WP Engine vs SiteGround hosting: značajke, brzina, prednosti i nedostaci 2020

WP Engine vs SiteGround hosting: značajke, brzina, prednosti i nedostaci 2020

WP Engine vs SiteGround hosting: značajke, brzina, prednosti i nedostaci 2020

Usporedba WP Engine i SiteGround vrlo je česta za one koji traže superpunjeni WordPress hosting s izvrsnim značajkama i nevjerojatnom podrškom.


S jedne strane, WP Engine – sa sjedištem u Austinu, TX – pokrenuo je revoluciju vođenog WordPress hostinga i postali su etablirani juggernaut.

S druge strane, imate SiteGround, iz Bugarske, s nevjerojatnim značajkama po ekonomičnoj cijeni koja puše gotovo svaku drugu hosting tvrtku.

Usporedba cijena: Pristupačni vs Premium

Cijene WP motora – Premium

WP Engine nudi dvije vrste planova, a ovisno o planu, možete platiti puno više nego što biste očekivali. Za njihov osobni plan stoji 29,99 USD mjesečno, a za profesionalni plan možete očekivati ​​plaćanje 99,99 USD mjesečno. Nije idealno ako tek započinjete i pokušavate se etablirati svojom internetskom prisutnošću.

Zapamtite ovo: za stvarne tvrtke razlika između hostinga koji košta 10 USD mjesečno i hostinga koji košta 50 USD mjesečno je trivijalna. Ali za blogera koji se bavi početnicima to je razlika između pokretanja web stranice i ne. Dakle, ako ste tvrtka koja raste, ovdje nemojte zabiti. Pogledajte cjelovitu sliku, pogledajte sve značajke.

SiteGround cijene – pristupačno

Ako želite uštedjeti nešto novca, SiteGround nudi razne planove koji se tiču nevjerojatna vrijednost za značajke koje dobivate.

Njihov početni plan započinje s 3,95 USD mjesečno, s opcijama za produljenje plana do tri godine. Njihov Grow Big plan počinje s 7,95 USD mjesečno, a uključuje planove koji se mogu produljiti do tri godine bez promjene cijene.

Pobjednik: SiteGround

Gledanje cijena pomoći će vam da odlučite koja će web stranica za hosting bolje odgovarati vama i vašim potrebama. SiteGround nudi obilje mogućnosti za svoje planove, a oni nisu previše skupi. SiteGround je pobjednik ovog kruga.

Korisnička podrška: Oba su izvrsna

WP Engine: Podrška 24/7 u SAD-u

Od početka se WP Engine istaknuo po svojoj prilagođenoj podršci. Oni doista vjeruju da je korisnička usluga važna za njihovu tvrtku, a njihova korisnička podrška pokazuje kako rade. 

Najbolji dio je mali zvuk dok razgovarate s njihovim predstavnikom izravno s administracijskog sučelja hostinga.

Oni pružaju zaštitu od pisanja diska, ograničenja pisanja diska i sigurnosne kopije. Možete pristupiti bazi znanja, podršci za e-poštu i telefonskoj usluzi.

SiteGround: Super brzo, iznad i dalje

SiteGround je vrlo nevjerojatan kada je u pitanju korisnička podrška.

Njihovi agenti za korisničku službu nalaze se širom svijeta, a dostupni su 24 sata dnevno. Možete ih nazvati 24/7, što WP Engine ne nudi.

Pobjednik: Kravata

Obje tvrtke imaju izvrsnu korisničku podršku, ali prednost je na WPE-u, posebno ako vam je potrebna usredotočenost na WordPress. WPE također uključuje bazu znanja kojoj možete pristupiti ako trebate izvršiti neku provjeru. Ako niste ludi za bazom znanja, SiteGround nudi obilje informacija koje će vam pomoći da popravite bilo koji problem na svojoj web lokaciji.

Ubrzati

WPE

Iako je brzina dobra za bilo koju web lokaciju, morate biti sigurni da imate hosting tvrtku koja ne ide prelagano. WPE ima izvrsnu brzinu i stranice se mogu učitati za otprilike 1,3 sekunde, omogućujući posjetiteljima da brzo pretraže web mjesto. Ovo je praktično za one kojima je potrebna web stranica koja ima izvrsna vremena odziva.

SiteGround

SiteGround ima i izvrsnu brzinu, aktivira se za 1,3 sekunde. Međutim, imali su veću brzinu, ali zbog priliva kupaca koji su se prijavili, to je uzelo malu cestarinu na poslužiteljima. S obzirom na to da SiteGround podržava preko 250 000 kupaca, razumljivo je zašto SiteGround teče sporije. Oni imaju poslužitelje u drugim zemljama, što bi im trebalo pomoći u stvaranju većih brzina.

Pobjednik

Iako obje tvrtke pružaju izvrsne brzine, ako ste jedan od pobjednika, WPE je pobjednik. Oni nemaju toliko ljudi koji zasipaju sustav što može učiniti vašu brzinu još bržom. Budući da se ne natječe s preko 250 000 WPE-a, bit će samo malo brži od SiteGround-a.

Vrijednost

WPE

Ovisno o tome što vam je potrebno za vaše web mjesto, druge značajke smatrate vrednijima. WPE ima 10 ili 20 GB diskovnog prostora u svojim planovima, uključuje vlastiti panel i pruža izvrsnu korisničku podršku. Iako je to možda dobro, trebali biste uzeti u obzir i skupe oznake cijena zajedno s planovima.

SiteGround

Ako tražite najviše novca za svoj dolar, SiteGround sigurno nudi mnoštvo posebnih značajki u vašem planu. Uključuju cPanel, 10 ili 20 GB diskovnog prostora i besplatnu domenu. Uključite njihovu korisničku podršku, a SiteGround je odličan izbor. Oni ne samo da uključuju puno mogućnosti, već su i njihove cijene izuzetno konkurentne.

Pobjednik

Iako svi različito određuju vrijednost, na temelju broja predmeta koje dobivate uz SiteGround nudi najbolju vrijednost. Dobivate mnogo više za svoj novac, a za osnovne značajke ne trebate pretpostavljati previše šekela. To samo po sebi čini SiteGround pobjednikom za vrijednost stupca.

Značajke

WPE

Odjeljak s značajkama za WPE idealan je, ali samo za WordPress korisnike. Imaju puno značajki koje nećete pronaći s drugim web lokacijama za hosting. Imat ćete pristup programima koji su ekskluzivni za WordPress, tehnologiju predmemoriranja, spremnu za SSL i CDN i priručnu tehnologiju keširanja. Nije loše za ekskluzivno hosting poduzeće.

SiteGround

SiteGround nudi obilje mogućnosti, uključujući značajke koje su prikladne za WordPress. Njihovi planovi uključuju e-poštu, prijenos ili postavljanje web mjesta, instalaciju jednim klikom i korisničku podršku 24 sata dnevno. Njihova imena domena također su besplatna za život, što ih čini praktičnim za sve.

Pobjednik

Obje web stranice za hosting dobro su za korisnike WordPressa, a možda ćete teško odlučiti koja će stranica biti bolja. Oba su izbora dobra, a ovaj krug nema jasnog pobjednika. To je kravata, ali u redu je ovdje imati kravatu. Obje tvrtke nude izvrsne karakteristike koje će vašu web stranicu upotpuniti.

Prekid rada / Uptime

WPE

Kada imate web mjesto, potrebna vam je web lokacija koja pruža izvrsno produženje rada. WPE je pokazao neke nedosljednosti u posljednjem tromjesečju, ali WPE najavljuje 99,9% produženog roka. U veljači ove godine imali su znatnih prekida u trajanju od tjedan dana, ali postoje mnogi čimbenici koji mogu prouzročiti prekid rada.

SiteGround

SiteGround također jamči 99,9% produženog vremena, a u posljednjem tromjesečju, brojke su to dokazale. Oni su imali više kvarova od WPE-a, ali ti su prekidi bili kratkotrajni. Još jednom, to bi mogao biti zbog broja kupaca koji imaju na svojim poslužiteljima.

Pobjednik

Svi koji imaju web mjesto trebaju snažno produženje vremena, a obje tvrtke pružaju 99,9% produženog vremena. Iako stvari poput održavanja i prekida rada mogu ometati web mjesto, može biti mnogo faktora. Ovisno o tome možete li rješavati više kratkih stanki ili manje, ali opsežnije stanke, jedan može biti bolji od drugog. Ovo kolo je neodlučeno.

Za koga je to?

marketingu

Kada prodajete tržište, potrebna vam je web stranica za hosting koja dobro funkcionira gotovo 100 posto vremena. SiteGround je bolja opcija, iako mogu imati česte stanke, ali ne traju dugo. I ne samo to, imat ćete naziv domene koji će trajati zauvijek, što je lijepa osobina koja vam je potrebna ako planirate marke. I ne samo to, već će i njihove konkurentne cijene učiniti da se svaki prodavač zaljubi u SiteGround.

programeri

Programeri vole koristiti WordPress jer možete poboljšati svoje web mjesto gotovo sve što želite. Na raspolaganju je ugrađeno predmemoriranje i postupno postavljanje s WPE-om i uključuje dnevne sigurnosne kopije, što vam omogućuje da spremite sav svoj rad. Iako može biti skuplje, kvalitetu uz WPE i dalje ćete dobiti. WordPress je jednostavan za korištenje putem WPE-a, a ako ste programer, korištenje WPE pomoći će vam više od SiteGround-a. Iako SiteGround nudi obilje odličnih opcija, postoji mnogo više stvari koje su programerima bolje za WPE. Trebali biste odrediti na koji način trebate koristiti dostupne opcije kako biste osigurali da WPE odgovara vama.

Vlasnici malih poduzeća

Budući da vlasnici malih poduzeća možda nemaju puno vremena za pokretanje i pokretanje svoje web stranice, SiteGround je odličan izbor za njih. Lako je postaviti web mjesto, imat ćete izvrsne performanse, puno sjajnih funkcija i ne morate je stalno ažurirati. Kao vlasnik male tvrtke možete postaviti sve što je postavljeno i pustiti ga. Omogućavanje web hostinga da radi sa više tehničkih stvari može uštedjeti vlasniku male tvrtke više vremena.

Tvrtke za e-trgovinu

Tvrtke za e-trgovinu ogromne su, a posjedovanje web stranice koja im omogućuje uslugu prema vlastitim kupcima je ogromna. WPE je odličan izbor za tvrtke za e-trgovinu, jer web stranica može zadovoljiti određena tržišta, a postoji i više opcija koje e-commerce treba da ostane konkurentna. Međutim, ako ustanove da ima previše vremena zastoja s WPE-om, SiteGround je izvrsna alternativa. I ne samo to, već su i jeftiniji od WPE-a, ne treba im toliko pozornosti i koristi različite razine predmemoriranja. Ovo je izvrsno ako vaša tvrtka za e-trgovinu pokušava doći do svojih proizvoda većem broju ljudi. Nijedno od njih nije strašna odluka i može se spustiti na cijenu svake hosting kompanije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector