Gratis WordPress Hosting: Myte eller verklighet? (Maj 2020)

Överväger du någonsin vad som är bättre: gratis WordPress-värd eller billig WordPress-värd?


Spelar det ens?

Den här artikeln är skriven bara för att hjälpa dig att bestämma mellan de två.

Läs vidare.

Han är förvirrad över gratis WordPress-värd.

Speciellt när man bara har kommit igång med en WordPress-webbplats är en av de vanligaste frågorna folk är om det finns gratis WordPress-värdalternativ som är värda att utforska. Det finns verkligen fria val på marknaden, och vissa kan vara okej för någon som bara vill få en personlig blogg upp på webben. Men om du letar efter det bästa värdpaketet för ett företag eller en organisation är det förmodligen värt att ponera åtminstone lite kontanter för att säkerställa att dina besökare får en anständig upplevelse.

Vi tittar på några gratis WordPress-hostingtjänster för att ge dig en uppfattning om vad som är tillgängligt. Efter det ska vi kolla in några av sätten att få ett betalt hosting-konto utan att bryta banken. I slutet kommer det också att finnas en jämförelse som förklarar varför till och med ett lågkostnadsbetalat värdalternativ kan vara värt den lilla förvärringen av avsked med några av dina hårt tjänade kontanter.

De fria valen för WordPress-värd

1. WordPress.com

wordpress

Om du letar efter bästa gratis WordPress-värd utan att behöva ta itu med potentiell huvudvärk, kan det vara bättre att gå direkt till WordPress.com. Plattformen fungerar i princip på samma sätt som andra bloggplattformar, till exempel Googles Blogger. När det gäller anpassning och utseende är det verkligen ett steg upp från dessa alternativ. Dessutom kör det WordPress, till skillnad från många andra bloggplattformar som är tillgängliga utan kostnad.

Folk som inte är oroliga för att ha databasåtkomst eller kapacitet att göra stora anpassningar av sina webbplatser kommer att vara bra med WordPress.com. Å andra sidan, om du tittar på att ställa in något som en WooCommerce-webbplats kommer bristen på anpassningsbarhet att vara ett problem.

En stor uppsida för WordPress.com är att värden har arbetat hårt för att tillhandahålla tillräckligt med resurser för att hålla massor av webbplatser på det. Som vi sa tidigare, om du bara vill kasta upp en personlig blogg som firar din kärlek till tåg, är det ett riktigt bra alternativ. För de flesta allt annat kan det saknas.

En kommentar om WordPress.coms ägande

Rätt ut ur rännan är det värt att notera att WordPress.com inte är utan en liten kontrovers. Trots vad namnet skulle föreslå, det drivs inte av den ideella WordPress Foundation som upprätthåller kärnkoden WP-motorn. Istället drivs det av ett företag som heter Automattic. Automattic har haft en hand i att skapa och underhålla många komponenter för WordPress, men deras värdalternativ är en separat juridisk enhet.

Notera att WordPress.org är stiftelsens webbplats. Det är värd för den senaste versionen av PHP-kodkärnan som är tillgänglig för nedladdning. Detta är ett självhotellternativ som kräver att du har din egen server med PHP och MySQL igång innan installationen. Med andra ord är du helt på egen hand och gör en WordPress-installation med open source-paketet.

2. 000 webbhotell

000webhost

Med mer än 16 miljoner användare på sin plattform är 000webhost en legitim spelare i gratis webbhotell för WP-webbplatser. Den kostnadsfria webbplatsutgåvan är ganska laddad för ett kostnadsfritt värdkonto, med erbjudanden som:

 • 1 000 MB hårddiskutrymme
 • En 10 GB per månad bandbredd linimit
 • Tillgång till MySQL-databaser
 • cPanel

Det finns också en gratis webbplatsbyggare som ger tillgång till flera mallar. Dessa inkluderar lyhörd design som spelar bra med mobila enheter.

Kunden kan placera två webbplatser på ett konto. 000webhost erbjuder också betalda tjänster för personer som behöver uppgradera sin bandbredd eller lagring. Det finns till och med inkomstdelning för kunder som vill lägga upp annonser på sina webbplatser.

Läs hela 000webhost-recensionen

3. Å andra sidan

byethost

Byethost (inte en skrivfel) är en äkta konstighet i sektorn för gratis värdföretag. De erbjuder 24/7 support utan kostnad, inklusive hjälp med tekniska problem. De använder grupperade servrar för att ge mer kraft och stabilitet för sina kunder. De ger också imponerande funktioner som:

 • Inga annonser
 • Obegränsade domäner, inklusive parkerade domäner
 • FTP-åtkomst
 • MySQL
 • Obegränsat diskutrymme

Om du behöver uppgradera erbjuder Byethost också ett antal alternativ. Du kan gå till Premium- eller affärsplaner. Människor som behöver mer hastighet kan till och med ponny för SSD-planer.

En stor nackdel med Byethost är deras version av PHP för gratis värd är ganska daterad. Det kan vara ett problem när du försöker få den nyaste koden att fungera.

4. AwardSpace

awardspace

Erbjuder många artiklar men i begränsat utbud är försäljningsområdet på AwardSpace. Du får vara värd för ett domännamn, ett e-postkonto och en MySQL-databas. En biggie när de hanterar AwardSpace är att de erbjuder en annonsfri upplevelse.

De är också ett annat företag som tillhandahåller ett gratis erbjudande som ligger lite bakom tiderna med PHP5 och Perl / CGI-BIN. Du kommer inte att ladda den absoluta nyaste koden till ditt konto. Men på den fria sidan får du:

 • En-klick-installatörer för både Joomla och WordPress
 • E-postsändning, en äkta sällsynthet
 • 1 GB diskutrymme
 • 5 GB per månad trafik

5. WPNode

wpnode

Inga annonser, inga gränser för bandbredd och kostnad. Vad är haken? Med WPNode, den stora fången är att du är helt på egen hand. Om du är väldigt behändig med WordPress kan det inte vara den värsta upplevelsen. Du kommer att få:

 • Full åtkomst till databasen med PHPMyAdmin
 • Molnbaserade servrar
 • En CDN
 • caching
 • CloudFlare säkerhet

Den är byggd ovanpå nginx så att människor som bara känner till Linux kan möta en liten inlärningskurva. Lagring är 5G och SSD. Det finns också ett 1 GB e-postsystem. Du har inte heller tillgång till en kontrollpanel, och det finns inget sätt att ändra installationen.

6. AWS

amazon ec2

Om du är väldigt bekväm att arbeta som utvecklare i en miljö utan teknisk support kanske du vill ge ett års gratis testversion av AWS sedan. Du kommer att ha en fullständig miljö på en molnserver som gör att du kan ändra och installera element precis som du gör på ett självhost-system.

Det är ett absolut nej för människor som inte har förtroende för att de kan hantera en teknisk tung installation, men det kan vara ett riktigt tilltalande alternativ för en kompetent utvecklare som vill testa en affärsidé i ett år. Kom bara ihåg att du registrerade dig för fakturering och avbryt värdkontot om du inte kommer någonstans med det. Annars börjar du se avgifter när det första året är slut.

Better Than Free: Cheap WordPress Hosting

Gratis serviceplaner brukar komma med varningar och tillägg. Vår position här är ganska uppenbar: om du överhuvudtaget kan få några pund i månaden för en betalad WordPress-webbhotell, bör du göra det. Vi är också medvetna om att inte alla är i stånd att avskaffa en företagsklass plan.

Det betyder inte att du behöver göra utan kundsupport och hanterade WordPress-funktioner som migrering, installation och konfigurationshjälp. Det är också bra att veta att någon i den andra änden av transaktionen kommer att vara ansvarig eftersom du betalar dem. Låt oss ta en titt på några alternativ som är så nära gratis som möjligt.

1. NameCheap EasyWP

namecheap 2019-juni

Clocking in på bara $ 23 per år, EasyWP-plan levereras med 10 GB SSD-diskutrymme och stöd för 50 000 besökare per månad. Du får tillgång till både FTP och databasen, och NameCheap är stolta över att erbjuda en enkel säkerhetskopiering och återställa systemet. Ännu bättre har du 24/7 support och en 30-dagars återbetalningsgaranti.

NameCheaps servrar har ett förtjänat rykte för både upptid och lyhördhet. Om du letar efter ett värdkonto för så nära gratis som möjligt är NameCheap ditt bästa skott på att göra det utan att offra support eller hastighet.

Läs hela NameCheap-recensionen

2. SiteGround

Siteground

Att smälla över $ 3,95 per månad är inte en dålig affär om du kan få en hög nivå av teknik och kundsupport för din dollar. Företaget börjar folk med 10 GB lagring och 10 000 besökare per månad. Om du flyttar upp bara en eller två nivåer får du också obegränsade webbplatser per värdkonto.

En viktig försäljningsplats är att de ger gratis support med ansträngningar för migrering av webbplatser. De är också den sällsynta leverantören i lågprisutbudet som erbjuder kundsupport dygnet runt via telefon, e-post eller problembiljett online. PHP-värd är en förinstallation, och de ger bra lyhördhet och bunnsolid upptid. Det är utan tvekan marknadens bästa allround-upplevelse.

Läs hela granskningen av SiteGround

3. BlueHost

Bluehost

Med en introduktionspris på $ 2,75 per månad, BlueHost strävar efter att tävla med de lägsta kostnadskonkurrenterna i sektorn. En nackdel med detta är dock att priset går upp till $ 7,99 per månad så småningom. Ett positivt är dock att din plan innehåller en mängd välsmakande funktioner, inklusive:

 • En gratis registrering av domännamn för det första året
 • Autoinstallatör och automatiska uppdateringar för din WordPress-webbplats
 • Ett gratis SSL-certifikat

Du kan också parkera upp till 5 domäner på samma konto. Med 50 GB SSD-lagring kan du också förvänta dig att ha snabb behandling av besökarens sidförfrågningar. Kunderna har också tillgång till ett CDN.

BlueHost är en av en handfull partners med värdplaner som rekommenderas av WordPress-stiftelsen. För de som behöver en anpassad domän och ett SSL-certifikat, representerar BlueHost ett utmärkt värde-förslag, även till priset 7,99 USD.

Läs hela BlueHost-recensionen

4. HostGator

hostgator

Ungefär lika erfaren som värdleverantörer kommer, ger HostGator fler besökare per månad än de flesta andra värdplaner. Gratis migreringsstöd erbjuds för en WordPress-webbplats, och de tillhandahåller automatisk upptäckt och borttagning av skadlig programvara. På samma sätt säkerhetskopieras databaser dagligen utan extra kostnad.

Planerna ligger i mellanområdet för låg nivå på 5,95 dollar per månad. Du kan dock få en Google AdWords-kredit på 100 $. Lagringsutrymmet är inte uppmätt, vilket gör HostGator till ett tilltalande val för människor som vill vara värd för WordPress-webbplatser med massor av innehåll, till exempel bilder och videor..

De använder ett molnbaserat system som ger en så svår lyhördhet. Uptime är dock fast 100%. Du får också tillgång till en helt funktionell cPanel-installation. Om du letar efter något som är vänligt för utvecklare men inom det låga intervallet kommer du att uppskatta denna nivå av åtkomst och kontroll.

Läs hela HostGator-recensionen

5. iPage

ipage

Folket kl iPage kommer till dig med en ganska enkel värde förslag. För $ 3,75 per månad får du obegränsad lagring och bandbredd. Om du förväntar dig att din webbplats ska vara en trafikhäst, är det mycket till ett lågt pris. De inkluderar också en domänregistrering gratis för det första året.

En nackdel med den försäljningsgraden är att den lägsta nivån inte erbjuder något expertstöd. Om du söker efter företagets $ 6,95-plan får du dock tillgång till förinstallerade WordPress-teman och plug-ins, automatiskt borttagning av skadlig programvara, SiteLock-säkerhet och WordPress-experter. Även om du flyttar upp den andra nivån, kommer du fortfarande att få en hel del knuff för din pengar.

Läs hela iPage-recensionen

Jämför gratis kontra billiga leverantörer av WordPress-värdar

Den största skillnaden mellan en kostnadsfri plan och en billig kostnad är kund- och teknisk support. Särskilt för personer som inte har stark teknisk bakgrund kan det vara en stor sak att veta att ett hanterat WordPress-team väntar på att föra dina frågor. Du behöver inte nödvändigtvis gå upp till en premium WordPress-värdplattform för att få hjälp av en människa som är kvalificerad att ge svar.

Du kommer inte att få några kast när du går gratisvägen. Till exempel erbjuder många värdleverantörer åtminstone ett gratis SSL-certifikat och minst ett års domännamnsregistrering med ett betalt alternativ. På några helt gratis WordPress-webbplatspaket har du inte tillgång till en filhanterare, teman eller till och med ett användarvänligt gränssnitt. I vissa fall kan du fastna med ett gratis underdomän i deras TLD snarare än att använda din egen anpassade domän.

Tillgången till moln- och SSD-alternativ på de betalda nivåerna är också önskvärt. Även om en gratis leverantör ger dig all lagring och bandbredd i världen, betyder hastigheten för lagringsmediet mycket. Det är särskilt fallet när du arbetar med WordPress.

WP-motorn är benägen att fastna med teman, plugins och skript. Höja på ett analytikpaket, och laddningstider kan bli riktigt smärtsamma med gratis WordPress-värdleverantörer. Du vill också ha ett responsivt system för att rymma:

 • Kommentarer på plats
 • Skicka meddelanden från WP-installationen till dina e-postkonton
 • Laddning av element på sidan, till exempel bilder

Det är inte så att det inte finns gratis WordPress-värd där ute. För människor som bara vill lägga upp en blogg som ett fåtal människor kommer att läsa är det inget fel med att gå med gratis värdföretag. När du väl har skapat en publik eller ett företag är det dock dags att ha minst en liten mängd kraft.

På samma sätt vill du ha alternativ när din webbplats växer. Med experter tillgängliga för att ge teknisk support kan du kliva mer säkert in i framtiden. Vissa leverantörer är till och med bekväma att erbjuda hanterat WordPress-stöd i de lägre planerna. När du försöker migrera en webbplats eller brottas med ett WordPress-installationsarbete kommer du att uppskatta skillnaden de kan göra.

Det finns också något att säga för att kontrollera din installation. Deplatforming, praxis att sparka folk från gratis webbplatser, blir allt vanligare. WordPress.com kan vara ett bra ställe för inoffensive innehåll, men det är inte en pålitlig plattform för alla som publicerar kontroversiella åsikter. De är kända för att deformera användare.

Om du förväntar dig att en webbplats ska bli ett seriöst projekt, är det värt att göra den lilla investeringen i framkant. En lågkostnadshostnadsplan med bra teknisk support och kundsupport kan enkelt fås för mindre än $ 10 per månad. Istället för att riskera att förlora besökare till långsam värd kommer du att vara väl positionerad för att ge en bra upplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map