WP Engine versus iPage: wat is beter? Hosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

WP Engine versus iPage: wat is beter? Hosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

WP Engine versus iPage: wat is beter? Hosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

Als het gaat om het vinden van de juiste webhost, kunt u al uw tijd besteden aan het bekijken van individuele services, opschrijven welke functies en voordelen ze bieden en vervolgens de details zelf vergelijken. Of u kunt erop vertrouwen dat wij de vergelijking voor u maken en tijd besparen. We hebben een eindeloze reeks recensies waarin de beste hosts tegen elkaar worden geplaatst, zodat u kunt zien hoe ze naast elkaar staan. In deze aflevering kijken we naar WP Engine en iPage Hosting.


Wat belangrijk is om op te merken is dat WP Engine geen standaard webhost is. Terwijl de meeste services u een verscheidenheid aan verschillende soorten webpagina’s bieden, is WP Engine uitsluitend gewijd aan WordPress. Als je dus niet geïnteresseerd bent in het bouwen van een WordPress-site of meer opties wilt, dan moet je ergens anders zoeken.

Omdat WP Engine alleen beschikbaar is voor WordPress-sites, gaan we de twee vergelijken op basis van vergelijkbare functies. Het zou niet eerlijk zijn om prijzen en specificaties van iPage te vermelden die gerelateerd zijn aan standaard webpagina’s, omdat er niets vergelijkbaars is op WP Engine. Ons beoordelingsproces zal dus een beetje anders zijn dan normaal, maar op die manier zullen de resultaten gelijkmatiger zijn.

Prijzen

Zoals altijd willen we eerst de kosten uit de weg ruimen. Voor veel mensen kunnen prijzen onbetaalbaar zijn, dus we willen ervoor zorgen dat u weet wat u krijgt voordat we dieper op elke site ingaan. Dat gezegd hebbende, als u eenmaal de prijs kent, wilt u zien welke waarde elke host biedt, zodat u erachter kunt komen of u het meeste waar voor uw geld krijgt. Dit zijn de standaardprijzen voor beide sites.

WP Engine

 • Standaard hosting: $ 29 / maand
 • Professionele hosting: $ 99 / maand
 • Zakelijke hosting: $ 249 / maand
 • Premium hosting: Contact voor tarieven

iPage

 • Hosting van WP Starter: $ 3,75 / maand om te beginnen en gaat vervolgens omhoog naar $ 10,49 / maand
 • WP Essential Hosting: $ 6,95 / maand om te beginnen, gaat dan naar $ 12,49 / maand

Zoals je kunt zien, is WP Engine aanzienlijk hoger dan iPage, wat betekent dat je misschien eerder geneigd bent om voor de goedkopere optie te kiezen. Maar waar we later op terugkomen, is er een kritische reden voor de prijsverschillen, die weer met waarde te maken hebben. Over het algemeen, als u serieus bent over het bouwen van een WordPress-site van hoge kwaliteit, dan heeft WP Engine veel meer te bieden. Alleen kosten doorlopen iPage heeft echter het duidelijke voordeel.

Winnaar: iPage

Geldteruggarantie

Een ander ding om naar te kijken met betrekking tot prijzen is of een host al dan niet een volledige terugbetaling zal aanbieden als je besluit dat je de service niet leuk vindt. Omdat het bouwen van een website tijd kost en er zo veel ingewikkelde stukjes zijn die met elkaar moeten samenwerken, zijn problemen met een service misschien niet meteen duidelijk, wat betekent dat u er misschien pas achter komt dat u een cruciaal detail mist nadat uw site is opgestart en hardlopen. Als zodanig bieden veel hosts een geld-terug-garantie waarmee u eerst de services kunt testen om er zeker van te zijn dat alles aan uw normen voldoet. Beide hosts bieden een dergelijke garantie: iPage biedt dertig dagen om van gedachten te veranderen en WP Engine geeft je zestig.

Het is niet alleen beter om meer tijd te hebben om met de functies van de service te spelen, maar met zo’n lang venster laat ook zien dat WP Engine er zeker van is dat je het leuk zult vinden wat je krijgt. Dat is een grote bonus bij het vergelijken van de twee hosts.

Winnaar: WP Engine

Klantenservice

Wat waarde betreft, hoewel het belangrijk is om elke host te beoordelen op basis van de functies die ze bieden, vinden we dat het eigenlijk beter is om te zien hoe ze reageren als er iets misgaat. Het maakt niet uit hoe goed u uw site bouwt, er zal onvermijdelijk iets gebeuren waardoor u contact moet opnemen met de klantenservice, dus het is absoluut noodzakelijk dat ze elke keer reageren en behulpzaam zijn. Dat gezegd hebbende, er zijn vier verschillende gebieden waarop een host ondersteuning kan bieden, dus laten we ze in elk opzicht vergelijken.

Telefonische ondersteuning

Als u een probleem meteen wilt oplossen, is het meestal het beste om iemand te bellen om u te helpen. Als je het hebt over het bouwen van websites, is het altijd beter als je op elk uur van de dag contact met iemand kunt opnemen, voor het geval je ‘s avonds laat aan het werk bent en een probleem tegenkomt. Met dat in gedachten bieden beide hosts 24/7 telefonische ondersteuning en bij geen van beide zult u te lang wachten.

Winnaar: een das

Live chat

Dit is een andere populaire optie, omdat je direct resultaten kunt krijgen zonder naar saaie Muzak te hoeven luisteren terwijl je wacht. Nogmaals, het belangrijkste hier is dat u dag en nacht een vertegenwoordiger kunt bereiken, zodat uw probleem snel kan worden opgelost. Net als bij telefonische ondersteuning bieden beide hosts 24/7 toegang en snelle reactietijden.

Winnaar: een das

E-mail

Als u een probleem heeft dat niet onmiddellijk aandacht behoeft, maar u toch contact met iemand wilt opnemen, dan is het openen van een ticket en het verzenden van een e-mail een geweldige manier om het op te lossen. U wilt er echter zeker van zijn dat u geen dagen achter elkaar wacht op een antwoord; anders zal het hele proces in de war raken. Zowel iPage als WP Engine hebben een ticketsysteem en u kunt meestal binnen dezelfde dag of ten minste binnen 24 uur een reactie verwachten, afhankelijk van wanneer uw ticket is geopend.

Winnaar: een das

Forums / tutorials

Tot slot, voor degenen die graag meer willen leren over het oplossen van problemen zonder te vertrouwen op een professional voor technische ondersteuning, zullen veel hosts toegang geven tot forums waar u antwoorden kunt vinden op veelvoorkomende problemen en hoe u deze kunt oplossen wanneer ze zich voordoen. In dit opzicht hebben beide hosts uitgebreide artikelen en tutorials over bijna alle onderwerpen die u maar kunt bedenken, en beide zijn goed georganiseerd, zodat u niet de helft van uw tijd besteedt aan het vinden van de juiste informatie.

Winnaar: een das

Zoals u kunt zien, krijgt u wat betreft ondersteuning veel waarde met zowel iPage als WP Engine, wat betekent dat u, ongeacht welke u kiest, niet blijft hangen.

Snelheid

Nu is het tijd om in te gaan op de meer technische aspecten van de hosts. Het eerste waar we naar kijken, is hoe snel uw site zal zijn zodra deze live is, aangezien dit waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen is voor uw publiek. Ongeacht hoe goed uw pagina is ontworpen of hoe interactief deze is, als deze niet snel wordt geladen, kunt u niet genoeg mensen krijgen om er tijd aan te besteden. Als zodanig is het absoluut noodzakelijk dat de laadtijden snel zijn, wat betekent dat het slechts een paar seconden of minder duurt voordat alles naar voren komt. Als je publiek tien of twintig seconden moet wachten op je pagina, blijven ze niet hangen om te zien wat erop staat.

WP Engine

 • Beste laadtijd:69 seconden
 • Slechtste laadtijd:94 seconden
 • Gemiddelde: 48 seconden

iPage

 • Beste laadtijd: 965 milliseconden
 • Slechtste laadtijd: 30 seconden
 • Gemiddelde: 90 seconden

Zoals je kunt zien, heeft iPage het betere gemiddelde en snelheid. Dat is echter gebaseerd op standaard webpagina’s en houdt geen rekening met de WordPress-sites. Om een ​​beter beeld te krijgen van hoe goed WP Engine presteert, moeten we dus naar andere WordPress-hosts kijken. Daarbij is WP Engine beter dan de meeste, waarbij sommige hosts wel 30 seconden nodig hebben om te laden. Over het algemeen staat WP Engine, wat WordPress-hosting betreft, bovenaan.

Winnaar: Technisch gezien iPage, maar WP Engine is beter in vergelijking met zijn collega’s

Downtime / Uptime

Het volgende waar u na snelheid naar moet kijken, is uptime. Dit is het percentage waarmee uw site actief blijft en geen crashes of downtime ervaart. Meestal bieden hosts een garantie voor deze beoordeling, wat betekent dat als uw uptime onder een bepaald percentage daalt, u recht heeft op een vorm van compensatie. WP Engine biedt wel een garantie van 99,95%, maar iPage heeft er geen. Hier zijn de gemiddelde percentages voor elk.

 • WP-motor: 95%
 • iPage: 84%

Hoewel je kunt zien dat WP Engine iets beter is, omdat het verschil wordt gemeten in fracties van een procent, kunnen we zeggen dat ze praktisch hetzelfde zijn. Gezien het feit dat WP Engine wel een garantie biedt, betekent dit dat ze over het algemeen beter zijn.

Winnaar: WP Engine

Waarde

Dus, nu we hebben gezien hoe betrouwbaar beide hosts zijn, hoe stapelen ze zich op wat betreft functies en voordelen? Welke diensten krijg je voor je maandelijkse prijs? Hier volgt een kort overzicht van wat u van beide bedrijven kunt verwachten.

WP Engine

 • Standaard pakketje: 1 website, 25.000 bezoeken per maand, 10 GB opslagruimte, onbeperkte gegevens, gratis SSL-certificaten
 • Professioneel pakket: 10 websites, 100.000 bezoeken per maand, 20 GB opslagruimte, onbeperkte gegevens, gratis SSL-certificaten
 • Zakelijk pakket: 25 websites, 400.000 bezoeken per maand, 30 GB opslagruimte, onbeperkte gegevens, gratis SSL-certificaten
 • Premium pakket: 150 websites, 1 miljoen bezoeken per maand, 100-300 GB opslag, onbeperkte gegevens, gratis SSL-certificaten
 • Enterprise-pakket: 150 websites, 5 miljoen bezoeken per maand, 400 GB-1 TB opslag, onbeperkte gegevens, gratis SSL-certificaten

iPage

 • WP Starter-pakket: 1 gratis domein, onbeperkte schijfruimte, onbeperkte e-mailaccounts, aangepast configuratiescherm, vooraf geïnstalleerde thema’s en plug-ins
 • WP Essential-pakket: 1 gratis domein, onbeperkte schijfruimte, onbeperkte e-mailaccounts, miljoenen bezoeken per maand, deskundige ondersteuning, verbeterde beveiliging

Helaas is iPage enigszins vaag over alle details die u bij uw abonnement krijgt, dus we kunnen niet meer details geven dan wat we hebben vermeld. Zoals u kunt zien, zijn ze echter vergelijkbaar, waarbij iPage bovenaan komt te staan ​​met onbeperkte opslag en hogere bezoekaantallen per maand. Met WP Engine kunt u daarentegen meer websites maken en heeft onbeperkte bandbreedte, die beide essentiële componenten zijn.

Uiteindelijk lijkt het erop dat iPage WordPress-hosting ideaal is voor iedereen die nieuw is in het systeem en niet meer dan één of twee sites wil maken. iPage helpt je daarbij door je tools te geven om een ​​basispagina met plug-ins en sjablonen te bouwen, dus het is veel gemakkelijker om te beginnen.

Als u echter goed thuis bent in WordPress en veel meer wilt doen dan slechts één site, dan is WP Engine de betere manier om te gaan. U krijgt niet alleen meer capaciteit, maar u krijgt ook extra functies waarmee u ultramoderne websites kunt bouwen. Aangezien al het andere ongeveer gelijk is wat betreft snelheid, uptime en klantenservice, lijkt het erop dat beide sites veel te bieden hebben.

Winnaar: iPage voor beginners, WP Engine voor experts

Om meer hostingopties te ontdekken, zie hoe WP Engine Squarespace tegenhoudt in onze Squarespace vs. WP Engine-post. Kan WP Engine Bluehost overtreffen? Ontdek het in onze WP Engine vs. Bluehost-post.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector