mirë.

shpejtësi

Tani do të bëjmë detaje të holla të secilit host dhe të shohim se çfarë mund të ofrojnë sa i përket performancës. Ju nuk dëshironi që faqja juaj e internetit të rrëzohet, as nuk dëshironi që ajo të marrë përgjithmonë për t’u ngarkuar. Në këtë rast, ne duam të shohim se si këto shërbime japin rezultatet më të mira për faqen tuaj, në mënyrë që audienca juaj të marrë një përvojë fantastike sa herë që viziton faqen tuaj. Për ta bërë këtë, ne shikuam vlerësimet mesatare për të dy vendet për të parë se cila është më e mirë. Për më tepër, sepse Squarespace automatikisht optimizon për pajisjet e lëvizshme, ne kemi një rezultat edhe për atë. Le të shohim se si vepruan.

Squarespace

 • Vlerësimi i desktopit: 70
 • Vlerësimi i celularit: 40

Motori WP

 • Vlerësimi i desktopit: 95
 • Vlerësimi i celularit: N / A

Ne nuk mund të gjejmë të dhëna të besueshme që tregojnë se sa shpejt është WP Engine në një pajisje të lëvizshme, por duke pasur parasysh sa funksionon në desktop, duhet të imagjinojmë se është akoma më mirë se Squarespace. Një pjesë e arsyes që WP Engine është shumë më e mirë është se ata përqendrohen në formën dhe funksionin, ndërsa Squarespace është ndërtuar kryesisht për vlera estetike. Si i tillë, nuk është një nga shërbimet kryesore për shpejtësi.

fituesi: Motori WP

Joproduktive / Uptime

Ana tjetër e funksionalitetit të faqes në internet është nëse ajo rrëzohet ose jo. Të dy WP Engine dhe Squarespace përdorin pritjen e cloud për të minimizuar kohën e ndërprerjes, që do të thotë se ata të dy kanë rekorde të jashtëzakonshme. Në fakt, diferenca është e papërfillshme 0.01%, kështu që ato janë të lidhura praktikisht.

Squarespace: 99.99% në kohën e duhur

Motori WP: 99.98% në kohë

Siç mund ta shihni, nuk do të duhet të shqetësoheni ndonjëherë për shkatërrimin e faqes tuaj për ndonjë arsye, duke i bërë ata të dy hostë me cilësi të lartë në këtë drejtim.

fituesi: një kravatë

Features

Ne ju thamë që përfundimisht, do të përqendrohemi në tiparet dhe vlerën e secilit host, kështu që tani është koha që zhyten në gjërat e ndryshme që ata ofrojnë. Ne folëm gjithashtu për faktin se çdo shërbim është i përshtatshëm për lloje të ndryshme të përdoruesve, kështu që ju do të duhet ta mbani mend këtë kur të shikoni tiparet dhe përfitimet që merrni me secilin host.

Squarespace

 • Paketa personale: domain falas, 20 faqe, të dhëna të pakufizuara dhe gjerësi bandë, SSL Security, të aftë për tregtinë elektronike
 • Paketa e Biznesit: domen falas, faqe të pakufizuara, bandwidth, dhe të dhëna, siguri SSL, llogari emaili, të aftë për tregti elektronike
 • Dyqani bazë online: domen falas, faqe të pakufizuara, bandwidth, dhe të dhëna, siguri SSL, pa tarifa transaksionesh, përcjellje të inventarit
 • Dyqani Online i Avancuar: domeni falas, faqet e pakufizuara, bandwidth, dhe të dhënat, siguria SSL, pa tarifa transaksionesh, gjurmimi i inventarit, shërbimet e kontabilitetit, shërbimet e transportit

Në fund të fundit, këto paketa janë krijuar për t’ju ndihmuar të filloni një dyqan ose blog të tregtisë me lehtësi dhe pa kufizime. Nëse bëni transaksione në paketat personale ose të biznesit, atëherë Squarespace ju paguan një tarifë, kështu që mbani në mend. Sidoqoftë, ata e bëjnë atë sa më të thjeshtë të jetë e mundur për të hapur një dyqan online.

Motori WP

 • Plani Personal: një faqe në internet, 25K vizitorë në muaj, 10 GB depo, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL
 • Plani profesional: 10 faqe në internet, 100K vizitorë në muaj, 20 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL
 • Plan biznesi: 25 faqe në internet, 400K vizitorë në muaj, 30 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL
 • Plani Premium: 150 faqe interneti, 1 milion vizitorë, depo 100-300 GB, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL
 • Plani i ndërmarrjes: 150 faqe interneti, 5 milion vizitorë, ruajtje 400 GB-1TB, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL

Ju mund të shihni se këto plane kanë të bëjnë me më shumë funksionalitet dhe trafik. Me WP Engine, ju gjithashtu keni akses në të gjitha programet dhe shabllonet e WordPress, që do të thotë se mund të bëni shumë më tepër me faqet e internetit tuaj sesa mendonit të jetë e mundur. Për më tepër, është e lehtë të shtosh mundësi të tregtisë elektronike për ta, duke e bërë këtë pritës një zgjedhje tjetër ideale për dyqanet në internet.

Shtë e vështirë të thuash se cila faqe është më e mirë se tjetra, sepse ato janë kaq të ndryshme. Nga njëra anë, Squarespace ua bën të lehtë krijuesve dhe fillestarëve të krijojnë një faqe në internet me pamje të bukur, ndërsa nga ana tjetër, WP Engine ju jep më shumë funksionalitet. Sidoqoftë, një metrikë të cilës duhet t’i kushtojmë më shumë vëmendje është performanca, dhe WP Engine mund të bëjë xhiro rreth Squarespace. Në fund të fundit, faqja juaj mund të duket përrallore, por nuk do të ngarkojë aq shpejt. Si e tillë, ne duhet t’i japim titullin WP Engine.

fituesi: Motori WP

Për të parë se si WP Engine vazhdon të kontrollojë kundër shërbimeve të tjera të hostit, kontrolloni postimin tonë WP Engine kundër GoDaddy ose postimin tonë WP Engine vs HostGator Post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector