WP Engine vs Hostgator: wat is beter? Hosting – Vergelijk prijzen en abonnementen – mei 2020

Onze voortdurende missie is om u de beste hostingvergelijkingen op internet te bieden, en onze volgende aflevering plaatst onze favoriete WordPress-host bij een van de beste sites in de branche: Hostgator. Voordat we echter in onze recensie kunnen duiken, moeten we enige onthulling over dit artikel geven. WP Engine is een service die uitsluitend in WordPress handelt, wat betekent dat als u een site buiten dat systeem wilt bouwen, u dit niet kunt doen. Omgekeerd biedt Hostgator een breed scala aan hostingopties, waardoor ze een fantastische keuze zijn voor iedereen die niet van WordPress houdt of er niet om geeft. Om deze beoordeling zo objectief mogelijk te houden, zullen we de twee hosts alleen vergelijken op basis van hun WordPress-plannen. Hoewel Hostgator andere hostingoplossingen biedt, zoals dedicated servers of VPS-abonnementen, zou het misleidend zijn om de twee in dat opzicht te vergelijken. In plaats daarvan richten we ons alleen op WordPress-hosting voor Hostgator om ervoor te zorgen dat u een beter idee krijgt van hoe ze zich tot elkaar verhouden.


Prijzen Zoals bij al onze beoordelingen, beginnen we met de kosten. Veel nieuwe websitegebruikers maken zich vooral zorgen over deze factor, omdat het hun vermogen om online aan de slag te gaan kan maken of breken. Dat gezegd hebbende, beide hosts zijn om verschillende redenen bekend en daarom zal er veel discrepantie zijn tussen prijsmodellen. Omdat Hostgator voornamelijk geschikt is voor nieuwkomers, hebben ze niet zoveel functionaliteit als WP Engine. We zullen later op de details ingaan, maar het is iets om in gedachten te houden bij het bekijken van deze cijfers.

Hostgator

 • Startersplan: $ 5,95 per maand
 • Standaard plan: $ 7,95 per maand
 • Bedrijfsplan: $ 9,95 per maand

WP Engine

 • Persoonlijk plan: $ 29 per maand
 • Professioneel plan: $ 99 per maand
 • Bedrijfsplan: $ 249 per maand

Zoals je kunt zien, is er een enorm verschil tussen de twee sites. Nogmaals, er is een reden hiervoor vanwege hoeveel u met elke service met WordPress kunt doen, maar als u nieuw bent in het systeem of niet van plan bent om veel extra te programmeren, is het duidelijk dat Hostgator de duidelijke winnaar is.

Winnaar: Hostgator

Geldteruggarantie Hoewel de initiële kosten van het beheren van een site een cruciaal onderdeel zijn van uw besluitvormingsproces, helpt het ook om te weten dat u zich kunt terugtrekken als de zaken niet werken zoals u had gepland. Veel hostingservices bieden een soort terugbetalingsoptie, zodat u niet vastzit aan een contract met een service die niet alles biedt wat u nodig heeft. De industriestandaard hier is dertig dagen, maar beide hosts bieden veel meer dan dat. Hostgator geeft je vijfenveertig dagen terwijl WP Engine je zestig geeft. Dat betekent niet alleen dat u meer tijd heeft om alles te controleren en ervoor te zorgen dat u de juiste keuze heeft gemaakt, maar het bewijst ook hoeveel elke service achter hun producten staat. Als u meer dan een maand de tijd krijgt om een ​​volledige terugbetaling te claimen, moet u weten dat ze allebei uitstekend zijn op hun gebied. Desalniettemin wint WP Engine met een mijl.

Winnaar: WP Engine

Klantenservice Omdat Hostgator is ontworpen om met web-beginners te werken en WP Engine zoveel verschillende functies heeft, is het onvermijdelijk dat u contact moet opnemen met ondersteuning op beide systemen. Of het nu gaat om een ​​probleem met het configuratiescherm of u heeft een vraag over het instellen van iets op uw pagina, het is absoluut noodzakelijk dat u met iemand kunt praten en onmiddellijk een reactie kunt krijgen. Als u met uw site een crisis doormaakt, wilt u tenslotte niet uren of dagen wachten om het probleem op te lossen. Laten we met dat in gedachten eens kijken naar de verschillende manieren waarop u contact kunt opnemen met ondersteuning en kijken hoe elke service levert.

Telefonische ondersteuning Voor directe problemen is het altijd fijn om iemand telefonisch te bereiken die u kan helpen uw probleem zo snel mogelijk op te lossen. Dat gezegd hebbende, het bellen van een ondersteuningslijn alleen om uren in de wacht te staan, verslaat het doel, dus je wilt in korte tijd een persoon kunnen bereiken. Gelukkig hebben beide sites uitstekende reactietijden en zullen ze je niet lang laten wachten.

Winnaar: een das

Live chat

Tegenwoordig heeft het veel meer de voorkeur om met iemand te praten via een chatservice dan aan de telefoon, zodat je je gedachten gearticuleerd kunt verdichten terwijl je toch onmiddellijke feedback en probleemoplossing krijgt. Nogmaals, u wilt hier een snel antwoord krijgen, zodat u niet met uw duimen blijft draaien terwijl u wacht op een antwoord. Het is ook belangrijk dat u op elk uur van de dag contact met iemand kunt opnemen voor het geval u ‘s avonds laat aan uw website werkt. Nogmaals, beide hosts presteren hier bewonderenswaardig en bieden 24/7/365 oplossingen. U hoeft op beide sites nooit langer dan een paar minuten te wachten en u kunt uw problemen snel en effectief oplossen.

Winnaar: een das

E-mail

Ten slotte, als het gaat om contact opnemen met ondersteuning, is soms een snelle e-mail alles wat u nodig heeft om uw probleem op te lossen. Als het probleem niet direct is of geen onmiddellijke aandacht vereist, is dit een uitstekende manier om te gaan. Dat gezegd hebbende, hoeft u nog steeds niet langer dan een dag te wachten op een reactie. In dit opzicht gaan beide hosts snel terug naar e-mailvragen, waarbij de meeste wachttijden minder dan acht uur zijn.

Winnaar: een das

Forums Als u het type persoon bent dat liever onderzoek doet en zelf de antwoorden op uw vragen zoekt, is het handig om toegang te hebben tot gedetailleerde tutorials en FAQ-pagina’s om te vinden wat u nodig heeft. Beide hosts hebben uitgebreide informatie binnen handbereik, maar WP Engine legt het allemaal uit in een veel gemakkelijker te lezen formaat. Als zodanig zijn ze iets beter in het bieden van gemakkelijke toegang tot probleemoplossende technieken.

Winnaar: WP Engine, maar slechts in geringe mate

Snelheid

Als we het hebben over de waarde van een site, ligt een groot deel daarvan in hoe goed de host resultaten kan leveren aan uw publiek. Snelheid is een belangrijk onderdeel van de reputatie van uw site, met tragere pagina’s met een hoger bouncepercentage. Simpel gezegd, u moet ervoor zorgen dat uw host ervoor zorgt dat uw site soepel blijft werken, ongeacht waar uw kijkers zich bevinden, zodat ze geen minuten wachten voordat uw pagina’s worden geladen. Tegenwoordig is geduld geen deugd die veel mensen hebben, vooral niet online. Dit zijn de resultaten van onafhankelijke snelheidstests voor beide services.

Hostgator

 • Beoordeling: 75/100
 • Laad snelheid: 916 ms
 • Gemiddelde snelheid: 5 sec

WP Engine

 • Beoordeling: 73/100
 • Laad snelheid:86 sec
 • Gemiddelde snelheid: 2 seconden

Zoals je kunt zien, is er geen enorm verschil tussen de twee, maar de voorsprong gaat naar Hostgator. Een deel van de reden hiervoor is dat Hostgator meer servers heeft en efficiënter gegevens kan overdragen, maar het komt ook omdat uw WordPress-sites niet zoveel functionaliteit hebben als WP Engine. Uiteindelijk zouden we het een wasbeurt kunnen noemen, maar we zullen deze overwinning hoe dan ook aan Hostgator geven.

Winnaar: Hostgator

Downtime / Uptime

Naast paginasnelheid en laadtijd, wilt u er ook zeker van zijn dat uw site om welke reden dan ook niet crasht. Veel hosts bieden een “uptime-garantie”, wat betekent dat als uw pagina gedurende een aanzienlijke periode uitvalt, u recht heeft op een vorm van compensatie. WP Engine biedt zo’n garantie, terwijl Hostgator dat niet doet. Desalniettemin is het moeilijk om een ​​duidelijke winnaar te zien als je de twee vergelijkt.

Hostgator

 • Beste resultaten: 100%
 • Slechtste resultaten: 97%
 • Gemiddelde:99%

WP Engine

 • Beste resultaten: 100%
 • Slechtste resultaten:51%
 • Gemiddelde:98%

Zoals je kunt zien, is er wat meer discrepantie met WP Engine, maar de gemiddelden zijn ongeveer hetzelfde. Met de garantie van WP Engine betekent dit ook dat u zelfs tijdens de lage periodes beloond kunt worden voor technische problemen. Nogmaals, het kan een wasbeurt zijn, maar we claimen Hostgator hier nog steeds als de winnaar.

Winnaar: Hostgator

Kenmerken Oké, dus we hebben gezien wat beide hosts te bieden hebben in de zin van brede lijnen, maar hoe stapelen ze zich naast elkaar? Om een ​​beter beeld te krijgen van de waarde die u van elke service krijgt, gaan we bekijken welke opties en functies bij elk plan worden geleverd. Nogmaals, we kijken alleen naar WordPress-hosting, hoewel Hostgator tal van andere opties biedt.

Hostgator

 • Startersplan: één website, 25.000 bezoekers per maand, 50 GB opslagruimte, onbeperkt aantal e-mailadressen
 • Standaard plan: twee websites, 200.000 bezoekers per maand, 150 GB opslagruimte, onbeperkt aantal e-mailadressen
 • Bedrijfsplan: drie websites, 500.000 bezoekers per maand, onbeperkte opslag en e-mailadressen

WP Engine

 • Persoonlijk plan: één website, 25.000 bezoekers per maand, 10 GB opslag, onbeperkte data, SSL-beveiliging
 • Professioneel plan: tien websites, 100.000 bezoekers per maand, 20 GB opslag, onbeperkte data, SSL-beveiliging
 • Bedrijfsplan: 25 websites, 400.000 bezoekers per maand, 30 GB opslag, onbeperkte data, SSL-beveiliging

Een ding om hier ook op te letten, is dat WP Engine ook Premium- en Enterprise-abonnementen heeft die miljoenen bezoekers per maand en maximaal 150 websites mogelijk maken. Zoals u kunt zien, heeft Hostgator bij het vergelijken van de twee services veel meer te bieden met betrekking tot opslag en bezoekers. Als u naar de basisplannen van elke service kijkt, krijgt u in het algemeen betere resultaten met Hostgator. Ook al biedt het niet zo uitgebreide beveiliging en gegevens als WP Engine, u krijgt toch extra veiligheidsfuncties bij uw plan. Het grootste verschil tussen de twee is hoeveel sites u kunt gebruiken en hoeveel bezoekers naar uw pagina kunnen komen. Als je omhoog gaat in WP Engine, kun je zien dat de plannen zijn ontworpen voor high-traffic sites, en daar schitteren ze. Als u echter niet van plan bent om maandelijks miljoenen bezoekers te krijgen, heeft u misschien niet zoveel service nodig.

Winnaar: Hostgator voor basisplannen, WP Engine voor gevorderden

Conclusie Uiteindelijk, als het gaat om WordPress-hosting, is Hostgator de betere optie voor iedereen die niet veel programmeren en functionaliteit op zijn pagina’s nodig heeft. Tenzij je een hardcore WordPress-gebruiker bent, zou de service je alles moeten geven wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Als zodanig zijn wij van mening dat dit in het algemeen de betere keuze is.

Overall Winnaar: Hostgator Bekijk onze WP Engine vs. GoDaddy-post om te zien of WP Engine GoDaddy kan verslaan. Kan A2 Hosting de beste HostGator zijn? Ontdek het door onze A2 Hosting vs. HostGator-post te lezen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map