Vrhunski vodič za migraciju hostinga web hostinga – usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Vrhunski vodič za migraciju hostinga web hostinga – usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Vrhunski vodič za migraciju hostinga web hostinga – usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Održavanje internetske prisutnosti je važan dio vašeg poslovanja. Vaša web stranica služi kao virtualni prikaz vašeg branda i djeluje na povećanju znanja koje vaši klijenti i potencijalni kupci imaju u vezi s prednostima koje im pružate. Kako vaše poslovanje raste, potrebe vašeg web hostinga vjerojatno će se mijenjati u procesu. Premještanje web stranice do novog domaćina nije tako jednostavno kao jednostavno spakiranje nekoliko kutija i utovar kamiona u pokretni pogon.


U virtualnom svijetu potrebno je slijediti nekoliko koraka za premještanje vaše web stranice s jedne hosting usluge na drugu. Krajnji je cilj ne imati zastoja gdje kupci i potencijalni kupci ne mogu pristupiti vašoj web stranici u tom procesu. Slijedom ovih koraka trebali biste biti u mogućnosti izvršiti ovaj zadatak bez da virtualni svijet primijeti promjenu.

 1. Pronađite pružatelja usluga web domaćina

Web hosting je usluga koja omogućuje vašem poslovanju web mjesto koje je dostupno svima s internetskom vezom. Stoga, pružatelj usluga web hostinga je tvrtka koja vam u njihovoj bazi podataka daje prostor za parkiranje datoteka potrebnih za pokretanje vaše web stranice. Odabir davatelja web hostinga nije odluka koju trebate lagano donijeti. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu prilikom traženja davatelja web hostinga.

 • Podudaranje operacijskog sustava

Jedan od najvažnijih elemenata koji trebate potražiti kod novog davatelja web hostinga je operativni sustav koji je na svom mjestu. Morate osigurati da je to isti sustav koji koristi vaš stari web hosting pružatelj usluga. Zadržavanje istog operativnog sustava pomaže pojednostaviti proces migracije bez uzrokovanja prekida u službi.

Većina hostinga je na Linux serveru, a većina velikih domaćina automatski se nalazi na ovom operativnom sustavu. Postoje, međutim, domaćini koji koriste Windows za svoje poslužitelje, pa pri prelasku na oprez pazite na tu neusklađenost. Većina domaćina je na Linuxu, ali budite svjesni.

 • Pouzdana tehnička podrška

Održavanje web stranice prilično je jednostavno nakon što su početne postavke dovršene i web stranica nesmetano radi. Doći će slučajevi kada trebate ažurirati informacije o sadržaju ili stranice koje postoje na vašoj web lokaciji.

Ažuriranje i održavanje sadržaja i kodova web mjesta na jednom mjestu je jedno, održavanje servera i baza podataka druga je stvar. Prošao sam muku zbog slučajnog brisanja baze podataka moje web stranice WordPress i morao sam usko surađivati ​​s hosting tvrtkom da je vratim. Isto tako, zastarjeli dodaci ili proširenja možete nenamjerno dodati u zastarjelu web stranicu WordPress ili Magento što uzrokuje grešku u bazi podataka ili sučelju koju ne možete sami ispraviti. Rješavanje problema vjerojatno će vam zahtijevati više tehničkog znanja nego što posjedujete. Ako pokušate sami riješiti probleme, to može potrajati satima ili danima, dok dobar tim za podršku hostinga poput ekipe na Sitegroundu može to riješiti za nekoliko minuta. Kad se to dogodi, poželjet ćete davatelja web hostinga s pouzdanom tehničkom podrškom. Imati mogućnost pružanja tehničke podrške putem chata uživo, e-pošte ili telefona je spasitelj.

 • Dostupnost prostora na disku

Vaša web stranica zahtijeva značajnu količinu prostora na disku kako bi datoteke i drugi bitni sastojci mogli funkcionirati u pozadini. Iako možda baš i ne razumijete kako sve funkcionira, morate odabrati davatelja web hostinga koji nudi istu količinu prostora na disku kao i vaš trenutni davatelj. Ne možete premjestiti web mjesto na račun davatelja usluga s manje dostupnog prostora na disku. Ako to učinite, vaše će web mjesto ne funkcionirati ispravno, što bi moglo uzrokovati prekid rada web stranice. To sprečava vaše klijente i potencijalne kupce da pristupe vašoj web stranici dok ne riješite problem.

Čak i ako neki pružatelj web hosting usluga nudi velik broj prostora na disku, još uvijek postoje neki skriveni elementi koji vam ne govore unaprijed. Na primjer, čak i ako domaćin nudi 30 GB prostora na disku, mnogima je potrebna određena količina tog materijala kako bi im bili dostupni u svakom trenutku zbog razloga performansi..

Drugi fini ispis je inode. Čvorovi su “baza podataka sa svim podacima datoteka, osim sadržaja datoteke i naziva datoteke”. Ovo je pomalo napredna stavka, ali dobar domaćin vam može pomoći da ih očistite ili upravljate njima. Oni su skriveni element u web hostingu o kojem se ne govori previše često.

 • Dostupnost prijenosa podataka

Prostor za podatke web mjesta funkcionira na isti način kao i prostor na disku. Vaša web stranica sadrži određeni broj podatkovnih datoteka za pravilno funkcioniranje. Kada gledate potencijalne pružatelje web usluga, obratite pažnju na količinu dostupnosti prijenosa podataka koju vam pruža novi davatelj. Morate biti u mogućnosti prenijeti cijelu svoju web lokaciju bez potrošnje prostora za prijenos.

Neki će domaćini ponuditi neograničene prijenose, neki će to ograničiti. Budite oprezni za razliku u značajkama između domaćina, jer često jedan će vas ograničiti na jednoj značajci, ali ne i na drugoj.

 • Postavljanje baze podataka

Poznavanje vrste baze podataka koju koristi potencijalni davatelj internetskih usluga ključno je za prepoznavanje hoće li ta ponuda odgovarati vašoj web lokaciji ili ne. Većina pružatelja web hosting usluga koristi MS SQL baze podataka koje rade na operacijskim programima Windows. Davatelji koji rade na operacijskom programu na bazi Linuxa koristit će MySQL baze podataka.

MySQL je vrlo popularan i većina ako nisu svi programeri web stranica znali koristiti bazu podataka. Pazite na to prije nego prebacite domaćine kako biste bili sigurni da tamo nema problema.

 • Jezik skripte

Jezik skripti je metoda programiranja komunikacije koju vaša web stranica koristi za obavljanje različitih zadataka koji su uvjet za pravilan rad. To se događa iza kulisa i zahtijeva osnovno razumijevanje, u najboljem slučaju s vaše strane.

Morate biti svjesni vrste jezika skripte koju trenutno koristi vaša web stranica. Ako vaša web lokacija zahtijeva posebne jezične zahtjeve za skripte, kao što su PHP, CGI ili ASP, morat ćete provjeriti novog davatelja web usluga kako bi provjerili jesu li ti jezici dostupni na toj web lokaciji. Ako to ne učinite, vaše web mjesto ne funkcionira ispravno nakon što sve premjestite na novog davatelja usluga.

Pazite koliko često će domaćin ažurirati skriptu na svom poslužitelju. Na primjer, za neke dodatke ili platforme kao što je WordPress trebat će vam nedavna verzija PHP-a. Ponekad će domaćin zahtijevati da ih ručno zatražite da ažuriraju PHP. To može uzrokovati izvor napetosti u budućnosti, tako da ovo treba biti svjesno.

 • Dobra izvedba

Vaša web stranica predstavlja samo vrijedan aspekt vašeg poslovanja ako pravilno funkcionira. Davatelj web hostinga kojeg odaberete igra važnu ulogu u osiguravanju ispravnog rada poslužitelja. Kad se ti poslužitelji pokrenu, web stranica postaje nedostupna klijentima i potencijalnim kupcima. Pročitajte recenzije kupaca i web mjesto davatelja usluga web hostinga da biste dobili naznaku koliko često njihovi poslužitelji silaze. Većina pružatelja usluga pružit će postotak pouzdanosti njihovih poslužitelja.

Ako ste ozbiljna tvrtka za e-trgovinu ili brand koji ima reputaciju, ne želite štedjeti na cijene u ovom aspektu. Ako domaćin nema dobru evidenciju rada, trebali biste ih izbjegavati ili planirati otpuštanje. Ne vrijedi riskirati izgubljenu prodaju ili oštećenje reputacije marke.

Ako vaša web stranica tek počinje ili nemate ni tonu volumena, produženje radnog vremena neće biti presudno za vaše poslovanje.

 • Pouzdan servis

Ključni aspekt izbora davatelja web hostinga je pouzdanost usluge. Želite izbjeći odabir davatelja usluge samo kako biste utvrdili da oni ne isporučuju značajke i pogodnosti koje ističu na njihovoj web stranici. Vaš davatelj internetskih usluga mora biti dostupan i spreman vam pomoći da li trebate riješiti problem ili samo postaviti pitanje.

Prije nego što odaberete novog domaćina, trebali biste proći njihove kanale za usluge kupcima i testirati vrijeme njihova odgovora. Testirajte njihovu podršku za chat i e-poštu. Ako sporo reagiraju na prodajne upite, najvjerojatnije će sporo odgovoriti na zahtjeve za korisničku podršku.

 • skalabilnost

Kada prvi put stvorite web stranicu, vaša će tvrtka možda još uvijek biti u fazi pokretanja. U tom su trenutku potrebe vašeg web hostinga u najboljem slučaju minimalne. Međutim, kako vaša tvrtka raste, povećava se i vaša web stranica. Iz tog razloga morate odabrati davatelja web hostinga koji će vam pružiti sve veći prostor za vaše web mjesto. Kada gledate dostupne opcije, razmislite dugoročno i pogledajte usluge za najveći paket koji pružatelj nudi. Pronađite dobavljača web hostinga koji vam nudi skalabilnost, što može povećati potrebe vaše web stranice.

Mnogi startupi i tvrtke preselili su se na Amazon Web Services (AWS) zbog njihove brze sposobnosti skaliranja. Ako ste pokretač ili posao s visokim rastom, ovo je definitivno jedna od najvažnijih značajki koje treba uzeti u obzir, jer može značiti rast ili stagnaciju za vašu tvrtku. Ne želite se smatrati hosting tvrtkom koja ne mjeri.

 • Jednostavna migracija mjesta

Migracija web mjesta je proces premještanja digitalnih datoteka vaše web lokacije i lokacije hosta s jednog pružatelja usluga na drugog davatelja usluge. Budite oprezni oko pružatelja usluga web hostinga koji vam može naplatiti naknadu za ovu uslugu. Većina uglednih pružatelja usluga web hostinga nudi ovu uslugu besplatno kao način na koji im se zahvaljujemo što ste ih odabrali za potrebe hostinga na vašoj web lokaciji.

 • Sustav korisničke upravljačke ploče

Većinu svog vremena dok radite na postavljanju vaše web stranice ili ažuriranju sadržaja i stranica potreban je sustav upravljačke ploče koji vaš pružatelj usluga web hostinga opskrbljuje vašim računom. To je područje upravljanja web stranicama s kojim se morate upoznati i imati radno znanje o upotrebi. Kada gledate potencijalne davatelje web hostinga, utvrdite da li koriste cPanel sustav ili WHM sustav. Morat ćete potražiti opciju koja odgovara sustavu upravljačke ploče vašeg trenutnog pružatelja web usluga. To će olakšati prelazak na novog davatelja usluga.

Neki pružatelji usluga poput Rackspace i GoDaddy (naslijeđeni) ne koriste cPanel, ali imaju vlastite sustave upravljačke ploče. Ako već koristite cPanel, može biti bolno napraviti prelazak i naučiti novo sučelje.

 1. Potvrdite vlasništvo nad svojom domenom

Ključni korak prelaska vaše web lokacije na novog davatelja web hostinga je prvo postavljanje odgovarajućeg vlasništva nad domenom. Naziv domene je adresa web stranice koju korisnici i potencijalni kupci upisuju u traku preglednika kako bi došli do vaše web stranice. Trebate održavati vlasništvo nad ovim imenom domene i svim relevantnim podacima o registraciji, kao što su kontaktni podaci i način plaćanja, na godišnjoj osnovi..

Ako su navedeni podaci o vlasništvu vaše domene, morate odrediti želite li prenijeti registraciju domene svom novom davatelju web usluga ili se prebaciti na novi poslužitelj imena domena. Ovdje je više informacija o obje mogućnosti koje će vam pomoći u odlučivanju.

 • Prijenos registracije domena

Kada prenesete registraciju domene na novog davatelja web hostinga, premještate sve relevantne za uslugu hostinga web mjesta na novu tvrtku. To je postupak koji zahtijeva do nekoliko dana vremena obrade da bi bilo cjelovito, iako se najčešće događa za sat vremena. Morate dati starom davatelju web usluga sljedeće informacije.

 • Vaši podaci za kontakt
 • Otkazivanje privatne ili zaštićene postavke registracije
 • Ovlaštenje za pokretanje prijenosa domene
 • Nove informacije davatelja internetskih usluga

Kada je postupak dovršen, vaš prethodni davatelj web hostinga će vam poslati elektroničku potvrdu da je prijenos završen.

 • Prebacivanje poslužitelja imena domena

Mijenjanje poslužitelja imena domena lakši je put koji pratite kada radite na premještanju vaše web lokacije na novog davatelja web hostinga. Registracija domene ostaje nedirnuta i ostaje s davateljem izvornog poslužitelja imena domena (DNS). Popularne tvrtke za DNS uključuju GoDaddy, NameCheap i Network Solutions. Te su tvrtke poznatije po registraciji domena nego hosting tvrtkama, iako rade i jedno i drugo. Uz vaš novi račun pružatelja usluga web hostinga, samo morate usmjeriti poslužitelje naziva domena iz stare hosting tvrtke na vaše novo web hosting poduzeće.

 1. Otvorite novi račun za web hosting

Na raspolaganju su mnoštvo pružatelja usluga web hostinga za vaše web hosting potrebe. Svaka od njih nudi iste značajke i pogodnosti koje ste dobili prilikom premještanja web lokacije na njihove lokacije poslužitelja. Neki od značajnijih web hosting usluga uključuju sljedeće tvrtke.

Popis tek započinje grebanje po površini opcija web hostinga koje su vam dostupne. Provedite potragu za tvrtkama koje pružaju web domaćina i pogledajte sve mogućnosti, mogućnosti i pogodnosti koje pruža svaka. S tog popisa odaberite tvrtku koja vam se čini najprikladnija. Za prijavu na uslugu hostinga bit će potrebne osnovne kontakt informacije, način plaćanja, naziv domene i hoćete li prenijeti registraciju domene ili jednostavno prebaciti poslužitelj imena domena.

Svaka usluga web hostinga postavlja vlastitu cijenu s tipičnim iznosom od 4,95 do 9,95 USD mjesečno za usluge hostinga. Ako ste ozbiljna tvrtka, ne štedite o značajkama za cijenu. Ako ste bez novca i tek počinjete, u redu je započeti s renomiranim pružateljima jeftinih usluga.

 1. Prijenos podataka sa vašeg starog domaćina

Budući da je vaš novi račun za hosting sada aktivan, vrijeme je da počnete prenositi sve sa svog starog računa usluge web hostinga. Izbjegavajte zatvaranje starog računa usluge web hostinga sve dok se svi vaši podaci i relevantne informacije ne prenesu na novu uslugu hostinga. Nakon zatvaranja vašeg starog računa, pružatelj usluga hostinga briše sve podatke s vaše web stranice i relevantne informacije sa svojih poslužitelja. U tom trenutku gubite pristup bilo kojoj informaciji koja još uvijek može ostati na tim poslužiteljima.

Ne postoji mogući način za preuzimanje tih podataka nakon brisanja, što vam omogućava da krenete ispočetka i trebate izgradnju nove temelje web stranice. Tijekom procesa obnove web stranice izgubit ćete dragocjeno vrijeme pristupa web mjestu. To izgubljeno vrijeme jednak je izgubljenom prihodu i potencijalnim kupcima jer kupci i potencijalni kupci nisu u mogućnosti pristupiti vašoj web stranici dok je u redu.

U skladu s tim, uvijek biste trebali sigurnosno kopirati web mjesto kako bi se napravile svakodnevno, tako da čak i u gore navedenom scenariju možete preuzeti datoteke svoje web lokacije. Izradite sigurnosnu kopiju kroz više dodataka i usluga kako biste sve sačuvali.

 1. Preuzmite datoteke sigurnosne kopije

Prije nego što počnete premještati sve sa svog starog davatelja web hostinga na novog davatelja web hostinga, morate stvoriti sigurnosnu kopiju svih trenutnih podataka web mjesta. To će vam dati barijeru zaštite ako nešto pođe po zlu kada započnete proces prijenosa na novu web hosting uslugu.

Proces izrade sigurnosne kopije započinje prijavom u sustav upravljačke ploče. Od tog trenutka trebate pristupiti odjeljku upravljačke ploče koji sadrži oznaku “sigurnosna kopija” ili nešto slično. Točan naziv datoteke ovisit će ovisno o pojedinoj usluzi web hostinga koju koristite. Unutar tog odjeljka želite odabrati mapu ‘public_html’ i pronaći opciju za preuzimanje sigurnosnih kopija.

Kada kliknete na odjeljak ‘preuzimanja sigurnosnih kopija’, vidjet ćete dostupne opcije sigurnosnih kopija. Možete odlučiti želite li preuzeti sve datoteke sigurnosnih kopija web mjesta ili odjeljke sigurnosnih kopija poddomena. To je lakši postupak za jednostavno preuzimanje svih datoteka sigurnosne kopije vaše web stranice kao cjeline. Fokusiranje na datoteke poddomena stvara mogućnost slučajnog previda kritične datoteke koja vaša web stranica treba pravilno raditi.

Preuzmite sve rezervne datoteke u komprimiranom formatu koje ćete kasnije prenijeti na postojeće poslužitelje na vašem novom web mjestu davatelja web hostinga. Izbjegavajte raspakivanje bilo koje od ovih datoteka jer će se automatski pokrenuti vaš novi web hosting poslužitelj prilikom prijenosa sigurnosnih kopija. Nakon dovršetka preuzimanja spremite datoteke na računalo, odjavite se iz tog sustava upravljačke ploče i prijeđite na sustav korisničke upravljačke ploče koji koristi vaš novi pružatelj web hosting usluga.

 1. Datoteke sigurnosne kopije prenesite na novi račun

Nakon stvaranja novog računa kod davatelja web hostinga, dobit ćete e-poštu s određenim podacima u vezi s uslugom naziva domene. Podaci u toj e-pošti pružit će vam poslužitelje naziva domene i detalje o IP adresi za plan hostinga koji odaberete. Te će vam informacije trebati za prijenos sigurnosnih kopija datoteka na nove web hosting poslužitelje.

Postupak učitavanja sigurnosne kopije datoteka započinje prijavom u sustav korisničke upravljačke ploče na vašem novom računu za web hosting. Potražite oznaku odjeljka “sigurnosna kopija” ili nešto slično na glavnoj stranici upravljačke ploče. U tom odjeljku želite pronaći okvir za prijenos datoteke za provođenje sigurnosnog kopiranja cijelog web mjesta. Nakon klika na taj gumb imat ćete priliku pronaći datoteku sigurnosne kopije na tvrdom disku vašeg računala i odabrati tu datoteku za prijenos.

Kada poslužitelj počne učitavati sigurnosne kopije web stranica, počet ćete vidjeti ažuriranje statusa na zaslonu. Poslužitelj će prikazati status redaka po red dok se svaka datoteka sigurnosne kopije uspješno premješta na novo mjesto poslužitelja. Uobičajeni postupak prijenosa sadrži dvije stranice i znat ćete da je postupak dovršen kad druga stranica završi s prijenosom. Ažuriranje statusa prikazuje se na zaslonu što vam daje do znanja da sada možete početi raditi na prilagođavanju web mjesta koje smatrate potrebnim.

 1. Provjerite funkciju baze podataka

Kako sustav radi na prenošenju svih datoteka sigurnosne kopije vaše web lokacije na novo mjesto poslužitelja, automatski izostavlja sve relevantne podatke o korisničkom imenu i zaporci koje su dio vašeg računa SQL baze podataka. Iz tog razloga morat ćete pronaći odgovarajući odjeljak korisnika baze podataka u sustavu glavne upravljačke ploče i unijeti ove podatke u sustav.

Također ćete morati ažurirati korisničko ime i druge osnovne podatke u odjeljku FTP račun web poslužitelja web hostinga. Da biste to postigli, trebali biste se prijaviti u bazu podataka FTP računa putem podataka o IP adresama web mjesta. Tada ćete moći izvršiti sve potrebne promjene korisničkog imena, lozinke, dozvole web mjesta i ostale relevantne informacije. Obavezno spremite promjene prije napuštanja ovog dijela sustava upravljačke ploče. Promjene koje unesete u ovom dijelu postupka bitni su elementi koji djeluju iza scene na vašoj web lokaciji.

 1. Prebacite poslužitelje domena

Kada ispravno rade informacije u pozadini, sada se morate usredotočiti na prezentaciju informacija o web lokacijama koje kupci i potencijalni kupci vide kada dođu na početnu stranicu vaše web stranice. Za ovaj dio procesa migracije promijenit ćete lokaciju poslužitelja imena domena. Proces započinje prijavom na upravljačku ploču za registraciju na vašem računu davatelja web hostinga.

Tražite odjeljak “poslužitelja imena domena” ili nešto s sličnim nazivom. Podaci koje vidite u tom odjeljku izgledat će slični tim podacima.

 • Old-Webhost.com
 • Old-Webhost.com

Te podatke zamjenjujete podacima poslužitelja imena domene za svoj novi račun za hosting web mjesta. Informacije o zamjeni za ovaj postupak nalaze se u potvrdi e-pošte koju primite otvaranjem novog računa usluge web hostinga s novim davateljem usluga. Izvršite promjene zamjenom odjeljka ‘old-webhost.com’ na podacima poslužitelja imena domene s podacima new-webhost.com. Po završetku možete spremiti promjene i izaći iz sustava upravljačke ploče korisnika.

 1. Izbjegavajte unošenje promjena na web mjestu

Tijekom prijelaznog vremena prijelaska na novi poslužitelj imena domena izbjegavajte nikakve promjene u sadržaju ili izgledu vaše web stranice. Dok poslužitelji rade na izvršavanju zahtjeva koje tražite, sve nove informacije koje dodate možda se neće pojaviti na vašoj novoj lokaciji web mjesta. Isto tako, sve informacije koje izbrišete tijekom ovog prijelaznog razdoblja i dalje se mogu pojaviti u sadržaju nakon dovršetka promjene poslužitelja.

Mogu proći 12 do 24 sata za stupanje na snagu promjena poslužitelja imena domene. Za to vrijeme vaši kupci i potencijalni kupci nastavit će vidjeti isti poznati izgled web mjesta kada dođu na vašu početnu stranicu. Vaša će web stranica ostati otvorena za generiranje prodaje i potencijalno potencijalno privlačenje potencijalnog potencijalnog kupca jer se sav posao koji se odvija odvija izvan prizora..

 1. Testirajte promjene web hostinga

Kad se promjena poslužitelja imena domena dovrši, dobit ćete potvrdu od svog novog davatelja web hostinga. U tom trenutku možete otkazati uslugu web hostinga kod svog starog davatelja usluga, jer se sada možete uvjeriti da je sve na svom mjestu kako bi vaša web stranica ispravno funkcionirala na svom novom mjestu. Kada su promjene službeno dovršene, morat ćete testirati web mjesto kako biste bili sigurni da sve ispravno radi.

Dok testirate web mjesto na njenom novom mjestu, provjerite osnovne funkcije pazeći da ispravno rade sve vaše vanjske i unutarnje veze. Pošaljite probnu e-poštu na svoj blog ili usluge pretplate na bilten. Pregledajte svaku svoju stranicu kako biste osigurali da se izgled ispravno prikazuje i da je sav vaš sadržaj na mjestu.

Završna misao

Proces migriranja web stranice s jednog davatelja web hostinga na drugog davatelja web hostinga prilično je jednostavan, ali može biti i složen. To je nešto što svaki vlasnik tvrtke prolazi barem jednom u karijeri jer posao nadmašuje trenutnu situaciju pružatelja usluga hostinga. Uz put mogu biti trenuci frustracije u potpunom razumijevanju načina promjene odjeljka, učitavanja novih datoteka ili drugih relevantnih promjena.

Iz tog razloga, korisno je imati pouzdanog davatelja web stranica s potpuno funkcionalnim sustavom tehničke podrške. Važno je zapamtiti prilikom migracije vaše web stranice na novog davatelja usluga da poduzmete stvari jedan po jedan. Imajte na raspolaganju dostupnu datoteku sigurnosnih kopija kao barijeru zaštite ako nešto pođe po zlu. Nakon završetka procesa migracije, uzdahnite s olakšanjem i ponosite se svojim novim tehnološkim dostignućima.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector