WP Engine vs Bluehost Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

WP Engine vs Bluehost Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

WP Engine vs Bluehost Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Sekiranya anda membandingkan WP Engine dan Bluehost, itu adalah epal yang cantik dengan oren.


WP Engine adalah mesin WordPress yang dioptimumkan sepenuhnya.

Bluehost murah … dan terkenal.

Jawapan pantas? Sekiranya anda perniagaan sebenar yang memerlukan kepantasan dan kebolehpercayaan, gunakan WP Engine (potongan 10% dengan pautan). Sekiranya anda berusaha dengan harga semurah mungkin, dan tidak mampu membeli tambahan, pergi dengan Bluehost (diskaun besar dengan pautan).

Mahukan jawapan panjang? Mari selami harga, rancangan, ciri dan banyak lagi!

WP Engine vs Bluehost Pricing

Enjin WP:

Semua rancangan yang ditawarkan oleh mesin WP dilengkapi dengan percubaan bebas risiko selama 60 hari sehingga anda dapat mencubanya dan melihat apa yang masing-masing tawarkan sebelum anda benar-benar berkomitmen untuk menggunakan rancangan tersebut. Pelan paling asas mereka adalah tahap peribadi yang berharga $ 29 sebulan. Mereka kemudian mempunyai rancangan profesional untuk anda pilih yang memungkinkan lebih banyak ciri yang diarahkan ke laman web profesional sambil tetap mengekalkan kos rendah $ 99 per bulan. Terakhir, rancangan perniagaan adalah pilihan tepat bagi sesiapa yang menginginkan yang terbaik untuk memastikan anda mendapat banyak ciri hebat untuk menangani semua lalu lintas yang anda dapatkan di laman web anda pada harga $ 249 sebulan. WP Engine juga mempunyai dua rancangan berbeza yang lebih tinggi daripada rancangan Perniagaan tetapi ini pasti lebih menjurus kepada perniagaan kelas atas.

Bluehost:

Bluehost adalah salah satu hos web yang lebih baik yang akan anda temui ketika datang ke kawasan ini kerana mereka mempunyai banyak titik harga untuk anda pilih. Terdapat banyak harga istimewa dan perkenalan yang ditawarkan oleh syarikat tetapi kerana itu hanyalah harga sementara, semua harga yang dibincangkan di bawah adalah harga penuh dan tetap yang akan anda kenakan setelah promosi tamat. Untuk memulakan, rancangan asas mereka hanya $ 7,99 sebulan dan mempunyai cukup ciri untuk menjadikannya pilihan yang bagus untuk individu atau pemilik perniagaan kecil.

Seterusnya adalah rancangan Plus yang berharga $ 10,99 sebulan dan merangkumi ciri yang sama yang anda dapati dalam rancangan asas dengan penambahan akses tanpa had ke semua perkara serta perlindungan Spam. Ketiga, ada pakej Perdana yang ditawarkan oleh Bluehost yang menggabungkan semua yang anda lihat disebutkan selama ini ditambah ia merangkumi privasi domain dan sandaran automatik sekiranya berlaku sesuatu di laman web anda.

Akhir sekali, ada rancangan Go PRO yang ditawarkan dengan harga $ 23,99 sebulan. Dengan yang satu ini, anda akan dapati bahawa anda mendapat semua perkara yang dibincangkan dalam rancangan sebelumnya tetapi anda juga mendapat IP khusus, pelayan berprestasi tinggi dan sijil SSL, yang bermaksud ini adalah pilihan terbaik bagi sesiapa sahaja yang mungkin mengalami lalu lintas yang tinggi di laman web mereka.

Pemenang:

Dari segi harga dan nilai, Bluehost adalah pemenangnya.

Sokongan pengguna

Enjin WP:

Sama seperti hampir setiap host web yang anda lihat, perkhidmatan pelanggan yang ditawarkan oleh WP Engine sangat bagus dan akan memastikan anda mendapat banyak sokongan setiap kali anda memerlukannya. Terdapat banyak pautan di laman web untuk memberi anda sokongan yang mungkin anda perlukan dan sokongan pemenang anugerah dari WP Engine ada untuk membantu anda 24 jam sehari, 7 jam seminggu, 365 hari setahun.

Bluehost:

Ketika datang ke sebilangan besar platform hosting web, anda akan dapati bahawa perkhidmatan pelanggan yang anda perolehi serupa. Untuk Bluehost, mereka dilengkapi dengan pusat bantuan besar-besaran yang memastikan anda mempunyai semua yang mungkin anda perlukan. Dari panduan hingga tutorial video hingga lebih banyak lagi, akan mudah bagi anda untuk melihat dan mengajar sendiri perkara yang tidak anda ketahui. Selain itu, terdapat pakar dalaman yang terlatih yang tersedia 24.7 supaya anda selalu dapat berbicara dengan mereka mengenai apa sahaja masalah yang mungkin anda hadapi.

Pemenang: Ikat

Kepantasan

Enjin WP:

Salah satu tempat besar di mana WP Engine membanggakan diri adalah memberikan pengalaman pantas ke setiap laman web yang mereka hos. Mereka berfungsi dengan sangat pantas untuk memuatkan halaman anda berkat perkakasan khusus yang terbaik yang tersebar di pelbagai pelayan. Selain itu, mereka mempunyai sistem khusus mereka untuk membantu memuatkan halaman dalam beberapa saat.

Bluehost:

Kepantasan mana-mana hos web adalah faktor penting dan penting untuk diingat dan anda akan mendapati bahawa Bluehost suka bercakap mengenai kelajuan mereka dan mendakwa bahawa mereka adalah perkhidmatan hos web terpantas di pasaran. Kecuali jika anda membayar untuk perkhidmatan premium yang khusus dikhaskan untuk perkhidmatan berkelajuan tinggi, kelajuannya agak setanding di semua rancangan. Mereka menggunakan platform mereka untuk menyediakan lebar jalur tanpa had pada pelayan pantas sehingga anda benar-benar mendapat beberapa kelajuan terbaik yang anda dapat.

Pemenang: Enjin WP

Nilai

Enjin WP:

Salah satu masalah yang paling menjengkelkan yang akan anda temui ketika datang ke WP Engine adalah hakikat bahawa program mereka sedikit lebih mahal daripada beberapa pesaing. Walau bagaimanapun, dalam banyak kes, anda mendapat lebih banyak ciri yang dapat membantu menjadikannya bernilai. Hanya kerana harganya lebih mahal tidak bermakna ia tidak akan bernilai wang anda dalam jangka masa panjang.

Bluehost:

Hampir semua perkara dengan Bluehost akan menjadi nilai yang baik. Dari kepantasan hingga ciri hingga waktu operasi, ada banyak perkara yang disukai. Terdapat juga banyak pilihan untuk anda pilih ketika menyangkut rancangan sehingga menjadikannya pilihan yang baik jika anda baru dalam hal ini atau jika anda mempunyai laman web dengan lalu lintas tinggi. Pelan yang ditawarkan oleh Bluehost tidak hanya dilengkapi dengan banyak ciri hebat, tetapi juga berpatutan sehingga anda tidak mempunyai masalah untuk melihat nilai yang anda dapat dengan pembelian anda.

Pemenang:

Kerana pelbagai pilihan dengan Bluehost dan kemampuan untuk memilih rancangan terbaik untuk anda, Bluehost adalah pemenang dalam kategori ini.

ciri-ciri

Enjin WP:

Beberapa ciri yang akan anda temui ketika menggunakan WP Engine adalah banyak teknologi baru dan canggih. Mereka mempunyai seni bina kelas terbaik dan sistem yang sangat berjaya membantu memastikan laman web anda selamat dan berjalan dengan pantas. Setiap hari, mereka memberikan sokongan selama 800 jam kepada pelanggan mereka sehingga anda tidak perlu risau untuk berusaha menghubungi seseorang untuk mendapatkan pertolongan. Terakhir, mereka mempunyai pasukan jurutera penuh yang berusaha untuk terus mengikuti semua teknologi terkini dan terhebat.

Bluehost:

Walaupun beberapa ciri dan spesifikasi lain sudah dibahas, di sinilah anda akan mendapati bahawa Bluehost mempunyai banyak ciri hebat yang semuanya bekerjasama untuk memberikan anda pengalaman terbaik yang dapat anda temui secara keseluruhan. Ketika datang ke Bluehost, beberapa perkara penting yang anda sukai termasuk sokongan 24/7 di semua rancangan mereka, pemasangan satu klik, sokongan hampir satu juta siste, pengurusan sumber, rekod kejayaan yang terbukti, perkhidmatan pantas dan akses ke shell SSH yang selamat untuk memastikan laman web anda sentiasa selamat.

Pemenang: Ikat

Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Enjin WP:

Apabila dikira secara bulanan, anda akan mendapati bahawa mesin WP mempunyai waktu operasi sekitar 99.95%, yang mana anda mahu berada ketika beroperasi. Sudah tentu, ia boleh menjadi lebih baik tetapi ini benar-benar waktu operasi yang sangat baik dan anda pasti suka mempunyai waktu operasi yang jauh lebih banyak berbanding dengan hos web lain.

Bluehost:

Ketika datang ke waktu operasi, anda ingin mencuba dan mencari sesuatu yang tetap di atas atau di atas 99.95% dan dalam jangka masa 12 bulan, Bluehost menawarkan waktu operasi sekitar 99.93%, yang masih cukup bagus apabila anda mempertimbangkan semua yang ada pertimbangkan. Masih di bawah had yang anda inginkan ketika tiba waktu operasi, ingatlah kerana terdapat beberapa hos di pasaran yang mempunyai waktu operasi sekitar 99.98% yang akan jauh lebih baik daripada yang ditawarkan Bluehost.

Pemenang: Enjin WP

Keputusan Akhir

Sekiranya anda melihat semua ciri dan spesifikasi yang berbeza yang disediakan oleh kedua-dua hos web ini, anda akan dapati bahawa masing-masing mempunyai beberapa kelebihan yang kuat dan masing-masing juga mempunyai beberapa negatif. Ketika datang untuk memilih mana yang terbaik untuk anda, sebenarnya tidak ada jawapan yang jelas dan jelas kerana setiap orang mempunyai keperluan dan kehendak yang berbeza ketika datang ke host web. Berikut adalah cadangan saya mengenai beberapa individu yang mungkin memerlukan perkhidmatan web hosting.

Pemaju: Enjin WP

Pemasar: Enjin WP

Pemilik Perniagaan Kecil: Bluehost

Syarikat E-dagang: Enjin WP

Bolehkah Bluehost mengungguli AWS? Ketahui dan terokai pilihan hosting dengan catatan AWS Hosting vs Bluehost kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector