Безплатен хостинг на WordPress: мит или реалност? (Май 2020 г.)

Замисляте ли се кое е по-добре: безплатен хостинг на WordPress или евтин хостинг на WordPress?


Има ли дори значение?

Тази статия е написана само за вас, за да ви помогне да решите между двете.

Прочетете нататък.

Той е объркан относно безплатния хостинг на WordPress.

Особено когато едва започвате с WordPress сайт, един от често срещаните въпроси на хората е дали има безплатни WordPress хостинг опции, които си струва да проучите. Със сигурност има безплатен избор на пазара и някои може да са добре за някой, който просто иска да се сдобие с личен блог в мрежата. Ако търсите най-добрия хостинг пакет за бизнес или организация, вероятно си струва да спечелите поне малко пари, за да гарантирате, че посетителите ви ще имат прилично изживяване.

Ще разгледаме някои безплатни услуги за хостинг на WordPress, за да ви дадем представа за наличните. След това ще проверим някои от начините за получаване на платена хостинг сметка, без да разбиваме банката. В края ще има и сравнение, обясняващо защо дори и нискотарифният хостинг вариант може да струва малкото утежняване на раздялата с част от трудно спечелените пари.

Безплатен избор за хостинг на WordPress

1. WordPress.com

WordPress

Ако търсите най-добрия безплатен хостинг на WordPress, без да се налага да се справяте с потенциални главоболия, може би е по-добре да отидете направо в WordPress.com. Платформата функционира основно по начина, по който правят другите блог платформи, като например Blogger на Google. По отношение на персонализирането и външния вид, това със сигурност е крачка от тези алтернативи. Също така, той работи с WordPress, за разлика от много други платформи за блогове, достъпни безплатно.

Хората, които не са много притеснени от това, че имат достъп до база данни или способността да правят големи корекции в сайтовете си, ще бъдат добре с WordPress.com. От друга страна, ако гледате да настроите нещо като уебсайт на WooCommerce, липсата на персонализация ще бъде проблем.

Голяма стъпка за WordPress.com е, че хостът работи усилено, за да осигури достатъчно ресурси, за да поддържа тонове уебсайтове на него. Както казахме по-рано, ако просто искате да създадете личен блог, празнувайки любовта си към влаковете, това е наистина добър вариант. За повечето всичко останало може да липсва.

Бележка за собствеността на WordPress.com

Точно от улея, заслужава да се отбележи, че WordPress.com не е без малко спор. Въпреки това, което името би подсказало, не се управлява от фондацията WordPress с нестопанска цел който поддържа основния код на WP двигателя. Вместо това се управлява от компания, наречена Automattic. Automattic е имал ръка в създаването и поддържането на много компоненти за WordPress, но тяхната хостинг опция е отделно юридическо лице.

Обърнете внимание, че WordPress.org е сайтът на фондацията. Той хоства най-новата версия на ядрото на PHP код, достъпно за изтегляне. Това е опция за самостоятелно хостинг, която изисква да имате собствен сървър с PHP и MySQL и да се стартира преди инсталирането. С други думи, вие сте напълно самостоятелно правите инсталация на WordPress с пакета с отворен код.

2. 000webhost

000webhost

С повече от 16 милиона потребители на своята платформа, 000webhost е легитимен играч в безплатното уеб хостинг пространство за WP сайтове. Безплатното издание на сайта идва доста заредено за безплатен хостинг акаунт, с предложения като:

 • 1000 MB дисково пространство
 • 10 GB на месец честотна лента
 • Достъп до MySQL бази данни
 • Cpanel

Има и безплатен конструктор на уебсайтове, който осигурява достъп до множество шаблони. Те включват отзивчиви дизайни, които играят добре с мобилни устройства.

Клиентът може да постави два уебсайта в акаунт. 000webhost също предлага платени услуги за хора, които се нуждаят от надграждане на своята честотна лента или съхранение. Има дори споделяне на приходи за клиенти, които искат да примирят реклами на своите сайтове.

Прочетете пълния преглед на 000webhost

3. Byethost

byethost

Byethost (а не грешка) е истинска странност в сектора на безплатните хостинг компании. Те предлагат денонощна поддръжка без разходи, включително помощ при технически проблеми. Те използват клъстерирани сървъри, за да осигурят повече енергия и стабилност на своите клиенти. Освен това те предлагат впечатляващи функции като:

 • Без реклами
 • Неограничени домейни, включително паркирани домейни
 • FTP достъп
 • MySQL
 • Неограничено пространство на диска

Ако трябва да надстроите, Byethost също предлага редица опции. Можете да преминете към Premium или Business планове. Хората, които се нуждаят от по-голяма скорост, дори могат да издигнат планове за SSD.

Един голям недостатък при Byethost е тяхната версия на PHP за безплатен хостинг е доста датирана. Това може да е проблем, когато се опитвате да накарате най-новия код да работи.

4. Награда пространство

awardspace

Предлагането на много артикули, но с ограничено предлагане е стъпката на продажбите AwardSpace. Можете да хоствате едно име на домейн, един имейл акаунт и една база данни MySQL. Големи при работа с AwardSpace е, че предлагат безпроблемно изживяване.

Те също са друга компания, която предоставя безплатна оферта, която е малко по-назад от времето с PHP5 и Perl / CGI-BIN. Няма да заредите абсолютния най-нов код във вашия акаунт. От страна на призрака обаче, вие получавате:

 • Инсталатори с едно щракване както за Joomla, така и за WordPress
 • Изпращане по имейл, истинска рядкост
 • 1 GB дисково пространство
 • 5 GB на месец трафик

5. WPNode

wpnode

Без реклами, без ограничения за честотна лента и цена. Каква е уловката? с WPNode, голямата уловка е, че сте напълно сами. Ако сте много удобни с WordPress, това може да не е най-лошото преживяване. Ще получите:

 • Пълен достъп до базата данни с помощта на PHPMyAdmin
 • Облачни сървъри
 • CDN
 • кеширане
 • Сигурност на CloudFlare

Той е изграден на върха на nginx, така че хората, които знаят само Linux, могат да се сблъскат с малка крива на обучение. Съхранението е 5G и е SSD. Има и 1GB система за електронна поща. Освен това няма да имате достъп до контролен панел и няма начин да промените инсталацията.

6. AWS

amazon ec2

Ако сте много удобни да работите като разработчик в среда без техническа поддръжка, може да искате да дадете едногодишна безплатна пробна версия на AWS отивам. Ще имате пълнофункционална среда на облачен сървър, която ви позволява да променяте и инсталирате елементи, точно както бихте направили в самостоятелно хоствана система.

Това е абсолютно не за хора, които нямат увереност, че могат да се справят с технологично тежка настройка, но може да е наистина привлекателна опция за способен разработчик, който иска да тества бизнес идея за една година. Само не забравяйте, че сте се регистрирали за таксуване и анулирайте хостинг акаунта, ако не стигнете до никъде с него. В противен случай ще започнете да виждате такси, когато първата година навърши.

По-добре, отколкото безплатно: Евтин хостинг на WordPress

Плановете за безплатни услуги обикновено се предлагат с предупреждения и допълнения. Позицията ни тук е доста очевидна: ако изобщо можете да спечелите няколко долара на месец за платена настройка за хостинг на WordPress, трябва да го направите. Наясно сме също така, че не всеки е в състояние да предостави план за бизнес клас.

Това не означава, че трябва да правите без поддръжка на клиенти и управлявани функции на WordPress като помощ за миграция, инсталация и конфигурация. Също така е добре да знаете, че някой от другия край на транзакцията ще бъде отговорен, защото вие ги плащате. Нека да разгледаме някои опции, които са възможно най-близки до безплатните.

1. NameCheap EasyWP

namecheap 2019-юни

Часовник в $ 23 на година, План EasyWP идва с 10 GB SSD дисково пространство и поддръжка за 50 000 посетители на месец. Получавате достъп както до FTP, така и до базата данни, а NameCheap се гордее с това, че предлага лесна архивиране и възстановяване на системата. Още по-добре, ще имате 24/7 поддръжка и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Сървърите на NameCheap имат заслужена репутация както за продължителност, така и за отзивчивост. Ако търсите да вземете хостинг акаунт за възможно най-близо до безплатно, NameCheap е най-добрият ви начин да го направите, без да жертвате подкрепа или скорост.

Прочетете пълния преглед на NameCheap

2. SiteGround

SiteGround

Вземането на над 3,95 долара на месец не е лоша сделка, ако можете да получите високо ниво на технология и поддръжка на клиенти за вашия долар. Компанията започва хора с 10 GB хранилище и 10 000 посетители на месец. При преместване само на един или два нива ще получите и неограничени уеб сайтове на хостинг акаунт.

Основна търговска точка е, че те предоставят безплатна поддръжка при усилията за миграция на сайтове. Те също са рядък доставчик в нискотарифния диапазон, който предлага денонощна поддръжка на клиенти по телефон, имейл или онлайн билет за проблеми. PHP хостингът е предварително инсталиран и те осигуряват добра отзивчивост и солидна продължителност. Това може би е най-доброто многостранно изживяване на пазара.

Прочетете пълния преглед на SiteGround

3. BlueHost

Bluehost

С ан уводна цена от 2,75 долара на месец, BlueHost се стреми да се конкурира с конкурентите с най-ниски разходи в сектора. Един недостатък на това обаче е, че цената в крайна сметка достига 7,99 долара на месец. Положително е обаче, че планът ви включва различни вкусни функции, включително:

 • Безплатна регистрация на име на домейн за първата година
 • Автоматична инсталация и автоматични актуализации за вашия уебсайт WordPress
 • Безплатен SSL сертификат

Можете също да паркирате до 5 домейна в същия акаунт. С 50 GB SSD хранилище можете да очаквате и бързата обработка на заявките за страница на посетителите. Клиентите също имат достъп до CDN.

BlueHost е един от шепа партньори с хостинг планове, препоръчани от фондацията WordPress. За тези, които се нуждаят от персонализиран домейн и SSL сертификат, BlueHost представлява предложение за отлична стойност, дори при цена от $ 7.99.

Прочетете пълния преглед на BlueHost

4. HostGator

Hostgator

Приблизително опит като хостинг доставчиците, HostGator осигурява повече посетители на месец, отколкото повечето други хостинг планове. Безплатна поддръжка за миграция се предлага за един WordPress сайт и те осигуряват автоматизирано откриване и премахване на зловреден софтуер. По същия начин, базите данни се архивират ежедневно без допълнително заплащане.

Плановете са в средния диапазон на ниското ниво от $ 5.95 на месец. Можете обаче да получите кредит от Google AdWords в размер на 100 долара. Мястото за съхранение също е без значение, което прави HostGator привлекателен избор за хора, които искат да хостват сайтове на WordPress с множество съдържание, като снимки и видеоклипове.

Те използват облачна система, която осигурява точно толкова отзивчивост. Времето обаче е солидно 100%. Освен това получавате достъп до напълно функционална инсталация на cPanel. Ако търсите нещо, което е приятелско за разработчиците, но в ниския диапазон, ще оцените това ниво на достъп и контрол.

Прочетете пълния преглед на HostGator

5. iPage

Ipage

Хората в Ipage идват при вас с доста просто стойностно предложение. За 3,75 долара на месец получавате неограничено пространство за съхранение и честотна лента. Ако очаквате сайтът ви да е трапеза, това е голяма работа на ниска цена. Те също така включват регистрация на домейн безплатно за първата година.

Недостатък на тази стъпка на продажбите е, че най-ниският слой не предлага експертна поддръжка. Ако изскачате за плана на 6.95 долара на компанията, ще получите достъп до предварително инсталирани теми и плъгини за WordPress, автоматично премахване на злонамерен софтуер, сигурност на SiteLock и WordPress. Дори и да преминете нагоре на втория ред, все пак ще получите много удар за долара си.

Прочетете пълния преглед на iPage

Сравняване на безплатни спрямо евтини хостинг доставчици на WordPress

Най-големият разлика между безплатен план и платен с ниска цена е клиентите и техническата поддръжка. Особено за хора, които нямат силен технически опит, знаейки, че управляван екип на WordPress чака да изпрати вашите въпроси може да бъде голяма работа. Не е задължително да излизате на първокласна хостинг платформа за WordPress, за да получите помощта на човек, който е квалифициран да предоставя отговори.

Няма да получите никакви хвърляния, когато отидете на безплатния маршрут. Например, много хостинг доставчици предлагат най-малко безплатен SSL сертификат и поне една година регистрация на име на домейн с платена опция. В някои напълно безплатни пакети за WordPress сайт няма да имате достъп до файлов мениджър, теми или дори удобен за потребителя интерфейс. В някои случаи може да останете да използвате безплатен поддомейн в техния TLD, а не да използвате собствения си персонализиран домейн.

Наличието на облачни и SSD опции на платените нива също е желателно. Дори ако безплатен доставчик ви предоставя цялата памет и честотна лента в света, скоростта на носителя за съхранение означава много. Това е особено вярно при работа с WordPress.

WP двигателят е склонен да се залива с теми, плъгини и скриптове. Натрупайте пакет за анализи и времената за зареждане могат да станат доста болезнени при безплатни доставчици на хостинг услуги в WordPress. Също така ще искате да имате адаптивна система, която да побере:

 • Коментиране на място
 • Изпращане на съобщения от WP инсталирате до вашите имейл акаунти
 • Зареждане на елементи на страницата, като например снимки

Не е там, че няма безплатен хостинг на WordPress там. За хората, които просто искат да публикуват блог, който няколко души ще прочетат, няма нищо лошо в това да се занимават с безплатни хостинг компании. След като влезете в изграждането на аудитория или бизнес обаче, време е да имате поне минимално количество енергия.

По същия начин ще искате да имате опции, докато вашият сайт расте. С експертите, които предлагат техническа поддръжка, ще можете да стъпвате по-уверено в бъдещето. Някои доставчици дори са удобни, предлагайки управлявана поддръжка на WordPress в долните нива на плановете. Когато се опитвате да мигрирате сайт или да се борите с усилията за инсталиране на WordPress, ще оцените разликата, която могат да направят.

Има какво да се каже и за контролиране на вашата настройка. Deplatforming, практиката да изритвате хора от безплатни сайтове, става все по-често срещана. WordPress.com може да е добро място за обидно съдържание, но не е надеждна платформа за всеки, който публикува противоречиви мнения. Те знаят да депластират потребителите.

Ако очаквате даден сайт да се превърне в сериозен проект, струва си да направите малка инвестиция отпред. Хостинг план с ниска цена с добра техническа и клиентска поддръжка може да бъде лесно за по-малко от 10 долара на месец. Вместо да рискувате да загубите посетители, за да забавите хостинга, ще бъдете добре позиционирани, за да осигурите добро изживяване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map