WP Engine vs Hostgator: Što je bolje? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Naša misija koja je u tijeku je donijeti vam najbolje hosting usporedbe na webu, a naša sljedeća rata nudi nam najdražeg WordPress domaćina s jednim od najboljih web mjesta u industriji: Hostgator. Prije nego što se upustimo u naš pregled, ipak moramo pružiti malo otkrivanja o ovom članku. WP Engine usluga je koja se bavi isključivo WordPressom, što znači da ako želite izgraditi web lokaciju izvan tog sustava, nećete ih moći koristiti. Suprotno tome, Hostgator pruža širok spektar mogućnosti hostinga, što ih čini fantastičnim izborom za sve one koji ne vole ili ne zanimaju WordPress. Stoga, da bi ovaj pregled bio što objektivniji, uspoređivat ćemo samo dva računala na temelju njihovih WordPress planova. Iako Hostgator nudi i druga rješenja za hosting, kao što su namjenski poslužitelji ili VPS planovi, usporedba dva u tom pogledu bila bi pogrešna. Umjesto toga, fokusiramo se samo na WordPress hosting za Hostgator, kako bismo vam osigurali bolju predodžbu o tome kako se međusobno slažu..


cijena Kao i kod svih naših recenzija, započinjemo s cijenom. Mnogi se novi korisnici web stranica većinom bave ovim čimbenikom jer on može učiniti ili prekinuti sposobnost pokretanja interneta. Uz to, oba su domaćina poznata iz različitih razloga, zbog čega će biti dosta neusklađenosti između modela cijena. Budući da Hostgator pruža uslugu uglavnom novorođenčadi, nemaju toliko funkcionalnosti kao WP Engine. Kasnije ćemo ući u detalje, ali imajte to na umu kad promatrate ove brojeve.

Hostgator

 • Starter plan: 5,95 dolara mjesečno
 • Standardni plan: 7,95 USD mjesečno
 • Poslovni plan: 9,95 USD mjesečno

WP motor

 • Osobni plan: 29 dolara mjesečno
 • Stručni plan: 99 dolara mjesečno
 • Poslovni plan: 249 dolara mjesečno

Kao što vidite, velika je razlika između dvije stranice. Opet, postoji razlog za to zbog toga koliko možete učiniti s WordPressom za svaku uslugu, ali ako ste novi u sustavu ili ne planirate raditi puno dodatnih programa, očito je da je Hostgator jasan pobjednik.

Pobjednik: Hostgator

Povrat novca zagarantovan Iako su početni troškovi rada na web mjestu ključna komponenta vašeg procesa odlučivanja, također pomaže da znate da možete odustati ako stvari ne budu funkcionirale onako kako ste planirali. Mnogo hosting usluga nude neku vrstu povrata novca, tako da niste zaglavljeni u ugovoru s uslugom koja ne pruža sve što vam je potrebno. Industrijski standard ovdje je trideset dana, ali oba ova domaćina pružaju puno više od toga. Hostgator vam daje četrdeset i pet dana dok vam WP Engine daje šezdeset. To ne samo da znači da imate više vremena da sve provjerite i provjerite jeste li napravili pravi izbor, već i dokazuje koliko svaka usluga stoji iza svojih proizvoda. Dajući vam više od mjesec dana za podnošenje zahtjeva za povrat u cijelosti, trebalo bi vam reći da su oba izvrsna u svojim područjima. Bez obzira na to, u tom pogledu WP Engine pobjeđuje kilometar.

Pobjednik: WP motor

Korisnička podrška Budući da je Hostgator osmišljen za rad s web početnicima, a WP Engine ima toliko različitih funkcija, neizbježno je da ćete se morati obratiti podršci u bilo kojem sustavu. Bez obzira jeste li problem s upravljačkom pločom ili imate pitanje kako nešto postaviti na svojoj stranici, neophodno je da možete razgovarati s nekim i dobiti odgovor odmah. Na kraju krajeva, ako se suočite s krizom s web-lokacijom, ne morate čekati satima ili danima da biste riješili problem. Imajući to u vidu, pogledajmo različite načine na koje se možete obratiti podršci i vidjeti kako se svaka usluga pruža.

Telefonska podrška Za neposredne probleme uvijek je lijepo kontaktirati nekoga preko telefona koji vam može pomoći da brzo riješite svoj problem. U skladu s tim, pozivanje linije za podršku samo na čekanje satima nekako gubi svrhu, tako da želite biti u mogućnosti kontaktirati osobu u kratkom roku. Srećom, obje stranice imaju izvrsna vremena odziva i neće vas dugo čekati.

Pobjednik: kravata

Live Chat

Ovih je dana mnogo poželjnije razgovarati s nekim preko chat usluge nego na telefonu kako biste mogli svoje stihove artikulirati na precizan način dok istovremeno dobivate neposredne povratne informacije i rješavanje problema. Ovdje opet želite brzo odgovoriti da vam ne preostaje da palite palčeve dok čekate odgovor. Također je važno da možete kontaktirati nekoga u svako doba dana u slučaju da na vašoj web stranici radite do kasno u noć. Opet obojica doma ovdje izvrsno nastupaju i pružaju rješenja 24/7/365. Na obje stranice nikad ne morate čekati više od nekoliko minuta, a svoje probleme možete brzo i učinkovito riješiti.

Pobjednik: kravata

E-mail

Konačno, kada se obraćate podršci, ponekad je sve potrebno što brže poruke e-pošte kako biste riješili svoj problem. Ako problem nije odmah ili ne treba trenutno pažnju, to je odličan put. Kad se kaže, na odgovor još uvijek ne morate čekati više od jednog dana. S tim u vezi, oba domaćina brzo se vraćaju upitima e-poštom, s tim da je većina čekanja kraća od osam sati.

Pobjednik: kravata

Forum Ako ste tip osobe koja bi radije istraživala i samostalno saznala odgovore na pitanja, korisno je imati pristup detaljnim vodičima i stranicama FAQ-a kako biste pronašli ono što vam je potrebno. Oba domaćina imaju opsežne informacije na dohvat ruke, ali WP Engine sve to objavljuje u mnogo lakšem formatu za čitanje. Kao takvi, oni malo bolje pružaju jednostavan pristup tehnikama rješavanja problema.

Pobjednik: WP Engine, ali samo neznatno

Ubrzati

Kada govorimo o vrijednosti web mjesta, ogroman dio toga leži u tome koliko domaćin može donijeti rezultate svojoj publici. Brzina je glavna komponenta ugleda vaše web lokacije, a sporije stranice imaju višu stopu napuštanja početne stranice. Jednostavno rečeno, morate osigurati da vaš domaćin nesmetano održava vaše web mjesto bez obzira na to gdje su vaši gledatelji tako da ne čekaju minute da se vaše stranice učitaju. Ovih dana strpljenje nije vrlina kakvu imaju mnogi ljudi, posebno na mreži. Ovo su rezultati neovisnih testova brzine za obje usluge.

Hostgator

 • Ocjena: 75/100
 • Brzina učitavanja: 916 ms
 • Prosječna brzina: 5 sek

WP motor

 • Ocjena: 73/100
 • Brzina učitavanja:86 sec
 • Prosječna brzina: 2 sek

Kao što vidite, ne postoji ogromna razlika između to dvoje, ali rub i dalje ide Hostgatoru. Razlog za to je taj što Hostgator ima više poslužitelja i može učinkovito prenijeti više podataka, ali to je i zato što vaše WordPress web lokacije neće imati toliko funkcionalnosti kao WP Engine. Na kraju bismo to mogli nazvati i oprati, ali to ćemo pobjedu Hostgatoru dati bez obzira na to.

Pobjednik: Hostgator

Prekid rada / Uptime

Uz brzinu stranice i vrijeme učitavanja, također želite biti sigurni da se vaša web lokacija neće srušiti iz bilo kojeg razloga. Mnogi domaćini nude “jamstvo za produženje rada”, što znači da ako vam se stranica smanji za neko značajno razdoblje, imate pravo na neku vrstu naknade. WP Engine nudi takvo jamstvo, dok Hostgator ne. Ipak, kada uspoređujete njih dvoje, teško je vidjeti jasnog pobjednika.

Hostgator

 • Najbolji rezultati: 100%
 • Najgori rezultati: 97%
 • Prosjek:99%

WP motor

 • Najbolji rezultati: 100%
 • Najgori rezultati:51%
 • Prosjek:98%

Kao što vidite, postoji nešto više odstupanja s WP Engineom, ali prosjeci su približno isti. Također, ako WP Engine nudi jamstvo, to znači da čak i tijekom niskih razdoblja možete biti nagrađeni za iskusne tehničke poteškoće. Opet, to bi moglo biti pranje, ali ovdje ćemo i dalje tvrditi Hostgator kao pobjednik.

Pobjednik: Hostgator

Značajke U redu, pa smo vidjeli što oba ova domaćina mogu ponuditi u smislu širokih udaraca, ali kako se stoje jedan pored drugog? Kako bismo stekli bolji uvid u vrijednost koju dobivate od svake usluge, vidjet ćemo koje se mogućnosti i mogućnosti nude u svakom planu. Opet gledamo samo WordPress hosting, iako Hostgator nudi i mnoštvo drugih opcija.

Hostgator

 • Starter plan: jedna web stranica, 25K posjetitelja mjesečno, 50 GB prostora za pohranu, neograničena adresa e-pošte
 • Standardni plan: dvije web stranice, 200K posjetitelja mjesečno, 150 GB prostora za pohranu, neograničena adresa e-pošte
 • Poslovni plan: tri web stranice, 500K posjetitelja mjesečno, neograničeno mjesto za pohranu i adrese e-pošte

WP motor

 • Osobni plan: jedna web stranica, 25K posjetitelja mjesečno, 10 GB pohrane, neograničen broj podataka, SSL sigurnost
 • Stručni plan: deset web stranica, 100K posjetitelja mjesečno, 20 GB prostora za pohranu, neograničen broj podataka, SSL sigurnost
 • Poslovni plan: 25 web stranica, 400K posjetitelja mjesečno, 30 GB prostora za pohranu, neograničen broj podataka, SSL sigurnost

Ovdje treba uzeti u obzir i to da WP Engine također ima Premium i Enterprise planove koji omogućuju milijune posjetitelja mjesečno i do 150 web stranica. Kao što vidite, Hostgator, uspoređujući dvije usluge, ima puno više za ponuditi pohranu i posjetitelje. Kada gledate osnovne planove svake usluge, postižete bolje rezultate sa ukupnim Hostgatorom. Također, iako ne pruža tako sveobuhvatnu sigurnost i podatke kao što je WP Engine, sa svojim planom i dalje dobijate dodatne sigurnosne značajke. Najveća razlika između ove dvije stranice je koliko web stranica možete raditi i koliko posjetitelja može doći na vašu stranicu. Dok se uspinjete u WP Engineu, vidjet ćete da su planovi osmišljeni za web mjesta s velikim prometom, gdje oni sjaju. Međutim, ako ne planirate primati milijune posjetitelja mjesečno, možda vam neće trebati toliko usluge.

Pobjednik: Hostgator za osnovne planove, WP Engine za napredne

Zaključak Na kraju, kada je riječ o hostingu za WordPress, Hostgator je bolja opcija za sve one koji ne trebaju tonu programiranja i funkcionalnosti na svojim stranicama. Ako niste hardcore WordPress korisnik, usluga bi trebala pružiti sve što vam je potrebno za uspjeh. Kao takvi, vjerujemo da je općenito bolji izbor.

Ukupni pobjednik: Hostgator Pogledajte naš WP Engine vs. GoDaddy post da biste vidjeli može li WP Engine pobijediti GoDaddy. Može li A2 Hosting top HostGator? Doznajte čitanjem našeg A2 Hosting vs HostGator posta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map