WP Engine vs Hostgator: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

WP Engine vs Hostgator: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

WP Engine vs Hostgator: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Misioni ynë i vazhdueshëm është t’ju sjellim krahasimet më të mira të pritjes në internet, dhe kësti ynë i radhës grumbullon hostin tonë të preferuar të WordPress me një nga faqet më të mira në industri: Hostgator. Sidoqoftë, përpara se të mund të zhyten në shqyrtimin tonë, duhet të japim disa zbulime në lidhje me këtë artikull. WP Engine është një shërbim që merret ekskluzivisht në WordPress, do të thotë që nëse doni të ndërtoni një sit jashtë këtij sistemi, nuk do të keni mundësi të bëni me ta. Në të kundërt, Hostgator ofron një gamë të gjerë të opsioneve të hostimit, duke i bërë ata një zgjedhje fantastike për të gjithë ata që nuk pëlqejnë ose nuk kujdesen për WordPress. Kështu që, për ta mbajtur këtë rishikim sa më objektiv të jetë e mundur, ne do të krahasojmë vetëm dy hostet bazuar në planet e tyre të WordPress. Ndërsa Hostgator nuk ofron zgjidhje të tjera pritëse siç janë serverët e dedikuar ose planet VPS, për të krahasuar të dy në këtë drejtim do të ishte mashtruese. Në vend të kësaj, ne po përqëndrohemi vetëm në WordPress hosting për Hostgator, në mënyrë që të siguroheni që të merrni një ide më të mirë se si ata grumbullohen me njëri-tjetrin.


Çmimeve Si me të gjitha shqyrtimet tona, ne fillojmë me koston. Shumë përdorues të rinj të uebfaqes janë kryesisht të shqetësuar me këtë faktor pasi mund të krijojnë ose prishin aftësinë e tyre për të filluar në internet. E thënë kështu, të dy këta host janë të njohur për arsye të ndryshme, kjo është arsyeja pse do të ketë shumë mospërputhje midis modeleve të çmimeve. Meqenëse Hostgator kujdeset kryesisht për të porsaardhurit, ato nuk kanë aq funksionalitet sa WP Engine. Ne do të futemi në specifikimet më vonë, por është diçka që duhet të mbani mend kur të shikoni këto numra.

Hostgator

 • Plani fillestar: 5,95 dollarë në muaj
 • Plani Standard: 7,95 dollarë në muaj
 • Plan biznesi: 9,95 dollarë në muaj

Motori WP

 • Plani Personal: 29 dollarë në muaj
 • Plani profesional: 99 dollarë në muaj
 • Plan biznesi: 249 dollarë në muaj

Siç mund ta shihni, ekziston një ndryshim i madh midis dy vendeve. Përsëri, ekziston një arsye për këtë për shkak të asaj se sa mund të bëni me WordPress me çdo shërbim, por nëse jeni i ri në sistem ose nuk planifikoni të bëni një ton programim shtesë, është e qartë që Hostgator është fituesi i qartë.

fituesi: Hostgator

Garancia e kthimit të parave Ndërsa kostoja fillestare e funksionimit të një siti është një përbërës thelbësor i procesit tuaj të vendimit, gjithashtu ndihmon të dini se mund të mbroheni nëse gjërat nuk funksionojnë ashtu siç keni planifikuar. Shumë shërbime pritëse ofrojnë një lloj opsioni për rimbursim, në mënyrë që të mos keni ngecur në një kontratë me një shërbim që nuk ofron gjithçka që ju nevojitet. Standardi i industrisë këtu është tridhjetë ditë, por të dy këta pritës ofrojnë shumë më tepër se kaq. Hostgator ju jep dyzet e pesë ditë ndërsa WP Engine ju jep gjashtëdhjetë. Jo vetëm që do të thotë që ju keni më shumë kohë për të kontrolluar gjithçka dhe për t’u siguruar që keni bërë zgjedhjen e duhur, por gjithashtu dëshmon se sa secili shërbim qëndron prapa produkteve të tyre. Duke ju dhënë më shumë se një muaj për të kërkuar një rimbursim të plotë duhet t’ju them se ata të dy janë të pazgjidhur në fushat e tyre. Sidoqoftë, në këtë drejtim, WP Engine fiton me një milje.

fituesi: Motori WP

Ndihma për klientët Meqenëse Hostgator është krijuar për të punuar me fillestarët e uebit, dhe WP Engine ka kaq shumë funksione të ndryshme, është e pashmangshme që do të duhet të kontaktoni mbështetje për secilin sistem. Pavarësisht nëse është problem me panelin e kontrollit ose keni një pyetje për caktimin e diçkaje në faqen tuaj, është e domosdoshme që të mund të flisni me dikë dhe të merrni një përgjigje menjëherë. Në fund të fundit, nëse përballeni me një krizë me faqen tuaj, nuk dëshironi të prisni orë ose ditë për të zgjidhur çështjen. Duke pasur parasysh këtë, le t’i hedhim një vështrim mënyrave të ndryshme me të cilat mund të kontaktoni ndihmën dhe të shihni se si jep secili shërbim.

Mbështetje telefonike Për probleme të menjëhershme, është gjithmonë bukur të arrini dikë përmes telefonit i cili mund t’ju ndihmojë të zgjidhni menjëherë çështjen tuaj. Thënë kjo, duke e thirrur një linjë mbështetëse vetëm për të qëndruar në pritje për orë të tëra lloj mposhtjesh qëllimin, kështu që ju dëshironi të jeni në gjendje të arrini një person brenda një periudhe të shkurtër. Fatmirësisht, të dy faqet kanë kohë të shkëlqyeshme të reagimit dhe nuk do ju mbajnë të prisni shumë gjatë.

fituesi: një kravatë

Biseda live

Këto ditë, është shumë më e preferueshme të flisni me dikë mbi një shërbim bisede sesa në telefon, në mënyrë që të mund të kondensoni mendimet tuaja në mënyrë artikulare, ndërsa ende merrni reagime të menjëhershme dhe zgjidhje të problemeve. Përsëri, ju dëshironi të merrni një përgjigje të shpejtë këtu, në mënyrë që të mos liheni të bredhni gishtin e këmbës duke pritur një përgjigje. Gjithashtu, është e rëndësishme që të mund të kontaktoni dikë në të gjitha orët e ditës në rast se punoni vonë natën në faqen tuaj të internetit. Përsëri, të dy hostet performojnë në mënyrë të admirueshme këtu dhe ofrojnë zgjidhje 24/7/365. Asnjëherë nuk duhet të prisni më shumë se disa minuta në secilën faqe, dhe mund të merrni zgjidhjen e çështjeve tuaja shpejt dhe në mënyrë efektive.

fituesi: një kravatë

Email

Më në fund, kur është fjala për kontaktimin e mbështetjes, ndonjëherë një email i shpejtë është gjithçka që ju nevojitet për të zgjidhur problemin tuaj. Kur çështja nuk është e menjëhershme ose nuk kërkon vëmendje të menjëhershme, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shkuar. Kjo duke u thënë, ju nuk duhet të prisni më shumë se një ditë për një përgjigje. Në këtë drejtim, të dy hostet kthehen shpejt në pyetjet e postës elektronike, me shumicën e kohës së pritjes më pak se tetë orë.

fituesi: një kravatë

Forumet Nëse jeni lloji i personit që preferon të bëjë hulumtime dhe të zbulojë përgjigjet e pyetjeve tuaja më vete, është e dobishme të keni qasje në mësime të detajuara dhe në faqet e FAQ për të gjetur atë që ju nevojitet. Të dy hostet kanë informacion të gjerë në majën e gishtave, por WP Engine i shtron të gjitha në një format shumë më të lehtë për tu lexuar. Si të tilla, ata janë pak më të mirë për të siguruar qasje të lehtë në teknikat e zgjidhjes së problemeve.

fituesi: Motori WP, por vetëm pak

shpejtësi

Kur flasim për vlerën e një siti, një pjesë e madhe e kësaj qëndron në atë se sa mirë hosti mund të japë rezultate për audiencën tuaj. Shpejtësia është një komponent kryesor i reputacionit të faqes suaj, me faqet më të ngadalta që kanë një ritëm më të lartë të kërcimit. E thënë thjesht, duhet të siguroheni që hosti juaj të mban sitin tuaj pa probleme, pavarësisht se ku janë shikuesit tuaj, në mënyrë që të mos presin minuta për tu ngarkuar faqet tuaja. Këto ditë, durimi nuk është një virtyt që kanë shumë njerëz, veçanërisht në internet. Këto janë rezultatet e testeve të pavarura të shpejtësisë për të dy shërbimet.

Hostgator

 • Rating: 75/100
 • Shpejtësia e ngarkesës: 916 ms
 • Shpejtësia mesatare: 5 sek

Motori WP

 • Rating: 73/100
 • Shpejtësia e ngarkesës:86 sek
 • Shpejtësia mesatare: 2 sek

Siç mund ta shihni, nuk ka një ndryshim të madh midis të dyve, por avantazhi shkon te Hostgator. Një pjesë e arsyes për këtë është sepse Hostgator ka më shumë serverë dhe mund të transferojë më shumë të dhëna në mënyrë efikase, por është gjithashtu sepse faqet tuaja të WordPress nuk do të kenë aq funksionalitet sa WP Engine. Në fund, ne mund ta quanim të larë, por do t’ia japim fitoren pavarësisht kësaj.

fituesi: Hostgator

Joproduktive / Uptime

Së bashku me shpejtësinë e faqes dhe kohën e ngarkesës, gjithashtu dëshironi të jeni i sigurt që faqja juaj nuk do të rrëzohet për ndonjë arsye. Shumë nikoqirë ofrojnë një “garanci në kohë të shpejtë”, që do të thotë se nëse faqja juaj zbritet për ndonjë periudhë të rëndësishme, ju keni të drejtë për një lloj kompensimi. WP Engine ofron një garanci të tillë, ndërsa Hostgator jo. Megjithatë, kur bëni një krahasim të dy, është e vështirë të shihet një fitues i qartë.

Hostgator

 • Rezultatet më të mira: 100%
 • Rezultatet më të këqija: 97%
 • mesatare:99%

Motori WP

 • Rezultatet më të mira: 100%
 • Rezultatet më të këqija:51%
 • mesatare:98%

Siç mund ta shihni, ka pak më shumë mospërputhje me WP Engine, por mesataret janë pothuajse të njëjta. Gjithashtu, me WP Engine që ofron një garanci, kjo do të thotë që edhe gjatë periudhave të ulëta mund të shpërbleheni për të përjetuar vështirësi teknike. Përsëri, mund të jetë një larje, por ne ende do të pretendojmë Hostgator si fitues këtu.

fituesi: Hostgator

Features Mirë, kështu që ne kemi parë se çfarë mund të ofrojnë të dy këta ushtrues në kuptimin e goditjeve të gjera, por si i grumbullojnë ato krah për krah? Për të marrë një kuptim më të mirë të vlerës që merrni nga secili shërbim, ne do të shohim se cilat opsione dhe veçori ofrohen me secilin plan. Përsëri, ne po shohim vetëm në hostimin e WordPress, megjithëse Hostgator ofron shumë mundësi të tjera.

Hostgator

 • Plani fillestar: një faqe në internet, 25K vizitorë në muaj, 50 GB depo, adresa emaili të pakufizuara
 • Plani Standard: dy faqe në internet, 200K vizitorë në muaj, 150 GB depo, adresa emaili të pakufizuara
 • Plan biznesi: tre faqe në internet, 500K vizitorë në muaj, ruajtje të pakufizuar dhe adresa emaili

Motori WP

 • Plani Personal: një faqe në internet, 25K vizitorë në muaj, 10 GB depo, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL
 • Plani profesional: dhjetë faqe në internet, 100K vizitorë në muaj, 20 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL
 • Plan biznesi: 25 faqe në internet, 400K vizitorë në muaj, 30 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, siguri SSL

Një gjë për tu marrë parasysh këtu është se WP Engine gjithashtu ka plane Premium dhe Enterprise që lejojnë miliona vizitorë në muaj dhe deri në 150 faqe në internet. Siç mund ta shihni, kur krahasoni dy shërbimet, Hostgator ka shumë më tepër për të ofruar në lidhje me ruajtjen dhe vizitorët. Kur shikoni planet bazë të secilit shërbim, ju merrni rezultate më të mira me Hostgator në përgjithësi. Gjithashtu, edhe pse nuk ofron aq siguri dhe të dhëna gjithëpërfshirëse sa WP Engine, ju akoma merrni tipare të sigurisë së shtuar me planin tuaj. Dallimi më i madh midis të dyve është sa site mund të operoni dhe sa vizitorë mund të vijnë në faqen tuaj. Ndërsa shkoni në WP Engine, mund të shihni që planet janë hartuar për vendet me trafik të lartë, i cili është vendi ku ato shkëlqejnë. Sidoqoftë, nëse nuk po planifikoni të merrni miliona vizitorë në muaj, mund të mos ju duhet aq shumë shërbim.

fituesi: Hostgator për planet themelore, WP Engine për avancuar

përfundim Në fund të fundit, kur bëhet fjalë për pritjen e WordPress, Hostgator është opsioni më i mirë për këdo që nuk ka nevojë për një ton programimi dhe funksionaliteti në faqet e tyre. Në qoftë se nuk jeni një përdorues hardcore i WordPress, shërbimi duhet t’ju japë gjithçka që ju nevojitet për të qenë i suksesshëm. Si e tillë, ne besojmë se është zgjedhja më e mirë në përgjithësi.

Fituesi i përgjithshëm: Hostgator Kontrolloni postin tonë WP Engine vs GoDaddy për të parë nëse WP Engine mund të mposhtë GoDaddy. A mund të mbahet A2 HostGator i lartë? Gjeni duke lexuar postimin tonë në A2 Hosting vs HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector