WP Engine vs Hostgator: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

WP Engine vs Hostgator: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

WP Engine vs Hostgator: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Misi kami yang berterusan adalah untuk memberi anda perbandingan hosting terbaik di web, dan ansuran kami seterusnya memenuhi hos WordPress kegemaran kami dengan salah satu laman web teratas dalam industri: Hostgator. Sebelum kita dapat menyelidiki tinjauan kita, bagaimanapun, kita harus memberikan beberapa pendedahan mengenai artikel ini. WP Engine adalah perkhidmatan yang berurusan secara eksklusif di WordPress, yang bermaksud bahawa jika anda ingin membina laman web di luar sistem itu, anda tidak akan dapat menggunakannya. Sebaliknya, Hostgator menyediakan pelbagai pilihan hosting, menjadikannya pilihan hebat untuk semua orang yang tidak suka atau tidak peduli dengan WordPress. Oleh itu, untuk memastikan semakan ini sebagai objektif mungkin, kami hanya akan membandingkan kedua-dua hos berdasarkan rancangan WordPress mereka. Walaupun Hostgator memang menawarkan penyelesaian hosting lain seperti pelayan khusus atau rancangan VPS, untuk membandingkan keduanya dalam hal ini akan mengelirukan. Sebagai gantinya, kami hanya memfokuskan hosting WordPress untuk Hostgator untuk memastikan bahawa anda mendapat idea yang lebih baik tentang bagaimana mereka mengumpulkan satu sama lain.


Harga Seperti semua ulasan kami, kami bermula dengan kos. Sebilangan besar pengguna laman web baru mementingkan faktor ini kerana boleh membuat atau mematahkan kemampuan mereka untuk memulakan dalam talian. Oleh itu, kedua-dua hos ini terkenal dengan alasan yang berbeza, sebab itulah akan ada banyak perbezaan antara model harga. Oleh kerana Hostgator melayani kebanyakan pemula, mereka tidak mempunyai banyak fungsi seperti WP Engine. Kami akan mengetahui dengan lebih terperinci kemudian, tetapi perlu diingat ketika melihat nombor ini.

Hostgator

 • Pelan Permulaan: $ 5.95 sebulan
 • Pelan Standard: $ 7.95 sebulan
 • Rancangan perniagaan: $ 9,95 sebulan

Enjin WP

 • Pelan Peribadi: $ 29 sebulan
 • Pelan Profesional: $ 99 sebulan
 • Rancangan perniagaan: $ 249 sebulan

Seperti yang anda lihat, terdapat perbezaan yang besar antara kedua-dua laman web ini. Sekali lagi, ada beberapa sebab untuk ini kerana seberapa banyak yang dapat anda lakukan dengan WordPress dengan setiap perkhidmatan, tetapi jika anda baru menggunakan sistem ini atau tidak merancang untuk melakukan banyak program tambahan, jelas bahawa Hostgator adalah pemenang yang jelas.

Pemenang: Hostgator

Jaminan Wang Dikembalikan Walaupun kos awal mengendalikan laman web adalah komponen penting dalam proses keputusan anda, ia juga membantu untuk mengetahui bahawa anda boleh mundur jika perkara tidak berjalan seperti yang anda rancangkan. Banyak perkhidmatan hosting menawarkan beberapa jenis pilihan pengembalian wang sehingga anda tidak terjebak dalam kontrak dengan perkhidmatan yang tidak menyediakan semua yang anda perlukan. Piawaian industri di sini adalah tiga puluh hari, tetapi kedua-dua hos ini menyediakan lebih banyak daripada itu. Hostgator memberi anda empat puluh lima hari sementara WP Engine memberi anda enam puluh. Bukan hanya itu bermakna anda mempunyai lebih banyak masa untuk memeriksa semuanya dan memastikan bahawa anda telah membuat pilihan yang tepat, tetapi juga membuktikan betapa setiap perkhidmatan berada di belakang produk mereka. Memberi anda lebih dari sebulan untuk menuntut pengembalian wang penuh harus memberitahu anda bahawa mereka berdua cemerlang dalam bidangnya. Walaupun begitu, dalam hal ini, WP Engine menang sejauh satu batu.

Pemenang: Enjin WP

Sokongan pengguna Oleh kerana Hostgator dirancang untuk bekerja dengan pemula web, dan WP Engine mempunyai banyak fungsi yang berbeza, tidak dapat dielakkan sehingga anda harus menghubungi sokongan pada kedua sistem tersebut. Sama ada masalah dengan panel kawalan atau anda mempunyai pertanyaan tentang menyiapkan sesuatu di halaman anda, adalah mustahak anda boleh bercakap dengan seseorang dan mendapatkan respons dengan segera. Bagaimanapun, jika anda menghadapi krisis dengan laman web anda, anda tidak perlu menunggu berjam-jam atau berhari-hari untuk menyelesaikan masalah tersebut. Oleh itu, mari kita lihat pelbagai cara anda boleh menghubungi sokongan dan melihat bagaimana setiap perkhidmatan memberikan.

Sokongan Telefon Untuk masalah segera, selalu senang menghubungi seseorang melalui telefon yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah anda dengan segera. Walaupun begitu, memanggil talian sokongan hanya akan ditangguhkan selama berjam-jam mengalahkan tujuannya, jadi anda ingin dapat menghubungi seseorang dalam jangka masa yang singkat. Syukurlah, kedua-dua laman web ini mempunyai masa respons yang sangat baik dan tidak akan membuat anda menunggu lama.

Pemenang: Seri

Sembang Langsung

Hari-hari ini, adalah lebih baik untuk bercakap dengan seseorang melalui perkhidmatan sembang daripada di telefon supaya anda dapat melengkapkan pemikiran anda dengan teliti sambil masih mendapat maklum balas dan penyelesaian masalah dengan segera. Sekali lagi, anda ingin mendapatkan balasan pantas di sini supaya anda tidak dibiarkan memusingkan ibu jari sambil menunggu jawapan. Juga, penting bagi anda untuk menghubungi seseorang sepanjang jam sekiranya anda bekerja lewat malam di laman web anda. Sekali lagi, kedua-dua tuan rumah menunjukkan prestasi yang luar biasa di sini dan memberikan penyelesaian 24/7/365. Anda tidak perlu menunggu lebih dari beberapa minit di mana-mana laman web, dan masalah anda dapat diselesaikan dengan cepat dan berkesan.

Pemenang: Seri

E-mel

Akhirnya, ketika menghubungi sokongan, kadangkala e-mel pantas adalah yang anda perlukan untuk menyelesaikan masalah anda. Apabila masalah ini tidak segera atau tidak memerlukan perhatian segera, ini adalah cara terbaik untuk menyelesaikannya. Oleh itu, anda masih tidak perlu menunggu lebih dari satu hari untuk mendapatkan respons. Sehubungan itu, kedua-dua tuan rumah kembali ke pertanyaan e-mel dengan cepat, dengan kebanyakan masa menunggu kurang dari lapan jam.

Pemenang: Seri

Forum Sekiranya anda adalah jenis orang yang lebih suka membuat penyelidikan dan mencari sendiri jawapan untuk soalan anda, ada baiknya anda mengakses halaman tutorial terperinci dan FAQ untuk mengetahui perkara yang anda perlukan. Kedua-dua hos mempunyai maklumat yang banyak di hujung jari anda, tetapi WP Engine meletakkan semuanya dalam format yang lebih mudah dibaca. Dengan demikian, mereka sedikit lebih baik dalam memberikan akses mudah ke teknik penyelesaian masalah.

Pemenang: WP Engine, tetapi hanya sedikit

Kepantasan

Apabila membincangkan nilai laman web, sebahagian besarnya terletak pada seberapa baik tuan rumah dapat memberikan hasil kepada khalayak anda. Kelajuan adalah komponen utama reputasi laman web anda, dengan halaman yang lebih perlahan mempunyai kadar pentalan yang lebih tinggi. Ringkasnya, anda perlu memastikan bahawa host anda memastikan laman web anda berjalan lancar di mana sahaja penonton anda berada sehingga mereka tidak menunggu beberapa minit untuk memuatkan halaman anda. Hari-hari ini, kesabaran bukanlah kebajikan yang dimiliki oleh banyak orang, terutamanya dalam talian. Ini adalah hasil ujian kelajuan bebas untuk kedua-dua perkhidmatan.

Hostgator

 • Penilaian: 75/100
 • Kelajuan Beban: 916 ms
 • Kelajuan purata: 5 saat

Enjin WP

 • Penilaian: 73/100
 • Kelajuan Beban:86 saat
 • Kelajuan purata: 2 saat

Seperti yang anda lihat, tidak ada perbezaan besar antara keduanya, tetapi kelebihannya menuju ke Hostgator. Sebahagian daripada sebab ini adalah kerana Hostgator mempunyai lebih banyak pelayan dan dapat memindahkan lebih banyak data dengan cekap, tetapi juga kerana laman WordPress anda tidak akan mempunyai banyak fungsi seperti WP Engine. Pada akhirnya, kita boleh menyebutnya mencuci, tetapi kita akan memberikan kemenangan ini kepada Hostgator tanpa mengira.

Pemenang: Hostgator

Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Seiring dengan kelajuan dan masa muat halaman, anda juga ingin memastikan bahawa laman web anda tidak akan rosak dengan alasan apa pun. Banyak hos menawarkan “jaminan masa upah”, yang bermaksud bahawa jika halaman anda ditutup untuk jangka masa yang panjang, anda berhak mendapat semacam pampasan. WP Engine menawarkan jaminan seperti itu, sementara Hostgator tidak. Walaupun begitu, ketika membuat perbandingan antara keduanya, sukar untuk melihat pemenang yang jelas.

Hostgator

 • Hasil Terbaik: 100%
 • Hasil Terburuk: 97%
 • Purata:99%

Enjin WP

 • Hasil Terbaik: 100%
 • Hasil Terburuk:51%
 • Purata:98%

Seperti yang anda lihat, terdapat sedikit perbezaan dengan WP Engine, tetapi rata-rata hampir sama. Juga, dengan WP Engine yang menawarkan jaminan, itu bermakna walaupun dalam tempoh yang rendah, anda dapat memperoleh pahala kerana mengalami kesulitan teknikal. Sekali lagi, ini boleh menjadi pencucian, tetapi kami masih akan menuntut Hostgator sebagai pemenang di sini.

Pemenang: Hostgator

ciri-ciri Baiklah, jadi kami telah melihat apa yang dapat ditawarkan oleh kedua-dua hos ini dalam arti pukulan yang luas, tetapi bagaimana mereka dapat bersebelahan? Untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik mengenai nilai yang anda dapat dari setiap perkhidmatan, kami akan melihat pilihan dan ciri apa yang disediakan dengan setiap rancangan. Sekali lagi, kami hanya melihat hosting WordPress, walaupun Hostgator menawarkan banyak pilihan lain.

Hostgator

 • Pelan Permulaan: satu laman web, 25 ribu pelawat sebulan, storan 50 GB, alamat e-mel tanpa had
 • Pelan Standard: dua laman web, pelawat 200 ribu sebulan, storan 150 GB, alamat e-mel tanpa had
 • Rancangan perniagaan: tiga laman web, 500 ribu pelawat sebulan, storan dan alamat e-mel tanpa had

Enjin WP

 • Pelan Peribadi: satu laman web, 25K pelawat sebulan, storan 10 GB, data tanpa had, keselamatan SSL
 • Pelan Profesional: sepuluh laman web, pelawat 100 ribu sebulan, storan 20 GB, data tanpa had, keselamatan SSL
 • Rancangan perniagaan: 25 laman web, pelawat 400 ribu sebulan, storan 30 GB, data tanpa had, keselamatan SSL

Satu perkara yang perlu diperhatikan di sini adalah bahawa WP Engine juga mempunyai rancangan Premium dan Enterprise yang membolehkan berjuta-juta pelawat setiap bulan dan hingga 150 laman web. Seperti yang anda lihat, ketika membandingkan dua perkhidmatan tersebut, Hostgator mempunyai banyak lagi yang ditawarkan mengenai penyimpanan dan pelawat. Apabila melihat rancangan asas setiap perkhidmatan, anda mendapat hasil yang lebih baik dengan Hostgator secara keseluruhan. Selain itu, walaupun tidak memberikan keselamatan dan data yang komprehensif seperti WP Engine, anda masih mendapat ciri keselamatan tambahan dengan rancangan anda. Perbezaan terbesar antara keduanya adalah berapa banyak laman web yang dapat anda kendalikan dan berapa banyak pengunjung yang boleh datang ke halaman anda. Semasa anda menaiki WP Engine, anda dapat melihat bahawa rancangannya dirancang untuk laman web dengan lalu lintas tinggi, di mana ia bersinar. Namun, jika anda tidak merancang untuk mendapatkan berjuta-juta pelawat setiap bulan, anda mungkin tidak memerlukan banyak perkhidmatan.

Pemenang: Hostgator untuk rancangan asas, WP Engine untuk lanjutan

Kesimpulannya Pada akhirnya, mengenai hosting WordPress, Hostgator adalah pilihan yang lebih baik bagi sesiapa sahaja yang tidak memerlukan banyak program dan fungsi ke halaman mereka. Kecuali anda adalah pengguna WordPress yang tegar, perkhidmatan ini harus memberikan semua yang anda perlukan untuk berjaya. Oleh itu, kami percaya bahawa ini adalah pilihan yang lebih baik secara keseluruhan.

Pemenang Keseluruhan: Hostgator Lihat siaran WP Engine vs. GoDaddy kami untuk melihat apakah WP Engine dapat mengalahkan GoDaddy. Bolehkah A2 Hosting menjadi HostGator teratas? Ketahui dengan membaca catatan A2 Hosting vs HostGator kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector