Udhëzuesi Përfundimtar për Migrimin e një Web Host Host – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Ruajtja e një prezence në internet është një pjesë thelbësore e operacioneve të biznesit tuaj. Uebfaqja juaj shërben si përfaqësim virtual i markës tuaj dhe punon për të rritur njohuritë që klientët tuaj dhe klientët e mundshëm kanë për përfitimet që ju ofroni atyre. Ndërsa biznesi juaj rritet, nevojat tuaja për mbajtjen në internet ka të ngjarë të ndryshojnë në proces. Kalimi i një faqe në internet në një host të ri nuk është aq i thjeshtë sa paketimi i disa kutive dhe ngarkimi i një kamioni në lëvizje.


Në botën virtuale, ka disa hapa që duhet të ndiqni për të lëvizur faqen tuaj të internetit nga një shërbim pritës në një tjetër. Qëllimi përfundimtar është të mos keni ndonjë ndërprerje kur klientët dhe klientët e mundshëm nuk janë në gjendje të qasen në faqen tuaj të internetit në këtë proces. Duke ndjekur këto hapa, ju duhet të jeni në gjendje ta realizoni këtë detyrë pa bota virtuale duke vërejtur ndryshimin.

 1. Gjeni një Ofrues të hostit në internet

Web hosting është një shërbim që bën të mundur që biznesi juaj të ketë një faqe në internet që është e arritshme nga kushdo që ka një lidhje në internet. Prandaj, një ofrues i host-it në internet është kompania që ju jep hapësirë ​​në bazën e të dhënave të tyre për të parkuar skedarët që janë të domosdoshëm për ekzekutimin e faqes tuaj. Përzgjedhja e një ofruesi të pritës të uebit nuk është një vendim që duhet ta marrësh lehtë. Këtu janë disa gjëra për tu mbajtur në mend kur kërkoni për një ofrues të host-it në internet.

 • Ndeshja e sistemit operativ

Një nga elementët më të rëndësishëm që ju duhet të shikoni në një ofrues të ri të mbajtjes në internet është sistemi operativ që është në vend. Ju duhet të siguroheni që është i njëjti sistem që ofron ofruesi juaj i vjetër i mbajtjes së uebit. Mbajtja e të njëjtit sistem operativ ndihmon në drejtimin e procesit të migracionit pa shkaktuar ndërprerje në shërbim.

Shumica e pritjeve janë në serverin Linux, dhe shumica e hosteve të mëdhenj hostojnë automatikisht në këtë sistem operativ. Sidoqoftë, ka hoste që përdorin Windows për serverat e tyre, kështu që të kërkojnë atë mospërputhje kur bëni një ndërprerës. Shumica e hosteve janë në Linux, por kini kujdes.

 • Mbështetje teknike e besueshme

Mbajtja e një uebfaqeje është mjaft e lehtë pasi të jetë e plotë konfigurimi fillestar dhe faqja në internet po funksionon pa probleme. Do të ketë raste kur duhet të bëni azhurnime në informacionin e përmbajtjes ose në faqet që ekzistojnë në faqen tuaj të internetit.

Ndërsa azhurnimi dhe ruajtja e përmbajtjes dhe kodit të fundit të faqes tuaj është një gjë, mirëmbajtja e serverit dhe bazave të të dhënave është një gjë tjetër. Kam kaluar dhimbjen e fshirjes aksidentale të bazës së të dhënave të faqes sime të WordPress dhe më është dashur të punoj ngushtë me kompaninë pritëse për ta rikthyer atë. Po kështu, ju pa dashje mund të shtoni shtojca ose shtesa të vjetruara në faqen e internetit tuaj të vjetëruar të WordPress ose Magento që shkakton një bazë të dhënash ose gabim paraprake që nuk mund t’i rregulloni vetë. Zgjidhja e çështjes ka të ngjarë të marrë më shumë njohuri teknike sesa ju posedoni. Nëse përpiqeni të rregulloni problemet tuaja, mund të duhen orë ose ditë, ndërsa një ekip i mirë për mbështetjen e pritjes, siç është ekipi në sitin, mund ta rregullojë atë brenda disa minutash. Kur kjo të ndodhë, ju do të dëshironi një ofrues të host-it me mbështetje teknike të besueshme në vend. Të kesh aftësinë për të arritur mbështetje teknike përmes chat-it, emailit ose telefonit live, është një jetë shpëtimtar.

 • Disponueshmëria e hapësirës së diskut

Uebfaqja juaj kërkon një sasi të konsiderueshme të hapësirës në disk në mënyrë që skedarët dhe përbërësit e tjerë thelbësorë të funksionojnë prapa skenave. Megjithëse mund të mos e kuptoni fare mirë se si funksionon gjithçka, ju duhet të zgjidhni një ofrues të hostit të internetit i cili ofron të njëjtën sasi hapësirë ​​në disk si ofruesi juaj aktual. Ju nuk mund ta zhvendosni faqen e internetit në një llogari të ofruesit me hapësirë ​​më pak të disponueshme në disk. Duke vepruar kështu do të rezultojë që uebfaqja juaj të mos funksionojë siç duhet, gjë që mund të bëjë që faqja juaj e internetit të durojë joproduktive. Kjo parandalon klientët tuaj dhe klientët e mundshëm të hyjnë në faqen tuaj të internetit derisa të zgjidhni problemin.

Edhe nëse disa ofrues të mbajtjes së faqes në internet ofrojnë një sasi të bollshme të hapësirës në disk, ka ende disa raste të fshehura që ata nuk do t’ju tregojnë për para. Për shembull, edhe nëse një host ofron 30 GB hapësirë ​​në disk, ata shumë kërkojnë një sasi të caktuar që të jetë e disponueshme në çdo kohë për arsye të performancës.

Një tjetër artikull i shkëlqyer i shtypjes është inode. Inode janë një “bazë të dhënash për të gjithë informacionin e skedarëve përveç përmbajtjes së skedarit dhe emrin e skedarit”. Kjo është pak nga një artikull i avancuar, por një host i mirë mund t’ju ndihmojë të pastroni ose menaxhoni ato. Ata janë një element i fshehur në web hosting për të cilin nuk flitet shumë shpesh.

 • Disponueshmëria e transferimit të të dhënave

Hapësira e të dhënave në uebfaqe funksionon në të njëjtën mënyrë si hapësira në disk. Uebfaqja juaj përmban një numër të caktuar skedarësh të të dhënave për të funksionuar siç duhet. Kur shikoni ofruesit e mundshëm të host-it, kushtojini vëmendje sasisë së disponueshmërisë së transferimit të të dhënave që ofruesi i ri ju jep. Ju duhet të jeni në gjendje të transferoni tërë faqen tuaj pa mbaruar hapësirën e transferimit.

Disa host do të ofrojnë transferime të pakufizuara, disa do ta kapin atë. Jini të vëmendshëm për ndryshimin në tiparet midis hosteve, sepse shpesh njëri do t’ju kufizojë në një veçori por jo në tjetrën.

 • Vendosja e bazës së të dhënave

Njohja se çfarë lloji i bazës së të dhënave përdor një ofrues të mundshëm të pritësve të uebit është thelbësore për të identifikuar nëse do të jetë një përshtatje e mirë për faqen tuaj të internetit. Shumica e ofruesve të host-it përdorin bazat e të dhënave MS SQL që funksionojnë në programet operative të Windows. Ofruesit që operojnë në një program operimi me bazë Linux, do të përdorin bazat e të dhënave MySQL.

MySQL është shumë popullor dhe nëse jo të gjithë zhvilluesit e faqes në internet do të dinë të përdorin bazën e të dhënave. Jini në vëzhgim për këtë para se të ndërroni pritësit për t’u siguruar që nuk ka çështje atje.

 • Gjuha e Shkrimeve

Gjuha e Script është një metodë e programimit të komunikimit që përdor faqja juaj e internetit për të kryer detyra të ndryshme që janë një kërkesë për funksionimin e duhur. Somethingshtë diçka që ndodh prapa skenave dhe kërkon një kuptim themelor, në rastin më të mirë, nga ana juaj.

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për llojin e gjuhës së shkrimit që përdor uebfaqja juaj aktualisht. Nëse faqja juaj kërkon një kërkesë të veçantë për gjuhë shkrimi, të tilla si PHP, CGI ose ASP, do të dëshironi të kontrolloni me një ofrues të ri të pritësit të uebit për të siguruar që ato gjuhë janë në dispozicion me atë faqe. Mosarritja e kësaj do të bëjë që faqja juaj e internetit të mos funksionojë siç duhet pasi të zhvendosni gjithçka tek ofruesi i ri.

Mbani një sy për sa shpesh hosti do të azhurnojë skenarin në serverin e tyre. Për shembull, disa shtojca ose platforma të tilla si në WordPress do t’ju kërkojnë të keni një version të fundit të PHP. Ndonjëherë hosti do t’ju kërkojë të kërkoni me dorë që ta mbani PHP të azhurnuar. Kjo mund të shkaktojë një burim tensioni në të ardhmen, kështu që një artikull të jetë i vetëdijshëm.

 • Performancë e mirë

Uebfaqja juaj është vetëm një aspekt i vlefshëm i operacioneve të biznesit tuaj kur funksionon si duhet. Ofruesi i pritësit të faqes në internet që ju zgjidhni luan një rol të rëndësishëm për të siguruar që serverët në fund të tyre funksionojnë siç duhet. Kur këta serverë zbresin, faqja juaj e internetit bëhet e paarritshme nga klientët dhe klientët e mundshëm. Lexoni vlerësimet e klientëve dhe faqen e internetit të ofruesit të hostit për të marrë një tregues se sa shpesh serverët e tyre zbresin. Shumica e ofruesve do të ofrojnë një përqindje të kohës serverët e tyre janë të besueshëm.

Nëse jeni një kompani serioze ecommerce ose markë me reputacion për të mbështetur, nuk dëshironi të kufizoni çmimet në këtë aspekt. Nëse një host nuk ka një rekord të mirë në kohën e duhur, duhet t’i shmangni ato ose të planifikoni për teprica. Nuk ia vlen të rrezikoni shitjet e humbura ose dëmtimin e reputacionit të markës.

Nëse faqja juaj e internetit sapo fillon ose nuk keni një ton vëllim, koha e duhur nuk do të jetë aq e rëndësishme për operacionet tuaja.

 • Shërbim i besueshëm

Një aspekt kyç i zgjedhjes së një ofruesi të host-it në internet është të kesh një shërbim të besueshëm. Ju dëshironi të shmangni zgjedhjen e një ofruesi vetëm për të zbuluar se ato nuk ofrojnë tiparet dhe lehtësitë që ata nxjerrin në pah në faqen e tyre të internetit. Ofruesi juaj i host-it të internetit duhet të jetë i disponueshëm dhe i gatshëm për t’ju ndihmuar nëse keni nevojë për të zgjidhur një çështje ose thjesht bëni një pyetje.

Para se të zgjidhni një host të ri, duhet të kaloni nëpër kanalet e tyre të shërbimit ndaj klientit dhe të provoni kohën e përgjigjes së tyre. Provoni mbështetjen e tyre live dhe bisedën elektronike. Nëse ata janë të ngadaltë për t’u përgjigjur pyetjeve të shitjeve, ka shumë të ngjarë të jenë të ngadaltë për t’iu përgjigjur kërkesave të mbështetjes së klientit.

 • Shkallëzueshmëria

Kur krijoni një uebfaqe për herë të parë, kompania juaj mund të jetë akoma në fazën e fillimit. Në atë pikë, nevojat tuaja në web hosting janë minimale në rastin më të mirë. Sidoqoftë, ndërsa kompania juaj rritet, faqja juaj e internetit duhet të rritet gjithashtu. Për këtë arsye, ju duhet të zgjidhni një ofrues të hostit të uebit i cili ju siguron hapësirë ​​në rritje për faqen tuaj të internetit. Kur shikoni opsionet e disponueshme, mendoni afatgjatë dhe shikoni shërbimet për paketën më të madhe që ofron ofruesi. Gjeni një ofrues të pritësit të uebit që ju ofron shkallëzim, i cili është hapësirë ​​për të rritur nevojat tuaja në faqen e internetit.

Shumë startup dhe kompani janë zhvendosur në Amazon Web Services (AWS) për shkak të aftësisë së tyre të shpejtë në shkallë. Nëse jeni një biznes fillestar ose biznesi me rritje të lartë, kjo është padyshim një nga karakteristikat më të rëndësishme për t’u marrë parasysh, pasi mund të nënkuptojë rritje ose ngecje për kompaninë tuaj. Ju nuk dëshironi të shikoni në një kompani pritëse që nuk shkon.

 • Migrim i thjeshtë i sitit

Migrimi i faqes është procesi i zhvendosjes së skedarëve dixhitalë të faqes tuaj dhe vendndodhjes së hostit nga një ofrues pritës në një ofrues tjetër të pritësit. Jini të kujdesshëm në lidhje me një ofrues të mbajtjes së faqes në internet i cili mund t’ju paguajë një tarifë për këtë shërbim. Shumica e ofruesve të reputacionit të pritësve të uebit ofrojnë këtë shërbim falas, si një mënyrë për t’ju falënderuar që i keni zgjedhur për zgjedhjen e tyre për nevojat tuaja të faqeve në internet.

 • Sistemi i panelit të kontrollit të përdoruesit

Pjesa më e madhe e kohës suaj kur punoni për të ngritur uebfaqen tuaj ose azhurnoni përmbajtjen dhe faqet kërkon sistemin e panelit të kontrollit që ofruesit e hostit tuaj të internetit furnizojnë llogarinë tuaj. Shtë një fushë e menaxhimit të faqes në internet me të cilën duhet të njiheni dhe të keni një njohuri pune për ta përdorur. Kur shikoni ofruesit e mundshëm të pritësit të faqes në internet, përcaktoni nëse ata përdorin një sistem cPanel ose një sistem WHM. Do të dëshironi të shikoni për opsionin që përputhet me sistemin e panelit të kontrollit të ofruesit tuaj aktual të host-it. Kjo do ta bëjë më të lehtë menaxhimin e kalimit te një ofrues i ri.

Disa ofrues të pritjes si Rackspace dhe GoDaddy (trashëgimi) nuk përdorin cPanel por kanë sistemet e tyre të panelit të kontrollit. Nëse tashmë përdorni cPanel mund të jetë e dhimbshme të bëni ndërprerësin dhe të mësoni një ndërfaqe të re.

 1. Konfirmoni pronësinë tuaj të domenit

Një hap thelbësor për migrimin e faqes suaj të internetit në një ofrues të ri të pritësit të uebit është që së pari të keni pronësinë e duhur të domain-it. Një emër domain është adresa e internetit që klientët dhe klientët e mundshëm shkruajnë në shiritin e shfletuesit për të arritur në faqen tuaj te internetit. Ju duhet të ruani pronësinë e këtij emri domain dhe të gjitha detajet përkatëse të regjistrimit, të tilla si informacioni i kontaktit dhe mënyra e pagesës, mbi baza vjetore..

Me të dhënat e pronësisë suaj në vend, ju duhet të përcaktoni nëse ju do të transferoni regjistrimin e domain në ofruesin tuaj të ri të pritësit të uebit ose të kaloni në një server të ri të emrit të domain. Këtu keni më shumë informacion mbi të dy opsionet që do të ndihmojnë në procesin tuaj të vendimmarrjes.

 • Regjistrimi i Domainit të Transferit

Kur transferoni një regjistrim domeni në një ofrues të ri të pritësit të uebit, ju po lëvizni gjithçka që është e rëndësishme për shërbimin tuaj të pritjes së faqes në internet për kompaninë e re. Shtë një proces që zgjat deri në disa ditë kohë të përpunimit për të përfunduar, megjithëse më shpesh ndodh në një orë. Ju duhet t’i ofroni ofruesit të vjetër të hostit informacionin e mëposhtëm.

 • Informacioni juaj i kontaktit
 • Anulimi i një cilësie regjistrimi privat ose të mbrojtur
 • Autorizimi për të filluar transferimin e domenit
 • Informacion i ri i ofruesit të hostit të uebit

Kur procesi të ketë mbaruar, ofruesi juaj i mëparshëm i host-it do t’ju dërgojë një konfirmim elektronik që transferimi të jetë i plotë.

 • Kaloni serverat e emrave të domenit

Kalimi i serverëve të emrave të domain është një rrugë më e lehtë për t’u ndjekur kur jeni duke punuar në migrimin e faqes suaj të internetit në një ofrues të ri të pritësit të uebit. Regjistrimi i domenit mbetet i paprekur dhe mbetet me ofruesin tuaj origjinal të serverit të emrit të domain (DNS). Kompanitë e njohura DNS përfshijnë GoDaddy, NameCheap dhe Solutions të Rrjetit. Këto kompani janë më të famshme për regjistruesit e domeneve sesa kompanitë pritëse, megjithëse i bëjnë të dyja. Me llogarinë tuaj të re të ofruesit të pritësit të faqes në internet, ju vetëm duhet të tregoni serverët e emrave të domain nga kompania e vjetër e mbajtjes në kompaninë tuaj të re të pritjes së faqes në internet.

 1. Hapni një Llogari të Re Web Hosting

Ekzistojnë një shumëllojshmëri e ofruesve të host-it të disponueshëm për nevojat tuaja të mbajtjes në internet. Secila ofron në thelb të njëjtat karakteristika dhe lehtësirat që merrni kur migroni uebfaqen tuaj në vendet e tyre të serverit. Disa nga ofruesit më të dukshëm të pritjes së uebit përfshijnë kompanitë e mëposhtme.

Lista vetëm fillon të gërvishtë sipërfaqen e opsioneve të mbajtjes në internet që janë në dispozicion për ju. Kryeni një kërkim për kompanitë që sigurojnë një mori të faqes në internet dhe hidhni një sy në të gjitha opsionet, tiparet dhe lehtësitë që secila ofron. Nga ajo listë, zgjidhni kompaninë që duket se është më e përshtatshme për ju. Regjistrimi me një shërbim pritës do të kërkojë informacione themelore të kontaktit, mënyrën e pagesës, emrin e domain dhe nëse do të transferoni regjistrimin e domenit ose thjesht do të ndërroni serverin e emrit të domainit.

Servicedo shërbim i mbajtjes së faqeve në internet cakton çmimin e tyre me shumën tipike që janë 4,95 $ në 9,95 dollarë në muaj për shërbimet e pritjes. Nëse jeni një kompani serioze, mos u zvogëloni për veçoritë për çmim. Nëse jeni të bllokuar me para dhe thjesht po filloni, është mirë të filloni me ofruesit me reputacion të kostos së ulët.

 1. Transferoni të dhënat nga hosti juaj i vjetër

Me llogarinë tuaj të re të strehimit tani aktive, është koha të filloni transferimin e gjithçkaje nga llogaria juaj e vjetër e shërbimit të mbajtjes në internet. Shmangni mbylljen e llogarisë tuaj të vjetër të shërbimit të mbajtjes në internet deri sa të gjitha të dhënat tuaja dhe transferimet e informacionit përkatës në shërbimin e ri të pritjes. Pas mbylljes së llogarisë tuaj të vjetër, ofruesi i pritjes fshin të gjitha të dhënat e internetit tuaj dhe informacionin përkatës nga serverët e tyre. Në atë pikë, ju humbni qasjen në çdo informacion që mund të mbetet akoma në ata serverë.

Nuk ka asnjë mënyrë të mundshme për të marrë këtë informacion pas fshirjes, e cila ju lë të filloni nga e para dhe në nevojë për ndërtimin e një fondacioni të ri në internet. Do të humbni kohën e vlefshme të hyrjes në uebfaqe ndërsa jeni në procesin e rindërtimit të faqes në internet. Kjo kohë e humbur është e barabartë me të ardhurat e humbura dhe çon gjeneratat pasi klientët dhe klientët e mundshëm nuk janë në gjendje të hyjnë në faqen tuaj të internetit ndërsa është në rënie.

E thënë kështu, gjithmonë duhet të keni kopje rezervë të faqes tuaj çdo ditë, në mënyrë që edhe në skenarin e mësipërm, të jeni në gjendje të riktheni skedarët tuaj të internetit. Krijoni kopje rezervë përmes shtojcave dhe shërbimeve të shumta për të mbajtur gjithçka të sigurt.

 1. Shkarkoni skedarët tuaj rezervë

Para se të filloni të zhvendosni gjithçka nga ofruesi juaj i vjetër i pritjes në internet tek ofruesi juaj i ri i mbajtjes në internet, duhet të krijoni një skedar rezervë të të gjitha të dhënave tuaja të tanishme të internetit. Kjo do t’ju japë një pengesë të mbrojtjes nëse diçka shkon keq kur ju filloni procesin e transferimit në shërbimin e ri të mbajtjes së faqes në internet.

Procesi i rezervimit fillon kur ju të regjistroheni në sistemin e panelit të kontrollit të përdoruesit. Nga kjo pikë, duhet të hysh në seksionin e panelit të kontrollit që përmban etiketën “rezervë” ose diçka të ngjashme. Emri i saktë i skedarit do të ndryshojë në varësi të secilit shërbim individual të pritjes që përdorni. Brenda asaj pjese ju dëshironi të zgjidhni dosjen “public_html” dhe të gjeni mundësinë për të shkarkuar kopjet rezervë.

Kur klikoni në seksionin ‘të shkarkimit të kopjeve rezervë’, do të shihni opsionet rezervë që janë në dispozicion për ju. Ju mund të vendosni nëse do të shkarkoni të gjithë skedarët rezervë të faqes tuaj ose seksione të skedarëve rezervë të nëndomainit. Shtë një proces më i lehtë për ju që thjesht të shkarkoni të gjitha skedarët rezervë të faqes tuaj në tërësi. Përqendrimi në skedarët e nëndomainës krijon mundësinë për të anashkaluar aksidentalisht një skedar kritik që faqja juaj e internetit duhet të funksionojë siç duhet.

Shkarkoni të gjithë skedarët tuaj rezervë në një format të kompresuar që më vonë do t’i ngarkoni në serverët ekzistues në faqen tuaj të re të ofruesit të pritjes së faqes në internet. Shmangni dekompresimin e ndonjërit prej këtyre skedarëve pasi që veprimi automatik do të ndërmarrë serveri juaj i ri i mbajtjes në internet kur ngarkoni skedarët tuaj rezervë. Me shkarkimin tani të plotë, ruani skedarët në kompjuterin tuaj, dilni nga ai sistem i panelit të kontrollit të përdoruesit dhe vazhdoni në sistemin e panelit të kontrollit të përdoruesit që përdor ofruesi juaj i ri i mbajtjes së faqes në internet.

 1. Ngarko skedarët tuaj rezervë në llogarinë e re

Pas krijimit të një llogarie të re me një ofrues të host-it në internet, do të merrni një email që përmban informacione specifike në lidhje me shërbimin e emrit të domain. Informacioni në atë email do t’ju ofrojë serverë për emrin e domain dhe detaje të adresës IP për planin e pritjes që ju zgjidhni. Ju do të keni nevojë për këtë informacion për të ngarkuar skedarët tuaj rezervë në serverët e rinj të pritjes së faqes në internet.

Procesi i ngarkimit të skedarëve rezervë fillon kur ju të regjistroheni në sistemin e panelit të kontrollit të përdoruesit në llogarinë tuaj të re të mbajtjes në internet. Shikoni etiketën e seksionit “rezervë” ose diçka të ngjashme në faqen kryesore të panelit të kontrollit. Nën atë pjesë, ju dëshironi të gjeni kutinë e ngarkimit të skedarëve për kryerjen e një ngarkimi të plotë me kopje rezervë të faqes. Pas klikimit në atë buton, ju do të keni mundësinë për të gjetur skedarin rezervë në hard drive kompjuterin tuaj dhe zgjidhni atë skedar për ngarkim.

Ndërsa serveri fillon të ngarkojë skedarët rezervë të faqes suaj të internetit, do të filloni të shihni se një shfaqje e statusit shfaqet në ekran. Serveri do të shfaq një status linjë-pas-linje pasi çdo skedar i kopjes rezervë tuaj me sukses zhvendoset në vendndodhjen e serverit të ri. Një proces normal i ngarkimit përmban dy faqe dhe do të dini se procesi është i plotë kur faqja e dytë mbaron ngarkimin. Një përditësim i statusit shfaqet në ekran duke ju bërë të ditur që tani mund të filloni të punoni për të bërë çdo rregullim të faqes në internet që ju gjykoni të nevojshme.

 1. Kontrolloni funksionin e bazës së të dhënave

Ndërsa sistemi punon për të transferuar të gjithë skedarët rezervë të faqes suaj të internetit në lokacionin e ri të serverit, ai automatikisht heq çdo informacion përkatës për emrin dhe fjalëkalimin që është pjesë e llogarisë suaj të databazës SQL. Për këtë arsye, ju do të duhet të gjeni seksionin përkatës të përdoruesit të bazës së të dhënave brenda sistemit kryesor të panelit të kontrollit të përdoruesit dhe të jepni këto informacione në sistem.

Ju gjithashtu do të duhet të azhurnoni emrin e përdoruesit dhe informacionin tjetër themelor në seksionin e llogarisë FTP të serverëve tuaj të pritjes në internet. Për ta realizuar këtë, duhet të futeni në bazën e të dhënave të llogarisë FTP përmes informacionit të adresës IP të faqes në internet. Ju atëherë jeni në gjendje të bëni ndonjë ndryshim të nevojshëm në emrin e përdoruesit, fjalëkalimet, lejet e faqes në internet dhe informacione të tjera të rëndësishme. Sigurohuni që të ruani ndryshimet tuaja përpara se të dilni nga kjo pjesë e sistemit të panelit të kontrollit. Ndryshimet që ju bëni në këtë pjesë të procesit janë thelbësore elementet e operacioneve prapa-skenave të faqes tuaj të internetit.

 1. Kaloni serverat e emrit të domenit

Me informacionin e prapaskenave që funksionon si duhet, tani duhet të përqendroheni në prezantimin e informacionit në internet që klientët dhe klientët e mundshëm shohin kur arrijnë në faqen tuaj të internetit. Për këtë pjesë të procesit të migrimit, ju do të ndryshoni vendndodhjen e serverëve tuaj të emrit të domain. Procesi fillon kur ju të regjistroheni në panelin e kontrollit të regjistrimit të llogarisë suaj të ofruesit të hostit.

Ju po kërkoni seksionin ser serverat e emrave të domain ’ose diçka me një emër të ngjashëm. Informacioni që shihni në atë pjesë do të duket i ngjashëm me këtë informacion.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Ju do të zëvendësoni këtë informacion me informacionin e serverit të emrit të domain-it për llogarinë tuaj të re të pritjes së faqes në internet. Informacioni i zëvendësimit për këtë proces është në emailin e konfirmimit që ju merrni kur hapni një llogari të re shërbimi të mbajtjes së internetit me ofruesin e ri. Bëni ndryshimet duke zëvendësuar seksionin ‘old-webhost.com ‘të të dhënave të serverit të emrit të domain me informacionin e ri-webhost.com. Kur të përfundoni, mund të ruani ndryshimet dhe të dilni nga sistemi i panelit të kontrollit të përdoruesit.

 1. Shmangni bërjen e ndryshimeve në internet

Gjatë kohës së kalimit të kalimit në serverin e ri të emrave të domain, shmangni ndryshimet në përmbajtjen ose paraqitjen e faqes tuaj. Ndërsa serverët punojnë për të bërë ndryshimet që ju kërkoni, çdo informacion i ri që ju mund të shtoni nuk mund të shfaqet në vendndodhjen tuaj të re të internetit. Po kështu, çdo informacion që fshini gjatë kësaj periudhe tranzicioni mund të shfaqet ende në përmbajtje pasi të ketë përfunduar ndryshimi i serverit.

Mund të duhen nga 12 deri në 24 orë që ndryshimet e serverit të emrit të domain-it të hyjnë në fuqi. Gjatë asaj kohe, klientët tuaj dhe klientët e mundshëm do të vazhdojnë të shohin të njëjtën pamje të njohur në faqen e internetit kur mbërrijnë në faqen tuaj. Uebfaqja juaj do të mbetet e hapur për gjenerimin e shitjeve dhe potencialin e kapjes së plumbit si normal, pasi të gjitha punët që po zhvillohen po zhvillohen prapa skenave.

 1. Testoni ndryshimet në Web Hosting

Kur ndryshimi i serverit të emrit të domain është i plotë, ju do të merrni një email konfirmimi nga ofruesi juaj i ri i pritjes së faqes në internet. Në atë pikë, ju mund të anuloni shërbimin e mbajtjes së uebit me ofruesin tuaj të vjetër pasi tani keni sigurimin se gjithçka është në vend që faqja juaj e internetit të funksionojë siç duhet në vendndodhjen e saj të re. Me ndryshimet e përfunduara zyrtarisht, do të doni të provoni faqen e internetit për t’u siguruar që gjithçka po funksionon siç duhet.

Ndërsa provoni faqen tuaj në vendndodhjen e saj të re, kontrolloni funksionet themelore duke u siguruar që të gjitha lidhjet tuaja të jashtme dhe të brendshme po funksionojnë siç duhet. Dërgoni një email provë në shërbimet e pajtimit të blogut ose buletinit tuaj. Shikoni secilën nga faqet tuaja për të siguruar që paraqitja të shfaqet në mënyrë korrekte dhe të gjithë përmbajtjen tuaj është në vend.

Mendimi Përfundimtar

Procesi i migrimit të një uebfaqeje nga një ofrues i pritësit të uebit tek një ofrues tjetër i hostit të uebit është mjaft i thjeshtë, por gjithashtu mund të përhapet me komplekse. Shtë diçka që çdo pronar biznesi kalon të paktën një herë në karrierën e tij ose të saj, pasi biznesi tejkalon situatën e tij aktuale të ofruesit të pritjes. Gjatë rrugës mund të ketë momente zhgënjimi për të kuptuar plotësisht se si të bëni një ndryshim të seksionit, të ngarkoni skedarë të rinj ose të bëni ndryshime të tjera të rëndësishme.

Për këtë arsye, është e dobishme të keni një ofrues të besueshëm të pritësve të uebit me një sistem plotësisht funksional të mbështetjes teknike në vend. Gjëja e rëndësishme për të mbajtur mend kur shpërngulni faqen tuaj te një ofrues i ri pritës është që t’i bëni gjërat një hap në një kohë. Keni një skedar rezervë të gatshëm në dispozicion si një pengesë e mbrojtjes nëse diçka shkon keq. Sapo të përfundojë procesi i migrimit, merrni frymë një lehtësim dhe krenohuni për arritjen tuaj të re teknologjike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map