WP Engine vs iPage: Što je bolje? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

WP Engine vs iPage: Što je bolje? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

WP Engine vs iPage: Što je bolje? Hosting – Usporedite cijene i planove – svibanj 2020

Kada je u pitanju pronalaženje pravog domaćina, možete čitavo vrijeme provesti gledajući pojedinačne usluge, zapisujući koje značajke i prednosti koje nude, a zatim sami usporedite detalje. Ili se možete pouzdati u nas kako bismo napravili usporedbu za vas i uštedjeli vrijeme. Imamo neprekidan niz pregleda koji se međusobno suprotstavljaju najboljim domaćinima tako da možete vidjeti kako oni stoje jedan pored drugog. U ovom dijelu gledamo WP Engine i iPage Hosting.


Ovdje je važno napomenuti da WP Engine nije standardni web domaćin. Dok vam većina usluga pruža mnoštvo različitih vrsta web stranica, WP Engine isključivo je posvećen WordPressu. Kao takav, ako niste zainteresirani za izradu web mjesta WordPress ili želite dodatne mogućnosti, morat ćete potražiti drugdje.

Također, s obzirom da je WP Engine dostupan samo za WordPress stranice, usporedit ćemo ih na temelju sličnih značajki. Ne bi bilo pošteno nabrajati cijene i specifikacije iPage-a koje su povezane sa standardnim web stranicama jer na WP Engine-u nema ništa slično. Naš će postupak pregleda biti malo drugačiji nego što je inače slučaj, ali rezultati će biti ravnomjerniji.

cijena

Kao i uvijek, prvo želimo trošak maknuti s puta. Za mnoge ljude cijene mogu biti previsoke, pa se želimo pobrinuti da znate što imate prije nego što zaronimo dublje na svaku web lokaciju. Kako se navodi, nakon što saznate cijenu, želite vidjeti koju vrijednost pruža svaki domaćin da biste shvatili dobivate li najviše novca za svoj dolar. Ovdje su standardne cijene za obje stranice.

WP motor

 • Standardni hosting: 29 $ / mjesečno
 • Profesionalni hosting: 99 $ / mjesečno
 • Poslovni hosting: $ 249 / mjesec
 • Premium hosting: Kontaktirajte za cjenike

iPage

 • WP Starter Hosting: 3,75 USD mjesečno za početak, a zatim prelazi do 10,49 USD mjesečno
 • WP osnovni hosting: 6,95 USD mjesečno za početak, a zatim ide na 12,49 USD mjesečno

Kao što vidite, WP Engine znatno je veći od iPagea, što znači da biste možda bili skloniji povoljnijoj opciji. Međutim, kako ćemo kasnije saznati, postoji kritičan razlog za odstupanje u cijenama, što opet ima veze s vrijednošću. Ako općenito ozbiljno razmišljate o izgradnji visokokvalitetne WordPress stranice, WP Engine može ponuditi mnogo više. Međutim, samo iPage cijena koštanja ima jasnu prednost.

Pobjednik: iPage

Povrat novca zagarantovan

Još jedna stvar koju treba razmotriti u vezi s cijenama je hoće li domaćin ponuditi puni povrat ako odlučite da vam se usluga ne sviđa. Budući da izrada web stranice zahtijeva vrijeme i postoji toliko zamršenih komada koji moraju raditi zajedno, problemi s uslugom možda nisu lako vidljivi, što znači da ćete možda saznati da vam nedostaju krucijalni detalji tek nakon što se web mjesto digne i trčanje. Kao takav, mnogi domaćini nude garanciju povrata novca koja vam omogućuje da najprije testirate usluge kako biste bili sigurni da je sve prema vašim standardima. Oba domaćina nude takvu garanciju, s tim da iPage nudi trideset dana da se predomislite, a WP Engine vam šezdeset.

Ne samo da je bolje imati više vremena za igru ​​sa značajkama usluge, već i tako dugačak prozor također pokazuje da je WP Engine uvjeren da će vam se svidjeti ono što dobijete. To je glavni bonus u usporedbi dva domaćina.

Pobjednik: WP motor

Korisnička podrška

Što se vrijednosti tiče, iako je važno prosuditi svakog domaćina na temelju značajki koje im pružaju, smatramo da je zapravo bolje vidjeti kako reagiraju kad nešto pođe po zlu. Bez obzira na to koliko dobro izgradite web mjesto, neizostavno će se desiti nešto što vas prisiljava da kontaktirate korisničku službu, pa je neophodno da su svaki put odgovorni i korisni. Kao što je rečeno, postoje četiri različita područja u kojima domaćin može pružiti podršku, pa ćemo ih usporediti u svakom pogledu.

Telefonska podrška

Ako trebate odmah riješiti problem, obično je najbolji način da pozovete nekoga da vam pomogne. Kada govorimo o izgradnji web stranica, uvijek je bolje ako možete kontaktirati nekoga u svako doba dana, za slučaj da radite do kasno u noć i naiđete na problem. Imajući to u vidu, oba domaćina pružaju podršku u telefonu 24 sata dnevno, a niti jedan neće imati predugo čekanje na čekanju.

Pobjednik: kravata

Live Chat

Ovo je još jedna popularna opcija jer vam omogućuje da dobijete trenutne rezultate bez potrebe da slušate dosadnog Muzaka dok čekate. Opet, ovdje je važna stvar da možete doći do reprezentativnog dana ili noći kako bi vaš problem mogao biti riješen odmah. Kao i kod telefonske podrške, oba domaćina nude 24/7 pristup i brzo vrijeme odziva.

Pobjednik: kravata

E-mail

Ako imate problem na koji ne treba trenutnu pozornost, ali i dalje želite kontaktirati s nekim, otvaranje karte i slanje e-pošte izvrstan je način da se riješi. Međutim, želite biti sigurni da ne čekate dane na završetak odgovora; u suprotnom, cjelokupni postupak će postati nesložen. I iPage i WP Engine imaju sustav karata, a odgovor možete očekivati ​​obično u toku istog dana ili barem u roku od 24 sata, ovisno o tome kad je vaša karta otvorena.

Pobjednik: kravata

Forumi / Tutoriali

Konačno, za one koji vole saznati više o ispravljanju problema bez oslanjanja na stručnjaka za tehničku podršku, mnogi domaćini osigurat će pristup forumima na kojima možete pronaći odgovore na uobičajena pitanja i saznati kako ih riješiti dok se dogode. U vezi s tim, oba domaćina imaju opsežne članke i vodiče koji pokrivaju gotovo sve teme koje ste mogli zamisliti, a obje su dobro organizirane tako da ne trošite polovinu svog vremena pokušavajući pronaći prave informacije.

Pobjednik: kravata

Kao što vidite, kada je riječ o podršci, dobijate veliku vrijednost i sa iPage-om i sa WP Engineom, što znači da bez obzira koga izaberete, nećete ostati obješeni.

Ubrzati

Sada je vrijeme da se pozabavimo tehničkim aspektima domaćina. Prvo na što gledamo jest kako će vaša web stranica biti brza nakon što je uživo, jer je to vjerojatno jedna od najvažnijih stvari za vašu publiku. Bez obzira na to koliko je vaša stranica dizajnirana ili koliko je interaktivna, ako se ne učitava brzo, nećete moći dobiti dovoljno ljudi da potroše vrijeme na njoj. Kao takav, neophodno je da se vrijeme učitavanja brzo, što znači da je potrebno svega nekoliko sekundi ili manje, kako bi se sve pojavilo. Ako vaša publika mora pričekati deset ili dvadeset sekundi za vašu stranicu, neće se zadržati i vidjeti što je na njoj.

WP motor

 • Najbolje vrijeme učitavanja:69 sekundi
 • Najgore vrijeme utovara:94 sekunde
 • Prosjek: 48 sekundi

iPage

 • Najbolje vrijeme učitavanja: 965 milisekundi
 • Najgore vrijeme utovara: 30 sekundi
 • Prosjek: 90 sekundi

Kao što vidite, iPage ima bolji prosjek i brzinu. Međutim, to se temelji na standardnim web stranicama i ne uzima u obzir njegove WordPress stranice. Stoga, da bismo stekli bolji uvid u uspješnost WP Engine-a, moramo pogledati samo druge WordPress domaćine. Pri tome je WP Engine bolji od većine, a za neke domaćine potrebno je 30 sekundi. Sve u svemu, što se tiče WordPress hostinga, WP Engine je prema vrhu.

Pobjednik: Tehnički iPage, ali WP Engine bolji je ako se uspoređuje sa svojim vršnjacima

Prekid rada / Uptime

Sljedeće na što treba paziti je brzina rada. To je postotak postotka koji vaša web lokacija ostaje ne radi i ne pada, niti radi prekida. Domaćini će obično ponuditi jamstvo za ovu ocjenu, što znači da ako vam produženje rada padne ispod određenog postotka, tada imate pravo na neki oblik kompenzacije. WP Engine nudi jamstvo od 99,95%, ali iPage ga nema. Ovdje su prosječni postoci za svaki.

 • WP Engine: 95%
 • iPage: 84%

Iako možete vidjeti da je WP Engine nešto bolji, jer se razlika mjeri u postocima od postotka, možemo reći da su praktički isti. Međutim, s obzirom da činjenica da WP Engine nudi jamstvo znači da su oni u cjelini bolji.

Pobjednik: WP motor

Vrijednost

Pa, sad kad smo vidjeli koliko su oba domaćina pouzdana, kako se oni slažu po mogućnostima i prednostima? Koje usluge dobijate za svoju mjesečnu cijenu? Evo kratkog pregleda što možete očekivati ​​od obje tvrtke.

WP motor

 • Standardni paket: 1 web stranica, 25K posjeta mjesečno, 10 GB prostora za pohranu, Neograničeni podaci, Besplatni SSL certifikati
 • Profesionalni paket: 10 web stranica, 100K posjeta mjesečno, 20 GB prostora za pohranu, Neograničeni podaci, Besplatni SSL certifikati
 • Poslovni paket: 25 web stranica, 400K posjeta mjesečno, 30 GB prostora za pohranu, Neograničeni podaci, Besplatni SSL certifikati
 • Premium paket: 150 web stranica, milijun posjeta mjesečno, 100-300 GB prostora za pohranu, neograničeni podaci, besplatni SSL certifikati
 • Enterprise paket: 150 web stranica, 5 milijuna posjeta mjesečno, 400GB-1TB prostora za pohranu, neograničeni podaci, besplatni SSL certifikati

iPage

 • WP Starter paket: 1 besplatna domena, neograničen prostor na disku, neograničen broj računa e-pošte, prilagođena kontrolna ploča, unaprijed instalirane teme i dodaci
 • WP osnovni paket: 1 besplatna domena, neograničen prostor na disku, neograničen račun pošte, milioni posjeta mjesečno, stručna podrška, poboljšana sigurnost

Nažalost, iPage je pomalo nejasan o svim detaljima koje dobivate uz svoju pretplatu, tako da nismo u mogućnosti pružiti više detalja o onome što smo uložili. No, kao što vidite, usporedivi su s tim da iPage izlazi na vrh s neograničenim prostorom za pohranu i većim brojem posjeta mjesečno. WP Engine, s druge strane, omogućuje vam stvaranje više web stranica i neograničene je propusnosti, koje su obje ključne komponente.

Na kraju, čini se da je iPage WordPress hosting idealan za sve koji su novi u sustavu i ne žele napraviti više od jedne ili dvije web stranice. iPage vam pomaže pružiti vam alate za izradu osnovne stranice s dodacima i predlošcima, tako da je mnogo lakše započeti.

Međutim, ako ste dobro upućeni u WordPress i želite učiniti puno više od samo jedne stranice, WP Engine je bolji put. Ne samo da dobivate više kapaciteta, već dobivate i dodatne značajke koje će vam pomoći da napravite vrhunske web stranice. S obzirom na to da se sve ostalo odnosi na brzinu, produženje rada i korisničku uslugu, čini se da obje web stranice imaju mnogo toga za ponuditi.

Pobjednik: iPage za početnike, WP Engine za stručnjake

Da biste istražili više opcija hostinga, pogledajte kako se WP Engine drži protiv Squarespacea u našem postu Squarespace vs WP Engine. Može li WP Engine top Bluehost? Saznajte u našem WP Engine vs Bluehost postu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector