Website-bouwers voor fotografen: 4 beste opties om een ​​site te bouwen (2020)

Website-bouwers voor fotografen: 4 beste opties om een ​​site te bouwen (2020)

Website-bouwers voor fotografen: 4 beste opties om een ​​site te bouwen (2020)

Je bent een fotograaf, maar je hebt geen website.


Je Instagram is mooi, maar je bent in de war.

Waar begin je met het bouwen en hosten van een fotosite?

Laten we eens kijken naar vier van de beste opties voor fotografen om aan de slag te gaan.

fotograaf die een website bouwt

Een website bouwen voor een fotografiebedrijf is heel anders dan een doorsnee site.

Het MOET zich concentreren op prachtige fotografie en al het andere is secundair.

Bovendien kunnen afbeeldingen veel opslagruimte in beslag nemen, dus u kunt niet omgaan met zwakke opslaglimieten.

website bouwer voor fotografie

Daarom is het als fotograaf bij het doorlopen van verschillende websitebouwers belangrijk om de juiste pasvorm te vinden om uw werk onder de aandacht te brengen en uw serviceopties te beschrijven.

Als fotograaf heb je al genoeg werk op je bord qua opzetten en fotograferen; foto’s bewerken en bijwerken; en ze te organiseren in een presentabel album.

Meestal willen fotografen een website waarmee ze eenvoudig hun site kunnen ontwerpen en bouwen. Voor deze specifieke mogelijkheden wilt u een zeer snelle en gemakkelijke sitebouwer vinden.

Toch wilt u nog steeds een website die flexibiliteit biedt met maatwerk, zodat u uw site kunt aanpassen aan uw unieke stijl.

fotograaf op weg naar een website

U wilt ook dat de host verschillende CMS-opties en afbeeldingsgalerie-opties biedt, zodat u zeker weet dat u de gewenste look krijgt.

Een andere belangrijke kwaliteit om naar te zoeken in een websitebouwer is betrouwbare opslagback-up en snelheid. Fotografiewebsites waar u uw werk laat zien, hebben veel opslagruimte nodig vanwege de hoge opslagvereisten van grote, hoogwaardige en bewerkte foto’s.

Kies voor een host die zijn snelheid en mogelijkheden behoudt, ook al staat hij voor grote hoeveelheden opslag.

Bovenal wil je een website builder kiezen die dat wel heeft uitstekende klantenservice en gebruikersondersteuning. Het maakt niet uit hoe goed een bepaald beoordeeld is, er kunnen problemen zijn met de service of u heeft misschien wat begeleiding nodig bij bepaalde websitefuncties. Een goed klantenserviceteam kan het verschil maken voor uw online aanwezigheid.

Laten we eens kijken naar de beste opties voor hostingwebsites voor fotografen.

1) Formaat: Best gewaardeerd voor Portfolio Builders

Formaat is een webplatform dat speciaal is ontworpen voor artistieke professionals die hun professionele portfolio willen tonen. Uit een onderzoek in 2016, uitgevoerd door wisebuy.com, bleek dat Format met 95% het hoogste klanttevredenheidspercentage onder online portfoliobouwers had..

Formaat stelt kunstenaars en fotografen in staat hun site aan te passen en aan te passen aan een stijl die naar hun mening het beste past bij het thema van hun werk. Formaat is het favoriete webplatform voor veel spraakmakende en parttime professionele fotografen.

Formaat biedt een eenvoudig te gebruiken webbouwer die zeer flexibel en aanpasbaar is aan de ontwerpbehoeften van de klant. Een onderdeel van online verkoop en e-commerce is op elk prijsniveau van het webhostingplan van Format. Aangezien fotografen voortdurend hun inhoud en ontwerp van hun site bewerken, heeft Format het zeer pijnloos gemaakt om wijzigingen en aanpassingen aan te brengen, zelfs via tablet of mobiel apparaat.

Formaat beantwoordt grondig aan de behoeften van fotografen die een consistente en inhoudrijke blogcomponent van hun site willen behouden. Dankzij hun krachtige, op afbeeldingen gebaseerde bloggen kunnen fotografieblogs snel en moeiteloos worden gemaakt, beoordeeld en bewerkt.

Veel webbouwers van andere webhosts slagen er niet in om dit onderdeel adequaat aan te pakken. Formaat is een van de meest gewaardeerde hosts voor de functies die het biedt dat fotografen waarschijnlijk zullen gebruiken.

Formaat levert ook een opmerkelijke op client proofing-functie waarmee u uw werk vakkundig kunt verpakken voor opdrachtgevers.

De klantenondersteuning van Format is behulpzaam en efficiënt, de meeste klanten hebben hun problemen binnen 23 uur opgelost.

Dit zijn de algemene functies van Format die bij alle plannen zijn inbegrepen:

 • Snelle en vriendelijke 24/7 ondersteuning
 • Formatteer galerijen-app
 • Publiceer en update het formulier vanuit Adobe Lightroom
 • Client proofing
 • Slimme typografie
 • Dynamische thema’s
 • Flexibele pagina’s en layout

Dit zijn uw Format-hostingopties:

Enthousiast $ 6 / maand

 • 100 afbeeldingen
 • 3 Producten opslaan
 • 15 pagina’s

Pro $ 12 / maand

 • 1.000 afbeeldingen
 • 20 Producten opslaan
 • Onbeperkte pagina’s en blogberichten
 • 5.000 proefbeelden
 • Gratis domein
 • Aangepaste CSS- en HTML-bewerking

Onbeperkt $ 25 / maand

 • Onbeperkte afbeeldingen
 • Onbeperkte winkelproducten
 • Onbeperkte pagina’s en blogberichten
 • Onbeperkte proefafbeeldingen
 • Gratis premium thema’s
 • Gratis domein
 • Aangepaste CSS- en HTML-bewerking

Al deze webhosting biedt een geweldig webhostingplatform voor fotografen die hun eigen website bouwen.

Voordat u beslist welke webhost u moet gebruiken, moet u doorlopen wat u wilt en verwacht van uw site. Probeer een inventarisatie te maken van uw huidige werk, begrijp onder welk type artistieke categorie uw werk zou vallen. Dit zal u helpen beslissen hoe u uw werk wilt laten zien en wat voor soort publiek u probeert te bereiken.

2) Squarespace: eenvoudig te starten en mooie sjablonen

Squarespace is een populaire keuze onder fotografen vanwege hun professionele, elegante, hoogwaardige en toch simplistische website-ontwerp. Squarespace wordt veel gebruikt door freelancers die sterk de nadruk leggen op de esthetiek van hun site.

De vooraf geïnstalleerde ontwerpsjablonen die Squarespace haar gebruikers biedt, bieden een zeer gestructureerde basis die uw werk elegant weergeeft voor een optimale esthetiek. Naast verbluffende sjablonen is Squarespace-webbouwer zeer eenvoudig te gebruiken en populair bij fotografen.

Squarespace biedt veel functies die zijn ontworpen om uw artistieke werk te benadrukken. Deze kunstzinnige functies omvatten moderne sjablonen, een stijleditor, ingebouwd in mobiele websites, aangepaste CSS, aanpasbare inhoudlay-out, gratis Google-lettertypen, diagramblokken en video-achtergronden.

Hoewel Squarespace de voorkeur geniet van veel creatieve professionals vanwege zijn artistieke capaciteiten, vinden veel fantasierijke freelancers het misschien beperkend. Squarespace is aanpasbaar in termen van inhoudlay-out, lettertypen en stijl, maar velen klagen dat de algehele sjablonen niet passen bij hun gespecialiseerde ontwerpthema. Voor deze groep professionals kan een host met een webbouwer die zeer aanpasbare sjablonen aanbiedt, gunstig zijn.

Squarespace biedt ook een 14 dagen gratis proefperiode, hoewel dit je niet veel tijd geeft om te experimenteren met webhosting in termen van SEO-mogelijkheden, kun je hiermee spelen met de ontwerpaspecten van Squarespace om te zien of je het formaat leuk vindt.

Squarespace-prijzen bieden zijn webhostingservices tegen een gemiddelde tot middelhoge prijsklasse. Als u uw werk gewoon in een fotogalerij wilt weergeven met informatie over uzelf en uw werk, dan kunt u het beste kiezen voor het persoonlijke plan. Maar als u uw originele afdrukken van uw website wilt verkopen, is het bedrijf of de eenvoudige online winkeloptie misschien de beste keuze.

Persoonlijk plan: $ 12 / maand

 • Onbeperkt, pagina’s, galerijen en blogs met onbeperkte opslag van bandbreedte en 2 bijdragers
 • Voor mobiel geoptimaliseerde website
 • Website statistieken
 • Gratis SSL-beveiliging op maat inbegrepen
 • 24/7 klantenondersteuning

Bedrijfsplan: $ 18 / maand

 • Alle kenmerken van het persoonlijk plan
 • Professionele e-mail van Google
 • $ 100 aan Google AdWords-tegoed
 • Verkoop onbeperkte producten en accepteer donaties
 • 3% transactiekosten
 • Promotionele pop-ups
 • Volledig geïntegreerde e-commerce

Squarespace biedt ook 50% korting op het eerste jaar voor studenten die zich aanmelden met hun academische e-mailadres.

3) WP Engine + Semplice: beste keuze voor geavanceerde fotografen

Wil je iets meer dan alleen een standaard run-of-the-mill website builder?

Misschien wilt u meer controle en maatwerk, maar wilt u niet helemaal opnieuw coderen.

We hebben een nieuwe oplossing voor je: koppel het Semplice-thema van Spotify-ontwerper Tobias Van Schneider met WP Engine voor ultieme kracht.

Wat je krijgt is het beste van twee werelden.

Je gebruikt supersnelle hosting met een hoog vermogen en je hebt een prachtig thema speciaal voor fotografen.

semplice themavoorbeeld

Dit is het beste voor geavanceerde fotografen die meer opslagruimte, aanpassing en algehele controle nodig hebben.

We raden deze opstelling niet aan voor beginners, omdat dit de zaken ingewikkelder kan maken en uw voortgang kan vertragen.

Veel fotografen en freelancers geven de voorkeur aan het gebruik van een WordPress-platform voor het gebruiksgemak, de bekendheid en andere voordelen. Als je in deze groep past, zul je een hele nieuwe wereld van opties vinden van webhostingbedrijven die gespecialiseerd zijn in WordPress hosting.

De opvallende webhost voor WordPress-hosting voor fotografen zou WP Engine moeten zijn. Een groot probleem voor fotografen is dat hun inhoud meestal hoge opslagvereisten heeft, zoals grotere foto’s met een hoge resolutie ze kunnen zwaar worden bewerkt of bijgewerkt.

Dit kan de snelheid van de website onder druk zetten, wat de SEO-mogelijkheden van de site ernstig negatief zal beïnvloeden. Het kan dus waardevoller zijn om te kiezen voor een snelle host van hoge kwaliteit met meer opslag als het budget dit toelaat.

Hoewel WP Engine niet bekend staat om de zeer simplistische en gebruiksvriendelijke webbouwer, is het de moeite waard om het hier te plaatsen om de hoge kwaliteit en professionele mogelijkheden.

Daarom wordt WP Engine zeer gerespecteerd en gebruikt door professionele fotografen. WP engine biedt hosting van hoge kwaliteit met veel opslagruimte en hoge snelheid. WP Engine staat ook bekend als zeer flexibel en aanpasbaar aan uw specifieke ontwerpthema.

WP Engine heeft ook een van de meest behulpzame en efficiënte klantenondersteuningsteams in de webhostingbranche. Ze bieden ook gratis migratie als u overstapt van een andere webhostingservice.

Hoewel de WP-engine duur is voor $ 35 / maand voor het opstartplan, zal het zeker zijn vruchten afwerpen als u veel maandelijks verkeer ontvangt. Als u niet zeker bent van de hoge prijs, biedt WP Engine een geld-terug-garantie van 60 dagen, dus als u het uitprobeert en denkt dat de service uw geld niet waard is, krijgt u het allemaal terug.

WP Engine Prcing

Dit is wat het opstartplan van WP Engine ($ 35 / maand) omvat:

 • 10 GB lokale opslag
 • 50 GB aan bandbreedte
 • Dev, Stage, Prod Environments
 • Overdraagbare sites
 • PHP 7 klaar
 • Grote FS
 • Wereldwijde CDN
 • Paginaprestaties
 • Geautomatiseerde SSL-certificaten
 • 24/7 chatondersteuning

Plus – met onze link krijg je 3 maanden gratis

4) Wix: gemakkelijk te gebruiken, maar heeft nadelen

wix voor fotografiewebsites

Wix wordt veel gebruikt door fotografen vanwege het zeer aanpasbaar en eenvoudig te gebruiken webbouwer. Wix is ​​gratis beschikbaar zolang je wilt, maar als je professionele functies nodig hebt, zoals je eigen domeinnaam of prioriteitsondersteuning, moet je een van hun vijf premium-abonnementen kiezen. Het gratis Wix-abonnement biedt veel handige functies, zoals:

 • Toegang tot onze uitgebreide collectie afbeeldingen, clip-art en pictogrammen. Allemaal volledig aanpasbaar en 100% GRATIS te gebruiken op uw Wix-site.
 • 500 MB opslag en tot 500 MB bandbreedte
 • Onbeperkte toegang tot alle stapsgewijze walk-throughs, artikelen, videozelfstudies en meer van de Wix-ondersteuning

De gratis optie is geweldig om te beginnen maar als u meer verkeer ontvangt en u meer opslagruimte en bandbreedte nodig heeft en u niet wilt dat Wix-advertenties op uw site verschijnen, moet u upgraden naar een premium abonnement.

Als u een fotografiesite met veel verkeer en hoge opslagbehoeften beheert, is het premiumplan met de meeste waarde het Onbeperkt abonnement voor $ 14 / maand. Dit plan biedt niet alleen onbeperkte bandbreedte en 10 GB opslagruimte zonder Wix-advertenties, maar biedt ook waardevolle SEO-functies.

Als u uw originele afdrukken op uw website wilt verkopen, kunt u met Wix e-commercetransacties met hun maken e-commerce plannen. Dit abonnement biedt u 20 GB opslagruimte en de voordelen van een online winkel.

Samenvatting: Test een paar en vertrek dan

fotograaf die een website bouwt

Als u eenmaal weet welk type doelgroep u wilt bereiken, begrijpt u hun gedrag en welk type inhoud ze willen consumeren. Wanneer u met al deze factoren rekening heeft gehouden, kiest u ongetwijfeld de juiste host.

Om een ​​doorslaggevend antwoord te geven, Formaat is onze keuze voor de beste allround gastheer voor fotografen op elk niveau. Formaat is speciaal ontworpen om het werk van de kunstenaar te benadrukken. Hun gemeenschap en ondersteuning is zeer ervaren in de wens en problemen van kunstenaars die hun werk presenteren.

Dat gezegd hebbende, als je een fotograaf bent met meer gespecialiseerde behoeften, kan het nuttig zijn om andere hosts te gebruiken. Als u meer geïnteresseerd bent in het rechtstreeks verkopen van grote hoeveelheden vanaf uw site in plaats van uw werk te presenteren en klanten aan te trekken, kan Squarespace een goede optie zijn. Als u een zeer ervaren en zeer professionele fotograaf bent die veel verkeer verwacht en veel grote foto’s met een hoge resolutie heeft WP Engine kan ook een goede optie zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector