Webhely-tárhely szervezése – összehasonlítsd az árakat és a terveket – 2020. május

Webhely-tárhely szervezése – összehasonlítsd az árakat és a terveket – 2020. május

Webhely-tárhely szervezése – összehasonlítsd az árakat és a terveket – 2020. május

Manapság úgy tűnik, hogy mindenkinek és anyjának saját weboldala van. Olyan sok különböző blog és niche-webhely segítségével könnyű létrehozni és kezelni a saját oldalt, igaz? Nos, ez igaz, de az a tény, hogy sok különböző dolog kerül a webtárhelybe. A folyamat megértésének elősegítése érdekében áttekintjük a tárhely összes alapját, valamint azt, hogy mit tehetünk a saját webhelyének tárolásához. Függetlenül attól, hogy blogolással foglalkozik, vagy online vállalkozást szeretne kezdeni, feltétlenül szükséges, hogy megértse mindazt, amit tudni kell erről a folyamatról és annak működéséről.


Mi az a webtárhely??

A rendszer lényegében az a hely, ahol egy adott webhely vagy szolgáltatás tárolja az Ön webhelyét egy szerveren, hogy a világ bármely pontjáról elérhető legyen. Ez lényegében azt jelenti, hogy a webhely összes adatát egy merevlemezen tárolja és csatlakozik az internethez, hogy Ön vagy bárki más elérhesse azokat, amikor a megfelelő domainbe gépel be..

Tehát hogyan különbözik ez mindent a számítógépen tárolásáról és a közvetítő kihagyásáról? Nos, a web hosting szolgáltatás igénybevételének oka az, hogy nem kell aggódnia a szerver használatával, hogy webhelyét folyamatosan online tartsa. Ha gondolkodik, azt akarja, hogy a közönség bármikor, a nap bármely szakaszában hozzáférhessen az Ön oldalához, ami azt jelenti, hogy stabil kapcsolatot kell fenntartania, és 24 órán keresztül nyitva kell tartania. Ennek költsége magas lehet, ha figyelembe vesszük például az elektromos számlákat és a vezeték nélküli képességeket, így általában jobb, ha valaki más kezeli mindezt, így professzionális eredményeket kap..

Továbbá, ha nem rendelkeznek eszközök vagy szoftverek egy webhelynek a nulláról történő felépítéséhez a számítógépen, nehéz lehet bármit megtenni egy internetes házigazda használata nélkül. Leggyakrabban olyan programjuk lesz, amelyet felhasználhat az oldal összes elemének, például háttér, gombok és funkciók (e-mail, előfizetések, e-kereskedelem stb.) Létrehozására.

Mi a helyzet a domain nevekkel??

Ha megnézi a legtöbb internetes házigazdát, látni fogja, hogy sokuk ingyenes domaint vagy valamilyen domain név tárolást is kínál. Ha még nem ismeri a tárhely világát, akkor összezavarodhat arról, hogy mi mindegyik, tehát engedje meg, hogy magyarázza.

A domain név a webhely címe. Az emberek ezt írják be a keresősávba, hogy megtalálják az Ön oldalát. Minden domain egyedi, és aktív aktiválásához regisztrálnia kell. Észre fogja venni, hogy a domainek különböző végződésekkel rendelkeznek, például .com, .net, .org és így tovább. Leginkább ez az utótag fontos, mivel megmondja, hogy milyen típusú webhely van, és honnan származik. Például, ha .org-t használ, akkor valószínűleg egy szervezet, míg a .gov azt jelenti, hogy ez egy kormányzati webhely. Az utótag országonként is megváltozhat, sokan saját utótagot használnak a hely eredetének jelölésére. Például az Egyesült Királyság használja a co.uk-ot, Japán pedig a co.jp-t.

Végül a domain egyszerűen a webhely címe, és ennek egyedinek kell lennie. Ha szeretne, több domaint csatolhat ugyanahhoz a helyhez (például mywebsite.com, mycoolwebsite.com, mywebsite.net és így tovább). Ennek oka az, ha azt szeretné, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a közönség még könnyebben talál téged. Például, ha webhelyének neve millerwebsite, akkor érdemes regisztrálnia a miller.com, millersite.com és Millerwebsite.com webhelyeket az egyszerű biztonság érdekében. Ilyen módon a közönség akkor is megtalálja, ha nem a pontos címe van. Ez elsősorban a nagyvállalatok számára hasznos, akik azt akarják biztosítani, hogy a versenytársak vagy a levonók ne vásároljanak olyan domaineket, amelyek sérthetik hírnevüket (például a millerwebsitesucks.com)..

Domainregisztrátor vs. webhelytárhely

Számos internetes házigazda szolgáltatásként fogja felajánlani a domain név regisztrálását, ami azt jelenti, hogy létrehozhat egy új domaint rajtuk keresztül, vagy átviheti a már meglévőt az adott webhelyre. Mindaddig, amíg a domain regisztrálva van a Nevek és Számok Internetes Vállalatán (ICANN), akkor legális a rendelkezése, és te vagy az egyetlen tulajdonosa.

A domain regisztrációjához szükség van egy weboldalra, de a webtárhely nem csupán ez. A házigazdák az összes webhely-adatot és képet tárolják, hogy elkészíthesse az Ön domainjének megfelelő oldalt. Mindkettőre szükség van az online eléréshez, de két különböző szolgáltatás, tehát ne keverje össze őket.

Tárhely típusai

A webhely négy módja otthoni fogadásának: megosztott tárhely, VPS-tárhely, felhő-tárhely vagy dedikált szerverek. Vizsgáljuk meg az egyes módszereket és azok működését.

Közös tárhely

Ez messze a leggyakoribb módszer webhelyének online megjelenítésére, mivel a leginkább költséghatékony és legkönnyebben használható. Úgy működik, hogy az összes adatot egy szerveren tárolják, egy csomó más webhellyel együtt. A név „megosztott” része abból a tényből származik, hogy több tucat, száz vagy több ezer oldal van egy kiszolgálón. A megosztott tárhely általában azt jelenti, hogy korlátozott lemezterület és sávszélesség van, de egyes tárhelyszolgáltatások korlátlan lehetőségeket tesznek lehetővé azzal a gondolattal, hogy nem fogják túl sokat kihasználni.

A megosztott tárhely használatának előnye az ár és a hozzáférés könnyűsége, de a hátránya, hogy korlátozott az, hogy mekkora forgalmat tud egyszerre elérni. Ha webhelye felrobbant és növekszik, akkor valószínűleg saját szerverre lesz szüksége a túlcsordulás kezelésére.

Virtuális magánszerver (VPS) tárhely

Ahogy a neve is sugallja, ebben az esetben saját digitális szervert szerez saját webhelyére, ami azt jelenti, hogy nagyobb hozzáférést és ellenőrzést gyakorol a működése felett. Mivel ez mind digitális, az adatait továbbra is fizikai merevlemezen tárolják más helyekkel, ami azt jelenti, hogy Ön még mindig korlátozott mértékben képes megtenni. Összességében a VPS tárhely azoknak szól, akik egy dedikált szerver irányítását akarják a költségek vagy a vele járó korlátlan erőforrások nélkül..

Dedikált szerverek

Ebben az esetben a webhely a saját szerverén található, ami azt jelenti, hogy annyi adatot dolgozhat fel, amennyit csak megengedhet magának. Ez olyan nagy webhelyek számára hasznos, amelyek rengeteg forgalmat generálnak, mivel nem kell megosztania a lemezterület, a RAM vagy a sávszélességet másokkal. Mint el tudod képzelni, mindez magas áron jár. Ideális esetben pénzt keres a magas forgalmából az ilyen költségek fedezésére.

Cloud tárhely

Manapság egyre több dolgot tárolnak és kezelnek a „felhőben”. Ez a kifejezés olyan kiszolgálók hálózatára utal, amelyek együtt dolgoznak olyan kérdések kezelésére, mint a forgalmi tüskék és a sávszélesség. Míg korábban mindez fizikai infrastruktúrákon, például modemeken és kábeleken keresztül történt, most mindezt távolról is meg lehet tenni az interneten keresztül. Ez a szolgáltatás valamivel többet fizet, mint a megosztott tárhely, és nem ad root hozzáférést a szerver beállításainak megváltoztatásához, de nagy mennyiségű webhelyet képes kezelni, és jobb irányítást biztosít, mint a megosztott vagy a VPS tárhely..

Tárhely feltételei

Bár elengedhetetlen, hogy ismerje és megértse a webes tárhely különféle módszereit, ugyanolyan fontos, hogy megismerkedjen az összes kifejezéssel és a nyelvvel, amelyet az ilyen típusú webhelyeken eldobnak. Ha nem tudja, mit jelent valami, akkor nem tudja kihasználni azt, és nem is tudja, ha segíthet, vagy fájhat. Itt található a leggyakoribb tárolási feltételek áttekintése, amelyeket meg kell emlékezni.

Sávszélesség

Ez a kifejezés azt a sebességet jelöli, amellyel online továbbíthatja az adatokat. A nap folyamán egy csomó sávszélességet igényelt a nagy fájlok, például a videók elküldéséhez az interneten, ami azt jelentette, hogy külön-külön fizetnie kellett, hogy elkészüljön. Szerencsére manapság olcsóbbá válik az adatok online továbbítása (részben a felhőnek köszönhetően), így a sávszélesség nem olyan nagy probléma. Általában a legtöbb internetes házigazda korlátlan sávszélességet kínál, azzal a feltételezéssel, hogy nem üzemeltet video-streaming szolgáltatást vagy ilyesmit.

Lemez terület

Ez arra a merevlemez-területre vonatkozik, amely a kiszolgálón lesz. A megosztott tárhely használatával korlátozhatja a kapott lemezterület mennyiségét, mivel más helyekkel tárol. Néhány házigazda azonban korlátlan tárolási kapacitással rendelkezik (ismét azzal a feltételezéssel, hogy Ön nem fogja kihasználni azt). Ezt a helyet gigabájtban (GB) mérjük. Ha a házigazda korlátozza a tárolást, akkor frissítenie kell, ha további fájlokat kell tárolnia az oldalán.

adatbázisok

Amikor harmadik fél rendszerét használja webhelyének felépítéséhez (például a WordPress), rendelkeznie kell egy adatbázissal, amely segíti az összes, amit csinál. Mivel nem mindent programoz (például gombok és oldalfunkciók), az adatbázis a web agyaként működik. Általában annyi adatbázist fog kapni, mint amennyi webhely rendelkezik, néhány házigazda korlátozott mennyiségű vagy korlátlan kínálatot kínál, a választott útvonaltól függően.

WhoIs adatok

Ha valamelyik domain regisztrálva van, van egy elérhetőségi lista, amely megmutatja, ki regisztrálta azt, hogy bárki bármilyen okból kapcsolatba léphessen ezzel a személlyel vagy szervezettel. Ezeket az adatokat nyilvánosságra hozzák, hogy az emberek ellenőrizhessék, ki rendelkezik egy adott domain tulajdonjogával. Ezen információk célja, hogy lehetővé tegyék a jobb online nyomon követést csalás, hackelés vagy bármi más esetére, amelyek szükségessé teszik valaki felelősségvállalását a domainért.

Összességében a web hosting viszonylag egyszerű üzlet, mindaddig, amíg tudod, mit csinálsz. Mivel az alapokat már lefedtük, sokkal jobban meg kell értenie, hogy mindez hogyan működik és összekapcsolódik, vagyis nem jelentheti problémát a saját webhelyének tárolása. Boldog tárhely!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector