Web Hosting Terbaik untuk Perniagaan Kecil (Mei 2020) – Kebaikan & Keburukan

Memilih tuan rumah terbaik adalah sukar.


Sebagai perniagaan kecil, anda memerlukan keseimbangan harga dan ciri terbaik.

Tetapi menyelami dunia hosting web dan penciptaan kandungan yang menakutkan sangat menakutkan bagi para pakar, apalagi rata-rata pembeli. Itulah sebabnya kami berada di sini untuk memandu Anda melalui selok-belok hosting web serta memberikan cadangan kami untuk penyedia hosting yang luar biasa.

Penyedia Web Hosting Terbaik untuk Perniagaan Kecil

 1. Tapak Tapak
 2. Enjin WP
 3. Hosting A2
 4. Bluehost
 5. GoDaddy
 6. Dalam gerakan
 7. Dreamhost

Bangun dan dalam talian boleh menakutkan dan memerlukan sedikit kemahiran, tetapi anda tidak akan menjadi pemilik perniagaan kecil sekiranya anda tidak mendapat peluang dalam cabaran tersebut.

hosting terbaik untuk perniagaan kecil

Bagaimana laman web dapat menambahkan pendapatan perniagaan kecil anda?

 • Mengumpulkan data: Alat terkini akan memberitahu anda maklumat yang sangat penting mengenai penglibatan pengguna. Contohnya, apakah mereka memasukkan sesuatu ke dalam troli tetapi berhenti membuat pembelian? Adakah bahagian laman web anda tidak bergerak dan tidak digunakan? Adakah pengguna berhenti mengklik kandungan dalam beberapa saat? Berapa lama masa yang mereka habiskan di laman web anda? Data ini dapat mengubah perniagaan anda dengan cara yang tidak pernah anda impikan.
 • Jadikan nama anda dikenali: Meningkatkan jumlah pengikut SEO dan media sosial laman web anda (ada yang terkenal di Insta?) Adalah salah satu kaedah paling berkesan untuk mendorong lalu lintas ke perniagaan anda dengan cepat dan mudah.
 • Hentikan maklumat yang salah: Penyelesaian digital menjimatkan jam kerja kerana anda boleh mengemukakan soalan yang sering diajukan dan mempunyai maklumat abadi seperti waktu kedai tersedia.
 • Penyelesaian kreatif untuk setiap masalah: Sama ada mempromosikan projek, membina kedai untuk penjualan dalam talian, atau menyenaraikan tarikh lawatan anda untuk kumpulan itu. Laman web boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan dan menyelesaikan masalah yang anda ada.
 • Bukti Masa Depan jenama anda: Internet tidak akan hilang. Sekiranya perniagaan kecil anda masih berjalan di luar talian. Pesaing akan mengisi kekosongan itu dan mengambil pelanggan berharga.

Pembekal Web Hosting Terbaik untuk Perniagaan Kecil secara terperinci

Ini adalah penyedia hosting web kegemaran kami untuk perniagaan kecil.

1. SiteGround – Pilihan terbaik di sekitar

tapak web utama 19 Julai

www.siteground.com

Kelebihan

 • Harga yang sangat baik
 • Perkhidmatan pelanggan yang luar biasa
 • Domain Percuma
 • Banyak pilihan alat
 • Pementasan satu klik
 • Berfungsi dengan baik dengan WordPress

Keburukan

 • Rancangan tahunan sahaja
 • Beberapa masalah keselamatan kecil

Sorotan Ciri Teratas SiteGround

Kami tidak dapat mencukupi SiteGround.

Perkara pertama yang anda perhatikan dengan SiteGround adalah perhatian yang diberikan kepada perkhidmatan pelanggan.

Hos web boleh menjadi masalah untuk ditangani apabila keadaan menjadi tidak betul.

Tidak ada yang mematikan momentum anda seperti duduk di ruang sembang khidmat pelanggan yang kosong semasa kedai dalam talian anda tergendala dan penjualan menjunam.

Walaupun merupakan syarikat kecil bebas, SiteGround mempunyai banyak kekuatan yang digabungkan dengan perkhidmatan pelanggan kedai ibu dan pop.

Sekiranya anda tidak tahu apa itu pementasan satu klik, anda perlu tahu. Menukar laman web boleh menyakitkan terutamanya jika anda tidak mempunyai platform ujian di mana anda dapat melihat apakah perubahan berfungsi. Pementasan satu klik membolehkan anda menguji perubahan di laman web anda sebelum menghidupkannya. Ciri ini sahaja menjadikan SiteGround bernilai pelaburan kerana anda dapat mengekalkan rasa kestabilan ketika membuat perubahan pada laman web anda dan mengelakkan waktu henti canggung daripada mendorong kemas kini langsung.

Perhatikan bahawa anda mesti membeli sepanjang tahun dan bukannya bulanan tetapi sebagai pemilik perniagaan kecil yang bukan masalah besar.

Blogger dan mereka yang menguji air mungkin ingin pergi dengan pilihan bulanan sekalipun.

Lihat ulasan mendalam kami jika anda ingin mengetahui lebih banyak mengenai mereka, kami tidak dapat mengesyorkannya dengan cukup. Atau cuba bandingkan dengan host lain yang serupa seperti A2 Hosting.

Dapatkan diskaun SiteGround di sini

2. WP Engine – Platform terbaik untuk WordPress

wpengine

www.wpengine.com

Kelebihan

 • Nilai tertinggi untuk perniagaan pertumbuhan
 • Dikhaskan sepenuhnya untuk WordPress
 • Alat dan ciri WordPress yang hebat
 • Berkelajuan pantas
 • Pemindahan data tanpa had
 • Penyulitan peringkat perusahaan

Keburukan

 • Bukan pilihan yang baik jika anda tidak berkomitmen untuk menggunakan WordPress.
 • Tiada e-mel domain
 • Mahal untuk pemula

Sorotan Ciri Atas Mesin WP

Kesalahan terbesar yang dilakukan oleh pemula? Menjadi terlalu murah dengan hosting web.

Ada yang akan membandingkan rancangan $ 35 / bln WP Engine dengan beberapa harga terendah yang sangat rendah seperti di bawah $ 2 sebulan.

Tebak apa – anda mendapat apa yang anda bayar.

Sekiranya anda menjalankan perniagaan sebenar, anda INGIN membayar lebih banyak. Anda ingin tahu syarikat hosting akan mendapat keuntungan dan melabur dalam teknologi mereka.

Tebak, jika tuan rumah murah anda diretas, anda membayar pembangun web melebihi $ 100 / jam (di A.S.) untuk memperbaikinya. Terdapat simpanan anda.

Secara teknikal WordPress adalah sistem pengurusan kandungan sumber terbuka percuma, yang merupakan cara teknikal untuk mengatakan bahawa sesiapa sahaja boleh menggunakan dan mengubah perisian secara percuma. Ini mempunyai kebaikan dan keburukan.

Ini adalah alat yang sangat kuat yang memberi pengguna akses ke pemalam, widget, pilihan kandungan yang dirancang pengguna dan banyak lagi. Tetapi kelemahan utama, adalah bahawa begitu terbuka, apa sahaja boleh berlaku.

Ini bermakna jika anda bukan pengembang, laman WordPress anda di host yang murah dapat disebarkan, diretas, dan berjalan lebih lambat daripada siput di kerikil.

Untuk membantu menjadi tuan rumah dan menguruskannya, WP Engine mengecas WordPress dengan penyesuaian terbina dalam mereka. Mereka menganggap diri mereka sebagai platform pengalaman web yang lebih daripada sekadar hos.

Ini bermaksud mereka mempunyai pasukan jurutera WordPress yang menggunakan platform tersuai mereka untuk menambahkan pengoptimuman kelajuan, pencegahan penggodaman, dan sokongan tingkat atas untuk menjadikan laman web anda lebih kuat daripada melakukannya sendiri.

Agak mahal tetapi mereka yang ingin menggunakan WP akan jatuh cinta dengan WP Engine dan semua ciri yang mereka tawarkan.

Sekiranya anda menyukai DIY WordPress, WP Engine adalah suatu keharusan.

WP Engine lebih mahal daripada pilihan hosting lain kerana ia menawarkan kelajuan yang sangat tinggi, alat hebat, sandaran automatik dan banyak lagi.

Kelemahan yang paling pelik adalah kekurangan sokongan untuk e-mel berasaskan domain.

Mereka dengan canggung menyarankan untuk menggunakan Gmail tetapi mudah-mudahan itu akan berubah seiring berkembangnya mereka (mereka mengemas kini perkhidmatan pelanggan baru-baru ini menjadi 24/7 yang hebat). Sejujurnya, kami menggunakan Gmail untuk segalanya, jadi ini tidak banyak kekurangan.

Sekiranya anda tidak menggunakan WordPress, mungkin ada baiknya mencari di tempat lain tetapi ini mesti bagi mereka yang semestinya. Ulasan penuh kami lebih mendalam mengenai ciri mereka.

Dapatkan WP Engine 3 bulan percuma

3. A2 Hosting – Pengehosan sehingga 20x lebih pantas

a2 hosting utama 19 Julai

www.a2hosting.com

Kelebihan

 • Penyedia hosting yang paling pantas dikongsi
 • Sokongan pelanggan 24/7
 • Jaminan masa tamat
 • Ciri e-mel yang mantap
 • Bagus dengan hosting WordPress yang dioptimumkan
 • Sandaran automatik
 • Sandaran harian

Keburukan

 • Antara muka boleh menjadi sedikit tidak kemas
 • Beberapa aduan pelanggan mengenai sokongan sub-par

Sorotan Ciri Atas Hosting A2

A2 Hosting menonjol untuk satu perkara.

Kepantasan.

Tidak ada yang membuat pelawat laman web anda benar-benar marah seperti masa memuat perlahan.

Bahkan beberapa saat tambahan boleh menelan belanja beratus-ratus pelanggan.

Hosting A2 sangat cepat dan menawarkan rangkaian ciri lengkap yang kami harapkan dari penyedia hosting web seperti sokongan pelanggan 24/7, jaminan masa aktif, dan alat yang sangat baik.

A2 adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang mempunyai reka bentuk web yang berat dan perlu mendapatkan data kepada pengguna dengan cepat.

Mereka menawarkan sokongan e-mel yang hebat dan baik dengan WordPress juga, yang menjadikan mereka berdaya saing dengan WP Engine.

Sebagai tuan rumah, mereka adalah kompromi hebat antara ciri-ciri SiteGround yang murah dan fokus WordPress WP Engine yang mahal.

Mereka juga mempunyai penyelesaian keselamatan proprietari dan boleh dipercayai untuk bertahan lebih dari hampir semua layanan hosting lain, cadangan setiap hari tidak ada salahnya.

Memulakan laman web e-dagang yang tidak ada di Shopify (mengapa?). A2 menyokong PrestaShop, Magento, OpenCart, WooCommerce dan banyak lagi.

Lihat lebih banyak butiran A2 Hosting pada ulasan penuh.

Lihat harga dan rancangan A2 Hosting

Syarikat hosting web yang murah dan popular

Penyedia hosting web ini banyak digunakan sebagai pilihan popular yang telah bertahan dalam ujian masa.

1. Bluehost – Harga terbaik untuk langganan tiga tahun

tawaran bluehost 36 bulan

www.bluehost.com

Kelebihan

 • Pilihan hebat untuk pemula
 • Penyulitan gred ketenteraan
 • Bluehost VPS sebenarnya berpatutan
 • Harga paling murah untuk komitmen 3 tahun
 • Beberapa pengguna melaporkan kelajuan yang sangat pantas

Keburukan

 • Murah tidak selalu lebih baik
 • Tiada jaminan masa bekerja
 • Kelajuan perlahan yang dilaporkan oleh sebilangan pengguna
 • Sokongan pelanggan boleh menjadi lambat dan kurang

Sorotan Ciri Teratas Bluehost

Bluehost biasanya dijumpai di blog popular dan podcast terkenal – ini adalah hos pasar besar yang menarik bagi banyak orang.

Bagi mereka yang menggunakan harga sebagai faktor terpenting untuk menentukan hos anda, Bluehost adalah salah satu pilihan terbaik.

Ini juga merupakan salah satu pilihan risiko paling rendah untuk pemula yang baru mula membina laman web pertama mereka.

Bluehost mempunyai keselamatan dan alat yang hebat yang suka digunakan oleh pemula. Mereka juga menawarkan hosting VPS dengan harga yang berpatutan.

Bluehost memang berjuang di beberapa kawasan.

Pertama, mereka tidak menawarkan jaminan masa pakai. Ini bermakna anda tidak akan mendapat pampasan sekiranya Bluehost turun.

Walaupun ini adalah kejadian yang sangat jarang berlaku, risikonya tidak sepadan dengan perniagaan seperti e-commerce yang kehilangan wang setiap minit laman web tidak habis. Mereka adalah satu-satunya penyedia yang kami cadangkan yang tidak membuat syarat asas itu kerana semua perkara lain yang dilakukan oleh Bluehost dengan baik.

Bluehost adalah pilihan yang baik tetapi pengguna jangka panjang mungkin mendapati diri mereka melebihi mereka sebagai tuan rumah juga. Itu menjadikan harga jangka panjang yang murah sedikit kurang berharga.

Tinjauan Bluehost lengkap menyelami lebih terperinci.

Semak harga dan dapatkan diskaun Bluehost

 

2. Godaddy – Host Web Terbaik untuk Nama Domain

godaddy 2019-jun

www.godaddy.com

Kelebihan

 • Hebat jika anda sudah mempunyai domain di sana
 • Sokongan telefon 24/7
 • Hampir selalu naik dan cepat
 • Alat dan ciri yang hebat
 • Boleh mempunyai pasukan profesional merancang laman web anda

Keburukan

 • Sokongan PHP yang ketinggalan zaman
 • Perkhidmatan pelanggan yang perlahan
 • Bukan hosting berkualiti tinggi

Sorotan Ciri Teratas GoDaddy

Walaupun anda pergi dengan penyedia hosting web lain, kemungkinan anda akan menemui Godaddy di sepanjang jalan.

Mereka mungkin penyedia paling terkenal di sekitar.

Mereka terkenal kerana membeli banyak nama domain dan iklan super mangkuk yang membuat mereka tidak dapat dilupakan kerana semua alasan yang salah.

Bagi profesional perniagaan yang mempunyai masa yang singkat dan hanya ingin melalui satu syarikat, ada kemungkinan Godaddy akan memenuhi keperluan anda untuk hos dan nama domain.

GoDaddy memeriksa kotak untuk sokongan telefon 24/7, harga starter yang berpatutan, dan sejumlah ciri. Satu ciri unik ialah pasukan reka bentuk web yang digunakan oleh Godaddy.

Bagi mereka yang ingin membayar lebih banyak, mereka akan merancang laman web anda dan membantu anda mendapatkan kehadiran web dengan cepat. Berbaloi untuk mereka yang tidak mempunyai masa atau kemahiran untuk membina laman web, tetapi mempunyai anggaran.

Ulasan GoDaddy penuh menyelami lebih banyak nuansa.

Dapatkan hosting GoDaddy WordPress dengan harga hanya $ 1

3. Inmotion Hosting – Tanpa Ringkasan Hosting Percuma

inmotion hosting utama 2019-julai

www.inmotionhosting.com

Kelebihan

 • Hosting SSD
 • Integrasi WordPress
 • Perkhidmatan pelanggan yang sangat dipercayai
 • Peralihan jenis hosting yang lancar (Dedicated, VPS, Shared)
 • Berorientasikan pencapaian

Keburukan

 • Harga dan had yang samar-samar dan mengelirukan

Sorotan Ciri Teratas InMotion Hosting

Inmotion Hosting adalah pilihan yang tepat untuk hosting web dan telah wujud selama hampir 16 tahun.

Dengan sejarah prestasi hebat dan semua ciri, anda harapkan dari penyedia hosting web.

Mereka tidak mempamerkan ciri pembunuh yang menonjol tetapi Inmotion mampu milik, popular dan boleh dipercayai.

Inmotion lebih awal dari aspek teknikal berbanding perkhidmatan hosting lain dan suka menyokong penyelesaian sumber terbuka.

Mereka hebat bagi mereka yang tahu sedikit tentang membina laman web dan mengehoskannya terlebih dahulu.

Ia mempunyai kurva pembelajaran yang lebih curam daripada beberapa penyedia tetapi memungkinkan untuk mendapatkan kebebasan yang unik.

Mereka juga mempunyai hosting SSD yang jauh lebih cepat daripada hosting HDD tradisional.

Kelemahan terbesar adalah untuk Inmotion adalah bahawa mereka tidak selalu jelas mengenai had harga dan had data, jadi penting untuk meneliti pakej anda dan berbincang dengan khidmat pelanggan mengenai sebarang pertanyaan yang mungkin anda miliki. Ulasan Inmotion menyelam lebih mendalam daripada yang anda mahukan.

Lihat harga dan rancangan Inotion

4. Hostgator – hos murah yang popular

tuan rumah

www.hostgator.com

Pro

 • Migrasi hosting laman web percuma
 • Jaminan wang dikembalikan dan percubaan percuma (Seperti cPanel)
 • Alternatif yang baik untuk hos murah lain
 • Alamat e-mel tanpa had
 • Perkhidmatan pelanggan yang hebat

Penukaran

 • Ulasan pelanggan bercampur
 • Keselamatan sedikit kurang memberangsangkan

Sorotan Ciri Atas HostGator

Hostgator adalah pilihan yang sangat murah (seperti kurang dari $ 3 / bln) yang menawarkan alat yang hebat, sokongan yang baik, dan jaminan wang yang banyak.

Kelebihan terbesar yang ditawarkan oleh Hostgator adalah kekurangan risiko.

Mereka memberikan banyak insentif seperti kredit Adwords dan alat SEO. Mereka juga memberikan percubaan percuma mengenai ciri hosting popular seperti cPanel.

Dengan HostGator anda dapat bereksperimen tanpa mengeluarkan sejumlah wang tambahan. Mereka serupa dengan Godaddy kerana Hostgator adalah penyedia besar dan terkenal dengan ciri hebat.

Tidak seperti Godaddy, mereka tidak menggunakan helah pemasaran kasar untuk menjadi terkenal. Sebaliknya mereka hanya menawarkan perkhidmatan yang baik dengan ciri yang anda mahukan.

Dengan alamat e-mel tanpa had dan semua alat percuma, itu mungkin pilihan kegemaran kami bagi mereka yang ingin bereksperimen dengan analitik web.

Mereka mempunyai segalanya dari yang dikongsi ke WordPress, VPS, dan hosting awan. Mereka yang baru bermula akan melakukannya dengan baik dengan hosting bersama. Ulasan HostGator kami menyelidiki banyak pilihan.

Bazinga, pelan potongan HostGator (dengan pautan)

 

5. Dreamhost – Host terbaik untuk bukan keuntungan

hos impian

www.dreamhost.com

Kelebihan

 • Pemasangan satu klik yang mudah
 • Lebar jalur dan ruang cakera tidak terhad
 • Freebies berlimpah ($ 100 kredit AdWords, domain percuma, e-mel tanpa had)
 • Hosting percuma untuk bukan keuntungan

Keburukan

 • Tiada sokongan telefon
 • Kekurangan pilihan

Sorotan Ciri Teratas Dreamhost

Dreamhost melakukan satu perkara yang luar biasa yang tidak dilakukan oleh host lain: hosting bukan keuntungan percuma.

Ia memerlukan sedikit kertas kerja tetapi bagi 501 (c) (3) yang sedang dikikis, tidak ada yang percuma!

Mereka adalah perkhidmatan hosting yang baik dan kami menghargai kejujuran dan pendahuluan mereka mengenai kata-kata seperti tidak terhad.

Sebilangan besar penyedia melalui jalan tersebut tetapi masih melancarkan lebar jalur atau mengenakan bayaran tambahan dengan cara jahat. Dreamhost hanyalah perkhidmatan hosting yang mesra.

Mereka menawarkan beberapa pilihan yang berbeza-beza seperti perkhidmatan pembangun WordPress dan Laman Web serta tetap berpatutan.

Kebimbangan terbesar kami ialah Dreamhost tidak menawarkan sokongan telefon.

Menggunakan sistem tiket e-mel yang pantas dan pantas berfungsi tetapi perniagaan yang lebih besar dengan kebimbangan segera mungkin merasa kecewa dengan kekurangan perkhidmatan pelanggan.

Lihat ulasan Dreamhost penuh untuk maklumat lebih segar.

Lihat apakah Dreamhost cukup melamun untuk anda

Bagaimana saya memulakan perniagaan dalam talian?

Pada mulanya mungkin terasa luar biasa tetapi membuat perniagaan kecil anda dalam talian boleh dibahagikan kepada tiga langkah yang lebih mudah.

1. Tentukan kehadiran dalam talian anda: Pertama, selidik dan fikirkan jenis laman web yang anda perlukan. Anda mungkin memerlukan laman web E-Dagang dengan troli dan ciri unik atau mengiklankan firma undang-undang dan mementingkan penonton tertentu ke laman web anda. Menentukan kehadiran dalam talian anda bergantung pada perniagaan individu anda.

2. Pilih penyelesaian hosting web: Ini bergantung pada keperluan anda sebagai perniagaan. Web hosting perniagaan kecil biasanya terdiri daripada penyelesaian hosting jarak jauh kerana pilihan yang lebih mahal mempunyai ciri-ciri yang mungkin tidak pernah digunakan oleh pemilik perniagaan biasa.

3. Bmenggunakan dan merancang kehadiran dalam talian anda: Membina laman web anda bergantung pada apa yang anda mahukan untuk melabur dalam platform dalam talian anda.

Tiada satu pun langkah yang mudah atau cepat. Mereka luas dan mungkin memerlukan banyak masa dan pelaburan untuk diselesaikan. Ini pada dasarnya adalah cara yang paling luas untuk memastikan kehadiran dalam talian anda berjalan lancar. Hari ini kami ingin membantu anda menangani langkah kedua yang membingungkan ini, memilih penyelesaian hosting web anda.

Langkah kedua, memilih tuan rumah, adalah di mana banyak pemimpin perniagaan yang bersemangat merasa terbeban, berhenti dan tidak pernah online.

Terdapat pelbagai pilihan hosting yang menarik dan kerana hosting merupakan langkah asas dalam mengembangkan kehadiran dalam talian, mudah untuk tidak putus asa untuk memulakan sesuatu.

Apa itu “penyelesaian web hosting?”

web hosting untuk pelajar

Laman web tidak terapung di sekitar awan halus atau sebenarnya wujud di beberapa web seluruh dunia yang tidak ketara.

Setiap kali anda mengakses laman web, anda sebenarnya bersambung dengan komputer fizikal di suatu tempat (pelayan) yang menyimpan maklumat dan menguruskan akses laman web.

Komputer moden juga dapat mensimulasikan pelayan ini dengan menjalankan program (dikenali sebagai mesin maya) tetapi secara teknikal mereka masih menjalankan program pada perkakasan fizikal.

A wsurut hmenjauhkan diri solusi adalah bagaimana anda mendapatkan komputer fizikal untuk mengurus, menyimpan, dan menyambungkan laman web anda ke internet. Ini terutamanya dilakukan melalui wsurut hmenjauhkan diri hlmpelumba seperti A2 Hosting yang menguruskan ratusan atau ribuan komputer yang dipenuhi dengan pelbagai laman web.

Kecuali anda berpengalaman secara teknikal, kami dapat memberitahu anda sekarang bahawa penyelesaian hosting web terbaik anda mungkin melibatkan membayar penyedia hosting web untuk menyimpan laman web anda dan menghubungkannya ke internet.

Ia mudah, menjimatkan kos, dan jauh lebih berkesan daripada mencuba menjalankan sistem pelayan anda sendiri di pejabat atau rumah. Bagi mereka yang berani atau teknisi yang ingin mencuba penyelesaian DIY dalaman, WhatsTheHost telah menulis artikel langkah demi langkah di web hosting di rumah.

Bagaimana saya tahu tuan rumah apa yang harus saya pilih?

Setiap pemilik perniagaan akan mempunyai keperluan yang berbeza.

Beberapa hos lebih sesuai untuk mereka yang membina laman web dengan lalu lintas tinggi seperti kedai dalam talian sementara hos lain sangat sesuai untuk blogger dan mereka yang memerlukan lebih banyak alat berorientasikan data untuk mendapatkan pembaca.

Kami menguraikan penyedia hosting web kegemaran kami di bawah supaya anda dapat membuat keputusan yang tepat.

Untuk memilih hos, anda ingin mempertimbangkan tujuan laman web anda, platform yang ingin anda bangunkan (Seperti WordPress, mengembangkan laman web anda sendiri, atau menggunakan pembangun laman web DIY), dan seberapa komited anda terhadap proses. Kami mengesyorkan untuk membiasakan diri dengan tiga hos teratas kami dan melihat apakah mereka sesuai dengan keperluan anda. Anda juga ingin mempertimbangkan untuk menjauhkan nama domain kerana membayar hos selalunya melibatkan pemilihan.

Bagaimana saya mendapatkan nama domain saya?

memilih-a-domain-nama1

Nama domain hanyalah istilah yang anda masukkan ke dalam penyemak imbas untuk membuka laman web anda. Contohnya www.amazon.com atau www.google.com.

Alamat-alamat ini didaftarkan untuk jangka waktu dan pasaran yang kompleks menentukan seberapa mahal nama domain dan ketersediaan.

Anda perlu memutuskan betapa pentingnya nama domain anda dan adakah anda menginginkan sesuatu yang murah, rawak, atau cheesy daripada membayar kos besar yang berkaitan dengan mendapatkan nama perniagaan atau domain impian anda yang betul.

Penyedia hosting web biasanya memberikan nama domain percuma atau potongan harga jika anda memilihnya, tetapi ketahuilah bahawa banyak nama domain milik syarikat tertentu seperti Godaddy (Bererti anda mungkin perlu bekerjasama dengan beberapa syarikat untuk melancarkan laman web anda).

Sekiranya anda buntu, mungkin cuba salah satu penjana domain ini. Mereka membantu mencari nama baik tanpa membuang anggaran atau membuang masa berusaha untuk kreatif.

Apakah asas-asas yang harus saya cari di penyedia hosting web saya?

Hampir setiap penyedia akan menganggap perkara penting ini sebagai ciri. Penting untuk memastikan anda memilih penyedia hosting web yang menawarkan ciri-ciri ini. Harapan sejagat adalah bahawa ini minimum syarat untuk tuan rumah yang baik. Sekiranya tuan rumah anda tidak dapat menyediakan perkara mudah ini, elakkan dari itu! Selain itu, jika ini adalah satu-satunya ciri yang menjadikannya menonjol, cari hos yang lebih baik.

Keperluan asas bagi mana-mana pembekal,

 • Perkhidmatan pelanggan 24/7
 • Pilihan ruang simpanan
 • Pelbagai pilihan hosting (VPS, Dedicated)
 • Jaminan masa upah 99.9X%
 • Alat dan pilihan tambahan untuk pengguna (Contohnya, alat SEO atau pembangun laman web DIY)

Tuan rumah anda semestinya sentiasa ada sekiranya ada yang tidak betul, hampir tidak pernah kehilangan perkhidmatan, dan menawarkan pilihan selain hanya menyimpan laman web anda.

Memahami Pelbagai Jenis Perkhidmatan Hosting

wanita akan mod binatang di komputer

Memilih hos web cukup rumit tetapi anda juga perlu memilih jenis hosting anda.

Hosting Berkongsi – Ini adalah pilihan termurah dan terbaik untuk syarikat yang tidak banyak melabur dalam pembangunan web.

Sosting bersama bermaksud bahawa laman web anda berada pada satu komputer fizikal dengan beberapa laman web lain.

Keuntungannya adalah harga yang murah dan kebanyakannya standard hosting.

Kelemahannya adalah bahawa laman web lain ini tidak terpisah dari laman web anda dan jika mereka merosakkan pelayan, diserang, atau mempunyai banyak masalah, ia akan mula mempengaruhi perkhidmatan anda.

Mereka juga boleh mengehadkan lebar jalur dan kadang-kadang mengenakan bayaran jika ada yang menyebabkan anda memerlukan lebih banyak ruang (Seperti yang tidak disangka-sangka viral).

Pengehosan Awan – Ini kata kunci dekad (“tersimpan di awan”) – tetapi apa maksudnya hosting awan?

Menurut IBM, “Cloud hosting menjadikan aplikasi dan laman web dapat diakses menggunakan sumber awan. Tidak seperti hosting tradisional, penyelesaian tidak digunakan pada satu pelayan. Sebaliknya, rangkaian pelayan awan maya dan fizikal yang dihubungkan menghoskan aplikasi atau laman web, memastikan fleksibiliti dan skalabiliti yang lebih besar. “

Jadi pada dasarnya, ia menyebarkan risiko – anda tidak bergantung pada satu mesin – dan memungkinkan untuk skalabilitas yang melampau.

Hosting VPS – VPS Hosting atau pelayan peribadi maya adalah gabungan pelayan bersama dan pelayan khusus.

Pelayan moden boleh menjalankan mesin VM atau maya.

Program-program ini mensimulasikan keseluruhan sistem operasi sambil tetap stabil dan terasing dari laman web lain.

Ini bermaksud bahawa lonjakan sumber daya sistem yang besar tidak akan mula memasuki laman web lain di pelayan.

Penyelesaian hosting awan VPS lanjutan direka untuk memenuhi permintaan dan juga bermaksud bahawa anda akan membayar lebih sedikit wang apabila laman web anda tidak banyak digunakan, dan anda akan tetap stabil setelah lonjakan lalu lintas yang besar.

Pelan VPS lebih mahal tetapi biasanya merupakan kaedah terbaik untuk perniagaan kecil yang mahukan lebih banyak kuasa dan keselamatan daripada hosting bersama, tetapi tidak bersedia menggunakan sepenuhnya untuk hosting khusus

Hosting WordPress – Apa itu WordPress Hosting? Pada hakikatnya, hosting WordPress hanya dikongsi atau hosting awan, tetapi dioptimumkan untuk WordPress. Ini bermaksud bahawa juruteknik pelayan mengubah suai pelayan agar dapat berfungsi dengan baik dengan WordPress, perkara yang berada di atas kepala saya (dan milik anda). Katakanlah jika anda dijual di WordPress, ini mungkin cara untuk pergi.

Host yang menawarkan ini membolehkan CMS WordPress dipasang di pelayan dan berfungsi dengan baik dengan menawarkan semua alat yang anda perlukan untuk laman web berasaskan WordPress. Kami pasti mengesyorkan WP Engine untuk mereka yang berminat dalam hosting WordPress!

Hosting Perniagaan – Apa itu Business Hosting?

Ini hanyalah istilah industri yang bermaksud bahawa tuan rumah memenuhi perniagaan dan tawaran ciri yang mungkin diperlukan oleh laman web perniagaan.

Secara amnya, anda harus mengharapkan tuan rumah anda memperlakukan anda sebagai perniagaan tidak kira anda besar atau kecil!

Hosting Khusus – Ini adalah pilihan paling mahal dan secara amnya bermaksud bahawa laman web anda adalah satu-satunya di pelayan.

Syarikat atau perniagaan besar yang melakukan sejumlah besar e-commerce menyukai host yang dikhaskan kerana mereka adalah yang paling dipercayai dan anda dapat menjamin laman web lain tidak berpeluang mempengaruhi perkhidmatan anda. Itu mahal tetapi jika anda benar-benar perlu terus dalam talian, berdedikasi adalah cara untuk pergi.

Windows vs Linux Hosting

Tidak mungkin ada alasan bahawa anda perlu mempertimbangkan ini kerana kebanyakan hosting dilakukan melalui Linux, tetapi beberapa penyedia hosting web juga menggunakan Windows untuk hosting web. Semasa anda berkembang dalam kemahiran teknikal anda, ini mungkin menjadi lebih penting. Buat masa ini, yang terbaik adalah memberi tumpuan untuk memilih hos perniagaan kecil yang padat yang memenuhi anggaran dan ciri anda, dan kebanyakannya terdapat di Linux.

Pertimbangan lain ketika memilih penyedia hosting web

Paparan udara grafik analisis data perniagaan

Perniagaan anda mempunyai keperluan unik yang berbeza dengan perniagaan lain. Sekiranya anda menjual produk dalam talian, anda mungkin memerlukan sijil keselamatan yang kuat dan penyatuan dengan penyedia pembayaran.

Sekiranya anda menjalankan laman web berita dengan berjuta-juta halaman dan foto, anda mungkin memerlukan banyak ruang penyimpanan.

Ini adalah beberapa aspek yang harus dipertimbangkan ketika memilih penyedia hosting web:

 1. Jaminan wang dikembalikan
 2. Sokongan pengguna
 3. Nama domain percuma (Nama percuma umumnya bukan pilihan ideal anda)
 4. Sijil SSL percuma (Let’s Encrypt – Ini sangat penting kerana kekurangan SSL membunuh lalu lintas)
 5. Lebar jalur (lebar jalur tidak terhad untuk laman web lalu lintas tinggi)
 6. Pembangun laman web yang maju
 7. Sandaran – sangat kritikal sekiranya berlaku gangguan bekalan elektrik atau kegagalan kritikal (atau kesilapan pengguna)
 8. Potongan harga pelbagai tahun
 9. cPanel (Platform berasaskan Linux yang hebat yang disukai oleh beberapa pengguna)

Baru Bermula

Anda harus melakukan penyelidikan untuk mendapatkan keuntungan terbaik, tetapi sebenarnya jika anda memilih salah satu hos yang disebutkan di halaman ini, anda akan berada di tangan yang baik.

Untuk memberi anda dua pilihan mudah yang sangat mudah:

Menjalankan laman web kecil dan anda mahukan harga rendah dan sokongan hebat? Pergi dengan SiteGround.

Adakah anda perniagaan yang menguntungkan berdasarkan WordPress? Pergi dengan WP Engine.

Pilih salah satu dari mereka berdua dan teruskan hidup anda!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map