Gratis WordPress-hosting: mythe of realiteit? (Mei 2020)

Gratis WordPress-hosting: mythe of realiteit? (Mei 2020)

Gratis WordPress-hosting: mythe of realiteit? (Mei 2020)

Overweeg je ooit wat beter is: gratis WordPress-hosting of goedkope WordPress-hosting?


Maakt het zelfs uit?

Dit artikel is speciaal voor jou geschreven om je te helpen kiezen tussen de twee.

Lees verder.

Hij is in de war over gratis WordPress-hosting.

Vooral als je net begint met een WordPress-site, is een van de veelgestelde vragen die mensen hebben of er gratis WordPress-hostingopties zijn die het ontdekken waard zijn. Er zijn zeker gratis keuzes op de markt, en sommige zijn misschien goed voor iemand die gewoon een persoonlijke blog op internet wil zetten. Als u echter op zoek bent naar het beste hostingpakket voor een bedrijf of een organisatie, is het waarschijnlijk de moeite waard om op zijn minst een klein beetje geld te verdienen om ervoor te zorgen dat uw bezoekers een goede ervaring zullen hebben.

We zullen enkele gratis WordPress-hostingservices bekijken om u een idee te geven van wat er beschikbaar is. Daarna zullen we enkele manieren bekijken om een ​​betaald hostingaccount te krijgen zonder de bank te verbreken. Aan het einde zal er ook een vergelijking zijn die uitlegt waarom zelfs een goedkope betaalde hostingoptie de kleine ergernis waard is om afscheid te nemen van een deel van je zuurverdiende geld.

De gratis WordPress Hosting-keuzes

1. WordPress.com

wordpress

Als je op zoek bent naar de beste gratis WordPress-hosting zonder te hoeven omgaan met mogelijke hoofdpijn, is het misschien beter om rechtstreeks naar WordPress.com te gaan. Het platform werkt in feite op dezelfde manier als andere blogplatforms, zoals Google’s Blogger. Qua maatwerk en uiterlijk is het zeker een stap verder dan die alternatieven. Het werkt ook op WordPress, in tegenstelling tot veel andere blogplatforms die gratis beschikbaar zijn.

Mensen die zich niet al te veel zorgen maken over databasetoegang of de mogelijkheid om grote aanpassingen aan hun sites aan te brengen, zullen het prima doen met WordPress.com. Aan de andere kant, als u iets als een WooCommerce-website wilt opzetten, zal het gebrek aan aanpasbaarheid een probleem zijn.

Een groot voordeel voor WordPress.com is dat de host hard heeft gewerkt om voldoende bronnen beschikbaar te stellen om er tonnen websites op te laten draaien. Zoals we eerder al zeiden, als je gewoon een persoonlijke blog wilt laten zien waarin je je liefde voor treinen viert, is dit echt een goede optie. Voor bijna al het andere kan het ontbreken.

Een opmerking over het eigendom van WordPress.com

Recht uit de parachute, het is vermeldenswaard dat WordPress.com niet zonder een klein beetje controverse is. Ondanks wat de naam doet vermoeden, het wordt niet beheerd door de non-profit WordPress Foundation die de kerncode van de WP-engine behoudt. In plaats daarvan wordt het beheerd door een bedrijf met de naam Automattic. Automattisch heeft een hand gehad bij het maken en onderhouden van veel componenten voor WordPress, maar hun hostingoptie is een afzonderlijke rechtspersoon.

Houd er rekening mee dat WordPress.org de site van de Foundation is. Het bevat de nieuwste versie van de PHP-codekern die beschikbaar is om te downloaden. Dit is een optie voor zelfhosting waarvoor u uw eigen server met PHP en MySQL moet hebben voordat u deze installeert. Met andere woorden, je staat er helemaal alleen voor om een ​​WordPress-installatie te doen met het open source-pakket.

2. 000webhost

000webhost

Met meer dan 16 miljoen gebruikers op zijn platform is 000webhost een legitieme speler in de gratis webhostingruimte voor WP-sites. De gratis site-editie is behoorlijk geladen voor een gratis hostingaccount, met aanbiedingen zoals:

 • 1.000 MB schijfruimte
 • Een bandbreedte van 10 GB per maand
 • Toegang tot MySQL-databases
 • cPanel

Er is ook een gratis website-builder die toegang biedt tot talloze sjablonen. Deze omvatten responsieve ontwerpen die goed spelen met mobiele apparaten.

Klant kan twee websites op een account plaatsen. 000webhost biedt ook betaalde diensten aan voor mensen die hun bandbreedte of opslag moeten upgraden. Er is zelfs inkomstenverdeling voor klanten die advertenties op hun sites willen verdragen.

Lees de volledige recensie van 000webhost

3. Tot slot

byethost

Tot ziens (geen typfout) is een echte eigenaardigheid in de sector van gratis hostingbedrijven. Ze bieden gratis 24/7 ondersteuning, inclusief hulp bij technische problemen. Ze gebruiken geclusterde servers om hun klanten meer kracht en stabiliteit te bieden. Ze bieden ook indrukwekkende functies zoals:

 • Geen advertenties
 • Onbeperkte domeinen, inclusief geparkeerde domeinen
 • FTP-toegang
 • MySQL
 • Onbeperkte schijfruimte

Als je moet upgraden, biedt Byethost ook een aantal opties. U kunt overstappen op Premium- of Business-abonnementen. Mensen die meer snelheid nodig hebben, kunnen zelfs ponyrijden voor SSD-plannen.

Een groot nadeel van Byethost is dat hun versie van PHP voor gratis hosting behoorlijk gedateerd is. Dat kan een probleem zijn wanneer u probeert de nieuwste code te laten werken.

4. AwardSpace

awardruimte

Het aanbieden van veel items maar in beperkt aanbod is het verkooppraatje op AwardSpace. U krijgt één domeinnaam, één e-mailaccount en één MySQL-database. Een belangrijk punt bij het omgaan met AwardSpace is dat ze een advertentievrije ervaring bieden.

Ze zijn ook een ander bedrijf dat een gratis aanbod biedt dat een beetje achterloopt op de tijd met PHP5 en Perl / CGI-BIN. Je gaat niet de absoluut nieuwste code in je account laden. Aan de positieve kant krijg je echter:

 • Installatieprogramma’s met één klik voor zowel Joomla als WordPress
 • E-mail verzenden, een echte zeldzaamheid
 • 1 GB schijfruimte
 • 5 GB per maand aan verkeer

5. WPNode

wpnode

Geen advertenties, geen limieten op bandbreedte en kosten. Wat is het addertje onder het gras? Met WPNode, de grote vangst is dat je er helemaal alleen voor staat. Als je erg handig bent met WordPress, is dit misschien niet de slechtste ervaring. Je zult krijgen:

 • Volledige toegang tot de database met PHPMyAdmin
 • Cloudgebaseerde servers
 • Een CDN
 • Caching
 • CloudFlare-beveiliging

Het is bovenop nginx gebouwd, dus mensen die alleen Linux kennen, kunnen te maken krijgen met een kleine leercurve. Opslag is 5G en het is SSD. Er is ook een e-mailsysteem van 1 GB. Je hebt ook geen toegang tot een configuratiescherm en er is geen manier om de installatie te wijzigen.

6. AWS

amazon ec2

Als je het erg prettig vindt om als ontwikkelaar te werken in een omgeving zonder technische ondersteuning, wil je misschien de een jaar gratis proefversie van AWS een poging. Je hebt een volledig uitgeruste omgeving op een cloudserver waarmee je elementen kunt wijzigen en installeren zoals je zou doen op een zelfgehost systeem.

Het is een absoluut nee voor mensen die geen vertrouwen hebben dat ze een technisch zware installatie aankunnen, maar het kan een zeer aantrekkelijke optie zijn voor een bekwame ontwikkelaar die een bedrijfsidee een jaar lang wil testen. Vergeet niet dat u zich heeft aangemeld voor facturering en het hostingaccount hebt geannuleerd als u er nergens mee aankomt. Anders zult u kosten gaan zien wanneer dat eerste jaar voorbij is.

Beter dan gratis: goedkope WordPress-hosting

Gratis serviceplannen worden vaak geleverd met kanttekeningen en addendums. Onze positie hier is vrij duidelijk: als je überhaupt een paar dollar per maand kunt verdienen voor een betaalde WordPress-hostingopstelling, moet je dat doen. We zijn ons er ook van bewust dat niet iedereen in staat is om te betalen voor een ondernemingsplan.

Dat betekent niet dat u het zonder klantenondersteuning en beheerde WordPress-functies zoals migratie, installatie en configuratiehulp hoeft te stellen. Het is ook goed om te weten dat iemand aan de andere kant van de transactie verantwoordelijk is omdat u deze betaalt. Laten we eens kijken naar enkele opties die zo dicht mogelijk bij gratis zijn.

1. NameCheap EasyWP

namecheap 2019-juni

Het kost slechts $ 23 per jaar, de EasyWP-abonnement wordt geleverd met 10 GB SSD-schijfruimte en ondersteuning voor 50.000 bezoekers per maand. U krijgt toegang tot zowel FTP als de database en NameCheap is trots op het aanbieden van een eenvoudige back-up en het herstellen van het systeem. Beter nog, u heeft 24/7 ondersteuning en een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

De servers van NameCheap hebben een verdiende reputatie voor zowel uptime als reactievermogen. Als u op zoek bent naar een hostingaccount voor zo dicht mogelijk bij gratis, dan is NameCheap uw beste kans om dit te doen zonder in te boeten op ondersteuning of snelheid.

Lees de volledige beoordeling van NameCheap

2. SiteGround

siteground

Meer dan $ 3,95 per maand forceren is geen slechte deal als u een hoog niveau van technische en klantenondersteuning voor uw dollar kunt krijgen. Het bedrijf begint mensen met 10 GB opslagruimte en 10.000 bezoekers per maand. Als u slechts één of twee niveaus omhoog gaat, krijgt u ook onbeperkte websites per hostingaccount.

Een belangrijk verkoopargument is dat ze gratis ondersteuning bieden bij inspanningen voor sitemigratie. Ze zijn ook de zeldzame aanbieder in het goedkope bereik die 24/7 klantenondersteuning biedt via telefoon, e-mail of online probleemkaart. PHP-hosting is vooraf geïnstalleerd en ze bieden een goede reactietijd en een solide uptime. Het is misschien wel de beste allround ervaring op de markt.

Lees de volledige SiteGround-recensie

3. BlueHost

bluehost

Met een introductieprijs van $ 2,75 per maand, BlueHost streeft ernaar om te concurreren met de goedkoopste concurrenten in de sector. Een nadeel is echter dat de prijs uiteindelijk oploopt tot $ 7,99 per maand. Positief is echter dat uw plan een aantal smakelijke functies bevat, waaronder:

 • Een gratis domeinnaamregistratie voor het eerste jaar
 • Automatisch installatieprogramma en automatische updates voor uw WordPress-website
 • Een gratis SSL-certificaat

Je kunt ook maximaal 5 domeinen op hetzelfde account parkeren. Met 50 GB SSD-opslag kunt u ook een snelle verwerking van paginabezoeken van bezoekers verwachten. Klanten hebben ook toegang tot een CDN.

BlueHost is een van de weinige partners met hostingplannen die worden aanbevolen door de WordPress Foundation. Voor degenen die een aangepast domein en een SSL-certificaat nodig hebben, vertegenwoordigt BlueHost een uitstekende waardepropositie, zelfs voor het prijskaartje van $ 7,99.

Lees de volledige BlueHost-recensie

4. HostGator

hostgator

Ongeveer net zo ervaren als hostingproviders, HostGator biedt meer bezoekers per maand dan de meeste andere hostingplannen. Gratis migratieondersteuning wordt aangeboden voor één WordPress-site en ze bieden geautomatiseerde detectie en verwijdering van malware. Evenzo wordt er dagelijks een back-up van databases gemaakt zonder extra kosten.

Plannen liggen in het middensegment van het lage niveau voor $ 5,95 per maand. U kunt echter een Google AdWords-tegoed van $ 100 krijgen. Opslagruimte is ook onbeperkt, waardoor HostGator een aantrekkelijke keuze is voor mensen die WordPress-sites willen hosten met veel inhoud, zoals afbeeldingen en video’s.

Ze gebruiken een cloudgebaseerd systeem dat een zo-zo-snelle respons levert. Uptime is echter een solide 100%. Je krijgt ook toegang tot een volledig functionele cPanel-installatie. Als u op zoek bent naar iets dat vriendelijk is voor ontwikkelaars, maar in het lage bereik, zult u dit niveau van toegang en controle waarderen.

Lees de volledige HostGator-recensie

5. iPage

pagina

De mensen bij iPage komen op je af met een vrij simpele waardepropositie. Voor $ 3,75 per maand krijg je onbeperkte opslag en bandbreedte. Als u verwacht dat uw site een verkeerszwijn is, is dat een groot probleem tegen een lage prijs. Ze bevatten ook een gratis domeinregistratie voor het eerste jaar.

Een nadeel van dat verkooppraatje is dat het laagste niveau geen deskundige ondersteuning biedt. Als u echter voor het $ 6,95-abonnement van het bedrijf gaat, krijgt u toegang tot vooraf geïnstalleerde WordPress-thema’s en plug-ins, geautomatiseerde malware-verwijdering, SiteLock-beveiliging en WordPress-experts. Zelfs als je de tweede laag omhoog gaat, krijg je nog steeds veel waar voor je geld.

Lees de volledige iPage-recensie

Gratis en goedkope WordPress-hostingproviders vergelijken

De grootste onderscheidende factor tussen een gratis abonnement en een goedkoop betaald abonnement is klant- en technische ondersteuning. Vooral voor mensen die geen sterke technische achtergrond hebben, kan het een groot probleem zijn om te weten dat een beheerd WordPress-team wacht om uw vragen te beantwoorden. U hoeft niet per se naar een premium WordPress-hostingplatform te gaan om de hulp te krijgen van een mens die gekwalificeerd is om antwoorden te geven.

Je krijgt geen inworpen als je de gratis route volgt. Veel hostingproviders bieden bijvoorbeeld in ieder geval een gratis SSL-certificaat en minimaal een jaar domeinnaamregistratie met een betaalde optie. Op sommige volledig gratis WordPress-sitepakketten heeft u geen toegang tot bestandsbeheer, thema’s of zelfs een gebruiksvriendelijke interface. In sommige gevallen zit je misschien vast met een gratis subdomein op hun TLD in plaats van je eigen aangepaste domein te gebruiken.

De beschikbaarheid van cloud- en SSD-opties op de betaalde lagen is ook wenselijk. Zelfs als een gratis provider je alle opslag en bandbreedte ter wereld geeft, betekent de snelheid van het opslagmedium veel. Dat is vooral het geval bij WordPress.

De WP-engine is geneigd vast te lopen met thema’s, plug-ins en scripts. Stapel een analysepakket op en laadtijden kunnen ronduit pijnlijk worden met gratis WordPress-hostingproviders. Je zult ook een responsief systeem willen hebben voor:

 • On-site commentaar
 • Verzenden van berichten van de WP-installatie naar uw e-mailaccounts
 • Laden van elementen op de pagina, zoals afbeeldingen

Het is niet dat er geen gratis WordPress-hosting is. Voor mensen die gewoon een blog willen plaatsen die een paar mensen zullen lezen, is er niets mis met het kiezen van gratis hostingbedrijven. Als je eenmaal bent begonnen met het opbouwen van een publiek of een bedrijf, is het tijd om op zijn minst een minimale hoeveelheid kracht te hebben.

Evenzo wilt u opties hebben naarmate uw site groeit. Met experts die beschikbaar zijn om technische ondersteuning te bieden, kunt u met meer vertrouwen de toekomst in stappen. Sommige providers zijn zelfs comfortabel met het aanbieden van beheerde WordPress-ondersteuning in de lagere niveaus van plannen. Wanneer je een site probeert te migreren of worstelt met een WordPress-installatie, zul je het verschil waarderen dat ze kunnen maken.

Er is ook iets te zeggen over het regelen van uw opstelling. Deplatforming, de praktijk om mensen van gratis sites te schoppen, komt steeds vaker voor. WordPress.com is misschien een goede plek voor onschuldige inhoud, maar het is geen betrouwbaar platform voor iedereen die controversiële meningen plaatst. Ze zijn bekend bij gebruikers van het platform.

Als u verwacht dat een site een serieus project wordt, is het de moeite waard om vooraf een kleine investering te doen. Een voordelig hostingplan met goede technische en klantenondersteuning kan gemakkelijk worden verkregen voor minder dan $ 10 per maand. In plaats van het risico te lopen bezoekers te verliezen aan trage hosting, bent u goed gepositioneerd om een ​​goede ervaring te bieden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector