WP Engine vs SiteGround Hosting: Karakteristikat, Shpejtësia, Pro dhe kundër 2020

Krahasimi i WP Engine dhe SiteGround është shumë i zakonshëm për ata që kërkojnë pritje të WordPress supercharged me karakteristika të shkëlqyera dhe mbështetje të mahnitshme.


Nga njëra anë, WP Engine – me qendër në Austin, TX – filloi revolucionin e menaxhuar të WordPress hosting dhe janë bërë një juggernaut i vendosur.

Nga ana tjetër, ju keni SiteGround, me qendër jashtë Bullgarisë, me karakteristika të mahnitshme me një çmim ekonomik që shpërthen pothuajse çdo kompani tjetër pritëse.

Krahasimi i icingmimeve: Të përballueshme me Premium

Icingmimi i motorit WP – Premium

WP Engine ofron dy lloje të planeve, dhe në varësi të planit, ju mund të paguani shumë më tepër nga sa prisni. Për planin e tyre personal, është 29,99 dollarë në muaj, dhe për planin profesional, mund të prisni të paguani 99,99 dollarë në muaj. Jo ideal nëse thjesht filloni dhe përpiqeni të vendoseni veten me praninë tuaj në internet.

Mos harroni këtë: për bizneset e vërteta, ndryshimi midis pritjes që kushton 10 dollarë në muaj dhe pritjes që kushton 50 dollarë në muaj është i parëndësishëm. Por, për një bloger në upstart është ndryshimi midis fillimit të një siti dhe jo. Pra, nëse ju jeni një biznes në rritje, mos i vidhni penny këtu. Shikoni foton tërësore, shikoni në të gjitha tiparet.

Gmimet e SiteGround – Të përballueshme

Nëse po kërkoni të kurseni para, SiteGround ofron një larmi planesh që janë një vlerë e mahnitshme për tiparet që merrni.

Plani i fillimit të tyre fillon me 3,95 dollarë në muaj, me mundësi për të zgjatur planin tuaj deri në tre vjet. Plani i tyre i Grow Big fillon me 7,95 dollarë në muaj, dhe përfshin plane që mund të zgjasin deri në tre vjet pa ndonjë ndryshim të çmimeve.

Fituesi: SiteGround

Shikimi i çmimit do t’ju ndihmojë të vendosni se cila faqe pritëse është më e përshtatshme për ju dhe nevojat tuaja. SiteGround ofron shumë mundësi për planet e tyre, dhe ato nuk janë shumë të kushtueshme. SiteGround është fituesi i këtij raundi.

Ndihma për klientët: Të dy janë të shkëlqyera

Motori WP: Mbështetje 24/7 me bazë në SHBA

Që nga fillimi, WP Engine u dallua për suportin e tij personal. Ata vërtet besojnë se shërbimi ndaj klientit është i rëndësishëm për kompaninë e tyre, dhe mbështetja e tyre ndaj klientit tregon se si funksionojnë. 

Pjesa më e mirë është çikmja e vogël kur bisedoni me përfaqësuesit e tyre direkt nga ndërfaqja e administratorit të hostimit.

Ata ofrojnë mbrojtje për shkrimin e diskut, kufizime për shkrimin e diskut, dhe rezervime. Ju mund të përdorni një bazë njohuri, mbështetje emaili dhe shërbim telefonik.

SiteGround: Super Fast, Mbi dhe Përtej

SiteGround është jashtëzakonisht e mahnitshme kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit.

Agjentët e tyre të shërbimit të klientëve janë të vendosur në të gjithë botën, në dispozicion 24/7. Ju mund t’i telefononi ata 24/7, të cilat WP Engine nuk i ofron.

Fituesi: lidhëse

Të dy kompanitë kanë mbështetje të shkëlqyeshme të klientit, por avantazhi shkon te WPE, veçanërisht nëse keni nevojë për përqëndrim në WordPress. WPE gjithashtu përfshin një bazë të njohurive në të cilën mund të përdorni, nëse duhet të bëni disa kontrollime. Nëse nuk jeni të çmendur për të pasur një bazë njohurish, SiteGround ofron shumë informacione për t’ju ndihmuar të rregulloni ndonjë problem me faqen tuaj të internetit.

shpejtësi

WPE

Ndërsa shpejtësia është e mirë për çdo faqe në internet, duhet të siguroheni që keni një kompani pritëse që nuk shkon shumë e ngadaltë. WPE ka shpejtësi të shkëlqyeshme, dhe faqet mund të ngarkojnë përafërsisht 1.3 sekonda, duke lejuar vizitorët të tërheqin shpejt faqen. Kjo është praktike për ata që kanë nevojë për një sit pritës që ka kohë të shkëlqyeshme të reagimit.

SiteGround

SiteGround gjithashtu ka një shpejtësi të shkëlqyeshme, dhe shënon kohën në 1.3 sekonda. Sidoqoftë, ata kishin një shpejtësi më të shpejtë, por për shkak të fluksit të klientëve që janë regjistruar, ajo ka marrë një numër të vogël në serverat. Duke marrë parasysh se SiteGround po mbështet mbi 250,000 klientë, është e kuptueshme pse SiteGround ka ecur më ngadalë. Ata kanë serverë në vendet e tjera, të cilat duhet t’i ndihmojnë ata të krijojnë shpejtësi më të shpejtë.

fitues

Ndërsa të dy kompanitë ofrojnë shpejtësi të shkëlqyera, nëse jeni për një fitues, WPE është fituesi. Ata nuk kanë aq njerëz që ruajnë sistemin, gjë që mund ta bëjë shpejtësinë tuaj edhe më të shpejtë. Meqenëse nuk po garoni me mbi 250,000 WPE do të jetë pak më shpejt se SiteGround.

vlerë

WPE

Në varësi të asaj që ju nevojitet për faqen tuaj të internetit, ju mund t’i konsideroni karakteristika të tjera më të vlefshme. WPE ka 10 ose 20 GB disqe hapësirë ​​në planet e tyre, përfshin panelin e tyre dhe ofron mbështetje të shkëlqyeshme të klientit. Ndërsa kjo mund të jetë e mirë, ju gjithashtu duhet të merrni parasysh etiketat e çmimeve të mëdha së bashku me planet.

SiteGround

Nëse jeni duke kërkuar më shumë zhurmë për kokën tuaj, SiteGround sigurisht ofron shumë karakteristika të veçanta për planin tuaj. Ato përfshijnë një cPanel, 10 ose 20 GB disqe, dhe një domain falas. Përfshini mbështetjen e tyre për klientët, dhe SiteGround është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Jo vetëm që ato përfshijnë shumë karakteristika, por çmimet e tyre janë jashtëzakonisht konkurruese.

fitues

Ndërsa të gjithë përcaktojnë vlerën ndryshe, bazuar në numrin e artikujve që merrni me SiteGround, ajo ofron vlerën më të mirë. Ju merrni shumë më tepër për paratë tuaja, dhe nuk keni nevojë të vidhni shumë sikla për tiparet bazë. Kjo e bën vetëm SiteGround-in fitues për kolonën e vlerës.

Features

WPE

Seksioni i veçorive për WPE është ideal, por vetëm për përdoruesit e WordPress. Ata kanë shumë karakteristika që nuk do t’i gjeni me faqet e tjera të pritjes. Do të keni qasje në programe që janë ekskluzive për WordPress, teknologji caching, SSL dhe CDN të gatshme dhe teknologji mbajtëse të saktë. Jo keq për një kompani ekskluzive pritëse.

SiteGround

SiteGround ofron mjaft karakteristika, përfshirë karakteristika që janë të përshtatshme për WordPress. Planet e tyre përfshijnë email, transferimin ose konfigurimin e faqes, instalimin me një klik dhe mbështetjen 24/7 të klientit. Emrat e tyre të domain janë gjithashtu të lirë për jetën, duke e bërë atë praktik për këdo.

fitues

Të dy faqet e pritjes janë të mira për përdoruesit e WordPress, dhe ju mund të keni një kohë të vështirë të vendosni se cila faqe do të ishte më e mirë. Të dyja zgjedhjet janë të mira, dhe kjo raund nuk ka një fitues të qartë. Ashtë një kravatë, por është mirë të kesh kravatë këtu. Të dy kompanitë ofrojnë karakteristika të shkëlqyera që do ta bëjnë faqen tuaj të internetit pop.

Joproduktive / Uptime

WPE

Kur keni një uebfaqe, keni nevojë për një sit pritës që ofron kohë të shkëlqyeshme. WPE ka treguar disa mospërputhje për tremujorin e fundit, por WPE shpall një kohë 99.9%. Në shkurt të këtij viti, ata kanë përjetuar joproduktive të rëndësishme për një javë, por ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë joproduktive.

SiteGround

SiteGround gjithashtu garanton 99.9% në kohë, dhe për tremujorin e fundit, numrat e kanë provuar atë. Ata kanë përjetuar më shumë ndërprerje sesa WPE, por ato ndërprerje ishin jetëshkurtra. Edhe një herë, kjo mund të jetë për shkak të numrit të klientëve që ata kanë në serverët e tyre.

fitues

Të gjithë me një uebfaqe kanë nevojë për një kohë të fortë, dhe të dy kompanitë ofrojnë 99.9% kohën e duhur. Ndërsa gjëra të tilla si mirëmbajtja dhe joproduktive mund të pengojnë një faqe në internet, mund të ketë shumë faktorë. Në varësi të nëse mund të trajtoni më shumë periudha të shkurtra joproduktive, ose më pak periudha të zgjatjes së joproduktive, njëra mund të jetë më e mirë se tjetra. Ky raund është një kravatë.

Per ke eshte?

marketers

Kur jeni duke bërë marketing, ju duhet një sit pritës që funksionon mirë afro 100 përqind të kohës. SiteGround është alternativa më e mirë, edhe pse ato mund të përjetojnë periudha të shpeshta joproduktive, por ato nuk zgjasin shumë. Jo vetëm kaq, por do të keni një emër domain-i që do të zgjasë përgjithmonë, që është një tipar i bukur që ju nevojitet nëse planifikoni të bëni markë. Jo vetëm kaq, por çmimet e tyre konkurruese do të bëjnë që çdo tregtar të dashurohet me SiteGround.

Zhvilluesit

Zhvilluesit pëlqejnë të përdorin WordPress, pasi ju mund të përdorni pothuajse gjithçka që dëshironi për të përmirësuar faqen tuaj të internetit. Ka memorje të integruar dhe skenë të disponueshme me WPE, dhe përfshin kopje rezervë të përditshme, duke ju lejuar të kurseni të gjithë punën tuaj. Megjithëse mund të jetë më e shtrenjtë, ju ende do të merrni cilësi me WPE. WordPress është i lehtë për t’u përdorur përmes WPE, dhe nëse jeni zhvillues, përdorimi i WPE do t’ju ndihmojë më shumë sesa SiteGround. Megjithëse SiteGround nuk ofron shumë mundësi të shkëlqyera, ka më shumë gjëra që janë më të mira për zhvilluesit përmes WPE. Ju duhet të përcaktoni se si ju duhet të përdorni opsionet në dispozicion për të siguruar që WPE është e përshtatshme për ju.

Pronarë të afarizmave të vegjël

Meqenëse pronarët e afarizmave të vegjël mund të mos kenë shumë kohë për të ngritur në internet faqen e tyre të internetit, Web Site është një zgjedhje e shkëlqyeshme për ta. Setshtë e thjeshtë të krijosh një faqe në internet, do të kesh një kohë të shkëlqyeshme, shumë karakteristika të shkëlqyera dhe nuk ka nevojë të azhurnohet vazhdimisht. Si pronar i një biznesi të vogël, mund të vendosni gjithçka, dhe ta lini të shkojë. Lejimi i faqes pritëse për të trajtuar më shumë sende teknike mund të kursejë më shumë kohë një pronar të biznesit të vogël.

Kompanitë e Tregtisë

Kompanitë e tregtisë janë të mëdha, dhe të kesh një sit pritës që u lejon atyre të kujdesen për klientët e tyre është e madhe. WPE është një zgjedhje e shkëlqyeshme për kompanitë ecommerce, sepse faqja në internet mund të kujdeset për tregjet specifike, dhe ka më shumë mundësi që një kompani ecommerce duhet të mbetet konkurruese. Sidoqoftë, nëse ata zbulojnë se ka shumë kohëzgjatje me WPE, SiteGround është një alternativë e shkëlqyeshme. Jo vetëm kaq, por ato janë më të lira se WPE, nuk ju duhet aq shumë vëmendje, dhe përdor nivele të ndryshme caching. Kjo është e shkëlqyeshme nëse kompania juaj ecommerce po përpiqet të marrë produktet e tyre për më shumë njerëz. Asnjë nuk është një vendim i tmerrshëm, dhe mund të zbresë në çmimin e secilës kompani pritëse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map