Kuinka isännöidä verkkosivustojen ylläpitoa – vertailla hinnoittelua ja suunnitelmia – toukokuu 2020

Kuinka isännöidä verkkosivustojen ylläpitoa – vertailla hinnoittelua ja suunnitelmia – toukokuu 2020

Kuinka isännöidä verkkosivustojen ylläpitoa – vertailla hinnoittelua ja suunnitelmia – toukokuu 2020

Nykyään näyttää siltä, ​​että jokaisella ja heidän äidillään on oma verkkosivusto. Omien sivujen luomisen ja hallinnoinnin on oltava helppoa, koska siellä on niin paljon erilaisia ​​blogeja ja kapeasivustoja, eikö niin? No, se on totta, mutta tosiasia on, että paljon eri asioita menee web hosting. Auttaaksemme sinua ymmärtämään tätä prosessia, menemme läpi kaikki isännöinnin perusteet ja mitä voit tehdä isännöidäksesi omaa verkkosivustoasi. Haluatpa sitten mennä blogiin tai haluatko aloittaa verkkoyrityksen, on välttämätöntä, että ymmärrät kaiken, mitä prosessista ja sen toiminnasta on tiedettävä..


Mikä on Web-hosting?

Tämän järjestelmän ytimessä tämä on paikka, jossa tietty sivusto tai palvelu tallentaa verkkosivustosi palvelimelle, jotta siihen voidaan päästä mistä päin maailmaa tahansa. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että kaikki verkkosivustosi tiedot tallennetaan kiintolevylle ja yhdistetään Internetiin, jotta sinä tai joku muu voi käyttää sitä kirjoittaessasi oikealle verkkotunnukselle.

Joten miten tämä eroaa kaiken tallentamisesta tietokoneellesi ja välittäjän ohittamisesta? Syy Web-isännöintipalvelun käyttöön on se, että sinun ei tarvitse huolehtia palvelimesi käytöstä verkkosivustosi pitämiseksi koko ajan. Kun mietit sitä, haluat, että yleisösi pääsevät sivullesi milloin tahansa vuorokauden aikana, mikä tarkoittaa, että sinun on ylläpidettävä vakaa yhteys ja pidettävä se auki ympäri vuorokauden. Tämän tekeminen voi olla kallista, kun harkitaan esimerkiksi sähkölaskuja ja langattomia ominaisuuksia, joten on yleensä parempi, että joku muu käsittelee kaiken tämän, niin saat ammattituloksia..

Lisäksi, jos sinulla ei ole työkaluja tai ohjelmistoja sivuston rakentamiseksi tyhjästä tietokoneellesi, voi olla vaikea tehdä mitään ilman verkkoisäntää. Suurimman osan ajasta heillä on ohjelmia, joiden avulla voit luoda kaikki sivusi elementit, kuten taustat, painikkeet ja toiminnot (sähköposti, tilaukset, verkkokauppa jne.)

Entä verkkotunnukset?

Kun tarkastelet useimpia verkkoisäntäjä, huomaat, että monet heistä tarjoavat myös ilmaisen verkkotunnuksen tai jonkinlaisen verkkotunnuksen isännöinnin. Jos olet uusi isäntämaailmassa, saatat hämmentyä siitä, mikä kukin niistä on, joten anna meidän selittää.

Verkkotunnus on osoite verkkosivustollesi. Tätä ihmiset kirjoittavat hakukenttään löytääksesi sivusi. Jokainen verkkotunnus on ainutlaatuinen, ja se on rekisteröitävä, jotta se voi olla aktiivinen. Huomaat, että verkkotunnuksilla on erilaisia ​​päätelaitteita, kuten .com, .net, .org ja niin edelleen. Suurimmaksi osaksi tämä jälkiliite on tärkeä, koska se kertoo, minkä tyyppinen verkkosivusto on ja mistä se tulee. Jos esimerkiksi käytät .org-sivua, olet todennäköisesti organisaatio, kun taas .gov tarkoittaa, että se on hallituksen verkkosivusto. Jäljitys voi myös muuttua maasta riippuen, ja monet niistä käyttävät omia jäljennöksiä osoittaakseen sivuston alkuperän. Esimerkiksi Iso-Britannia käyttää co.uk: ta ja Japani co.jp: tä.

Lopulta verkkotunnus on yksinkertaisesti sivustosi osoite, ja sen on oltava ainutlaatuinen. Voit liittää useita verkkotunnuksia samaan sijaintiin, jos haluat (kuten mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net ja niin edelleen). Syynä tähän on, jos haluat varmistaa, että yleisösi löytää sinut entistä helpommaksi. Jos sivustosi nimi on esimerkiksi millerwebsite, sinun kannattaa ehkä rekisteröidä miller.com, millersite.com ja millerwebsite.com vain turvallisuuden vuoksi. Tällä tavalla yleisösi löytää sinut, vaikka heillä ei olisi tarkkaa oikeaa osoitetta. Tästä on hyötyä enimmäkseen suurille yrityksille, jotka haluavat varmistaa, etteivät kilpailijat tai rahanhaltijat osta verkkotunnuksia, jotka voivat vahingoittaa heidän mainetta (kuten millerwebsitesucks.com).

Verkkotunnuksen rekisteröijä vs. verkkosivustojen ylläpito

Monet verkkoisäntäkoneet tarjoavat verkkotunnusten rekisteröinnin palveluna, mikä tarkoittaa, että voit joko luoda uuden verkkotunnuksen niiden kautta tai siirtää jo omistamasi verkkotunnuksen kyseiselle sivustolle. Niin kauan kuin verkkotunnus on rekisteröity nimettyjen nimien ja numeroiden Internet Corporationissa (ICANN), sillä on laillinen olla ja olet sen ainoa omistaja.

Verkkotunnuksen rekisteröiminen on välttämätöntä verkkosivustolla, mutta web-hosting on enemmän kuin vain se. Isännät tallentavat myös kaikki verkkosivustosi tiedot ja kuvat, jotta voit rakentaa verkkotunnustasi vastaavan sivun. Molemmat ovat välttämättömiä pääsyä verkkoon, mutta ne ovat kaksi erilaista palvelua, joten älä sekoita niitä.

Tyypit hosting

Verkkosivustoa voidaan isännöidä neljällä tavalla: jaettua isännöintiä, VPS-isännöintiä, pilvipalveluita tai erillisiä palvelimia. Mennään läpi jokainen menetelmä ja miten ne toimivat.

Jaettu hosting

Tämä on ylivoimaisesti yleisin tapa laittaa verkkosivustosi verkkoon, koska se on kustannustehokkain ja helpoin käyttää. Se toimii siten, että kaikki tietosi tallennetaan palvelimelle yhdessä monen muun verkkosivuston kanssa. Nimen ”jaettu” osa johtuu siitä, että yhdellä palvelimella on kymmeniä, satoja tai tuhansia sivuja. Jaettu hosting tarkoittaa yleensä, että levytilaa ja kaistanleveyttä on rajoitetusti, mutta jotkut isännöintipalvelut sallivat rajoittamattomat vaihtoehdot ajatuksella, että et hyödyntä sitä liikaa.

Jaetun isännöinnin käytön etuna on hinta ja pääsyn helppous, mutta haittapuoli on, että olet rajoitettu kuinka paljon liikennettä voi kerralla saada. Jos sivustosi alkaa räjähtää ja kasvaa, tarvitset todennäköisesti oman palvelimesi ylivuodon käsittelemiseen.

Virtuaalisen yksityisen palvelimen (VPS) isännöinti

Kuten nimestä voi päätellä, saat tässä tapauksessa oman digitaalisen palvelimen sivustollesi, mikä tarkoittaa, että sinulla on entistä parempi pääsy ja hallinta sen toiminnan suhteen. Koska kaikki on digitaalista, tietosi tallennetaan edelleen fyysiselle kiintolevylle muiden sivustojen kanssa, mikä tarkoittaa, että olet silti hieman rajoitettu siihen, kuinka paljon voit tehdä. Kaiken kaikkiaan VPS-isäntä on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat erillisen palvelimen hallinnan ilman kustannuksia tai rajoittamattomia resursseja, joita voi seurata.

Omistetut palvelimet

Tässä tapauksessa sivustosi on omalla palvelimellaan, mikä tarkoittaa, että voit käsitellä niin paljon tietoja kuin sinulla on varaa. Tästä on hyötyä suurille sivustoille, jotka saavat paljon liikennettä, koska sinun ei tarvitse jakaa levytilaa, RAM-muistia tai kaistanleveyttä kenellekään muulle. Kuten voitte kuvitella, tämä kaikki on korkea hinta. Ihannetapauksessa ansaitset rahaa korkealta liikenteeltään tällaisten kustannusten kattamiseksi.

Pilvipalvelu

Nykyään yhä enemmän asioita varastoidaan ja käsitellään “pilvessä”. Tämä termi viittaa palvelinverkkoon, joka toimii yhdessä käsittelemään esimerkiksi liikenteen piikkejä ja kaistanleveyttä koskevia kysymyksiä. Kun ennen kaikki tämä tapahtui fyysisten infrastruktuurien, kuten modeemien ja kaapeleiden kautta, nyt kaikki voidaan tehdä etäyhteydellä Internetin kautta. Tämä palvelu maksaa vähän enemmän kuin jaettu isäntä eikä anna sinulle pääkäyttäjän oikeutta muuttaa palvelimen asetuksia, mutta se pystyy käsittelemään suuren määrän verkkosivustoja ja antaa sinulle paremman hallinnan kuin jaettu tai VPS-isäntä.

Hosting-ehdot

Vaikka on välttämätöntä, että tunnet ja ymmärrät erilaiset web-hosting-menetelmät, on yhtä tärkeää, että tutustuit kaikkiin ehtoihin ja kieleen, jotka heitetään ympäri tällaisissa sivustoissa. Jos et tiedä mitä jokin tarkoittaa, et voi käyttää sitä hyväkseen, etkä tiedä, voiko se auttaa sinua tai satuttaa sinua. Tässä on yleiskuva yleisimmistä hosting-ehdoista, jotka sinun tulee muistaa.

kaistanleveys

Tämä termi viittaa nopeuteen, jolla voit siirtää tietoja verkossa. Päivän aikana se vaati tonnia kaistanleveyttä suurten tiedostojen, kuten videoiden, lähettämiseen Internetissä, mikä tarkoitti, että joudut maksamaan ylimääräistä saadaksesi sen aikaan. Onneksi nykyään on yhä halvempaa siirtää tietoja verkossa (kiitos osittain pilvestä), joten kaistanleveys ei ole yhtä suuri ongelma. Useimmat verkkoisäntälaitteet tarjoavat yleensä rajoittamattoman kaistanleveyden olettaen, että et suorita videon suoratoistopalvelua tai vastaavaa.

Levytila

Tämä tarkoittaa palvelimella olevan kiintolevytilan määrää. Jaetussa isännöinnissä saatat olla rajoitettu saamasi levytilan määrä, koska sinua tallennetaan muille sivustoille. Joillakin isäntäillä on kuitenkin rajoittamaton tallennuskapasiteetti (jälleen olettaen, että et hyödyntä sitä). Tämä tila mitataan gigatavuina (GB). Jos isäntä rajoittaa tallennustilaa, sinun on päivitettävä, jos sinun on tallennettava lisää tiedostoja sivullesi.

tietokannat

Aina kun käytät kolmannen osapuolen järjestelmää verkkosivustosi (kuten WordPress) rakentamiseen, sinulla on oltava tietokanta, jonka avulla voit hallita kaikkea mitä teet. Koska et ole ohjelmoinut kaikkea itse (kuten painikkeita ja sivutoimintoja), tietokanta toimii sivuston aivoina. Tyypillisesti saat niin monta tietokantaa kuin sinulla on verkkosivustoja, ja jotkut isännät tarjoavat rajoitetun määrän molempia tai rajoittamattomia kuljettamasi reitin mukaan.

WhoIs tiedot

Aina kun verkkotunnus rekisteröidään, siellä on luettelo yhteystiedoista, jotka osoittavat, kuka rekisteröi sen, jotta kuka tahansa voi ottaa yhteyttä kyseiseen henkilöön tai yhteisöön mistä tahansa syystä. Nämä tiedot julkistetaan, jotta ihmiset voivat tarkistaa, kuka omistaa tietyn verkkotunnuksen. Näiden tietojen tarkoituksena on mahdollistaa online-seuranta entistä paremmin petoksista, hakkeroinnista tai muusta, mikä vaatii jonkun vastuun verkkotunnuksesta.

Kaiken kaikkiaan web-hosting on suhteellisen yksinkertainen liiketoiminta niin kauan kuin tiedät mitä teet. Koska olemme perehtyneet perusteisiin, sinulla pitäisi olla paljon parempi käsitys siitä, kuinka se kaikki toimii ja tulee yhteen, mikä tarkoittaa, että sinulla ei pitäisi olla mitään ongelmia oman verkkosivustosi ylläpidossa. Hyvää majoitusta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector