WP Engine vs SiteGround Hosting: Ciri, Kelajuan, Kebaikan dan Kekurangan 2020

WP Engine vs SiteGround Hosting: Ciri, Kelajuan, Kebaikan dan Kekurangan 2020

WP Engine vs SiteGround Hosting: Ciri, Kelajuan, Kebaikan dan Kekurangan 2020

Membandingkan WP Engine dan SiteGround sangat biasa bagi mereka yang mencari hosting WordPress yang supercharged dengan ciri hebat dan sokongan yang luar biasa.


Di satu pihak, WP Engine – yang berpusat di Austin, TX – memulakan revolusi hosting WordPress yang dikendalikan dan telah menjadi juggernaut yang mapan.

Sebaliknya, anda mempunyai SiteGround, yang berpusat di Bulgaria, dengan ciri-ciri luar biasa dengan harga ekonomik yang meletupkan hampir setiap syarikat hosting lain.

Perbandingan Harga: Mampu Milik vs Premium

Harga Mesin WP – Premium

WP Engine menawarkan dua jenis rancangan, dan bergantung pada rancangannya, anda mungkin membayar lebih banyak daripada yang anda harapkan. Untuk rancangan peribadi mereka, $ 29.99 sebulan, dan untuk rancangan profesional, anda boleh membayar $ 99.99 sebulan. Tidak sesuai jika anda baru bermula dan berusaha untuk memantapkan diri dengan kehadiran dalam talian anda.

Ingatlah ini: untuk perniagaan sebenar, perbezaan antara hosting yang berharga $ 10 sebulan dan hosting yang berharga $ 50 sebulan adalah remeh. Tetapi bagi blogger yang baru, perbezaan antara memulakan laman web dan tidak. Oleh itu, jika anda perniagaan yang sedang berkembang, jangan mencubit wang di sini. Lihat keseluruhan gambar, lihat semua ciri.

Harga SiteGround – Berpatutan

Sekiranya anda ingin menjimatkan wang, SiteGround menawarkan pelbagai rancangan yang merupakan nilai luar biasa untuk ciri yang anda dapat.

Pelan permulaan mereka bermula pada $ 3.95 sebulan, dengan pilihan untuk memperpanjang rancangan anda hingga tiga tahun. Pelan Grow Big mereka bermula pada $ 7,95 sebulan, dan merangkumi rancangan yang boleh dilanjutkan hingga tiga tahun tanpa perubahan harga.

Pemenang: SiteGround

Melihat harga akan membantu anda menentukan laman web hosting mana yang lebih sesuai untuk anda dan keperluan anda. SiteGround menawarkan banyak pilihan untuk rancangan mereka, dan mereka tidak terlalu mahal. SiteGround adalah pemenang pusingan ini.

Sokongan Pelanggan: Kedua-duanya Hebat

WP Engine: Sokongan 24/7 Amerika Syarikat

Sejak awal, WP Engine terkenal dengan sokongan khasnya. Mereka benar-benar percaya bahawa perkhidmatan pelanggan penting bagi syarikat mereka, dan sokongan pelanggan mereka menunjukkan bagaimana mereka beroperasi. 

Bahagian yang terbaik adalah berpadu kecil semasa anda berbual dengan wakil mereka secara langsung dari antara muka pentadbir hosting.

Mereka menyediakan perlindungan penulisan cakera, batasan penulisan cakera, dan sandaran. Anda boleh mengakses pangkalan pengetahuan, sokongan e-mel, dan perkhidmatan telefon.

SiteGround: Super Cepat, Di Atas dan Di Luar

SiteGround sangat mengagumkan dalam hal sokongan pelanggan.

Ejen perkhidmatan pelanggan mereka berpusat di seluruh dunia, tersedia 24/7. Anda boleh memanggil mereka 24/7, yang tidak ditawarkan oleh WP Engine.

Pemenang: Ikat

Kedua-dua syarikat mempunyai sokongan pelanggan yang sangat baik, tetapi kelebihannya adalah WPE, terutama jika anda memerlukan fokus pada WordPress. WPE juga merangkumi pangkalan pengetahuan yang boleh anda akses sekiranya anda perlu melakukan pemeriksaan. Sekiranya anda tidak tergila-gila untuk mempunyai pangkalan pengetahuan, SiteGround memang menawarkan banyak maklumat untuk membantu anda menyelesaikan sebarang masalah dengan laman web anda.

Kepantasan

WPE

Walaupun kelajuan baik untuk mana-mana laman web, anda perlu memastikan anda mempunyai syarikat hosting yang tidak terlalu lambat. WPE mempunyai kelajuan yang sangat baik, dan halaman dapat dimuat dalam masa kira-kira 1.3 saat, yang membolehkan pengunjung menarik laman web dengan cepat. Ini praktikal bagi mereka yang memerlukan laman web hosting yang mempunyai masa respons yang sangat baik.

Tapak Tapak

SiteGround juga mempunyai kelajuan yang sangat baik, dalam masa 1.3 saat. Namun, mereka memang memiliki kecepatan yang lebih cepat, tetapi karena masuknya pelanggan yang telah mendaftar, jumlah pengguna di server sedikit bertambah. Memandangkan SiteGround menyokong lebih dari 250,000 pelanggan, dapat difahami mengapa SiteGround berjalan lebih perlahan. Mereka mempunyai pelayan di negara lain, yang seharusnya dapat membantu mereka menghasilkan kelajuan yang lebih cepat.

Pemenang

Walaupun kedua-dua syarikat memberikan kelajuan yang sangat baik, jika anda memperoleh satu pemenang, WPE adalah pemenangnya. Mereka tidak mempunyai banyak orang yang menyekat sistem ini, yang dapat mempercepat kepantasan anda. Oleh kerana anda tidak bersaing dengan lebih dari 250,000 WPE akan menjadi sedikit lebih cepat daripada SiteGround.

Nilai

WPE

Bergantung pada apa yang anda perlukan untuk laman web anda, anda mungkin menganggap ciri lain lebih berharga. WPE mempunyai 10 atau 20 GB ruang disk pada rancangan mereka, termasuk panel mereka sendiri, dan memberikan sokongan pelanggan yang sangat baik. Walaupun itu mungkin bagus, anda juga harus mempertimbangkan tanda harga yang besar dan beserta rencananya.

Tapak Tapak

Sekiranya anda mencari banyak keuntungan, SiteGround pasti menyediakan banyak ciri khas untuk rancangan anda. Mereka termasuk cPanel, ruang disk 10 atau 20 GB, dan domain percuma. Sertakan sokongan pelanggan mereka, dan SiteGround adalah pilihan yang sangat baik. Bukan hanya merangkumi banyak ciri, tetapi harganya sangat kompetitif.

Pemenang

Walaupun setiap orang menentukan nilai secara berbeza, berdasarkan jumlah item yang anda dapat dengan SiteGround, ia menawarkan nilai terbaik. Anda mendapat lebih banyak wang anda, dan anda tidak perlu mengeluarkan terlalu banyak shekel untuk ciri asas. Itu sahaja menjadikan SiteGround sebagai pemenang untuk lajur nilai.

ciri-ciri

WPE

Bahagian ciri untuk WPE sangat sesuai, tetapi hanya untuk pengguna WordPress. Mereka mempunyai banyak ciri yang tidak anda dapati dengan laman web hosting lain. Anda akan mendapat akses ke program yang eksklusif untuk WordPress, teknologi caching, SSL dan CDN siap, dan teknologi cache yang tepat. Tidak buruk untuk syarikat hosting eksklusif.

Tapak Tapak

SiteGround menawarkan banyak ciri, termasuk ciri yang sesuai untuk WordPress. Rancangan mereka merangkumi e-mel, pemindahan atau penyediaan laman, pemasangan satu klik, dan sokongan pelanggan 24/7. Nama domain mereka juga percuma seumur hidup, menjadikannya praktikal untuk semua orang.

Pemenang

Kedua-dua laman web hosting itu bagus untuk pengguna WordPress, dan anda mungkin sukar untuk memutuskan laman web mana yang lebih baik. Kedua-dua pilihan itu bagus, dan pusingan ini tidak mempunyai pemenang yang jelas. Ini adalah tali leher, tetapi tidak mengapa jika ada tali leher di sini. Kedua-dua syarikat menawarkan ciri-ciri yang sangat baik yang akan menjadikan laman web anda muncul.

Waktu Henti / Masa Terlebih Masa

WPE

Semasa anda menjalankan laman web, anda memerlukan laman web hosting yang menyediakan waktu operasi yang sangat baik. WPE telah menunjukkan beberapa ketidakkonsistenan untuk suku terakhir, tetapi WPE menyatakan waktu operasi 99.9%. Pada bulan Februari tahun ini, mereka mengalami downtime yang signifikan selama seminggu, tetapi ada banyak faktor yang boleh menyebabkan downtime.

Tapak Tapak

SiteGround juga menjamin 99.9% masa operasi, dan untuk suku terakhir, jumlahnya telah membuktikannya. Mereka mengalami gangguan lebih banyak daripada WPE, tetapi pemadaman itu tidak lama. Sekali lagi, ini mungkin disebabkan oleh jumlah pelanggan yang ada di pelayan mereka.

Pemenang

Setiap orang yang mempunyai laman web memerlukan waktu operasi yang kuat, dan kedua-dua syarikat menyediakan 99.9% waktu operasi. Walaupun perkara seperti penyelenggaraan dan waktu henti boleh menghalang laman web, mungkin ada banyak faktor. Bergantung pada jika anda dapat menangani lebih banyak masa henti pendek, atau lebih sedikit, tetapi tempoh henti yang panjang, satu mungkin lebih baik daripada yang lain. Pusingan ini adalah seri.

Ini untuk siapa?

Pemasar

Semasa anda membuat pemasaran, anda memerlukan laman web hosting yang berfungsi hampir 100 peratus sepanjang masa. SiteGround adalah pilihan yang lebih baik, walaupun mereka boleh mengalami masa henti yang kerap, tetapi tidak bertahan lama. Bukan hanya itu, tetapi anda akan mempunyai nama domain yang akan kekal selamanya, yang merupakan ciri bagus yang anda perlukan jika anda merancang untuk penjenamaan. Bukan hanya itu, tetapi harga yang kompetitif akan membuat mana-mana pemasar jatuh cinta dengan SiteGround.

Pemaju

Pembangun suka menggunakan WordPress, kerana anda boleh menggunakan apa sahaja yang anda mahu untuk meningkatkan laman web anda. Terdapat cache dan pementasan terpasang yang tersedia dengan WPE, dan termasuk sandaran harian, yang membolehkan anda menyimpan semua kerja anda. Walaupun boleh menjadi lebih mahal, anda tetap akan mendapat kualiti dengan WPE. WordPress mudah digunakan melalui WPE, dan jika anda seorang pembangun, menggunakan WPE akan lebih membantu anda daripada SiteGround. Walaupun SiteGround memang menawarkan banyak pilihan yang sangat baik, terdapat lebih banyak perkara yang lebih baik untuk pembangun melalui WPE. Anda harus menentukan bagaimana anda perlu menggunakan pilihan yang ada untuk memastikan WPE sesuai untuk anda.

Pemilik Perniagaan Kecil

Oleh kerana pemilik perniagaan kecil mungkin tidak mempunyai banyak masa untuk membina laman web mereka, SiteGround adalah pilihan yang sangat baik untuk mereka. Sangat mudah untuk membuat laman web, anda akan mempunyai waktu operasi yang sangat baik, banyak ciri hebat, dan tidak perlu sentiasa dikemas kini. Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda boleh menyiapkan semuanya dan melepaskannya. Membolehkan laman web hosting menangani lebih banyak perkara teknikal dapat menjimatkan lebih banyak masa pemilik perniagaan kecil.

Syarikat E-dagang

Syarikat e-dagang sangat besar, dan memiliki laman web hosting yang membolehkan mereka melayani pelanggan mereka sendiri sangat besar. WPE adalah pilihan yang sangat baik untuk syarikat e-commerce, kerana laman web dapat memenuhi pasar tertentu, dan ada lebih banyak pilihan yang perlu dimiliki syarikat e-commerce untuk tetap kompetitif. Walau bagaimanapun, jika mereka mendapati bahawa terlalu banyak waktu henti dengan WPE, SiteGround adalah alternatif yang sangat baik. Bukan hanya itu, tetapi harganya lebih murah daripada WPE, tidak memerlukan banyak perhatian, dan menggunakan tahap cache yang berbeza. Ini sangat baik jika syarikat e-dagang anda berusaha mendapatkan produk mereka kepada lebih ramai orang. Kedua-duanya tidak ada keputusan yang buruk, dan itu boleh turun ke harga setiap syarikat hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector