Squarespace vs WP Engine: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Squarespace vs WP Engine: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Squarespace vs WP Engine: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Kami mempunyai usaha yang tidak pernah putus-putus untuk menyampaikan ulasan berkualiti tinggi dari laman web hosting terbaik di luar sana, dan ini adalah ansuran terbaru kami. Hari ini, kita akan melihat dua hos yang mempunyai pendekatan yang sangat berbeza untuk menyediakan kandungan kepada pengguna mereka, jadi sebelum kita memulakannya, kita harus mulai dengan penafian. WP Engine adalah perkhidmatan yang berurusan secara eksklusif di WordPress, sementara Squarespace direka untuk pemula dan kreatif yang ingin lebih fokus pada kandungan daripada membina laman web. Ini adalah dua segmen pengguna yang berbeza, jadi bergantung pada jenis anda, anda akan mempunyai kecenderungan terhadap satu atau yang lain.


Oleh itu, mari kita lihat bagaimana mereka saling bertumpu dan di mana mereka bertindih sehingga anda dapat mengetahui apa yang mereka tawarkan. Penafian lain di sini adalah bahawa sukar untuk mengetahui mana yang “terbaik” kerana memenuhi dua keperluan yang berbeza, jadi kami akan berusaha memastikan segala sesuatu menjadi objektif mungkin.

Harga

Seperti semua ulasan kami, kami ingin memberitahu anda apa yang anda boleh jangkakan sejauh mana kos. Biasanya, orang akan menjadikannya salah satu keutamaan utama mereka, jadi kami sedar bahawa ia boleh menjadi ciri larangan bagi sebarang perkhidmatan, hosting atau sebaliknya. Dalam kes ini, bagaimanapun, jika anda akan membuat keputusan berdasarkan harga sahaja, itu akan menjadi sedikit cabaran kerana setiap perkhidmatan menawarkan begitu banyak untuk apa yang mereka lakukan. Seperti yang anda akan lihat, WP Engine jauh lebih mahal daripada Squarespace, tetapi jumlah nilai yang anda dapat dapat membuat bayaran tambahan berbaloi. Kami akan membahasnya kemudian, tetapi kami hanya ingin anda mengetahui mengapa terdapat perbezaan tersebut.

Ruang Squarespace

 • Pakej Peribadi: $ 16 sebulan, $ 12 jika ditagih setiap tahun
 • Pakej Perniagaan: $ 26 sebulan, $ 18 jika ditagih setiap tahun
 • Kedai Dalam Talian Asas: $ 30 sebulan, $ 24 jika ditagih setiap tahun
 • Kedai Dalam Talian Lanjutan: $ 46 sebulan, $ 40 jika ditagih setiap tahun

Enjin WP

 • Pelan Peribadi: $ 29 / bulan
 • Pelan Profesional: $ 99 / bulan
 • Rancangan perniagaan: $ 249 / bulan
 • Pelan Premium: Minta sebut harga

Sudah jelas bahawa Squarespace mempunyai kelebihan di bahagian harga, terutamanya kerana anda mempunyai lebih banyak pilihan yang berada dalam julat relatif yang sama. Ini bermakna bahawa jika anda mahukan laman web tanpa tulang, anda tidak akan membayar lebih daripada yang anda perlukan. Secara keseluruhan, kami harus memberikan kemenangan kepada Squarespace, tetapi jika anda mencari lebih banyak fungsi, WP Engine akan menjadi pilihan yang lebih baik.

Pemenang: Ruang Squarespace

Jaminan Wang Dikembalikan

Aspek lain dari kos perkhidmatan hosting adalah berapa lama mereka memberi anda untuk mengubah fikiran anda. Membina laman web bukanlah sesuatu yang dapat dilakukan dengan cepat (secara relatif), jadi anda ingin mempunyai peluang untuk meneroka dan bermain dengan ciri dan faedah anda sebelum membuat keputusan akhir. Dalam kes ini, Squarespace membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka secara percuma sehingga empat belas hari, sementara WP Engine memberi anda enam puluh untuk meminta pengembalian dana penuh. Seperti yang anda perhatikan, terdapat perbezaan yang ketara antara keduanya kerana Squarespace tidak meminta wang di muka, tetapi hanya mempunyai dua minggu tidak cukup masa jika anda ingin melihat semua yang ditawarkannya. Secara keseluruhan, WP Engine mempunyai perjanjian yang lebih baik.

Pemenang: Enjin WP

Sokongan pengguna

Kami telah membincangkan kepentingan nilai daripada kos, dan salah satu kaedah terbaik untuk menentukan berapa banyak nilai yang anda dapat dari perkhidmatan adalah seberapa baik mereka memperlakukan pelanggan mereka. Dalam kes ini, kedua-dua Squarespace dan WP Engine mempunyai masa tindak balas yang sangat baik, tetapi mereka melakukannya sedikit berbeza.

Sokongan Telefon

Bagi banyak orang, bercakap dengan seseorang melalui telefon adalah kaedah terbaik untuk memastikan bahawa masalah anda dapat diselesaikan kerana anda boleh terus menghubungi sehingga anda berpuas hati bahawa semuanya telah diperbaiki. Satu-satunya kelemahan adalah menunggu, tetapi WP Engine cukup baik untuk mengehadkan masa menunggu pelanggannya. Sebaliknya, Squarespace tidak mempunyai nombor telefon, jadi jangan cuba menghubungi mereka. Itu tidak bermaksud bahawa mereka tidak dapat dijangkau, tetapi anda tidak akan dapat bercakap dengan sesiapa pun.

Pemenang: Enjin WP

Sembang Langsung

Ini adalah perkara terbaik seterusnya untuk melakukan panggilan telefon kerana memberikan tahap ketenangan yang sama tanpa Muzak atau senyap canggung. Kedua-dua hos mempunyai perkhidmatan sembang yang sangat baik yang bertindak balas dengan cepat dan akan membantu menyelesaikan sebarang masalah dalam masa rekod.

Pemenang: Seri

E-mel

Semasa mengumpulkan dua hos ini, di sinilah Squarespace bersinar di atas WP Engine. Bergantung pada waktu hari, WP mungkin atau tidak akan segera menghubungi anda melalui e-mel. Anda harus membuka tiket dan menunggu jawapan. Meskipun tidak memerlukan waktu yang sangat lama (biasanya beberapa jam atau lebih), Squarespace mempunyai komitmen untuk menjawab e-mel dalam satu jam, tanpa mengira waktu dalam sehari. Oleh itu, anda tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mendapatkan jawapan untuk apa-apa.

Pemenang: Ruang Squarespace

Forum

Sekiranya anda adalah jenis orang yang suka mengetahui sendiri, forum dan Soalan Lazim adalah kaedah terbaik kerana ia membolehkan anda mengetahui selok-belok perkhidmatan tanpa perlu menghubungi sesiapa. Kedua-dua tuan rumah mempunyai sumber seperti itu, tetapi kerana Squarespace lebih terhad dalam jenis perkara yang dapat dilakukannya, maklumatnya tidak sedalam yang anda dapati di WP Engine.

Pemenang: Enjin WP

Pada akhirnya, kedua-dua tuan rumah mempunyai rekod dan pengalaman perkhidmatan pelanggan yang sangat baik, jadi tidak kira mana yang anda pilih, anda pasti dapat menyelesaikan masalah anda dengan cepat dan cekap, yang merupakan tanda hebat dari tuan rumah yang baik.

Kepantasan

Sekarang kita akan membahas perincian setiap tuan rumah dan melihat apa yang dapat mereka tawarkan sejauh persembahan. Anda tidak mahu halaman web anda rosak, dan juga tidak mahu laman web itu dimuat selama-lamanya. Dalam kes ini, kami ingin melihat bagaimana perkhidmatan ini memberikan hasil terbaik untuk laman web anda sehingga penonton anda akan mendapat pengalaman hebat setiap kali mereka mengunjungi halaman anda. Untuk melakukan ini, kami melihat penilaian rata-rata untuk kedua-dua laman web untuk melihat mana yang lebih baik. Selain itu, kerana Squarespace secara automatik mengoptimumkan untuk peranti mudah alih, kami juga mempunyai skor untuk itu. Mari lihat bagaimana mereka melakukannya.

Ruang Squarespace

 • Penarafan Desktop: 70
 • Penarafan Mudah Alih: 40

Enjin WP

 • Penarafan Desktop: 95
 • Penarafan Mudah Alih: N / A

Kami tidak dapat menemui data yang boleh dipercayai yang menunjukkan seberapa pantas WP Engine pada peranti mudah alih, tetapi memandangkan seberapa baik performanya di desktop, kami harus membayangkan bahawa ia masih lebih baik daripada Squarespace. Sebahagian daripada alasan bahawa WP Engine jauh lebih baik adalah kerana mereka fokus pada bentuk dan fungsi, sementara Squarespace kebanyakannya dibina untuk nilai estetika. Oleh itu, ia bukan salah satu perkhidmatan terbaik untuk kepantasan.

Pemenang: Enjin WP

Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Bahagian lain dari fungsi laman web adalah sama ada tidak berfungsi sama sekali. Kedua-dua WP Engine dan Squarespace menggunakan hosting cloud untuk meminimumkan waktu henti, yang berarti mereka berdua memiliki track record yang luar biasa. Sebenarnya, perbezaannya adalah 0,01% yang boleh diabaikan, jadi mereka praktikal terikat.

Ruang Kuasa: Masa operasi 99.99%

Enjin WP: Waktu operasi 99.98%

Seperti yang anda lihat, anda tidak perlu risau laman web anda rosak kerana sebarang sebab, menjadikan mereka kedua-dua hos berkualiti tinggi dalam hal ini.

Pemenang: Seri

ciri-ciri

Kami memberitahu anda bahawa pada akhirnya, kami akan memfokuskan pada ciri dan nilai setiap host, jadi sekarang adalah masa untuk menyelami pelbagai perkara yang mereka tawarkan. Kami juga membincangkan hakikat bahawa setiap perkhidmatan disesuaikan untuk pelbagai jenis pengguna, jadi anda harus selalu mengingatnya apabila melihat ciri dan faedah yang anda dapat dengan setiap host.

Ruang Squarespace

 • Pakej Peribadi: domain percuma, 20 halaman, data dan lebar jalur tanpa had, SSL Security, E-commerce mampu
 • Pakej Perniagaan: domain percuma, halaman tanpa had, lebar jalur, dan data, keselamatan SSL, akaun e-mel, berkemampuan E-commerce
 • Kedai Dalam Talian Asas: domain percuma, halaman tanpa had, lebar jalur, dan data, keselamatan SSL, tanpa bayaran transaksi, penjejakan inventori
 • Kedai Dalam Talian Lanjutan: domain percuma, halaman tanpa had, lebar jalur, dan data, keselamatan SSL, tanpa bayaran transaksi, penjejakan inventori, perkhidmatan perakaunan, perkhidmatan penghantaran

Pada akhirnya, pakej ini direka untuk membantu anda melancarkan kedai atau blog e-dagang dengan mudah dan tanpa batasan. Sekiranya anda melakukan transaksi pada pakej Peribadi atau Perniagaan, maka Squarespace memang mengenakan bayaran, jadi ingatlah. Walaupun begitu, mereka membuatnya semudah mungkin untuk membuka kedai dalam talian.

Enjin WP

 • Pelan Peribadi: satu laman web, 25K pelawat sebulan, storan 10 GB, data tanpa had, keselamatan SSL
 • Pelan Profesional: 10 laman web, pelawat 100 ribu sebulan, storan 20 GB, data tanpa had, keselamatan SSL
 • Rancangan perniagaan: 25 laman web, pelawat 400 ribu sebulan, storan 30 GB, data tanpa had, keselamatan SSL
 • Pelan Premium: 150 laman web, 1 juta pelawat, storan 100-300 GB, data tanpa had, keselamatan SSL
 • Pelan Perusahaan: 150 laman web, 5 juta pelawat, penyimpanan 400 GB-1TB, data tanpa had, keselamatan SSL

Anda dapat melihat bahawa rancangan ini adalah untuk memberi anda lebih banyak fungsi dan lalu lintas. Dengan WP Engine, anda juga mendapat akses ke semua program dan templat WordPress, yang bermaksud anda boleh melakukan lebih banyak perkara dengan laman web anda daripada yang anda fikirkan mungkin. Selain itu, mudah untuk menambahkan pilihan e-dagang kepada mereka, menjadikan host ini pilihan lain yang sesuai untuk kedai dalam talian.

Sukar untuk mengatakan laman web mana yang lebih baik daripada yang lain kerana mereka sangat berbeza. Di satu pihak, Squarespace mempermudah kreatif dan pemula untuk membuat laman web yang cantik, sementara di sisi lain, WP Engine memberi anda lebih banyak fungsi. Namun, satu metrik yang harus kita perhatikan adalah prestasi, dan WP Engine dapat melakukan putaran di sekitar Squarespace. Pada akhirnya, laman web anda mungkin kelihatan hebat, tetapi tidak akan dimuat dengan cepat. Oleh yang demikian, kita harus memberikan gelaran kepada WP Engine.

Pemenang: Enjin WP

Untuk melihat bagaimana WP Engine bertahan berbanding perkhidmatan hosting lain, lihat pos WP Engine vs GoDaddy kami atau WP Engine vs HostGator Post kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector