WP Engine vs iPage: Mana Yang Lebih Baik? Hosting – Bandingkan Harga & Pelan – Mei 2020

Ketika mencari hos web yang tepat, anda dapat menghabiskan semua masa anda untuk melihat perkhidmatan individu, menuliskan ciri dan faedah yang mereka tawarkan, dan kemudian membandingkan sendiri butirannya. Atau, anda boleh bergantung pada kami untuk membuat perbandingan untuk anda dan menjimatkan masa. Kami mempunyai siri tinjauan yang tidak pernah habis-habisnya yang saling menghantui pasukan tuan rumah yang terbaik sehingga anda dapat melihat bagaimana mereka mengumpulkan secara berdampingan. Dalam ansuran ini, kami melihat WP Engine dan iPage Hosting.


Apa yang penting untuk diperhatikan di sini ialah WP Engine bukan hos web standard. Walaupun kebanyakan perkhidmatan menyediakan pelbagai jenis laman web kepada anda, WP Engine hanya dikhaskan untuk WordPress. Oleh itu, jika anda tidak berminat untuk membina laman web WordPress atau menginginkan lebih banyak pilihan, anda perlu mencari di tempat lain.

Juga, kerana WP Engine hanya tersedia untuk laman WordPress, kami akan membandingkan keduanya berdasarkan ciri yang serupa. Tidak adil untuk menyenaraikan harga dan spesifikasi dari iPage yang berkaitan dengan laman web standard kerana tidak ada yang setanding di WP Engine. Oleh itu, proses tinjauan kami akan sedikit berbeza daripada biasanya, tetapi hasilnya akan lebih serupa.

Harga

Seperti biasa, kami ingin mendapatkan kos terlebih dahulu. Bagi banyak orang, harga boleh menjadi larangan, jadi kami ingin memastikan bahawa anda mengetahui apa yang anda dapatkan sebelum kami menyelami lebih mendalam setiap laman web. Walaupun begitu, setelah anda mengetahui harga yang anda inginkan untuk melihat nilai apa yang diberikan oleh setiap tuan rumah sehingga anda dapat mengetahui apakah anda mendapat banyak keuntungan. Berikut adalah harga standard untuk kedua-dua laman web.

Enjin WP

 • Hosting Standard: $ 29 / bulan
 • Hosting Profesional: $ 99 / bulan
 • Hosting Perniagaan: $ 249 / bulan
 • Hosting Premium: Hubungi untuk harga

iPage

 • Hosting Permulaan WP: $ 3.75 / bulan untuk bermula, kemudian naik hingga $ 10.49 / bulan
 • Hosting Penting WP: $ 6.95 / bulan untuk bermula, kemudian meningkat kepada $ 12.49 / bulan

Seperti yang anda lihat, WP Engine jauh lebih tinggi daripada iPage, yang bermaksud bahawa anda mungkin lebih cenderung menggunakan pilihan yang lebih murah. Namun, seperti yang akan kita sampaikan di kemudian hari, ada alasan penting untuk perbezaan harga, yang sekali lagi ada kaitan dengan nilai. Secara keseluruhan, jika anda serius membina laman WordPress berkualiti tinggi, WP Engine mempunyai banyak lagi yang ditawarkan. Walau bagaimanapun, hanya dengan menggunakan kos sahaja iPage mempunyai kelebihan yang jelas.

Pemenang: iPage

Jaminan Wang Dikembalikan

Perkara lain yang perlu diperhatikan mengenai harga adalah sama ada tuan rumah akan menawarkan bayaran balik sepenuhnya atau tidak sekiranya anda memutuskan bahawa anda tidak menyukai perkhidmatan tersebut. Oleh kerana membina laman web memerlukan masa dan terdapat banyak perkara rumit yang harus bekerjasama, masalah dengan perkhidmatan mungkin tidak dapat dilihat dengan jelas, yang bermaksud bahawa anda mungkin mengetahui bahawa anda kehilangan maklumat penting hanya setelah laman web anda habis dan berlari. Oleh itu, banyak tuan rumah menawarkan jaminan pengembalian wang yang membolehkan anda menguji perkhidmatan terlebih dahulu untuk memastikan semuanya sesuai dengan standard anda. Kedua-dua hos menawarkan jaminan sedemikian, dengan iPage memberikan tiga puluh hari untuk mengubah fikiran anda, dan WP Engine memberi anda enam puluh.

Bukan hanya lebih baik mempunyai lebih banyak masa untuk bermain-main dengan ciri-ciri perkhidmatan ini, tetapi mempunyai tetingkap yang panjang juga menunjukkan bahawa WP Engine yakin bahawa anda akan menyukai apa yang anda dapat. Itu adalah bonus utama ketika membandingkan kedua tuan rumah.

Pemenang: Enjin WP

Sokongan pengguna

Dari segi nilai, walaupun penting untuk menilai setiap tuan rumah berdasarkan ciri yang mereka sediakan, kami mendapati bahawa sebenarnya lebih baik untuk melihat bagaimana mereka bertindak balas apabila berlaku sesuatu. Tidak kira seberapa baik anda membina laman web anda, sesuatu pasti akan berlaku yang memaksa anda untuk menghubungi khidmat pelanggan, jadi sangat penting bahawa mereka sentiasa responsif dan membantu. Oleh itu, terdapat empat bidang yang berbeza di mana tuan rumah dapat memberikan sokongan, jadi mari kita membandingkannya dalam setiap aspek.

Sokongan Telefon

Sekiranya anda memerlukan masalah yang dapat diselesaikan dengan segera, biasanya kaedah terbaik adalah memanggil seseorang untuk membantu anda. Semasa bercakap mengenai pembinaan laman web, lebih baik jika anda dapat menghubungi seseorang setiap jam sepanjang hari, sekiranya anda bekerja larut malam dan menghadapi masalah. Oleh itu, kedua-dua hos menyediakan sokongan telefon 24/7, dan tidak ada yang akan membuat anda menunggu terlalu lama.

Pemenang: Seri

Sembang Langsung

Ini adalah satu lagi pilihan yang popular kerana ia membolehkan anda mendapatkan hasil segera tanpa perlu mendengarkan Muzak yang membosankan semasa anda menunggu. Sekali lagi, perkara penting di sini ialah anda dapat menghubungi wakil hari atau malam sehingga masalah anda dapat diselesaikan dengan segera. Seperti sokongan telefon, kedua-dua hos menyediakan akses 24/7 dan masa tindak balas yang cepat.

Pemenang: Seri

E-mel

Sekiranya anda mempunyai masalah yang tidak memerlukan perhatian segera, tetapi anda masih mahu menghubungi seseorang, maka membuka tiket dan menghantar e-mel adalah cara terbaik untuk menyelesaikannya. Walau bagaimanapun, anda ingin memastikan bahawa anda tidak menunggu hari akhir untuk balasan; jika tidak, ia akan menjadikan keseluruhan proses diperdebatkan. Kedua-dua iPage dan WP Engine mempunyai sistem tiket, dan anda dapat mengharapkan respons biasanya pada hari yang sama atau paling tidak dalam 24 jam, bergantung pada kapan tiket anda dibuka.

Pemenang: Seri

Forum / Tutorial

Akhirnya, bagi mereka yang ingin mempelajari lebih lanjut mengenai menyelesaikan masalah tanpa bergantung pada profesional sokongan teknikal, banyak host akan menyediakan akses ke forum di mana anda dapat mencari jawapan untuk masalah biasa dan mengetahui cara memperbaikinya semasa ia berlaku. Dalam hal ini, kedua-dua hos mempunyai artikel dan tutorial yang luas yang merangkumi hampir semua topik yang dapat anda bayangkan, dan kedua-duanya tersusun dengan baik sehingga anda tidak menghabiskan separuh masa anda untuk mencari maklumat yang tepat.

Pemenang: Seri

Seperti yang anda lihat, ketika menyokong, anda mendapat banyak nilai dengan iPage dan WP Engine, yang bermaksud bahawa tidak kira mana yang anda pilih, anda tidak akan digantung.

Kepantasan

Sekarang masanya untuk memasuki aspek teknikal tuan rumah. Perkara pertama yang kami perhatikan adalah seberapa cepat laman web anda akan disiarkan, kerana ini mungkin salah satu perkara yang paling penting bagi penonton anda. Tidak kira seberapa baik halaman anda dirancang atau seberapa interaktif, jika halaman tersebut tidak dimuat dengan cepat, anda tidak akan dapat membuat cukup banyak orang untuk menghabiskan masa di dalamnya. Oleh itu, adalah mustahak masa pemuatan cepat, yang bermaksud hanya memerlukan beberapa saat atau kurang untuk semuanya muncul. Sekiranya khalayak anda harus menunggu sepuluh atau dua puluh saat untuk halaman anda, mereka tidak akan terus melihat apa yang ada di dalamnya.

Enjin WP

 • Masa Beban Terbaik:69 saat
 • Masa Beban Terburuk:94 saat
 • Purata: 48 saat

iPage

 • Masa Beban Terbaik: 965 milisaat
 • Masa Beban Terburuk: 30 saat
 • Purata: 90 saat

Seperti yang anda lihat, iPage mempunyai purata dan kelajuan yang lebih baik. Namun, itu berdasarkan pada laman web standard dan tidak mengambil kira laman WordPressnya. Oleh itu, untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik mengenai prestasi WP Engine kita harus melihat hos WordPress yang lain sahaja. Semasa melakukan itu, WP Engine lebih baik daripada kebanyakan, dengan beberapa host memerlukan masa 30 saat untuk dimuat. Secara keseluruhan, sejauh hosting WordPress berjalan, WP Engine berada di puncak.

Pemenang: Secara teknikal iPage, tetapi WP Engine lebih baik jika dibandingkan dengan rakan sejawatnya

Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

Perkara seterusnya yang perlu diperhatikan ialah kelajuan masa rehat. Ini adalah kadar peratusan yang berterusan di laman web anda dan tidak mengalami kerosakan atau waktu henti. Biasanya, tuan rumah akan memberikan jaminan untuk penilaian ini, yang bermaksud bahawa jika waktu bekerja anda berada di bawah peratusan tertentu, maka anda berhak mendapat beberapa bentuk pampasan. WP Engine memang menawarkan jaminan 99.95%, tetapi iPage tidak memilikinya. Berikut adalah peratusan purata bagi setiap satu.

 • Enjin WP: 95%
 • iPage: 84%

Walaupun anda dapat melihat bahawa Mesin WP sedikit lebih baik, kerana perbezaannya diukur dalam pecahan peratus, kita mungkin mengatakan bahawa mereka hampir sama. Walau bagaimanapun, memandangkan WP Engine menawarkan jaminan bermakna keseluruhannya lebih baik.

Pemenang: Enjin WP

Nilai

Oleh itu, setelah kita melihat betapa boleh dipercayai kedua-dua hos, bagaimana mereka mengumpulkan sejauh ciri dan faedah? Perkhidmatan apa yang anda dapat untuk harga bulanan anda? Berikut adalah gambaran ringkas mengenai apa yang dapat anda harapkan dari kedua-dua syarikat.

Enjin WP

 • Pakej standard: 1 laman web, lawatan 25K sebulan, storan 10 GB, Data Tanpa Had, sijil SSL Percuma
 • Pakej Profesional: 10 laman web, lawatan 100K sebulan, storan 20 GB, Data Tanpa Had, sijil SSL Percuma
 • Pakej Perniagaan: 25 laman web, lawatan 400K sebulan, storan 30 GB, Data Tanpa Had, sijil SSL Percuma
 • Pakej Premium: 150 laman web, 1 Juta lawatan sebulan, storan 100-300 GB, Data Tanpa Had, sijil SSL Percuma
 • Pakej Perusahaan: 150 laman web, 5 Juta lawatan sebulan, penyimpanan 400GB-1TB, Data Tanpa Had, sijil SSL Percuma

iPage

 • Pakej Permulaan WP: 1 Domain Percuma, Ruang Cakera Tanpa Had, Akaun Mel Tanpa Had, Panel Kawalan Tersuai, Tema Pra-Pasang dan Pemalam
 • Pakej Asas WP: 1 Domain Percuma, Ruang Cakera Tanpa Had, Akaun Mel Tanpa Had, Jutaan lawatan setiap bulan, Sokongan Pakar, Keselamatan yang Ditingkatkan

Sayangnya, iPage agak kabur mengenai semua butiran yang anda dapat dengan langganan anda, jadi kami tidak dapat memberikan lebih banyak perincian yang kami masukkan. Namun, seperti yang anda lihat, mereka dapat dibandingkan, dengan iPage keluar di atas dengan storan tanpa had dan jumlah kunjungan yang lebih tinggi setiap bulan. WP Engine, sebaliknya, membolehkan anda membuat lebih banyak laman web dan mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, yang merupakan kedua-dua komponen penting.

Pada akhirnya, nampaknya hosting iPage WordPress sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang baru menggunakan sistem ini dan tidak mahu membuat lebih daripada satu atau dua laman web. iPage membantu anda dengan memberi anda alat untuk membina halaman asas dengan pemalam dan templat, jadi lebih mudah untuk memulakan.

Walau bagaimanapun, jika anda mahir dalam WordPress dan ingin melakukan lebih banyak perkara daripada hanya satu laman web, maka WP Engine adalah kaedah yang lebih baik. Anda bukan sahaja mendapat lebih banyak kapasiti, tetapi anda juga mendapat ciri tambahan untuk membantu anda membina laman web canggih. Memandangkan segala yang lain sama mengenai kelajuan, waktu operasi, dan perkhidmatan pelanggan, nampaknya kedua-dua laman web mempunyai banyak tawaran.

Pemenang: iPage untuk pemula, WP Engine untuk pakar

Untuk meneroka lebih banyak pilihan hosting, lihat bagaimana WP Engine mengatasi Squarespace dalam catatan Squarespace vs WP Engine kami. Bolehkah WP Engine berada di atas Bluehost? Dapatkan maklumat dalam jawatan WP Engine vs Bluehost kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map