WP Engine vs iPage: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

WP Engine vs iPage: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

WP Engine vs iPage: Cila është më mirë? Hosting – Krahasoni Prmimet dhe Planet – Maj 2020

Kur është fjala për të gjetur hostin e duhur në internet, ju mund të kaloni gjithë kohën tuaj duke shikuar shërbime individuale, duke shkruar se çfarë karakteristikash dhe përfitimesh ato ofrojnë, dhe pastaj të krahasoni detajet vetë. Ose, ju mund të mbështeteni tek ne për të bërë krahasimin për ju dhe për të kursyer ca kohë. Ne kemi një seri të pafundme vlerësimesh që gropojnë nikoqirët më të mirë kundër njëri-tjetrit, në mënyrë që të shihni se si ata grumbullohen krah për krah. Në këtë këst, ne po shohim në WP Engine dhe iPage Hosting.


Ajo që është e rëndësishme të theksohet këtu është se WP Engine nuk është një host standard i uebit. Ndërsa shumica e shërbimeve ju ofrojnë një shumëllojshmëri të llojeve të ndryshme të faqeve në internet, WP Engine është i përkushtuar vetëm për WordPress. Si i tillë, nëse nuk jeni i interesuar të ndërtoni një faqe WordPress ose dëshironi më shumë mundësi, atëherë do t’ju duhet të shikoni diku tjetër.

Gjithashtu, sepse WP Engine është i disponueshëm vetëm për faqet e WordPress, ne do të krahasojmë të dy bazuar në karakteristika të ngjashme. Nuk do të jetë e drejtë të rendisni çmimet dhe specifikimet nga iPage që kanë të bëjnë me faqet e internetit standarde pasi nuk ka asgjë të krahasueshme në WP Engine. Kështu që, procesi ynë i rishikimit do të jetë pak më ndryshe nga zakonisht, por rezultatet do të jenë edhe më në atë mënyrë.

Çmimeve

Si gjithmonë, ne duam që së pari të nxjerrim koston nga rruga. Për shumë njerëz, çmimi mund të jetë ndalues, kështu që ne dëshirojmë të sigurohemi që ju të dini se çfarë po merrni përpara se të zhyteni më thellë në secilën faqe. Kjo do të thuhet, pasi të keni njohur çmimin, dëshironi të shihni se çfarë vlere jepet nga secili host, në mënyrë që të kuptoni nëse po merrni më shumë zhurmë për kokën tuaj. Këtu janë çmimet standarde për të dy vendet.

Motori WP

 • Hosting Standard: $ 29 / month
 • Hosting profesional: $ 99 / month
 • Hosting i Biznesit: $ 249 / month
 • Premium Hosting: Kontaktoni për tarifat

iPage

 • Hosting fillestar WP: 3.75 $ / muaj për të filluar, pastaj lëviz deri në $ 10.49 / muaj
 • Hosting Thelbësor i WP: 6.95 $ / muaj për të filluar, pastaj shkon në 12.49 $ / muaj

Siç mund ta shihni, WP Engine është dukshëm më i lartë se iPage, që do të thotë se mund të jeni më të prirur të shkoni me opsionin më të lirë. Sidoqoftë, siç do të arrijmë më vonë, ekziston një arsye kritike për mospërputhjen e çmimeve, që përsëri ka të bëjë me vlerën. Në përgjithësi, nëse jeni serioz në ndërtimin e një faqe me cilësi të lartë WordPress, atëherë WP Engine ka shumë më tepër për të ofruar. Sidoqoftë, thjesht duke vazhduar vetëm me kosto iPage ka përparësinë e qartë.

fituesi: iPage

Garancia e kthimit të parave

Një tjetër gjë për të parë në lidhje me çmimin është nëse një host do të ofrojë një rimbursim të plotë nëse vendosni që nuk ju pëlqen shërbimi. Për shkak se ndërtimi i një faqe në internet kërkon kohë dhe ka kaq shumë pjesë të ndërlikuara që duhet të punojnë së bashku, problemet me një shërbim mund të mos jenë lehtësisht të dukshme, që do të thotë që ju mund të zbuloni se po humbni një detaj të rëndësishëm vetëm pasi faqja juaj të ngrihet. dhe vrapimi Si e tillë, shumë hoste ofrojnë një garanci për kthimin e parave që ju lejon të provoni së pari shërbimet për t’u siguruar që gjithçka varet nga standardet tuaja. Të dy hostet ofrojnë një garanci të tillë, kur iPage ofron tridhjetë ditë për të ndryshuar mendjen tuaj, dhe WP Engine ju jep gjashtëdhjetë.

Jo vetëm që është më mirë të keni më shumë kohë për të luajtur me tiparet e shërbimit, por duke pasur një dritare kaq të gjatë tregon gjithashtu se WP Engine është i sigurt se ju pëlqen ajo që merrni. Ky është një shpërblim i madh kur krahasohen dy hostet.

fituesi: Motori WP

Ndihma për klientët

Sa i përket vlerës, megjithëse është e rëndësishme të gjykoni secilin host bazuar në tiparet që ato ofrojnë, ne zbulojmë se është në të vërtetë më mirë të shohim se si reagojnë kur diçka nuk shkon. Pavarësisht se sa mirë e ndërtoni faqen tuaj, diçka do të ndodhë në mënyrë të pashmangshme që ju detyron të kontaktoni shërbimin e klientit, prandaj është e domosdoshme që ata të jenë të përgjegjshëm dhe të dobishëm çdo herë. Duke u thënë kështu, ekzistojnë katër fusha të dallueshme në të cilat një host mund të sigurojë mbështetje, kështu që le t’i krahasojmë ato në secilin drejtim.

Mbështetje telefonike

Nëse keni nevojë për një çështje të zgjidhur menjëherë, zakonisht metoda më e mirë është të telefononi dikë për t’ju ndihmuar. Kur flasim për ndërtimin e faqes në internet, është gjithmonë më mirë nëse mund të kontaktoni dikë në të gjitha orët e ditës, vetëm në rast se punoni vonë natën dhe keni probleme. Duke pasur parasysh këtë, të dy hostet ofrojnë mbështetje telefonike 24/7, dhe askush nuk do t’ju presë shumë gjatë në pritje.

fituesi: një kravatë

Biseda live

Ky është një tjetër mundësi popullore pasi ju lejon të merrni rezultate të menjëhershme pa pasur nevojë të dëgjoni Muzak të mërzitshëm ndërsa prisni. Përsëri, gjëja e rëndësishme këtu është që ju të mund të arrini një përfaqësues ditën ose natën në mënyrë që çështja juaj të zgjidhet menjëherë. Ashtu si me mbështetjen e telefonit, të dy hostet ofrojnë 24/7 qasje dhe kohë të shpejtë të reagimit.

fituesi: një kravatë

Email

Nëse keni një problem për të cilin nuk ju duhet vëmendje e menjëhershme, por prapëseprapë dëshironi të kontaktoni me dikë, atëherë hapja e një bilete dhe dërgimi i një emaili është një mënyrë e shkëlqyeshme për ta zgjidhur atë. Sidoqoftë, ju dëshironi të jeni të sigurt se nuk po prisni ditë të mbaruara për një përgjigje; përndryshe, ajo do ta bëjë tërë procesin zhurmë. Të dy iPage dhe WP Engine kanë një sistem biletash, dhe ju mund të prisni një përgjigje zakonisht brenda të njëjtës ditë ose të paktën brenda 24 orëve, në varësi të kohës kur u hap bileta juaj.

fituesi: një kravatë

Forums / Tutorials

Më në fund, për ata që duan të mësojnë më shumë rreth rregullimit të problemeve pa u mbështetur në një profesionist të mbështetjes teknike, shumë pritës do të ofrojnë qasje në forume ku mund të gjeni përgjigje për çështje të zakonshme dhe të mësoni se si t’i rregulloni ato siç ndodhin. Në këtë drejtim, të dy hostet kanë artikuj dhe mësime të gjera që mbulojnë pothuajse të gjitha temat që mund të imagjinonit, dhe të dyja ato janë të organizuara mirë në mënyrë që të mos shpenzoni gjysmën e kohës tuaj duke u përpjekur të gjeni informacionin e duhur.

fituesi: një kravatë

Siç mund ta shihni, kur është fjala për mbështetje, ju merrni shumë vlerë me iPage dhe WP Engine, do të thotë se pavarësisht se cilin do të zgjidhni nuk do të lihet varur.

shpejtësi

Tani është koha të futemi në aspektet më teknike të ushtrive. Gjëja e parë që ne shikojmë është se sa shpejt do të jetë faqja juaj pasi të jetë live, pasi kjo është ndoshta një nga gjërat më të rëndësishme për audiencën tuaj. Pavarësisht se sa mirë është projektuar faqja juaj apo sa interaktive është, nëse nuk ngarkon shpejt, atëherë nuk do të mund të merrni njerëz të mjaftueshëm për të kaluar kohën në të. Si i tillë, është e domosdoshme që kohët e ngarkesës të jenë të shpejta, do të thotë se duhen vetëm disa sekonda ose më pak që gjithçka të dalë. Nëse audienca juaj duhet të presë dhjetë ose njëzet sekonda për faqen tuaj, atëherë ata nuk do të rrinë për të parë se çfarë janë në të.

Motori WP

 • Koha më e mirë e ngarkesës:69 sekonda
 • Koha më e keqe e ngarkesës:94 sekonda
 • mesatare: 48 sekonda

iPage

 • Koha më e mirë e ngarkesës: 965 milisekonda
 • Koha më e keqe e ngarkesës: 30 sekonda
 • mesatare: 90 sekonda

Siç mund ta shihni, iPage ka mesataren dhe shpejtësinë më të mirë. Sidoqoftë, kjo bazohet në faqet standarde në internet dhe nuk merr parasysh faqet e saj të WordPress. Kështu, për të marrë një kuptim më të mirë se sa mirë performon WP Engine ne duhet të shikojmë në host-et e tjerë vetëm WordPress. Kur e bëni këtë, WP Engine është më i mirë se shumica, me disa hostë që duhen ngarkuar për 30 sekonda. Në përgjithësi, sa i përket pritjes së WordPress, WP Engine është në krye.

fituesi: Teknikisht iPage, por WP Engine është më i mirë kur renditet kundër bashkëmoshatarëve të tij

Joproduktive / Uptime

Gjëja tjetër për të parë shpejtësinë është koha e duhur. Kjo është përqindja e përqindjes që faqja juaj qëndron lart dhe nuk pëson ndonjë përplasje ose joproduktive. Zakonisht, ushtruesit do të ofrojnë një garanci për këtë vlerësim, që do të thotë se nëse koha juaj e zgjatur bie nën një përqindje të caktuar, atëherë ju keni të drejtë në ndonjë formë të kompensimit. WP Engine nuk ofron një garanci prej 99,95%, por iPage nuk ka një të tillë. Këtu janë përqindjet mesatare për secilën.

 • Motori WP: 95%
 • iPage: 84%

Megjithëse mund të shihni që WP Engine është pak më i mirë, sepse diferenca matet në fraksione të një përqindje, ne mund të themi se ato janë praktikisht të njëjta. Sidoqoftë, duke pasur parasysh faktin se WP Engine nuk ofron një garanci do të thotë se ato janë më mirë në përgjithësi.

fituesi: Motori WP

vlerë

Pra, tani që kemi parë se sa të besueshëm janë të dy hostet, si arrijnë ato sa i përket tipareve dhe përfitimeve? Servicesfarë shërbimesh merrni për çmimin tuaj mujor? Këtu është një përmbledhje e shkurtër e asaj që mund të prisni nga të dy kompanitë.

Motori WP

 • Paketa standarde: 1 faqe në internet, 25K vizita në muaj, 10 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, çertifikata falas SSL
 • Paketa profesionale: 10 faqe në internet, 100K vizita në muaj, 20 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, çertifikata falas SSL
 • Paketa e Biznesit: 25 faqe në internet, 400K vizita në muaj, 30 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, çertifikata falas SSL
 • Paketa Premium: 150 faqe në internet, 1 milion vizita në muaj, 100-300 GB depozitë, të dhëna të pakufizuara, çertifikata falas SSL
 • Paketa e ndërmarrjeve: 150 faqe në internet, 5 milion vizita në muaj, ruajtje prej 400 GB-1TB, Të dhëna Pafund, Certifikata SSL Falas

iPage

 • Paketa WP Starter: 1 Domain Falas, Hapësirë ​​e Pafund Disk, Llogaritë e Pafundme të Postave, Paneli i Kontrollit të Përshtatur, Temat e Para-Instaluara dhe Plug-in
 • Paketa Thelbësore e WP: 1 Domain Falas, Hapësirë ​​e Pafund Disk, Llogari të Pakufizuara të Postës, Miliona vizita në muaj, Mbështetje Eksperti, Siguri e Zgjeruar

Fatkeqësisht, iPage është disi i paqartë për të gjitha detajet që merrni me pajtimin tuaj, kështu që ne nuk jemi në gjendje të sigurojmë më shumë detaje se ato që vendosëm. Megjithatë, siç mund ta shihni, ato janë të krahasueshme, me iPage që dalin në krye me ruajtje të pakufizuar dhe numër të vizitave më të larta në muaj. WP Engine, nga ana tjetër, ju lejon të krijoni më shumë faqe në internet dhe ka një bandë të pakufizuar, të cilat janë të dy përbërësit thelbësorë.

Në fund, duket se hostimi i iPage WordPress është ideal për këdo që është i ri në sistem dhe nuk dëshiron të bëjë më shumë se një ose dy faqe. iPage ju ndihmon duke ju dhënë mjete për të ndërtuar një faqe themelore me shtesa dhe shabllone, kështu që është shumë më e lehtë të filloni.

Sidoqoftë, nëse jeni të përgatitur mirë në WordPress dhe doni të bëni shumë më tepër sesa thjesht një sit të vetëm, atëherë WP Engine është mënyra më e mirë për të shkuar. Jo vetëm që ju merrni më shumë aftësi, por gjithashtu merrni karakteristika shtesë për t’ju ndihmuar të ndërtoni faqe interneti më të mira. Duke marrë parasysh që gjithçka tjetër ka të bëjë me shpejtësinë, kohën e duhur dhe shërbimin ndaj klientit, duket se të dy faqet kanë shumë për të ofruar.

fituesi: iPage për fillestarët, WP Engine për ekspertë

Për të eksploruar më shumë opsione hostesh, shihni se si WP Engine mban kundër Squarespace në postin tonë Squarespace vs WP Engine. Mund WP Engine lartë Bluehost? Gjeni në postin tonë WP Engine vs Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector